Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@03:09:46 GMT

تجلیل نوبخت از پزشک معالج امام (ره)

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۲۳۶۰

تجلیل نوبخت از پزشک معالج امام (ره)

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در مراسمی از دکتر ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران و پزشک معالج امام خمینی‌(ره) تقدیر کرد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری به نقل از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و اموربین‌الملل؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور طی سخنانی روز پزشک را روز خجسته‌ای خواند و گفت: برای تقدیر از دکتر فاضل باید از صفاتی فراتر از «پزشک» استفاده‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان از سرمایه‎های نظام جمهوری اسلامی هستند و حتی فراتر از این نظام، عضو خانواده پزشکی جهان هستند.
وی با ابراز خرسندی از اینکه برای تقدیر از مقام شامخ پزشک؛ به شکل نمادین از دکتر فاضل دعوت شده است، از سوابق و خدمات ویژه دکتر فاضل یاد کرد که با تربیت نیروی پزشک در داخل کشور و جراحی‌های شفابخشی که در ایام دفاع مقدس، انجام دادند خدمات ارزنده‌ای به کشور ارائه دادند و نیاز هموطنان برای معالجه به خارج از کشور را نیز مرتفع کردند. حتی در مواقعی که بیماری صعب العلاجی برای بزرگان نظام پیش می آمد به دکتر فاضل مراجعه می‌کردند. ایشان حتی عنوان کرده بودند که هیچ‌گاه بدون وضو امام را معاینه نکرده بودند و این نشان از عرفان و معنویت ایشان دارد. به همین جهت برای تقدیر از پزشکان گرانقدر کشور؛ از ایشان تجلیل می‌کنیم.

 نوبخت همچنین با اشاره به اینکه در شرایط کنونی، وزارت بهداشت با یک پاندمی نگران کننده مواجه است؛ ابراز امیدواری کرد که این مجموعه همچنان از توانمندی‌های دکتر فاضل بهره‌مند شود.

بازخوانی خاطرات دکتر فاضل از جراحی‎های رایگان در ایام جنگ تحمیلی
دکتر ایرج فاضل رئیس جامعه جراحان ایران نیز طی سخنانی با بیان اینکه داستان پزشکی از بعد از انقلاب تا کنون داستان شگفت‌انگیزی است؛ افزود: در ابتدای انقلاب، ما پنج هزار پزشک خارجی بویژه پاکستانی و بنگلادشی برای درمان‌های معمولی در کشور داشتیم. مردم حتی برای برخی جراحی‌های معمولی امروزی مثل پیوند کلیه و قلب و ... ناگزیر از سفر به خارج بودند. یک پیوند کلیه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار دلار هزینه داشت. این مسائل به کمک کسانی که من آنها را «عاشق» می‌نامم حل شد و به حد نیاز کشور پزشک تربیت کردیم و تخصص‌های مختلف در عرصه پزشکی تامین شد. جراحی‌های رایگان بسیاری در کشور انجام شده و می‌شود.

وی با اشاره به ایام نخست وزیری میرحسین موسوی، گفت: ایشان در ازای ۳۰۰ پیوند کلیه رایگانی که انجام دادم؛ یک چک یک میلیون تومانی برای من ارسال کردند که من آن را برای کمک به جبهه‌ها فرستادم. همکاران من هم همین‌گونه کمک می‌کردند تا اینکه به شرایط امروزی رسیدیم که هیچ بیماری مجبور به رفتن به خارج از کشور نیست و این مایه سربلندی کشور است. درود به همکاران من که وضع مملکت را به اینجا رساندند.
فاضل خاطرنشان کرد: علی‌رغم برخی بی‌مهری‌ها به جامعه پزشکی، عموم جامعه، قدردان زحمات پزشکان است و من این قدردانی عموم مردم را بی‌نظیر و خداگونه می‌دانم و خوشحالم که به این مردم و ایران عزیز خدمت می کنم.
جامعه پزشکان، بالاترین نرخ شهادت را در دوران کرونا داشت
دکتر حمید پوراصغری معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این مراسم با اشاره به اینکه حضور و نقش آفرینی در این سازمان را به طبابت ترجیح داده است؛ گفت: به عنوان یک پزشک، در صحنه درمان کشور فعالانه شرکت می‌کردم اما فقط برای تک تک بیماران نسخه می نوشتم، اما در سازمان برنامه، می‌توان نسخ بزرگتری به وسعت کشور نوشت و بیشتر نقش آفرینی کرد.
وی افزود: در سنوات گذشته درباره شبکه درمان کشور، تربیت نیروی انسانی، تامین منابع و تجهیزات و ... به عنوان یک یار برای جامعه پزشکی کشور فعال بودم. جامعه پزشکی در دوره کرونا، به نسبت جمعیت خدوم به بیماران، بالاترین درصد شهادت را داشتند.
دکتر سیدحمید پورمحمدی معاون اقتصادی، هماهنگی و برنامه و بودجه نیز به نیکی از دکتر فاضل در این جلسه یاد کرد و گفت: بنده نه در علم طبابت، که در اخلاق خوشه‌چین محضر ایشان بوده‌ام و امروز سازمان برنامه و بودجه منور به نور دکتر فاضل است. صفت طبیب برای دکتر فاضل، به تنهایی کم است. همه اطبا جایگاه بالایی دارند اما ایشان از بعد اخلاقی، مافوق همه اطبا هستند.

 در دوران پاندمی کرونا، سازمان برنامه و بودجه کشور،باید ارتباط وسیعی با جامعه اطبا داشته باشد

وی افزود: نظامات اقتصادی و برنامه‌ریزی در مواجهه با پاندمی کرونا، می‌طلبد که سازمان برنامه و بودجه کشور، ارتباط وسیعی با جامعه اطبا داشته باشد. در سه دوره شیوع طاعون، نظامات سیاسی دستخوش تغییر شده و شاهد فروپاشی نظام فئودالی و رنسانس بودیم. در حال حاضر هم نظامات اقتصادی دنیا در مواجهه با شیوع کرونا، دستخوش تغییر شده‌اند و چه بسا نظامات سیاسی جهان نیز تغییر یابند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نوبخت سازمان برنامه و بودجه کشور دکتر فاضل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هزینه‌های بالای دندان پزشکی در ایران باعث شده است تا بسیاری از مردم از نتوانند از خدمات درمانی در این زمینه استفاده کنند، از سوی دیگر هزینه‌های بالای مواد اولیه دندان پزشکی باعث ایجاد مشکلاتی برای قشر دندان پزشک در کشور شده است، در همین زمینه انتظار می‌رود تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بتواند با راه حل‌های مناسب چالش‌های پیش رو دندان پزشکی در ایران را حل کند.

هزینه درمان دندان گران است

علی تاجرنیا رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: قیمت بالای تعرفه دندانپزشکی موضوع جدیدی و فقط ویژه کشور ما نیست و در برخی کشور‌های دیگر نیز قیمت تعرفه دندانپزشکی ارزان قیمت نیست، برای کشور انگلستان که بحث بیمه قوی است هزینه درمان دندان گران است و علت اصلی هزینه تمام شده مواد دندان پزشکی است.

وی افزود: نزدیک ۶۰ درصد هزینه یک تعرفه خدمات دندانپزشکی هزینه‌های مربوط به بدون دست مزد و مواد اولیه است و این موضوع قیمت‌ها را افزایش می‌دهد. 

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران ادامه داد: برخی از کشور‌های اروپایی موضوع پیشگیری را در دستور کار بهداشتی کشورشان قرار داده و سعی کردند به همراه آموزش صحیح و اصولی سعی کنند در زمینه بهداشت و حفظ سلامتی دندان مراجعات به دندان پزشکی را کاهش دهند؛ برای مثال مردم کشور سوئد به اندازه ایرانی‌ها دچار پوسیدگی دندان نمی‌شوند؛ از سوی دیگه برخی از کشور‌ها تمرکز خود را در زمینه بیمه‌های خصوصی به کار برده و بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفتند.

عدم آموزش در حوزه دندان

تاجرنیا با اشاره به اینکه راه کار برای کاهش درمان هزینه‌های درمان دندان چیست گفت: در طول سال‌های گذشته و به دلیل سیاست‌های اشتباه ادوار مختلف وزارت بهداشت شاخص پوسیدگی دندان یکسان بوده است و عدم آموزش باعث کاهش میزان پوسیدگی نشده است؛ همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی بسیاری نمی‌توانند از خدمات دندانپزشکی استفاده کنند از سوی دیگر با توجه به هزینه‌های موجود دندان پزشکان نمی‌توانند از تعرفه‌های خود را کاهش دهند.

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران تصریح کرد: بسیاری از مواد اولیه دندانپزشکی نیز با ارز تهیه می‌شود که نرخ ارز نیز در این زمینه تاثیر گذار است، بسیاری از دندانپزشکان درحال تعطیل کردن مطب‌های خود بوده و در کلینیک‌ها به صورت درصدی فعالیت می‌کنند، زیرا مشکلات درآمدی به وجود آمده است؛ از سوی دیگر موج مهاجرت در میان دندانپزشکان در حال شکل گیری است و در یک استان کشور کانادا ۴۰۰ فقط دندان پزشک ایرانی مهاجرت کردند.

تاجرنیا گفت: سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد؛ باید توجه داشت کاهش تعرفه گذاری خدمات دندان پزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد.

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

زهرا سید معملی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

پویش سلامت دهان و دندان

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

لزوم آموزش مناسب در مدارس

نکته حائز اهمیت این است که قیمت خدمات دندانپزشکی در کشور ما گران است و برای دریافت این خدمات، یا مردم باید توانایی مالی مناسبی داشته باشند یا دولت باید کمک کند، اما موضوع بسیار مهم‌تر این است که باید در زمینه‌های پیشگیری اقدامات لازم صورت بگیرد، آموزش در مدارس و مراکز آموزشی می‌تواند کمک شایانی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • انتصابات جدید در حزب اعتدال و توسعه با امضای نوبخت+ جزئیات
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیام تسلیت وزیر کشور به مناسبت درگذشت نخبه جوان مازندرانی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • ببینید | تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان البرز
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد