Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@18:17:36 GMT

تأثیر رفتار خشونت‌آمیز بر کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۷۶۳۵

تأثیر رفتار خشونت‌آمیز بر کودکان

همشهری آنلاین_ بنفشه  حیرت نگاری* :‌  قبل از ورود به بحث یک نکته بسیار حائز اهمیت است و آن اینکه اگر کودکان خود را مورد خشونت قرار می‌دهید تا تغییری در رفتار آنها ایجاد کنید، با این روش نه تنها به این هدف نمی‌رسید، بلکه در ثبات و تکرار آن رفتار نیز نقش بسزایی خواهید داشت.  عوارضی که رفتار خشونت‌آمیز و تنبیه می‌تواند در زندگی فرزند شما ایجاد کند به چند گروه یا دسته تقسیم می‌شود که در مورد هریک از آنها می‌توان ساعت‌ها بحث کرد و حرف زد، اما خلاصه و مؤثر در موردشان توضیحاتی می‌دهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ابتدایی‌ترین نتیجه اعمال رفتار خشن، آموزش این رفتار به فرزند خود است. اصولاً کودکانی که مورد خشونت قرار می‌گیرند در زمان مواجهه با موقعیت‌هایی که باید با استدلال و گفت‌وگو و روش‌های منطقی مشکل یا مسئله را حل کنند، به خشونت متوسل می‌شوند و احتمال دارد کینه‌ورزی و انتقام‌جویی جزء اهداف آنان قرار گیرد.

نتیجه دیگر رفتارهای خشونت‌آمیز با کودکان از بین بردن اعتماد به نفس آنهاست. بیشتر این کودکان توانایی و استعدادها و ارزش‌های وجودی خود را نادیده می‌گیرند و خود را انسانی بی‌کفایت و کم‌ارزش تصور می‌کنند که کسی دوستش ندارد. به همین دلیل توانایی حل کوچک‌ترین مسائل را در خود نمی‌بینند و به تدریج اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند.

یکی از تصورات غلطی که اغلب والدین به‌خصوص والدین جوان‌تر مرتکب آن می‌شوند این است که تمرکز زیادی روی رفع نیازهای مادی و ابتدایی همچنین آموزشی فرزندان خود دارند. در صورتی که از مهم‌ترین نیاز آنان یعنی ایجاد و حفظ امنیت روانی و محیطی غافل می‌شوند. امنیت برای هر فرد زمینه‌ساز رشد و تحول ذهنی و اجتماعی است و والدین خشن می‌توانند این امنیت را مختل کنند و سبب شوند کودکان جهان را ناامن و بی‌ثبات بپندارند. احساس ناامنی به خودی خود می‌تواند زمینه‌ساز برخی از اختلالات شخصیتی و روانی از جمله بی‌اعتمادی به دیگران، استرس و اضطراب‌های گوناگون را در بزرگسالی فراهم آورد.

 از دیگر نتایج رفتار خشونت‌آمیز و تنبیه بدنی در کودک ایجاد زمینه بروز اختلالات جدی ذهنی و روانی و آسیب‌های اجتماعی از جمله افسردگی، اضطراب، فحشا و روابط جنسی خارج از چارچوب، اعتیاد، خیانت، فرار از مدرسه و منزل (به دلیل اعمال فشار شدید)، مشکلات خواب (کابوس‌های مکرر)، گوشه‌گیری و انزوا، ترس، ناتوانایی در ابراز عشق و محبت (بازداری عاطفی و هیجانی) است.  

