Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان چندی پیش طرح مالیات بر خانه‌های خالی دوباره به دستور کار مجلس آمد و سوالات بسیاری را درخصوص آینده قیمت مسکن و اجاره‌بها به وجود آورد.

در شرایط اقتصادی کنونی کشور بسیاری از سرمایه مردم وارد بازار مسکن شده است و از سوی دیگر افزایش قیمت سرسام آور مسکن دولتمردان را به این واداشته که طرح مالیات بر خانه های خالی را که سال هاست در مجلس خاک می‌خورد دوباره به جریان بیاندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ۲۴ تیر ماه سالجاری کلیات طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم (مالیات بر خانه‌های خالی) در دستور کار قرار داد که با اکثریت آراء به تصویب رسید که توجه رسانه‌ها و افکار عمومی را به خود جلب کرد.

طرح مالیات بر خانه‌های خالی شامل چه خانه‌هایی می‌شود؟

عرفان مرادی، معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی کردستان در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه طبق این طرح مالیات بر طبقات مازاد خانه‌های بیشتر از مساحت ١۵۰ متر مربع اعمال می‌شود، اظهار کرد: منظور از مازاد این است که اگر فردی ساختمانی ۵ طبقه دارد باید بابت ۳ طبقه خالی آن مالیات به دولت پرداخت کند و دو طبقه باقی مانده مشمول مالیات نمی‌شود.

وی افزود که هدف از این طرح فشار آوردن به مالکین برای اجاره دادن خانه‌های خالی بوده و با این روش دولت به دنبال تعدیل اجاره بها در کشور است.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی کردستان تصریح کرد که دلالان همیشه موجب ایجاد اخلال در بازار کشور و به خصوص مسکن بوده‌اند و اگر دولت مصرانه اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی را پیگیری کند و نظارت گسترده در این خصوص داشته باشد تاحدودی کار برای دلالان حوزه مسکن سخت خواهد شد.

وی عنوان کرد که طبق صحبت‌های مطرح شده این طرح تا پایان شهریور ماه سالجاری به حالت اجرایی درخواهد آمد.

وجود ۵۰ هزار خانه خالی در کردستان

مرادی بیان کرد که طبق آمار سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ از ۴۵۰ هزار واحد مسکونی استان کردستان چیزی حدود ۵۰ هزار واحد معادل ١١ درصد تعداد کل خالی بوده است.

وی یادآور شد: استان کردستان در بحث اجاره‌نشینی در سطح متوسط کشوری با ۳۲ درصد اجاره‌نشین قرار دارد و درصورت اجرایی شدن طرح مالیات بر خانه‌های خالی و شروع تحویل مسکن ملی انتظار می‌رود تا حدود کمی اجاره‌بها و قیمت مسکن در استان کردستان تعدیل شود.

آیا با اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی قیمت مسکن کاهش می‌یابد؟

وریا احسن، رئیس اتحادیه بنگاه داران سنندج در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه نباید انتظار داشت که با اجرایی شدن طرح مالیات بر خانه‌های خالی قیمت مسکن در بازه زمانی کوتاهی تغییر کند اظهار کرد که مسکن به قیمت روز خرید و فروش می‌شود و هرچقدر نیز مالیات برخانه‌ها گذاشته شود تاثیر چندانی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه خانه خالی چندانی در سنندج وجود ندارد افزود که صاحب خانه برای مدت کوتاهی خانه خود را نگاه می‌دارد تا به قیمت مناسب به فروش برساند و طرح مالیات بر خانه‌های خالی تاثیری بر افزایش عرضه مسکن در بازار نخواهد داشت.

رئیس اتحادیه بنگاهداران سنندج تصریح کرد که در شهر سنندج به دلیل نبود شغل مردم بیشتر به بازار مسکن روی آورده‌اند که موجب افزایش دلال بازی در بازار مسکن شده است.

وی ادامه داد که با توجه به افزایش سرسام‌آور قیمت مصالح ساختمانی در سال گذشته باید انتظار افزایش قیمت مسکن را هم داشت زیرا بسیاری از مصالح ساختمانی افزایش ۲، ۵ و حتی ١۰ برابری داشته است.

