Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@03:13:13 GMT

اکثر عشایر کوچرو فراتر ازپروانه چرا دام دارند

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۷۵۷۴

اکثر عشایر کوچرو فراتر ازپروانه چرا دام دارند

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: مراتع این شهرستان در فصل پاییز و زمستان پذیرای عشایر مهمان از استان‌های همدان، کرمانشاه و لرستان است و اکثر عشایر کوچرو فراتر ازپروانه چرا دام دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام «نصراله پارسه» در جلسه شورای عشایری شهرستان دهلران که با حضور مدیران کل امورعشایری استان های ایلام، لرستان، کرمانشاه و همدان در محل سالن جلسات فرمانداری دهلران برگزار شد، اظهار کرد: اسکان  عشایر کوچرو در طرح های بیابان زایی و جنگل کاری شهرستان هر ساله مشکلاتی برای منابع طبیعی به وجود می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: متاسفانه عشایر کوچرو علاوه بر دام مازاد، حق علف چری که باید به خزانه واریز کنند هم پرداخت نمی کنند و این امر باعث شده که منابع طبیعی و آبخیزاری شهرستان برابر قانون آن ها را به مراجع قانونی معرفی کنند.

 

پارسه اظهار کرد:در سال گذشته برخی عشایر اقدام به ساخت ساز در ارضی ملی کرده بودند که برابر قانون و حکم قضایی همه آن ها تخریب و اراضی ملی آزاد سازی شدند.

 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: متاسفانه برخی از عشایر قبل از زمان مشخص در مراتع شهرستان مستقر می شوند که این امر باعث شده مشکلات  عدیده ای برای مراتع شهرستان به وجود بیایید.

 

وی خاطرنشان کرد: انتظار است امور عشایری در استانهای لرستان، کرمانشاه و همدان عشایر خود را از مبدا توجیه کنند تا مشکلات آن ها به حداقل برسد و به مراتع و عرصه های ملی و طبیعی شهرستان دهلران هم کمتر آسیب وارد شود.

 

پارسه گفت : مناطقی چون برتش، چیلات، چشمه خوش، ابوغریب، عین غانم، چم هندی، بلتا، سپتون، نصریان، گره پشمی، فسیل، بیات، نهر عنبر، چمسری و ابراهیم قتال محل استقرار این عشایر در شهرستان دهلران هستند.

 

 

پایان پیام/684

منبع: شبستان

کلیدواژه: مناطق عشایری کوچ عشایر حفاظت از منابع طبیعی شهرستان دهلران منابع طبیعی عشایر کوچرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۷۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد