Web Analytics Made Easy - Statcounter

پلیس آمریکا در آستانه اجرای منع آمد و شد شبانه در شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین، با صدها معترض صلح‌جو برخورد کرد. خشم مردم آمریکا دوباره بر سر تیراندازی یک افسر سفید پوست به یک شهروند سیاه‌پوست اوج گرفته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، روز دوشنبه ده‌ها افسر پلیس در کنوشا مقابل کاخ دادگستری صف کشیدند و معترضان در سراسر خیابان علیه نابرابری نژادی شعار می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالگردها بر فراز منطقه به پرواز درآمده و افسران پلیس روی سقف کاخ دادگستری مستقر شدند.  

این دومین روز از اعتراضات در کنوشا، از زمان انتشار تصاویری در روز یکشنبه است که نشان می‌دهد جیکوب بلیک چندین بار از ناحیه پشت هدف گلوله قرار می‌گیرد. او غیر مسلح بود. در آن زمان او تلاش داشت تا سوار خودرویش شود و سه فرزندش هم ماجرا را می‌دیدند. بلیک ۲۹ ساله با جراحت وخیم راهی بیمارستان شد و عصر دوشنبه خانواده‌اش از انتقال او به بخش مراقبت‌های ویژه خبر دادند.

معترضان شعار "عدالت‌ نباشد، صلح نیست" و "نامش را بگو—جیکوب بلیک" سر می‌دادند. معترضان همچنین فریاد می‌زدند "عقب نخواهند نشست."

یکی از معترضان که به همراه فرزندش آمده بود، گفت: "می‌خواهم فرزندانم یاد بگیرند که چطور تغییرات اتفاق می‌افتد و من اینجا هستم تا دوباره چنین اتفاقی برای آن‌ها رخ ندهد." شهروند ۳۷ ساله دیگری خواستار پایان مصونیت پلیس در چنین کشتارهایی شد. او گفت: "اگر من کسی را کشته بودم، محکوم می‌شدم و به من قاتل می‌گفتند. فکر می‌کنم اوضاع باید برای پلیس هم همینطور باشد."

اعتراضات شبانه در روز یکشنبه هم به تجمع مقابل مقر فرماندهی پلیس و آتش زدن چند خودرو انجامید.

پلیس این شهر در ایالت شمالی ویسکانسین در هشداری که برای کسب و کارها فرستاده توصیه کرد طی ۲۴ ساعت آینده بهتر است مغازه‌ها را تعطیل کنند چرا که پلیس "گزارش‌های متعددی" از دزدی مسلحانه و شلیک و تیراندازی دریافت کرده است.

هم‌زمان پسر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در توییتر به اعتراضات در کنوشا واکنش نشان داده و با انتشار تصاویری منصوب به این اعتراضات در شبکه اجتماعی توییتر، آنها را "آنارشی" و هرج و مرج خوانده است. در همین حال، تونی اورس، فرماندار ویسکانسن ضمن محکوم کردن شلیک به جیکوب بلیک رفتار پلیس را مورد انتقاد قرار داده است.

جیکوب بلیک که افسران پلیس از پشت و از فاصله نزدیک چند بار به کمر او شلیک کردند، مسلح نبوده است اما به گفته فرماندار ویسکانسین جزئیات بیشتر این واقعه همچنان در دست بررسی است.

او گفت: در حالی که ما هنوز جزئیات کامل واقعه را نمی‌دانیم، اما آنچه درباره‌اش یقین داریم این است که این اولین مرد سیاه‌پوستی نیست که در اقدامی بی‌رحمانه به دست ماموران قانون در ایالت ما یا کشورمان زخمی و یا کشته می‌شود.

تونی اورس، فرماندار ویسکانسین همچنین گفت: من همیشه گفته‌ام که ما باید به هنگام اقدامات خود ضمن همدلی، به همان اندازه هم به عمل‌مان اهمیت دهیم. در چند روز پیش رو، ما از مسئولان منتخب مردم در این ایالت خواهیم خواست چرا در تشخیص و مقابله با نژادپرستی در ایالت ما و کشورمان ناکام مانده‌اند، آن هم برای سالیان سال و مدت زمان مدید.

در همین حال، نام جیکوب بلیک در شبکه‌های اجتماعی آمریکا به کرات مشاهده می‌شود و هزاران تن با امضای طوماری خواستار دستگیری و محاکمه افسران پلیسی شده‌اند که در جریان این تیراندازی نقش داشتند.

این تیراندازی که هم‌زمان با ادامه اعتراضات به مرگ جورج فلوید، خشونت پلیس و نژادپرستی در آمریکا صورت گرفته احتمالا در چند روز آینده به کانون اخبار آمریکا و صحنه نزاع حزبی میان دونالد ترامپ و جو بایدن بدل خواهد شد.

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دوشنبه با انتشار اطلاعیه‌ای خواستار "تحقیق و تفحص کامل و شفاف" درباره این تیراندازی شد و گفت: "امروز صبح، مردم ما یک بار دیگر با خبر اندوه‌بار قربانی شدن یک آمریکایی سیاه‌پوست دیگر که با استفاده بیش از حد از نیروی قهری زخمی شده، مواجه شدند... این ماموران پلیس با پاسخگوی عمل‌شان باشند."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعتراضات در آمریکا سیاه پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش­ جام جم آنلاین، چندین دهه است که ایالات متحده مانند این روزها صحنه تظاهرات دانشجویان نبوده است. نقطه های قرمزی که روی نقشه مشخص شده، آن دسته از دانشگاه های آمریکا است که پلیس به آن ها حمله ور شده و تعدادی از دانشجویان و اساتید را بازداشت کرده است اما نقاط زردی که روی نقشه روشن شده، مربوط به دانشگاه هایی است که صحنه اعتراضات بوده اما موردی از برخورد خشن پلیس در آن ها ثبت نشده است.

این تظاهرات بی سابقه به منظور اعلام همبستگی با مسئله فلسطین به بیش از ۵۸ دانشگاه، موسسه و دانشکده در سراسر آمریکا راه یافته است اما تظاهرات در برخی از این دانشگاه ها قوی تر و تاثیرگذار تر بود.

دانشگاه اوهایو در ایالت اوهایو در شرق آمریکا شاهد یورش پلیس آمریکا و حمله به دانشجویان اعتصاب کننده بود و عده ای از این دانشجویان بازداشت شدند.

دانشگاه جرج واشنگتن: در نیویورک محوطه دانشگاه جرج واشنگتن مملو از چادرهایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آن ها را نصب کردند. به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد.

دانشگاه مینه سوتا: در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل کشی را خواستار شدند.

دانشگاه کالمر: در ایالت تگزاس دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. این دانشگاه شاهد بازداشت هایی بود که باعث نشد دانشجویان دیگر تظاهرات را از سر نگیرند.

دانشگاه آتلانتا: در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیروهای امنیتی  عده‌ای از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند اما این بازداشت ها تظاهرات و خیزش اعتراضی را در این دانشگاه متوقف نکرد.

دانشگاه کلمبیا: مهم‌ترین دانشگاهی که صحنه تظاهرات دانشجویی بود و در این تظاهرات پیشرو بود، دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز به برگزاری تظاهرات ادامه می دهند و بازداشت ها سبب نشده است به تظاهرات ادامه ندهند.

دیگر خبرها

  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  • حمایت دانشجویان مسیحی دانشگاه اوهایو از دانشجویان مسلمان
  • نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه های آمریکا
  •  مرگ یک سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس اوهایو
  • گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در اروپا
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • فیلم/ حمایت سیاه‌پوستان آمریکا از اعتراضات ضدصهیونیستی