احسن یادآور شد که با افزایش قیمت مسکن کرایه خانه نیز متناسب با آن روبه افزایش خواهد بود و این موضوع را نباید از چشم صاحب خانه دید چراکه وقتی قیمت یک وسیله افزایش پیدا کند طبعا قیمت کرایه آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر جمعیت کردستان را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در نظر بگیریم با احتساب ۳۲ درصد اجاره‌نشین در استان به عدد ۴۸۰ هزار نفر دست می‌یابیم که گویای تاثیر بیش از حد تصمیمات دولت و مجلس درخصوص مسکن، بر قشر زیادی از مردم است و قطعا تعداد خانه‌های خالی نسبت به سال ۹۵ که پیشتر ذکر شده بود افزایش یافته است.

جدیت و نظارت دولت مثل برخورد شدید با بنگاهدارانی که قولنامه سوریی می‌نویسند، درصورت اجرایی شدن طرح مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند تاحدودی بر عرضه خانه و کاهش اجاره‌بها تاثیر داتشه باشد اما باید درنظر داشت که قیمت مسکن به‌روز محاسبه می‌شود و نباید انتظار داشت با اجرای این طرح قیمت مسکن تغییر محسوسی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی استانی اقتصادی مسكن مالیات بر خانه های خالی طرح مالیات بر خانه های خالی قیمت مسکن اجاره بها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش

نماینده تهران با اشاره به مصوبات مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: براساس این مصوبات، سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای ۳۰ درصد تعیین می‌شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره مصوبه مجلس در طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، گفت: گرانی و نابسامانی بازار مسکن و اجاره‌بها ما را بر آن داشت که با تدوین طرحی از آشفتگی بازار جلوگیری کنیم.

تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست وی افزود: در همین راستا طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کردیم که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شد و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در تشریح محورهای مصوبه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی، بیان کرد: تکمیل سامانه ملی اسکان از طریق اخذ اطلاعات از دستگاه‌ها و همچنین خوداظهاری خانواده‌ها و مالکین با استفاده از طریق منوط کردن ارائه خدمات دستگاه‌ها به ثبت اطلاعات توسط مردم در این سامانه یکی از محورهای این مصوبه است.

خضریان در همین راستا ادامه داد: طرح شناسایی خانه‌های خالی توسط شهرداری‌ها و تأیید آن توسط سامانه ملی املاک و اسکان و ارائه مشوق‌های مالیاتی و غیرمالیاتی به موجرینی که قرارداد بلندمدت منعقد می‌کنند یا واحدهای خود را به خانواده کم درآمد دارای سه فرزند و بیشتر اجاره می‌دهند یا واحد را قیمت مناسب اجاره می‌دهند و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای ثبت قراردادهای اجاره و خرید و فروش توسط متعاملین و مشاورین املاک در سامانه ثبت معاملات املاک از دیگر موضوعاتی است که در این طرح پیگیری می‌شود.

نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: براساس این طرح سقف افزایش اجاره‌بها توسط شورای عالی مسکن در شرایط وجود تورم بالای 30 درصد تعیین می‌شود. ساماندهی سکوهای ثبت آگهی از طریق تایید اصالت ملک با سامانه ملی املاک و اسکان و تأیید مالک یکی دیگر از اقداماتی است که براساس این طرح باید اجرایی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گفت: طبق این مصوبه برای ارائه دامنه قیمت منصفانه با استفاده مشخصات مکانی و فنی هر واحد سامانه‌ای ایجاد می‌شود؛ همچنین ایجاد سکوی ثبت رسمی معاملات، اخذ عوارض از اراضی بایر و بلااستفاده و ممنوعیت خرید و فروش واحدهای طرح‌های حمایتی قبل از تکمیل واحدها از دیگر محورهای مصوبات مجلس است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • مصوبات ساماندهی اجاره‌بها/ تعیین محدوده افزایش
  • رشد ۴۲ درصدی اجاره خانه در فروردین ۱۴۰۳
  • آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • رشد 42 درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سال های گذشته بی نظیر است
  • رشد 42درصدی اجاره خانه در فروردین 1403/ این افزایش در مقایسه با سالهای گذشته بی نظیر است