Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-28@17:31:16 GMT

تحقیق و تفحص مسیری برای شفافیت

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۲۲۵۳

به عنوان طراح طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه معتقدم که بررسی دقیق نحوه عملکرد این سازمان در قبال تحقیق و تفحص می‌تواند به پویاتر شدن فعالیت‌های این سازمان کمک کند و دورنمای مناسبتری را در چشم‌انداز آینده ایجاد کند؛ چرا که اساسا هر نوع نظارتی در نهایت منجر به کاراتر شدن حوزه نظارتی می‌شود. پس قبل از هر نکته‌ای باید به این واقعیت اشاره کنیم که هدف از این طرح بهبود شاخص‌های مدیریت کلان اقتصادی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع مهم دیگری که در ارایه این طرح باید مورد توجه قرار بگیرد؛ ضرورت استفاده از رویکردهای تخصصی در مباحث اقتصادی است و دوری از حاشیه‌سازی غیرضروری در بخش‌های گوناگون است. یکی از ابهاماتی که این روزها از سوی فعالان اقتصادی، مردم و دلسوزان کشور مطرح می‌شود؛ ضرورت نظارت‌های دقیق و موشکافانه‌ای است که باید بر نحوه فعالیت‌های سازمان برنامه و بودجه به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختارهای اقتصادی کشور انجام شود؛ واقعیت آن است که همچنان ابهامات فراوانی درخصوص فعالیت‌های مرتبط با سازمان برنامه بودجه و قبل از آن سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وجود دارد که هیچ مرجعی پاسخی برای این پرسش‌های مطروحه از سوی کارشناسان و دلسوزان کشور ارایه نکرده است. با توجه به دامنه وسیع مسوولیت‌های این سازمان و با عنایت به اینکه عملکرد این سازمان به‌طور مستقیم در اقتصاد و معیشت اثرگذار است؛ مجلس بدنبال آن است که از طریق افزایش دامنه نظارت‌ها زمیه بهبود عملکرد نهادها و سازمان‌های مختلف را فراهم کند.

واقعیت آن است که ساختار بودجه‌ای کشور به گونه‌ای است که سازمان برنامه و بودجه متولی اصلی تدوین، تخصیص و توزیع بودجه عنوان شده و هر نوع برنامه‌ریزی عمرانی و اقتصادی باید از طریق این سازمان در مسیر اجرایی شدن قرار بگیرد؛ علی‌رغم این حوزه فعالیت‌های مهم و اثرگذار متاسفانه طی سال‌های اخیر عملکرد سازمان برنامه و بودجه به گونه‌ای نبوده است که باعث رضایتمندی مردم، فعالان اقتصادی و مدیران شود. مشکلات مدیریتی موجود در این سازمان به اندازه‌ای وسعت پیدا کرده که حتی برخی نهادهای دلتی هم در خصوص عملکرد این سازمان انتقادات جدی را مطرح کرده‌اند. در جریان این طرح تلاش خواهیم کرد تا ابعاد مختلف پروژه‌های عمرانی، نحوه تحصیل منابع، تخصیص و نهایتا توزیع آنها مشخص شود. این طرح روز یکشنبه هفته جاری تقدیم هیات رییسه شده است؛ و پیش‌بینی می‌کنم که به زودی در دستور کار و اجرایی شدن قرار بگیرد. در جریان این طرح به 5محور مهم و اساسی شامل موضوعاتی چون؛ چگونگی تحصیل و توزیع اعتبارات، چگونگی توزیع منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها؛ چگونگی توزیع اسناد خزانه به پیمانکاران و در نهایت علت عدم تشکیل جلسات کمیته تخصیص در سازمان برنامه ‌وبودجه می‌شود. این 5محور اصلی‌ترین بخش‌هایی است که در جریان فرآیند تحقیق و تفحص ابعاد مختلف آن مورد بررسی دقیقی قرار می‌گیرد. در نهایت هم نتیجه تحقیق هرچه که باشد در فضایی شفاف دذر اختیار نمایندگان و رسانه‌ها قرار می‌گیرد.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه تحقیق و تفحص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۲۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد

به گزارش خبرگزاری دولت، در هفته‌های اخیر و پس از افزایش قیمت ارز و سکه در بازار، بحث بر سر تغییر یا عدم تغییر تیم اقتصادی دولت در میان موافقان و مخالفان دولت افزایش یافته است. بحثی که دامنه آن حتی به مجلس و نمایندگان حامی ابراهیم رئیسی نیز کشیده است و چه در نطق‌های میان دستور خود و چه در تذکرها از تغییر تیم اقتصادی می‌گویند، گاهی حتی کار به تهدید نیز کشیده و برخی از نمایندگان خواهان اخراج رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شدند.

در این میان، حسین انواری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره انتقادات و درخواست‌ها چهره‌های سیاسی برای تغییر تیم اقتصادی گفت: «اینکه دولت تصمیم به تغییر تیم اقتصادی دارد یا خیر، یک بحث جدا است اما باید دید انگیزه افرادی که این مسئله را مطرح می‌کنند چیست؛ آیا به دنبال تضعیف دولت هستند یا به دنبال تقویت آن. گاهی اوقات دلسوزی‌ها به گونه‌ای است که در پشت ماجرا شیطنت‌هایی برای تضعیف و کاسته شدن توامندی‌های دولت وجود دارد.»

پشت زمزمه‌ها برای تغییر تیم اقتصادی یک شیطنتی وجود دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر دولت مشغول به کار است، گفت: «اگر چه دولت با فراز و نشیب‌ها و یک‌سری مشکلاتی دست به گریبان است اما اعضای مدت در طی این مدت گذشته، سوار بر کار شده و تجربیات جدیدی به دست آوردند؛ اینکه الآن می‌گویند باید تیم اقتصادی تغییر کند باید دید انگیزه‌شان چیست؟ باور من این است که پشت این زمزمه‌ها، یک شیطنتی وجود دارد.»

این چهره سیاسی اصولگرا، با اشاره به اظهارات برخی از اعضای دولت درپی گرانی ارز و دلار، خاطر نشان کرد: «دیگر دولت قبل، دولت قبل مطرح نیست؛ دولت می‌گوید در مواردی که نیاز به ارز هست، من با نرخ خودم تامین می‌کنم و هر کسی اگر مسئله‌ای دارد مطرح کند. یک‌سری بحث‌ها مانند قاچاق یا جوسازی روانی نیز مطرح است که ربطی به دولت ندارد.»

کسی اعتراضی ندارد

وی افزود: «در حال حاضر، دولت کار خود را دارد انجام می‌دهد و خزانه ارزی آن بد نیست. آن چیزی هم که به صورت قانونی و رسمی به مردم مربوط می‌شود را تامین کرده و کسی هم اعتراضی ندارد. برخی می‌خواهند خارج از این قواعد عمل کرده و اقداماتی مانند قاچاق و اختلال در نظام اقتصادی کشور به وجود بیاورند. دولت دارد کار خود را انجام می‌دهد و اینکه دولت قوی یا ضعیف است، به شیطنت‌هایی که مبنی بر جو روانی است، باز می‌گردد.»

انواری درباره سکوت دولت سیزدهم درباره پرونده‌های فساد به خصوص چای دبش گفت: «چه کسی گفته است که دولت این پرونده را بایکوت کرده است؟ پرونده در دستگاه قضایی در حال پیگیری است. خیلی مباحث مطرح می‌شود اما باید آگاهانه‌تر برخورد کرد و یک عده که ناآگاه هستند شروع به تکثیر آن کرده و غافل هستند.»

وی گفت: «باید در انگیزه افرادی که این موارد را تولید کرده و به میان افکار عمومی می‌فرستند، تردید کرد. می‌خواهند به هر بهانه‌ای مانند مسکن، ارز یا بنزین امنیت روانی و اجتماعی را بر هم بزنند و زمانی که موضوعی را پیدا نکردند کی‌گویند چرا اسامی مفسدان را اعلام نمی‌کنید. مگر همه کارهایی که دستگاه قضایی انجام می‌دهد باید اعلام کرد؟ وقتی روی آن کار کردند نتایج مشخص می‌شود.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896978

دیگر خبرها

  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • حماس: فعالیت آنروا باید زیرنظر سازمان ملل ادامه یابد
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • هلند ازسرگیری کمک به آنروا را مشروط کرد
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد