Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان سازمان فضایی ناسا با ساخت تجهیزاتی که قادر به شلیک‌های لیزری در ماه هستند اهداف مشخصی را دنبال می‌کنند.

 به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سازمان تحقیقات فضایی ناسا از یک دهه قبل به وسیله دستگاه‌های مخصوصی امواج لیزر را به سمت کره ماه شلیک می‌کرد. این شلیک‌ها همچنان ادامه دارد و به تازگی دانشمندان اطلاعات جدیدی از سیاره ماه به‌دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناسا از شلیک‌های لیزری به ماه چه اهدافی را دنبال می‌کند؟

کاوشگرها و ماهواره‌های تحقیقاتی که ناسا به سمت ماه پرتاب می‌کند به دنبال اطلاعاتی مختلفی از این سیاره هستند. یکی از ابزارهایی که برای شناسایی مناطق مختلف این سیاره و آشنایی با ساختار زمین‌شناسی نقاط پنهان ماه استفاده می‌شود شلیک لیزر است. امواج لیزری این قابلیت را دارد که با سرعت بسیاری زیادی در فضا حرکت کرده و در صورت برخورد با جسم یا ناحیه سخت به محل ارسال بازتاب شده و اطلاعات سودمندی را از آن جسم سخت ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: دانشمندان، امیدوار به کشف ردپای زندگی در کیهان/ حیات روی سیاره دیگر امکان‌پذیر است؟

از سال‌ها پیش هیچکدام از امواج لیزر شلیک شده در فضا به محل ارسال بازنگشته و اطلاعات مفیدی را ارائه ندادند تا اینکه در روزهای اخیر تعدادی از شلیک‌های لیزری ثمربخش بوده و قسمتی از آن‌ها به دستگاه‌های ارسال کننده بازگشته‌اند.

استفاده از دستگاه‌های بازتابنده در ماه همچنان ادامه دارد

دستگاه‌های بازتابنده مکعب‌های تقریبا کوچکی هستند که به وسیله کاوشگرها یا ماهواره به سمت ماه پرتاب شده و در نقاط مشخصی از سطح این سیاره قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها اولین بار در اواخر دهه 60 میلادی یعنی زمانی که ماموریت آپولو 11 روی سطح ماه انجام شد و جهان در دوران جنگ سرد بسر می‌برد، در کره ماه قرار گرفتند.

وظیفه دستگاه‌های بازتابنده ارسال(شلیک) و دریافت امواج لیزری بازتابیده شده است. پس از اینکه موج لیزری به دستگاه بازگردد به سرعت مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و اطلاعات آن به مراکز تحقیقاتی منتقل می‌شود. گروهی از دانشمندان معتقدند در دوران جنگ سرد، آمریکا به دلیل شناسایی فعالیت‌های کشور شوری در ماه این دستگاه‌ها را مورد استفاده قرار می‌داد ولی پس از پایان آن دوره از تاریخ، سازمان فضایی ناسا دستگاه‌های بازتابنده را به عنوان ابزارهایی تحقیقاتی در نظر گرفت.

تلاش برای ارتقای کیفی دستگاه‌های بازتابنده

به تازگی تعدادی از شرکت‌های فعال در زمینه تحقیقات فضایی تلاش‌هایی برای به‌روزرسانی و ارتقای کیفی سامانه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دستگاه‌های بازتابنده آغاز کرده‌اند. از جمله کاربردهای دیگر دستگاه‌های بازتابنده اندازه‌گیری دقیق فاصله بین زمین و ماه است. این دستگاه‌ها با شلیک امواج لیزری از سطح ماه به طرف زمین و بررسی زمان بازگشت این امواج فاصله بین کره زمین و سیاره ماه را محاسبه می‌کنند. 

اروان مازاریکو دانشمند علوم فضایی و محقق شاغل در ناسا گفت: دستگاه‌های بازتابنده به تازگی سیگنال‌هایی از مدارگرد شناسایی ماه(Lunar Reconnaissance Orbiter‎) دریافت کرده‌اند. این مدارگرد از سال 2009 میلادی به مدار ماه فرستاده شده است ولی تا پیش از این هیچ سیگنال ارتباطی را به دستگاه‌های بازتابنده ارسال نکرده بود. حالا با اطلاعاتی که دستگاه بازتابنده به زمین ارسال می‌کند می‌توانیم دقیق‌تر و گسترده‌تر از گذشته ماه را مورد مطالعه قرار داده و نقاط ناشناخته آن را بررسی کنیم.

آینده دستگاه‌های بازتابنده در ماه

حالا که صنایع فضایی و شرکت‌های خصوصی در زمینه تحقیقات فضایی بسیار بیشتر از گذشته فعال هستند و در ماموریت‌های متعددی حتی از سازمان‌هایی مثل ناسا، سازمان فضایی ژاپن و سازمان فضایی اتحادیه اروپا موفق‌تر عمل‌کرده‌اند دستگاه‌های بازتابنده مورد توجه قرار گرفته‌ و از آن‌ها بیشتر استفاده می‌شود. 

ناسا به تازگی اعلام کرده می‌خواهد برنامه گسترده‌ای برای به‌کارگیری دقیق‌تر دستگاه‌های بازتابنده را آغاز کند. با توجه به اینکه ناسا قصد دارند در سال‌های آینده پایگاه دائمی در ماه بنا کند قطعا این دستگاه‌ها برای شناسایی محل دقیق احداث پایگاه فضایی و آشنایی بیشتر با ساختار زمین‌شناسی ماه کمک می‌کند. بدون شک انسان‌ها در سال‌های نه چندان دور تحقیقات خود را از ماه فراترخواهند برد و لازمه چنین ماموریت‌هایی پایگاه‌های مجهز تحقیقاتی در خارج از کره زمین است.

انتهای پیام/4144/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: ناسا لیزر منظومه شمسی ماه دستگاه ها سازمان فضایی شلیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۳۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت. 

طبق نتایج بررسی‌های اولیه، هر سه خدمه به نام‌های تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.

تانگ هونگبو، رکورد طولانی‌ترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.

چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریت‌های فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشین‌دار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.

خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینه‌های مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونه‌ها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.

پیش از این، کابل پنل‌های خورشیدی ماژول هسته تیان‌هه در اثر برخورد زباله‌های فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیاده‌روی‌های فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.

براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریت‌های سرنشین‌دار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگ‌ای‌۶ را در اوایل ماه می‌پرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونه‌هایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.

با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژی‌های مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای مأموریت‌های آینده برنامه‌ریزی و ارزیابی می‌شود.

فرود موفقیت‌آمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوه‌براین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریت‌های فضایی خود با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود