Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، «یوسف بن علوی» از سیاستمداران کهنه کار خاورمیانه است که به مدت بیش از چهار دهه در وزارت خارجه و 23 سال وزیر خارجه  عمان بود و در عرصه بین الملل کاملا چهره‌ای شناخته شده است .

پس از برکناری بن علوی و تغییرات در کابینه ، گمانه زنی‌ها درباره وی از سوی ناظران منطقه ای و بین المللی  آغاز شد و برخی این تغییرات را تلاش سلطان جدید برای ایجاد تغییرات در سیاست خارجی این کشور ارزیابی کردند و بر این باورند که سلطان هیثم قصد دارد خودش بیشتر در عرصه سیاست خارجی نقش آفرینی کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی دیگر بر این باورند که کنار گذاشتن بن علوی وزیر خارجه تغییری در رویکرد سیاسی این کشور ایجاد نخواهد کرد  و سلطان هیثم به  راحتی نخواهد توانست در سیاست خارجی که سطان قابوس سنگ بنای آن را نهاده بود عدول کند چرا که ممکن است با اعتراض جریانهای مخالف و مردمی روبرو شود. 

از نظر این دسته از ناظران ترمیم کابینه صرفا برای روی کار آوردن چهره‌های تازه نفس و جدید است که آن هم متناسب تغییری است که در راس قدرت در این کشور با مرگ سلطان قابوس و روی کار آمدن سلطان هیثم ایجاد شده است. این گروه این تغییرات را طبیعی دانسته که سلطان جدید اعضای تیم کاری خود را از میان افراد نزدیک به خود انتخاب کند و پیام اصلی آن از نظر این گروه داخلی و در راستای اصلاحاتی اقتصادی است که سلطان جدید به دنبال اجرای آن است. این دسته از کارشناسان  تغییر وزیر دارایی و رئیس بانک مرکزی و اعمال تغییراتی در ساختار و اسامی وزارتخانه‌های اقتصادی را دلیلی بر مدعای خود می دانند.

اما «رضا میرابیان» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا درباره برکناری یوسف بن علوی و جایگزنی «بدر بن حمد البوسعیدی» به جای وی به موضوع  جدیدی اشاره می کند و تماس تلفنی بن علوی با سفیر فلسطین در امارات که اخیرا از این کشور برگشته را بی ارتباط با این امر نمی داند و معتقد است که بن علوی در این تماس تلفنی بر حقوق ملت فلسطین به پایتختی قدس اشغالی تاکید کرده است و این موضع گیری مخالفت با روندی تلقی می شود که امارات در پیش گرفته است و این تردیدها را تقویت می کند که بن علوی تحت فشار از سمت خود  کناره گیری کرده است.

رضا میرابیان همچنین در این زمینه به موضع  قابل توجه مفتی اعظم عمان در خصوص توافق اخیر بین امارات و رژیم صهیونیستی اشاره کرد که در آن گفته بود: «اگر نمی توانید الاقصی را آزاد کنید بر سر آن سازش نکنید» دلیلی بر این امر دانست که در بین مردم عمان این نگرانی وجود دارد که مبادا حاکمیت این کشور مواضع سازشکارانه در پیش بگیرند.

به هر حال از نظر ناظران سیاسی برکناری بن علوی یک روز بعد از اظهارات وی مبنی بر تایید حقوق ملت فلسطین به پایتختی قدس اشغالی این سوال را مطرح می کند آیا این احتمال وجود دارد که سلطان عمان تحت فشار خارجی ناچار شده وزیر خارجه خود را برکنار کند؟

این سوال در حالی مطرح است که گزارش رسانه ای حاکی است که آمریکا ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان را حتی از سوی کشورهای عربی و در راس آن امارات که عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل را اعلام کرد، تحت فشار قرار داده است.

به هر حال باید منتظر ماند و دید که موضع گیری عمان طی روزهای آینده در بحث عادی سازی به چه سمتی پیش خواهد رفت.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بن علوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

معاون سازمان حفاظت از محیط زیست با حضور در کافه خبر خبرآنلاین می‌گوید: «بیش از ۲۰ سال هست که در ایران خشکسالی را به‌صورت ناپیوسته تجربه می‌کنیم.»

داریوش گل‌علیزاده ادامه می‌دهد: «ما سال‌ها غافل بودیم، اما الان یک سند بالادستی داریم تا کشور را با پیامدهای تغییر اقلیمی سازگار کنیم، وقتی هرسال با سیلاب مواجه هستیم چرا نباید خودمان را برای مواجه شدن با آن آماده کنیم.»

او اظهار می‌کند: «دستگاه محیط زیست خودش یک دستگاه مطالبه‌گر است، ما در برنامه هفتم برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی را با چهار هدف تقویت سازگاری، کاهش آسیب‌پذیری، گسترش اقتصاد سبز و صنعت کم کربن دنبال کردیم.»

گل‌علیزاده با بیان اینکه یکی از تبعات خشکسالی مهاجرت اقلیمی است، ادامه می‌دهد: «این مهاجرت‌ها از فلات مرکزی ایران به‌علت کاهش کیفیت شاخص‌های زیستی به مناطق شمال کشور بسیار زیاد شده است، شاخص‌هایی مانند افزایش گرد و غبار، کمبود آب سبب این مهاجرت‌ها شده. برخی از مهاجرت‌های اقلیمی برای کسب شغل است چراکه با افزایش تغییرات اقلیمی مانند سیل و گرد و غبار معیشت مردم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. یکی از پیامدهای تغییر اقلیم تهدید امنیت غذایی است، تولید بیش از ۹۰ درصد غذای دنیا وابسته به خاک است اما با جاری شدن سیل سلامت این خاک به خطر می‌افتد و سبب فرسایش آن می‌شود.»

او می‌گوید: «براساس آمارها در دو سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار نفر مهاجرت اقلیمی در کشور داشتیم، که مقصد آن‌ها بیشتر استان‌های شمالی کشور و شهرهای اطراف تهران است.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899197

دیگر خبرها

  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • خودروی وزیر کابینه جنگی نتانیاهو واژگون شد
  • تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر صهیونیستی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد
  • تشدید اختلافات داخلی در اسرائیل؛ وزیر دارایی خواهان برکناری فرمانده ارتش شد
  • عمان و امارات خواستار خویشتنداری ایران و اسرائیل شدند
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • پشت پرده مقاومت رئیسی برای عزل وزیر اقتصاد /همین افاضات برای برکناری آقای وزیر کافی نیست؟
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم صهیونیستی/ اسموتریچ: فرماندهان مسئولیت شکست را بپذیرند
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل