Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، هر ساله رییس جمهوری با هدف پرورش روحیه پرسش‌گری و توانایی نقد و تحلیل پدیده‌ها، ایجاد تعامل بیشتر میان معلمان و دانش‌آموزان، ایجاد نشاط، شادابی و تحرک بیشتر در مدارس، ترویج و تقویت امر تحقیق و پژوهش در آموزش و پرورش، گسترش و تقویت فعالیت‌های گروهی و کشف، رشد و پرورش استعدادهای بالقوه در آئین گشایش مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید خطاب به دانش‌آموزان کشور، سوالاتی را با عنوان «پرسش مهر» مطرح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع سوالات مطرح شده از جانب رییس جمهوری متناسب با مهمترین موضوعات کشور یا عرصه تعلیم و تربیت است که اینک با گذشت ۲۰ سال از این رویداد، به یکی از نمادهای آغاز سال تحصیلی تبدیل شده است.

کلید اولیه اجرای طرح پرسش مهر همزمان با آغاز سال تحصیلی ۷۷ -۱۳۷۶ و در مراسم بازگشایی مدارس توسط رئیس جمهوری وقت زده شد و وی با حضور در یکی از مدارس زلزله زده استان اردبیل خطاب به دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان کشور و دعوت از آنان برای مشارکت فعال و گسترده و ارائه راه حل‌های عملی برای حل مشکل جامعه، سنت حسنه‌ای را در عرصه فرهنگی پایه گذاری کرد.

اولین پرسش مهر در قالب طرح مسابقه بزرگ فرهنگی پاسخ به سوالات رئیس جمهوری به مناسبت آغاز سال تحصیلی و در تمام رشته‌های فرهنگی و هنری مطرح شد و در مجموع پنج میلیون و ۵۳ هزار و ۷۶۷ دانش‌آموز در آن شرکت و برگزیدگان دانش‌آموزی جوایز خود را از رئیس جمهوری دریافت کردند.

اما این رسم تداوم پیدا کرد و در ابتدای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ رییس جمهوری این سوال را به عنوان پرسش مهر از دانش آموزان پرسید که «آیا محیط مدرسه یک محیط دلپذیر، شاد، دلخواه و پرنشاط برای شما هست؟ و دولت، خانواده، معلمان و خود دانش آموزان چکار باید بکنند که این محیط شاداب تر، دلپذیرتر و برای دانش آموزان امن تر و دوست داشتنی تر شود؟»

در این راستا، در بیستمین فراخوان ملی پرسش مهر ریاست جمهوری که در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ برگزار شد، پرسش ریاست جمهوری در اولین روز مهر ماه طرح و دانش‌آموزان و معلمان در ۲۰  رشته و گرایش مختلف آثار خود را به دبیرخانه این مسابقات در سطح نواحی و شهرستان‌ها ارائه کردند.

همچنین پس از برگزاری مراحل ارزیابی منطقه‌ای و استانی، حدود پنج هزار اثر منتخب دانش آموزی از استان‌ها به دبیرخانه کشوری ارسال شد. در پایان این مسابقات از میان بیش از ۲ میلیون دانش آموز، حدود ۲۴۰ نفر از دانش‌آموزان و معلمان به‌ عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب و در مرحله کشوری به دلیل شرایط خاص کشور در قالب یک کنگره ملی مجازی از آن‌ها تجلیل می‌شود. از سوی دیگر ۴۵۰ معلم هنرمند که در این رقابت ها شایسته تقدیر شناخته شدند نیز از سوی ادارت کل آموزش و پرورش استان ها تجلیل خواهند شد.

پرسش مهر امسال ۱۵ شهریور برگزار می‌شود

علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: یکی از رویدادهای فرهنگی و هنری که همیشه در آموزش و پرورش با استقبال خوب در میان جامعه فرهنگی و دانش آموزان برگزار می‌شود، پرسش مهر ریاست جمهوری است که معمولا با استقبال حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز و فرهنگی روبه‌رو شده است. 

وی افزود: از آنجایی که پرسش مهر متناسب با شرایط سیاسی و اجتماعی روز جامعه است، مورد توجه قرار می گیرد. مراسم پرسش مهر هر سال همزمان با آغاز سال تحصیلی با طرح یک سوال از سوی رییس جمهوری برای دانش آموزان، فرهنگیان و والدین برگزار می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با بیان اینکه در دوره شیوع ویروس کرونا مشارکت دانش‌آموزان در رویداد پرسش مهر کمتر نشده است، گفت: تمام فعالیت‌های اعم از آموزشی، تربیتی، پرورشی و فرهنگی نه تنها تعطیل نشده، بلکه توسعه نیز یافته است.

کاظمی با بیان اینکه آموزش و پرورش با تغییر رویکرد در روش، برنامه‌ها را با قوت و قدرت بیشتری دنبال کرده است، عنوان کرد: تمهیدات پرسش مهر ریاست جمهوری امسال در حال آماده سازی است، تقریبا همه کارها از جمله داوری آثار و اعلام نتایج انجام شده است و مراسم اختتامیه نیز به خوبی برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: آیین اختتامیه پرسش مهر ریاست جمهوری هم مانند سایر برنامه‌های آموزش و پرورش به صورت مجازی برگزار و جوایز و هدایای رتبه‌های برتر برای آنها ارسال می شود.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش عنوان کرد که آیین اختتامیه پرسش مهر امسال از صدا و سیما و بستر شبکه شاد پخش می شود.

برچسب‌ها مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان پروندهٔ خبری بازگشایی مدارس متناسب با وضعیت کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان مدارس وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان پرسش مهر ریاست جمهوری پرورشی و فرهنگی آغاز سال تحصیلی برگزار می شود آموزش و پرورش رییس جمهوری دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۹۶۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم

حجت الله الماسی با بیان اینکه مدارس خاص اوتیسم جزو گروه مدارس آموزش و پرورش استثنایی هستند گفت: گروه‌های مختلف در سازمان استثنایی شامل کم توان ذهنی، ناشنوا، نابینا، معلول جسمی حرکتی هستند که اوتیسم جز یکی از این گروه‌هاست.

وی با بیان اینکه در مدارس اوتیسم دانش‌آموزان با اختلالات طیف اوتیسم تحصیل می کنند افزود: پایه‌های تحصیلی آن ها از پیش دبستانی تا متوسطه دوم و کار و دانش ویژه است؛ الگوی آموزشی در این مدارس از پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی معمولاً آموزش انفرادی که در دنیا رایج است صورت می‌گیرد و کمتر کار گروهی و فعالیت گروهی انجام می‌شود.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی حداکثر تراکم کلاس در مدارس اوتیسم را پنج نفر عنوان کرد و ادامه داد: در متوسطه اول و یا به عبارتی پیش حرفه‌ای و کار و دانش خاص با توجه به ویژگی‌های هر کدام از گروه‌های دانش آموزان با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم، در گروه‌های کوچک آموزش‌های کلاسی ارائه می‌شود.

الماسی تفاوت این مدارس را با مدارس عادی اینگونه توضیح داد: در این مدارس سعی می‌کنیم متناسب با نیاز دانش‌آموزان طیف اوتیسم که عموما به ارتباط نداشتن و تعامل با محیط و عدم توجه دچار هستند، مناسب سازی‌ لازم انجام شود به عنوان مثال نور در چنین مدارسی باید خاص باشد.

وی با بیان اینکه طیف اوتیسم در سه سطح خیلی شدید، شدید و خفیف تعریف می‌شود گفت: میزان آموزش‌ها با توجه به شدت معلولیت انجام می‌شود. در آموزش با نیازهای ویژه در طیف اوتیسم بیشتر تمرکز بر ارائه محتوای دیداری و تصاویر است و کمتر متن و سایر رسانه‌های دیگر اهمیت دارند.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی تعداد دانش آموزان با اختلالات اوتیسم در کشور که در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند را حدود ۳۵۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: حدود ۳۵۰ نفر طیف اوتیسم با شدت کم یا خفیف در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند.

الماسی با بیان اینکه در کشور ما ۳۵ مدرسه خاص اوتیسم وجود دارد اظهار کرد: در استان‌های مختلف گاه بیشتر از یک مدرسه وجود دارد و بعضی استان‌ها مدرسه ندارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • تاکید بر برنامه ریزی مدون در حوزه های فرهنگی و اعتقادی دانش آموزان فیروزکوه
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد + فیلم
  • افتتاح خانه محیط زیست دماوند همزمان با هفته زمین پاک