Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد صادق الحسینی، کارشناس اقتصادی در کانال تلگرامی خود نوشت: از ابتدای ۹۸ بدلیل منفی شدن زیاد نرخ بهره،  همه بازارها شروع به باد شدن کردند. شاید تا اسفند ۹۸ حباب بورس و مسکن و خودرو تا حدودی هم اندازه بود اما حباب بورس از اسفند به اینطرف بزرگتر از سایرین شد. بازار سهام بازاری است که حبابش کل اقتصاد را متاثر میکند ‌و اهمیتش از حباب سایر بازارها بیشتر است هم بجهت شمولیت و هم تاثیرش بر سایر متغیرهای کلان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌همین جهت هم اقتصاددانان بیشتر از بازار سهام صحبت میکنند تا بازار مسکن یا خودرو.

البته اشتباه دولت در بورس برعکس سایر بازارها فقط نرخ بهره حقیقی منفی نبود و ارسال سیگنال غلط حمایتی از این بازار هم بود که فضای تصمیم گیری فعالان اقتصادی را منحرف کرد.

همین سبب شد تا ۵۰ روز پیش ۲۵ اقتصاددان  نامه‌ای منتشر کرده و نسبت به این شرایط هشدار دادند. آنها عملا گفتند این بادکنک بیش از حد باد شده و در حال ترکیدن است و توصیه‌های مشخصی برای دولت داشتند که قبلا توضیح داده‌ام. توصیه‌ها در جهت تخلیه آرام بازار بود. دولت هم در حال اجرای با تاخیر بسیار برخی پیشنهادات بود.

اما در شرایط حبابی هر بی‌تدبیری میتواند ماشه سقوط (و نه تخلیه آرام) را بکشد. بی‌تدبیری در طرح گشایش و نیز ‎دارا دوم ماشه را کشید. گفته بودیم دولت باید با اقداماتی مثل فروش گسترده اوراق از فروردین و کاهش نرخ بهره منفی آرام حباب را تخلیه میکرد اما تاخیر کرد و اشتباهات زیاد داشت.

یادمان باشد دلیل سقوط (اگر اسم این کاهش سقوط باشد) افزایش بیش از حد قیمتها در بازار سهام و ایجاد حباب بود. همه موارد دیگری که مطرح میشود صرفا فشارهایی بودند که به این بادکنک در مرز ترکیدن داده شد و باعث این سقوط سریع شد. پس دلیل ترکیدن حباب در وهله اول بیش از حد باد شدن بادکنک بود.

اما حدس من از ۶ ماه آینده کل بازارهای دارایی (مسکن، بورس، خودرو و حتی ارز) این است که همه بازارها تا انتهای ۹۹ دچار تخلیه حباب میشوند. میزان این فروکش بستگی به ابعاد حباب شکل گرفته دارد. فعلا حباب بورس بزرگترین حباب است، اما مسکن، خودرو و ارز هم بدلایل مختلف جانبی اما بدلیل اصلی وجود حباب دچار کاهش قیمت تا انتهای سال خواهند شد.

دوستان زیادی می‌پرسند در این شرایط چه کنیم. پاسخ من یک چیز است: در این فضا بخشی از پرتفوی خود در هر بازاری را حفظ کنید اما نسبت به تبدیل بخشی به سپرده بانکی یا صندوقهای درآمد ثابت و انواع اوراق بدون ریسک و بسته به ریسک پذیری شاید تا حدی ارزهای دیجیتال تا انتهای سال اقدام کنید.

پربیننده ترین اهالی این روستا مستمری مادم‌العمر خواهند گرفت +عکس ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۵/۳۰ نشستی که «فروش اوراق سلف موازی نفتی» را ختم به خیر کرد ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۳۹۹/۵/۳۱ هفته‌ای سبز برای همه بازار‌های مالی جز بورس/ سقوط ۱۱درصدی شاخص بازار سرمایه در هفته پایانی مرداد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن بازار سهام فعالان اقتصادی بازار بورس بازار مسکن نرخ بهره ارز دیجیتال اسلامی حباب مسکن قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۴۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات

به گزارش قدس آنلاین، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه (۸ اردیبهشت) با رشد ۶۵۲ واحدی به ۲,۳۰۴,۹۷۸و احد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۱۳۹۵.۱۴ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

حجم معاملات امروز ۸.۰۳۲ میلیارد سهم بود که طی ۳۶۸,۶۰۳ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۵,۲۹۴.۸۳۴ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۲۹,۵۰۲.۸۸۴ میلیارد ریال شد.

امروز فملی به تنهایی ۲ هزار و ۹۳۵ واحد شاخص را بالا کشید. رشد فملی متأثر از رشد قیمت جهانی مس است. پس از فملی، تاصیکو و سدشت نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شپنا، شستا و وبملت از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای تجلی، حسینا و فجهان بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، شگویا و خاور نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.

به نظر می‌رسد که با توجه به معاملات امروز، در بازار فردا نیز شاهد تابلوی قرمز در ابتدای آغاز معاملات بازار سرمایه باشیم. انتظار می‌رود در ادامه بازار، تقاضا افزایش یافته، و در انتها بازار متعادلی را شاهد باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ویدیو/ سقوط موج ارز؛ کف بازار دلار چه خبر است؟
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