Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سومین پیش‌نشست دهمین کنگره بین‌المللی امام سجاد (ع) که هر سال به همت ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار می شود، سه‌شنبه چهارم شهریور در قالب وبیناری با موضوع «نقش دعا برای رفع بلا صحیفه سجادیه» با سخنرانی حجت الاسلام «ابوطالب علی‌نژاد»، عضو هیات علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام علی‌نژاد در این وبینار طی سخنانی با اشاره به اینکه میان دعا، ندا، مناجات تفاوت وجود دارد، اظهار کرد: در مناجات شعبانیه می خوانیم «وَ اسْمَعْ دُعَائِی إِذَا دَعَوْتُکَ وَ اسْمَعْ نِدَائِی إِذَا نَادَیْتُکَ‏» (و، چون تو را بخوانم دعای مرا اجابت فرما و هرگاه تو را ندا کنم ندایم بشنو).

عضو هیات علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه افزود: از سوی دیگر باید به این نکات در دعا کردن توجه داشت که اولاً تاثیر دعا چیست، چه کسی دعا می‌کند؟ چه کسی را می‌خوانیم؟ با چه زبانی از حضرت حق بخواهیم؟ چه خواسته‌هایی را مطرح کنیم این موارد با یکدیگر تفاوت دارد، این موارد ارکان دعا را تشکیل می شود.

وی در ادامه به ضرورت توجه به آداب دعا اشاره کرد و گفت: هر عبادتی سلسله احکام، آداب و اسراری دارد، امام خمینی (ره) کتاب‌هایی متعددی شامل «اسرار صلاة»، «تحریرالوسیله»، توضیح المسایل دارد، در این آثار نسبت به آداب نماز بحث شده است. بنابراین توجه به آداب عبادات اهمیت فراوانی دارد؛ از سوی دیگر مساله دیگر شرایط استجابت دعا است که مشروط به تحقق سلسله شرایطی است.

حجت الاسلام علی نژاد افزود: موضوع دیگر رابطه دعا با قضا و قدر است، این مولفه مهمی است، سوال آن است که آیا دعا با قضا و قدر ارتباط دارد؟ مساله دیگر در رابطه با دعا نقش آن در زندگی است و اینکه چه مشکلاتی از انسان را رفع می کند.

وی در بخش دیگری از مباحث خود به ادعیه قرآنی اشاره کرد و گفت: برخی آیات قرآن مربوط به دعا است، این دعاهای قرآنی موضوع مهمی است که قرآن را به نگاه دعا بخوانیم، مطلب دیگر آثار باقی مانده از ائمه اطهار (ع) در موضوع دعا است، یک از کتاب های «کافی» مرحوم کلینی مربوط به دعا است.

عضو هیات علمی جامعه المطفی (ص) العالمیه ادامه داد: یکی دیگر از مباحث ادعیه ای است که از سوی علمای شیعه نوشته است و طلاب حوزه به ویژه در این مورد باید در جریان باشند که بزرگان شیعه با بهره گیری از معارف اهل بیت (ع)، جهاد علمی شان منحصر در فقه و اصول نبوده است بلکه در حوزه هتی مختلفی ورود کرده و از خود یادگار به جای گذاشتند، یکی از این عرصه ها ادعیه است.

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه در میان کتب مربوط به ادعیه، صحیفه سجادیه از جایگاه مهمی برخوردار است، افزود: این کتاب قابل توجه بزرگان است و امیدواریم که حوزه های علمیه عنایت ویژه ای به این کتاب داشته باشند که زبور آل محمد است.

حجت الاسلام علی نژاد گفت: بر کسی پوشیده نیست که زندگی انسان مملو از اتفاقات پیش بینی نشده است، گاهی سیل، گاهی زلزله و اکنون که کرونا در جهان ایجاد شده و غرب و شرق و کشور اسلامی و غیر اسلامی را نمی شناسد و با وجود همه پیشرفت ها در زمینه علم پزشکی تاکنون درمانی برایش یافت نشده است.

وی با بیان اینکه در رابطه با این بلایا باید بررسی کرد که ما به عنوان مسلمان شیعه چه کار می توانیم انجام دهیم، گفت: دو رویکرد مادی و معنوی است. عامل مادی همان علل دنیوی است به این معنا که بشر با استفاده از پیشرفت هایی که شده است مشکلات خود را رفع کند، عامل دیگر روشی است که نیاز به توضیح ندارد و همه می دانند، این مولفه دعا کردن است، دست بلند کردن به سوی خالق هستی و تمسک به اهل بیت (ع).

این استاد حوزه تصریح کرد: در برخورد با بلایا و حوادث غیرمترقبه و پیش‌بینی نشده باید به دو عامل مادی و معنوی توجه داشت و فلسفه این مولفه نیز روشن است، نظام هستی در یک تحلیل فلسفی نظام علمی و معلولی است، نظام سببی و مسببی است، یعنی اراده و مشیت الهی بر این تعلق گرفته است که هرچیزی را از طریق علت و سبب خاص ایجاد کند، علت و معلول، سبب و مسبب برای ذات اقدس ربوبی امر تشریفاتی است، این تعابیر را شهید مطهری در کتاب عدل الهی بیان کرده است، این گونه نیست که خداوند عاجز باشد که اگر بخواهد چیزی را ایجاد کند حتماً از طریق علت باشد.

وی افزود: از صحیفه سجادیه این درس را باید گرفت که در مواجهه با بلایا به هر دو عامل مادی و معنوی توجه کنیم، دعای هفتم صحیفه سجادیه به این مولفه‌ها توجه کرده است و اهمیت دارد که به این موارد ذیل مباحث حوزوی پرداخته شود.‌

این سلسله وبینارها به میزبانی جامعه المصطفی (ص) العالمیه برگزار می شود.

کد خبر 5008289

منبع: مهر

کلیدواژه: جامعه المصطفی العالمیه صحیفه سجادیه دعا و نیایش محرم 99 محمدعلی تسخیری کنفرانس بین المللی معرفی کتاب ماه محرم و صفر ویروس کرونا ابن سینا سازمان تبلیغات اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مراسم عزاداری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معرفی نشریات پیام تسلیت فلسفه صحیفه سجادیه مادی و معنوی حجت الاسلام عامل مادی علی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد

وزیر امور خارجه بر ضرورت پایان جنگ و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و گفت: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش ها و وخامت اوضاع در منطقه است.

به گزارش مشرق، پائولو رانگل وزیر امور خارجه جدید پرتغال در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات فلسطین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این گفتگوی تلفنی، تشکیل دولت جدید پرتغال و انتصاب پائلو رانگل به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تبریک گفت و به سابقه روابط خوب و دیرینه فی‌مابین دو کشور اشاره کرد.

امیرعبداللهیان بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و رژیم صهیونیستی را به عنوان عامل ریشه‌ای تمامی این تنش ها و وخامت اوضاع در منطقه دانست.

پائلو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه تاکید کرد و افزود: دولت پرتغال از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت می‌کند و خواستار تلاش تمامی کشورهای منطقه برای کاهش تنش‌ها در منطقه است.

طرفین آخرین دیدگاه های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال تبادل کردند.

امیرعبداللهیان در این ارتباط اظهار داشت: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرای‌شان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و ‌تحویل‌شان را اعلام کرده ایم.

دیگر خبرها

  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • عامل فروش تجهیزات پیشرفته تقلب آزمون سراسری در دام پلیس
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه است/ موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ما قرار دارد