Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلام-از زمانی که ویروس کوچک کرونا وارد جهان شد به‌واسطه حضور این میهمان ناخوانده مشکلات بزرگی در کشور و به‌ویژه در حوزه ترانزیت و صادرات کالا و درنهایت ارزآوری حادث‌شده است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: مرز مهران یکی از معابر اصلی و حیاتی تبادل کالا با کشور عراق در استان ایلام نیز از زمان انتشار این ویروس با فراز و نشیب‌های بسیاری روبرو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که بازار عراق فرصتی مناسب برای توسعه فعالیت‌های تجاری و بازرگانی را در استان محروم ایلام فراهم کرده است اما این روزها به دلیل ایجاد محدودیت‌های مرزی  بسیاری از مردم آن از مزیت‌های آن بی‌بهره مانده است.

استان ایلام با ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق تنها دارای گذر و بازارچه مرزی مهران است که مهم‌ترین واصلی‌ترین مسیر تردد خودروهای شخصی، کامیون‌های حامل کالاهای صادراتی و خودروهای حامل زائران عتبات عالیات عراق محسوب می‌شود.

در حال حاضر انسداد مرز مسافری مهران به دلیل شیوع بیماری کرونا و محدود شدن مرز تجاری و صادرات کالا که فقط در روزهای یکشنبه و چهارشنبه مجاز به تردد است موجب شده تا صف طولانی برای خروج کالا در این منطقه شکل بگیرد و زمینه نارضایتی بسیاری از رانندگان و هم‌چنین بازرگانان و هم چنین شرکت های حمل و نقل ترانزیتی را فراهم کند.

ضرر شرکت‌های حمل‌ونقل

در همین رابطه یکی از دست‌اندرکاران شرکت‌های حمل‌ونقل به ما می‌گوید: به دلیل محدودیت در تردد خودروها لذا زمان انتظار برای خروج از مرز افزایش‌یافته است و این موضوع به ضرر شرکت‌های حمل‌ونقل است.

فتاحی به ما می‌گوید: اگر اراده‌ای برای حل مشکلات رانندگان و بهبود وضعیت فعلی از طرف عراقی وجود داشته باشد این مشکلات قابل‌حل است.

وی بابیان اینکه ازدحام خودروهای ترانزیتی با نشست و دیپلماسی طرفین حل‌شدنی است می‌گوید: تسهیل در تردد خودروهای ترانزیتی منوط به جدیت مسئولان در این رابطه است.

وی تأخیر و توقف خودروهای ترانزیتی در این مرز را برای شرکت‌های حمل‌ونقل را زیان‌بار می‌داند و می‌افزاید: یکی از مشکلات ایجادشده، حق توقف است که رانندگان از شرکت‌های حمل‌ونقل و صاحبان کالا دریافت می‌کنند.

نارضایتی تجار

وی با اشاره به این موضوع که مشکل دیگر زمان‌بندی است که بر مبنای آن می‌بایست کانتینرها بازگردند می افزاید: وقتی این زمان به درازا کشیده و با تأخیر همراه می‌شود برای شرکت‌های حمل‌ونقل زیان‌آور خواهد شد.

فتاحی یادآور می‌شود: توقف بیش‌ازحد مرز برای انجام کارهای تشریفاتی زمان ارسال مرسوله به مقصد را به درازا کشیده و لذا موجب نارضایتی تجار و صاحب کالا می‌شود و حتی ممکن است این ایده را به ذهن صاحبان کالا متبادر کند که از مسیر جایگزینی برای ارسال کالا اقدام کنند.

لقمه نانی که آجر شد

در همین راستا یکی از رانندگان خودروهای شخصی نیز که به قول خودش که تا پیش‌ازاین مرز محلی برای ارتزاق و یافتن لقمه نانی بود به قدس می‌گوید: بیشتر افرادی که در مرز کار می‌کنند معمولاً از خانواده‌های ضعیف و کم‌بضاعت هستند که با کارگری نانی برای زن و بچه خود مهیا می‌کنند اما حالا انسداد مرز و ایجاد محدودیت ها همین یک‌لقمه‌نان را هم از آن‌ها دریغ کرده است.

احسان ملکشاهی عنوان می‌کند: هنگامی‌که مرز باز باشد مسافر برای تردد زیاد است و کالاهای مسافری به‌وفور برای تجارت یافت می‌شود.

وی به ما می‌گوید: باز بودن مرز فرصت خوبی برای کارگران و کار روزانه فراهم می‌کند که متأسفانه به دلیل محدودیت فعالیت آن‌هم در این روزهای کرونایی به اقتصاد بسیاری از خانواده‌ها ضرر زده است.

رایزنی برای حل مشکل

در همین حال مدیرکل گمرک استان ایلام بابیان اینکه امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا، مسئولان عراقی محدودیت‌هایی را برای صادرات کالا در مرز مهران وضع کردند و فقط دو روز در هفته کار  صادرات کالا انجام می‌شود افزود: رایزنی مختلفی در سطح ملی برای افزایش روزهای صادرات در مرز مهران انجام‌شده  و تلاش داریم تعداد روزهای فعال صادرات کالا را به چهار روز افزایش دهیم.

روح‌الله غلامی افزود: طی چند ماه اخیر رایزنی‌های مختلفی در سطح ملی و استانی با مسئولان عراقی برای حل این مشکلات و افزایش روزهای صادرات کالا به عراق انجام‌شده ولی تاکنون منجر به نتیجه نشده است.

شوی با اشاره به اینکه سال گذشته یک میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق صادرشده افزود: امسال به دلیل ویروس کرونا صادرات کالا متأسفانه با محدودیت روبرو بود.

غلامی بابیان اینکه کاشی و سرامیک، مصالح ساختمانی، شیشه و تره‌بار از عمده محصولات و کالاهایی هستند که از این مرز به کشور عراق صادر می‌شوند ادامه داد: بااین‌حال  در چهار ماه نخست امسال ۱۸ هزار و ۸۸۴ تن کالای استاندارد از مرز بین‌المللی مهران به کشور عراق صادرشده است.

وی با اشاره به بعد مسافت مرز مهران با شهرهای عراق و وجود امنیت بالا که با استقبال تجار عراقی و ایرانی در این مرز طی سال‌های گذشته مواجه شده است افزود: در همین راستا امید می‌رود با رایزنی‌های انجام پذیرفته و کاهش محدودیت‌ها  توسعه روابط تجاری به‌ویژه در حوزه صادرات غیرنفتی از این مرز بهبود پیدا کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایلام ترانزیت ترانزیت کالا شرکت های حمل ونقل شرکت های حمل صادرات کالا محدودیت ها کشور عراق مرز مهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۵۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران

به گزارش خبرنگار هر، امیر جمشیدی عصر یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: طی فروردین ماه سال‌جاری، ۵۸۲ هزار و ۶۴۶ تن انواع کالا به ارزش ۱۷۹ میلیون و۳۲۹ هزار دلار بین گمرکات مازندران و شرکای تجاری آن مبادله شد.

ناظر گمرکات مازندران با اشاره به صادرات بیش از ۷۰ قلم کالا نظیر فرآورده‌های لبنی، بستنی، سیمان، مصنوعات معدنی، چوب واشیای چوبی و…گفت: فروردین امسال ۱۴۷ هزار و۴۱۷ تن کالا به ارزش ۲۳ میلیون و ۷۰۵ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران در نوشهر، امیرآباد، ساری، فریدونکنارو آمل به نقاط مختلف دنیا صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۷۰ درصد و ازنظر ارزشی ۹ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی در مورد مهم‌ترین مقاصد صادراتی گمرکات مازندران گفت: عراق با واردات هفت هزار تن کالا به ارزش هشت میلیون و ۵۳۶ هزار دلا اولین مقصد صادرات کالاهای مازندران، روسیه با ۱۰۸ هزار تن به ارزش ۶ میلیون و ۴۱۶ هزار دلار، ترکمنستان با ۷ هزار تن به ارزش یک میلیون، قزاقستان با ۱۴ هزارتن به ارزش یک میلیون و ازبکستان با هزارتن به ارزش ۹۸۹ هزار دلار پنج کشوری بودند که در مجموع بیش از ۱۳۸ هزار تن کالا به ارزش ۱۸ میلیون دلار از گمرکات مازندران وارد کردند.

وی گفت: صادرات به کشورهای فوق ۹۴ درصد وزن و ۷۷ درصد ارزش کل صادرات گمرکات مازندران را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 6091313

دیگر خبرها

  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران
  • جابجایی بیش از ۵ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازرگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • آفریقا، اقیانوس فرصت‌ها برای تجار و بازگانان ایرانی/ضرورت صادرات برای تحقق جهش تولید