Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@06:32:22 GMT

بومی‌سازی چاپگر سه بعدی قطعات پلیمری

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۷۵۰۴

بومی‌سازی چاپگر سه بعدی قطعات پلیمری

یک شرکت دانش بنیان داخلی موفق به ساخت چاپگر سه بعدی برای تولید قطعات پلیمری بدون نیاز به ساخت قالب باکیفیت بالاتر نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی شد، فناوری که گفته می شود تنها در اختیار ۶ کشور جهان قرار دارد.

به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چند سالی است از فناوری چاپ سه‌بعدی بسیار گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فناوری که مفهوم تازه‌ای را در صنعت با خود به ارمغان آورده و رویه‌های پیشین را در ساخت، طراحی، شبیه‌سازی و بسیاری از حوزه‌های دیگر دست‌خوش تحول کرده است.

شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی هم پا به میدان این فناوری گذاشته‌اند و با تولید محصولات دانش‌بنیان‌ ایران‌ساخت این حوزه از جمله چاپگرهای سه‌بعدی، راه را برای توسعه این فناوری‌ها هموار کرده‌اند.

صنعت ساخت افزایشی که بیش‌تر با چاپ سه‌بعدی شناخته می‌شود، با تلاش فعالان فناور یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، در مسیر بومی‌سازی و تکمیل زنجیره تامین ماشین آلات و خدمات تولید قطعات حرکت می‌کند.

اما یک شرکت دانش بنیان داخلی برای پاسخگویی به نیاز روز بخش‌های مختلف صنعت، پزشکی و پژوهشی کشور و همچنین فرهنگ سازی و جهت دهی به آنها و ورود به عرصه بازارهای بین‌المللی گام برداشته است.

مدیرعامل این شرکت فناور با بیان این‌که فناوری ساخت این چاپگر فقط در اختیار ۶ کشور جهان قرار دارد، افزود: دستگاه پرینتر سه بعدی صنعتی SLS با نام تیوان R۲۳۰، برای تولید قطعات پلیمری در تیراژ پایین و با پیچیدگی هندسی بالا، بدون نیاز به قالب سازی است.

امیرحسین محمودی با بیان این‌که دستگاه ایران‌ساخت می‌تواند قطعات پلیمری را با دقت و کیفیتی بسیار در کمترین زمان ممکن تولید کند، عنوان کرد: این دستگاه برای تولید قطعات از جنس پلی آمید به صورت صنعتی و تیتانیوم به صورت پژوهشی تنظیم شده است، اما با توجه به این‌که فناوری کاملا بومی این محصول در داخل شرکت توسعه پیدا کرده است، امکان هر گونه سفارشی سازی نیز وجود دارد.

وی، مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول را سرعت تولید قطعات با کیفیتی بالاتر نسبت به نمونه‌های مشابه دانست و گفت: از این چاپگر می‌توان برای نمونه سازی سریع، ساخت قطعات پلیمری با تیراژ کم، قطعات سفارشی یا ساخت قطعات پلیمری با طراحی های پیچیده استفاده کرد.

به گفته این فعال حوزه دانش بنیان، تیوان R۲۳۰ با بهره گیری از توانایی لیزر پر قدرت، قابلیت جوش پودر انواع پلیمر را داشته و قطعات پلیمری پیچیده را در کم ترین زمان و مقرون به صرفه تولید می کند.

وی افزود: این دستگاه به دلیل استفاده از پودر پلی آمید، قطعاتی با خواص مکانیکی بالا، با دوام، مقاوم در برابر حرارت و مواد شیمیایی و مناسب برای تست های فانکشنال و عملکردی تولید می کند که حتی از این قطعات می توان به عنوان قطعه نهایی نیز استفاده کرد.

محمودی با اشاره به قیمت پایین‌تر این دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی گفت: این چاپگر به طور میانگین در هر ساعت ۲ سانتی‌متر از قطعه را در راستای عمودی چاپ می کند، در حالی که نمونه اروپایی آن ۲۲۰ هزار یورو قیمت دارد و نمونه ایران‌ساخت این چاپگر با قیمت ۱۰۰ هزار یورو عرضه می‌شود./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: قطعات پلیمری تولید قطعات دانش بنیان سه بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی

ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی خود است؛ طرحی بلندپروازانه که هدف آن برآورده‌کردن نیازهای این کشور در حوزه نیروی دریایی است.

به گزارش ایسنا، خبرها حاکی از آن است که ناو هواپیمابر ترکیه قرار است از فناوری «استوبار» (STOBAR) استفاده کند.

در این فناوری هواپیماها بدون کمک منجنیق‌های روی عرشه و تنها با نیروی حاصل از موتور خود به پرواز درمی‌آیند.

در همین راستا، عرشه این ناوها را مانند سکوهای پرش اسکی، شیب‌دار می‌سازند.

بااین‌حال، ازآنجاکه بیشتر هواپیماهای استفاده‌شده روی این ناوها از قابلیت فرود عمودی بهره‌مند نیستند، کابل‌های فرود همچنان در هنگام فرود به هواپیماها کمک می‌کنند.

به گزارش «کلش ریپورت»، طول این کشتی ۲۸۵ متر، عرض آن ۷۲ متر و وزن آن ۶۰ هزار تُن خواهد بود. همچنین بر اساس گزارش‌ها، حداکثر سرعت این ناو هواپیمابر ترکیه به ۲۵ متر خواهد رسید.

بر اساس طرح اولیه آنکارا، این نا هواپیمابر ظرفیت حمل ۵۰ جنگنده را خواهد داشت که ۲۰ فروند از آن‌ها روی عرشه و ۳۰ فروند در آشیانه ناو نگهداری خواهند شد.

این ناو می‌تواند برای پرواز پرنده‌های مختلفی مورداستفاده قرار گیرد، از جمله جنگنده‌های «آنکا ۳»، هواگرد نظامی سبک «هورجت»، پهپاد «بیرقدار کیزیلما» و پهپاد «بیرقدار تی‌بی ۳».

طراحی و ساخت این ناو بر عهده دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه است؛ نهادی که گرچه تا امروز چندین ناوچه و ناوشکن تولید کرده، اما تجربه‌ای در حوزه ناو هواپیمابر ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترکیه در صدد ساخت نخستین ناو هواپیمابر بومی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت