Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیین بزرگداشت ششصدوچهل‌ودومین زادروز غیاث‌الدین بایسنغر بهادرخان، پسر شاهرخ تیموری و بانو گوهرشاد و از حامیان فرهنگ اسلامی، امروز دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ در موسسه پژوهشی بایسنغر در هرات برگزار می‌شود.

در این نشست خلیل الله افضلی، استاد زبان و ادبیات فارسی و مدیر مؤسسه پژوهشی بایسنغر در موضوع «معرفی دو سند از کارگاه بایسنغر میرزا» و نصیر احمد یاور در موضوع «باغ سفید هرات، کاربری و توصیف معماری» سخنرانی خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این برنامه از حامیان موسسه پژوهشی بایسنغر نیز تقدیر به عمل خواهد آمد.

آنطور که پایگاه اطلاع رسانی این موسسه اعلام کرده با هدف پیش‌گیری از گسترش بیماری کرونا، این برنامه با تعدادی محدود و از قبل دعوت‌شده از علاقه‌مندان برگزار خواهد شد.

بایْسُنْغُر میرزا، غیاث الدین بن شاهرخ بن امیر تیمور ملقب به سلطان بایسنغر بهادر خان، امیر زاده تیموری و سیاستمدار و حامیِ هنر و معماری و از خوشنویسان طراز اوّل بوده است. پژوهشگران بایسنغر مستعدترین پسر شاهرخ معرفی کرده‌اند. او در عهد فرمانروایی شاهرخ بیشتر به عنوان بازوی راست پدرش در هرات خدمت می‌کرد.

او در اداره امور حکومت تیموری سهمی عمده داشت. هنگامی که امیر تیمور در ۸۰۷ درگذشت، بایسنغر کودک بود. در سن ۱۷ سالگی والی طوس، نیشابور و استرآباد شد. او بعدها سرپرست دیوان عالی امیری یا شورای عالی شاهرخ در هرات را بر عهده گرفت. در سال ۸۲۴ و پس از آن ظاهراً مدّتی والی تبریز بود، امّا بعد به مقام پیشین خود بازگشت. تا جایی که وظایف مملکتی اجازه می‌داد، خوش داشت که به جای اقامت در ولایات، در هرات نزد پدرش بماند، زیرا در مسئولیت‌های خطیر، پدر به او اعتماد می‌کرد؛ از جمله در ۸۱۷ که شاهرخ در پایتخت نبود، نیابت سلطنت را بر عهده گرفت.

مکتب هرات، که در عهد شاهرخ و بایسنغر شهرت پیدا کرد. بایسنغر هرات را به صورت مرکزی علمی و هنری درآورد که قریب ۴۰ هنرمند و دانشمند در آن سرگرم کار بودند. در این شهر، سبک جدیدی از کتاب آرایی و در واقع فن کتاب سازی به‌طور کلّی، از جمله خطّاطی و تذهیب و تجلید، پدید آمد. هر چند نشانه‌هایی از سبک‌های دیگر، گاه در آثار هنرمندانی که از شهرهای دیگر برخاسته بودند مشاهده می‌شد، اما سبک هراتی ویژگی خود را داشت. یکی از ویژگی‌های آن، وجود عناصر شرق دور بود که احتمالاً از مبادله سفیر میان ایران و چین ناشی می‌شد. مشهور است که هنرمندان هرات همراه هیات‌های سیاسی به خانبالق (پکن) آمد و شد داشته‌اند؛ یکی از آنان، به نام غیاث الدین نقّاش، که بایسنغر او را برگزیده بود، بعدها شرح سفر خود را نوشت.

کد خبر 5000590 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر هرات تاریخ اسلام ترجمه تازه های نشر رایزنی فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران طرح تابستانه کتاب ادبیات جهان ویروس کرونا گردشگری ادبیات کودک و نوجوان ادبیات داستانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور کتاب روز خبرنگار غیاث الدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۲۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، چهل و ششمین نشست تخصصی‌آموزشی «آیین آواز» به بزرگداشت غلامحسین بنان اختصاص دارد؛ خواننده‌ای که به سبب نوآوری‌هایش جایگاه او در آواز ایرانی به جایگاه نیما یوشیج -شاعر نوپرداز- در شعر و ادبیات تشبیه شده است.

در این نشست که سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ ساعت ۱۸ با اجرای حمید سهرابی در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود، پنج سخنرانی فنی و تخصصی توسط پنج پژوهشگر و موسیقی‌دان به همراه اجرای آواز توسط چهار خواننده و نوازندگان همراهشان تدارک و پیش‌بینی شده است.

علی رستمیان مدرس و خواننده باسابقه از شناخت دیرینه‌اش از شیوه و صدای بنان خواهد گفت. «واکاوی بی‌توجهی اهالی آواز به میراث بنان» عنوان سخنرانی بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی خواهد بود و یسنا خوش‌فکر خواننده و مدرس آواز نیز سخنرانی‌ با عنوان «بنان میراث‌دار آواز» خواهد داشت. همچنین عنوان سخنرانی بهروز مبصری «نقش بنان در آواز ایرانی و اجراهای ارکسترال» است و علی شیرازی هم درباره «بنان و ساختار موسیقایی صدا در آواز جدید ایران» سخنرانی می‌کند.

محمدهاشم احمدوند، شهریار شهریاری، حسام صحرایی و امیرعلی هاشمی چهار خواننده‌ای هستند که هر یک به همراه گروه موسیقی همراهشان به اجرای آواز و چند تصنیف خواهند پرداخت.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

کد خبر 6097170 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • آیین تشییع شهید گمنام در نیروی زمینی ارتش برگزار شد
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • مسدود شدن شاهراه بدخشان - تخار
  • پیروزی شش گله سرخپوشان هرات مقابل استقلال کابل
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان
  • گرامیداشت از سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در کابل