توصیه به والدین
والدین با رفتارهای درست و اصولی می‌توانند زمینه رشد و تعالی کودک خود را فراهم و از خشونت و تنبیه پرهیز کنند. بنابراین: 
اول: والدین ‌در نظر داشته باشند که الگوی اولیه و در واقع قوی‌ترین الگوی رفتاری کودکان، خود آنان هستند. بنابراین باید رفتارهایی را که لازم می‌دانند در فرزندانشان ایجاد یا تقویت شود ابتدا در خود ایجاد یا تقویت کنند.  
دوم: پدر و مادر باید همواره رفتارهای منطقی و مستدل از خود بروز دهند، حتی اگر کودک در سنی قرار دارد که نمی‌تواند دلایل رفتارشان را درک کند، چراکه کودکان برای همیشه کودک باقی نمی‌ماند و تقریباً تمامی ‌اعمال والدین با شدت و حدت متفاوت در ضمیر آنان حک می‌شود. بنابراین زمانی که بتوانند دلایل اتفاقات و پدیده‌ها را درک کنند، این خاطرات را در ذهنشان تحلیل می‌کنند و در صورتی که نتوانند دلایل قابل قبولی برای رفتارهای گذشته و شاید حال والدین خود بیابند، جایگاه و مقبولیت آنان را زیر سؤال قرار می‌دهند.  
سوم: رفتار خشونت‌آمیز سبب می‌شود به جای اینکه روابط بر اساس مهر و محبت و احترام پایه‌ریزی شود، بر مبنای ترس بنا شود. به این معنا که رفتارهای مطلوب فرزندان به جای شکل‌گیری براساس آگاهی و پذیرش از روی ترس و هراس است. بنابراین والدین به جای خشونت می‌توانند از روش تنبیه محروم کردن استفاده کنند. نکته بسیار مهم و پایانی این است که والدین در مواقعی که اصلاح رفتار خاصی را مدنظر دارند، تنها بر همان رفتار متمرکز شوند، نه اینکه کلیت شخصیت فرزندشان را مورد نکوهش قرار دهند. والدین اگر در این زمینه نیاز به فراگیری در خود احساس می‌کنند، می‌توانند از دوره‌های آموزشی فرزندپروری مناسب استفاده یا برای رفع اشکالات و دریافت آموزش‌های لازم با روان‌شناس متخصص مشورت کنند.

 
*روان‌شناس بالینی و فیلم درمانگر 
 

کد خبر 540511 برچسب‌ها امنیت همشهری محله کودکان خشونت خانگی آسیب اجتماعی خشونت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: امنیت همشهری محله کودکان خشونت خانگی آسیب اجتماعی خشونت خشونت آمیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۷۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: سامانه تعاملی نام، رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین برای انتخاب نام نوزادان است.

علی رحمتی در گفت وگو با ایسنا، افزود: نام ها واژه هایی هستند که برای شناسایی، تشخیص و تمییز دادن افراد از یکدیگر به کار می روند و انتخاب نام یکی از دغدغه ها اصلی والدین است که همواره قبل یا بعد از تولد طفل مورد توجه آنان قرار می گیرد ، در واقع نام و نام گزینی پدیده ای فرهنگی است به عبارت دیگر، علاوه بر رویه‌های اداری تابع اقتضائات عموماً پیچیده‌ی فرهنگی می باشد تا جایی‌که در دهه اخیر با پدیده‌ی افزایش فراوانی نام های نوپدید مواجه بوده‌ایم.

وی گفت: به استناد ماده 20 قانون ثبت احوال، انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نام گذاری یک نام ساده یا مرکب که عرفاً یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد ، با توجه به اینکه ارائه خدمات در سازمان ثبت احوال به سمت ارائه خدمات تمام الکترونیک پیش می رود ، مشاوره تخصصی نام نیز در قالب سامانه جامع هوشمند با عنوان "سامانه تعاملی نام" به صورت ویژه در سامانه متمرکز ارائه خدمات ثبت احوال( سهیم) ارائه می‌شود.

مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان افزود: این سامانه مرجع خدمات مشاوره برای نام گذاری کودکان در زمینه های مختلف و همچنین ارائه خدمات ویژه برای انتخاب نام های اصیل، زیبا با توجه به اقتضائات ملی، قومی و محلی است و باعث می‌شود ترویج نام های جدید جذاب، زیبا و نوآورانه متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی صورت گیرد .

رحمتی گفت: والدین می توانند در بستر اینترنت و با گوشی تلفن همراه با مراجعه به نشانی sahim.sabteahval.ir و بخش سامانه تعاملی نام از خدمات آن بهره مند شوند .

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • جوانان باید از منطق سیاست‌ها و رفتار نظام با خبر باشند | آنها بدانند چرا حاضر به ایجاد روابط با برخی کشور‌ها نیستیم | دانش‌آموزان را از خطر‌ها و دشمنی‌ها آگاه کنید
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس نیویورک به دانشجویان حامی فلسطین در «کلمبیا»
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود