Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:40:41 GMT

چرا گوجه روی دست گوجه‌کاران اصفهانی ماند؟

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۴۶۱۲

چرا گوجه روی دست گوجه‌کاران اصفهانی ماند؟

ایسنا/اصفهان معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: تغییر شرایط اقلیمی و گرمای هوا و از سوی دیگر همزمانی ورود این محصول از دیگر استان ها به بازار باعث برهم خوردن عرضه و تقاضای بازار و کاهش قیمت آن برای کشاورزان شد.

اصغر رستمی در گفت‌ وگو با ایسنا، درباره مشکلات گوجه کارانی اصفهان و بازار این محصول، اظهار کرد: در سال جاری تا حدودی شرایط اقلیمی و گرمای هوا باعث شد تا گوجه استان به خصوص بخش مرکزی آن همزمانی رسیدگی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این شرایط حجم بالایی از محصول وارد بازار شد، از سوی دیگر گوجه استان های همجوار و هم اقلیم با اصفهان به طور همزمان وارد بازار و بخشی از آن به میادین میوه و تره بار استان وارد شد که در این شرایط عرضه و تقاضا محصول برهم خورد و شرکت های صنایع تبدیلی وارد کار شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه البته سطح زیرکشت گوجه در استان اصفهان رعایت شده است، گفت: منتها گوجه به عنوان محصولی تازه خور، قابلیت صنایع تبدیلی و صادرات خوبی دارد، اما زمانی که عرضه محصولی در بازار بالاتر از تقاضا آن باشد خود به خود قیمت ها دچار نوسان و کاهش و تولیدکنندگان دچار مشکل می شوند.

رستمی با اشاره به خرید گوجه از سوی کارخانجات صنایع تبدیلی و اقدام آنها جهت تنظیم بازار و همچنین خرید حمایتی این محصول، اظهار کرد: در استان‌های مجاور که گوجه آن‌ها زودتر رسیده بود محصول با قیمت هر کیلوگرم ۱۰۰۰ تومان خریداری شد که ۷۰۰ تومان را کارخانه رب و ۳۰۰ تومان را دولت در قالب خرید حمایتی پرداخت می‌کند که طرح پس از اجرا در ۳۱ تیر ماه به پایان رسید.

وی افزود: با توجه به اینکه برداشت گوجه اصفهان پس از ۳۱ تیر آغاز می‌شد، پیش از پایان موعد دستورالعمل برای تمدید آن با وزارت جهاد کشاورزی نامه‌نگاری کردیم تا در بازه ۲۰ روزه برداشت گوجه اصفهان از امتیاز این طرح استفاده کنیم.

به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، آمار فروش گوجه هر یک از کشاورزان به کارخانجات رب موجود است و هر زمان آن مبلغ تخصیص پیدا کند به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.

رستمی درباره نگرانی برخی کشاورزان در روزهای اخیر اظهار کرد: کیفیت گوجه تحویلی به کارخانه از سوی برخی کشاورزان کاهش پیدا کرد و به همین دلیل کارخانه قیمت خرید را از ۷۰۰ تومان به ۶۵۰ تومان کاهش داد که این موضوع موجب نگرانی کشاورزان شد.

وی با بیان اینکه در این خصوص جلساتی با حضور کشاورزان در سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان برگزار و پس از آن در مکاتبه با کارخانه رب و سازمان تعاون روستایی مقرر شد گوجه کیلویی ۷۰۰ تومان خریداری شود، توضیح داد: در این شرایط کشاورزان باید محصولاتشان را سورت کنند تا میزان خرید از کشاورزان به دقت ثبت شود تا مشکلی برای پرداخت کمک حمایتی در صورت تمدید دستورالعمل نداشته باشیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: با همکاری اتحادیه تعاونی روستایی در شهرستان اصفهان پنج مرکز خرید تشکیل و سبدهایی برای حمل و نقل گوجه را شرکت ها تهیه و به صورت امانی در اختیار کشاورزان قرار دادند و گوجه را با قیمت ۷۰۰ تومان از کشاورز تحویل گرفتند.

به گفته رستمی، جهاد کشاورزی استان در سطح استان و وزارتخانه، پیگیر تامین مابه تفاوت هزینه گوجه کاران هستیم از سوی دیگر سال های گذشته بخشی از گوجه تولیدی استان صادر می شد اما امسال با وجود تولید کمتر نسبت به سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، نمی توان به کشورهای همسایه صادرات داشته باشیم.

وی با اشاره به ضرورت رعایت سطح زیرکشت متناسب با نیازهای جامعه از سوی کشاورزان و همچنین خارج شدن آنها از کشت تک محصولی، گفت: امسال در استان پیش بینی بیش از ۵۰ هزار تن گوجه در مناطق مختلف شده است، البته گوجه ای که اکنون وارد بازار شده و گوجه کاران آن دچار مشکل شده اند مربوط به بخش مرکزی اصفهان بوده که امیدواریم در ادامه وضعیت آنها مساعد شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد: بیش از ۴ هزار تن گوجه تحویل صنایع تحویلی استان شده و پیش بینی می شود اگر حدود ۶ هزار تن از این محصول جذب کارخانجات صنایع تبدیلی شود شاهد روند ثابتی در قیمت باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گوجه فرنگي کشاورزی صنایع تبدیلی ۷۰۰ تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۴۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی

جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه سیل اخیر خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی استان وارد کرده است، گفت: براساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان ها،۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است.

وی افزود: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های بخش‌های کشاورزی استان از جمله قنات ها، باغ ها، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.

جعفری بیان کرد: براساس برآورد‌های اولیه برای جبران این خسارت‌ها به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: تیم‌های راهسازی در مراکز جهاد کشاورزی مستقر و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهستانی هستند.

جعفری گفت: نیرو‌های جهاد سازندگی در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغ‌های استان را انجام می‌دهند.

وی افزود: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بند‌ها انجام می‌شود تا پیش از فصل آبیاری باغ ها، زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت راداشتند، افزود: این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی در خصوص خسارات وارد شده به قنات‌های استان گفت: طبق گزارش‌های اولیه سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ راس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • انتقاد از رفیق بازی مدیران ورزشی در اصفهان/ وزیر ورزش به این بازی مار و پله خاتمه دهد
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی