Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:26:01 GMT

انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ برنامه‌های بایدن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۲۱۱۲۵

انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ برنامه‌های بایدن چیست؟

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، قطار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پس از عبور از مسیر پر پیچ و خم  انتخابات درون حزبی که تحت تاثیر مستقیم همه گیری ویروس کرونا قرار گرفت، با رسیدن به همایش حزب دموکرات ، درحال نزدیک شدن به آخرین ایستگاه است، اکنون با مشخص شدن نامزد حزب دموکرات در این کارزار، تحلیلگران و ناظران سیاسی بر اردوگاه این حزب هرچه بیشتر متمرکز شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیویورک تایمز در تحلیلی دراین باره نوشت: با ورود به شب دوم همایش حزب دموکرات و معرفی رسمی بایدن بعنوان نامزد این حزب و آنچه که دراین دو شب گذشت حاکی از آن است که تا چه حجم کار درانتظار رئیس جمهوری آتی آمریکا در صورت پیروزی بایدن و مهم ترین آن د رحوزه سیاست خارجی است.

اهمیت مدیریت - شعار انتخاباتی حزب دموکرات

همایش چها روزه حزب دموکرات که از ۲۷  امرداد آغاز و قرار است ۳۰ امرداد ماه ادامه یابد، در دومین شب که بیل کلینتون رئیس جمهوری سابق آمریکا همراه بود، با شعار «اهمیت مدیریت» برگزار شد.

تمامی سخنرانان در این دو شب بر وجود هرج و مرج ناشی از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید که سیاست های خارجی و داخلی آمریکا را تحت شعاع قرار داده است، تاکید داشتند، توفانی از بحران ها که ناشی از سو مدیریت ساکن کنونی کاخ سفید است.

سیاست خارجی بایدن، بازگشت به عصر سیاست های اوباما

تارنمای خبری «میدل ایست مونیتور»  (middleeastmonitor) در تحلیلی می نویسد: در صورت پیروزی بایدن درانتخابات ۲۰۲۰ آمریکا سیاست خارجی وی در واقع بازگشت به دوران سیاست های باراک اوباما خواهد بود، سیاست هایی که توسط دولت کنونی آمریکا از میان برداشته شده اند.

البته نیویورک تایمز در بخشی از تحلیل خود دراین باره می نویسد: در حالی که بسیاری از مدعیون دراین دو شب بایدن را فرد لایق برای ریاست جمهوری آمریکا می دانند، اما بازگرداندن قطعاتی که توسط دونالد  ترامپ از هم پاشیده شده اند، کاری است دشوار.

سیاست های  خاورمیانه

تارنمای انگلیسی میدل ایست مونیتر د رجایی دیگر می نویسد: انتخاب جو بایدن بعنوان رئیس جمهوری بعدی آمریکا تاثیر به سزایی بر منطقه خاورمیانه بویژه بر  ایران دارد.

کاهش تنش با ایران

میدل ایست مونیتر در ادامه تحلیل خود می نویسد: اگر معاون سابق باراک اوباما، برنده انتخابات ریاست جهموری  ۲۰۲۰ آمریکا شود،  این موضوع تاثیر به سزایی بر آینده ایران خواهد داشت و  تنش در روابط واشنگتن – تهران تسهیل خواهد شد .

این تارنمای خبری می نویسد: سیاست ریاست  جمهوری بایدن در قبال ایران قابل پیش بینی و منسجم تر از دولت کنونی خواهد بود.

 خبرگزاری پرمخاطب آمریکایی  «یونایتد پرس اینترنشنال» (UPI) نیز دراین باره گزارش می دهد: بایدن با انتشار برنامه های ۲۰۲۰ حزب دموکرات اعلام کرده است که نه تنها مخالف ادعای دولت  کنونی مبنی بر تغییر رژیم در ایران است بلکه  به سمت بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵میلادی از طریق دیپلماسی حرکت خواهد کرد.

کم رنگ شدن نفوذ عربستان و امارات

میدل ایست مونیتر می نویسد: در صورتی که بایدن رئیس جمهوری آمریکا شود بعید به نظر می رسد در قیاس با دونالد ترامپ که روابط به شدت نزدیکی با ریاض بویژه با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دارد، تحت نفوذ امارات و عربستان برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر ایران واقع شود.

سیاست مماشات با رژیم صهیونیستی

 میدل ایست مونیتر در بخش دیگری می نویسد: درحالی که دشوار به نظر می رسد کم تر رئیس جمهوری آمریکا، همچون ترامپ فعالانه از سیاست های  بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل (رژیم صهیونیستی) حمایت کند، اما تصور نمی رود دولت بایدن  فشار چندانی بر فعالیت های اسرائیل همچون اقدامات پنهانی علیه ایران از قبیل حملات نیابتی و سایبری، وارد کند.

مواجه با قدرت های منطقه در سوریه

این تارنمای خبری انگلیسی می افزاید: در صورت پیروزی بایدن وی بیشتر تمامی به نگاه داشتن قوای نظامی آمریکایی در ادلیب استان شمالی سوریه داشته باشد، امری که به تقابل مستقیم با تهران، مسکو و حزب الله لبنان خواهد انجامید.

جهانی گرایی لیبرال

بایدن نیز همچون اوباما علاقه مند به «جهانی گرایی لیبرال» در عرصه بین الملل است، درحالی  است که ترامپ منطق سیاست خارجی خود را مبتنی بر  اقدامات یکجانبه قرار داده بود، مانند خروج از توافق هسته ای ایران، خروج از سازمان جهانی بهداشت و یا خروج از توافق آب و هوایی پاریس.

حساس بر ناتو

درحالی که موضوع ایران یکی از موضوعات مهم در سیاست خارجی بایدن در صورت پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خواهد بود، اما به نوشته میدل ایست مونیتر، بایدن بر مساله «پیمان آتلانتیک شمالی » (ناتو) حساس خواهد بود.

بایدن نسبت به منافع  اعضای این پیمان همچون فرانسه ، آلمان و ترکیه که از حمایان برجام هستند، حساس خواهد بود.

ترامپ از بدو ورود به کاخ سفید علیه ناتو مضوع گرفت و آنرا یک پیمان «منسوخ» شده خواند، وی اعضای این پیمان را اختصاص اندک تولید ناخالص داخلی در زمینه نظامی متهم کرده و در روزهای اخیر نیز ضمن انتقاد از صدر اعظم آلمان که برلین میلیاردها دلار به روسی برای دریافت انرژی پرداخت می کند که به ظاهر قوای نظامی آمریکایی مستقر در اروپا باید از چنین کشورهایی در مقابل مسکو محافظت کند، دستور خروج هزاران نظامی آمریکایی از آلمان را صادر کرد.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  آمریکا پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا خواهد بود که قرار است در ۳  نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) برگزار شود.

بهروز وفاداری

برچسب‌ها حزب دموکرات آمریکا انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حزب دموکرات آمریکا انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن حزب دموکرات آمریکا انتخابات ۲۰۲۰ جو بایدن انتخابات ریاست صورت پیروزی انتخابات ۲۰۲۰ جمهوری آمریکا ریاست جمهوری رئیس جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا سیاست خارجی حزب دموکرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۱۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید لیلاز، عضو حزب کارگزاران، در گفتگویی که اخیرا با روزنامه شرق داشته است، به بیان جزئیاتی درباره افشای فایل صوتی مصاحبه جنجالی خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین پرداخته است.

بخشی از این گفتگو را در ادامه می خوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود. حالا شما تصور کنید دونالد ترامپی که با آن سیاست رادیکال ضد ایرانی خود طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش چه بلایی سر ایران آورد و قرار است که در یک احتمال ۵۰-۵۰ دوباره رئیس‌جمهور شود و در همین شرایط که اسرائیلی‌ها تاکنون نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی را کشته‌اند و به موازاتش هم یک تنش با ایران را کلید زده‌اند و مرتب به اماکن دیپلماتیک ما حمله کردند و نیروهای نظامی ما را در منطقه ترور می‌کنند که اتفاقا در مقابل کارنامه خرابکاری‌های اسرائیل یک گام بسیار کوچک است، ما باید چه کنیم؟!

چرا واقعا کسی توجه نمی‌کند؟ درست است تقریبا از ۱۳ فروردین تا ۳۱ فروردین یک تنش بی‌سابقه مستقیم بین ایران و اسرائیل روی داد، اما کارهایی را که اسرائیل در طول این سال‌ها کرده است‌ نیز باید مدنظر قرار داد. نمی‌توان فقط به این بازه زمانی کوچک یا ترقه‌بازی صبح ۳۱ فروردین اسرائیل در تبریز و اصفهان محدودش کرد یا تنها موضوع حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سفارت سوریه‌ یا ترور چند سردار در سوریه در ذهن ما بیاید. قبل از آن، اسرائیل خیلی هزینه روی دست ما گذاشته است. فقط در خرابکاری هسته‌ای نطنز، برای چند ماه این سایت هسته‌ای از کار افتاد و از مدار خارج شد. اسرائیل چندین و چند بار دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد. قبل‌تر از آن، ویروس استاکس‌نت چه ضرباتی به صنعت هسته‌ای زد. تمام پمپ‌هایی که در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران منفجر می‌شدند، همه آنها یا ویروسی بود ‌یا در همه آنها تجهیزات انفجاری کار گذاشته بودند. نتیجه چه شد؟

اکنون ایران هم زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا ۶۰ درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید. خب من تمام این روند را از سال ۵۷ تا الان مطرح کردم که به اینجا برسم که درست یا غلط، خوب یا بد و نتیجه هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در ایران یا عملکرد دولت دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا این بوده است که ایران، علی‌رغم مذاکره دوساله و شکل‌گیری برجام، اکنون به غنی‌سازی ۶۰ درصدی، تولید اورانیوم فلزی و استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید دست بزند که موازنه را در برابر غرب حفظ کند.

پس قطعا فرقی نمی‌کند در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مجددا جو بایدن رئیس‌جمهور شود یا دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد، یا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ ایران‌ دوباره رئیسی رئیس‌جمهور شود یا فرد دیگری‌ حتی از اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود، روند همان چیزی است که از اول مصاحبه گفتم. اقتضائات ژئوپلیتیک در منطقه و جهان ما را به سمتی خواهد برد که هسته‌ای شویم. نهایتا یک سال دیگر، ۱۰ سال دیگر یا ۲۰ سال دیگر، ایران باید به این سپر ژئوپلیتیک دست پیدا کند. من سقف زمانی دقیقی برای این مهم تعیین نمی‌کنم. رسیدن به این نقطه دست ما نیست، بلکه فضای ژئوپلیتیک به ما تحمیل می‌کند که به سپر ژئوپلیتیک دست یابیم. این یک حقیقت مسلم است ولاغیر.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903905

دیگر خبرها

  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا