Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، تحقیقات میدانی درخصوص کف واقعی نقدینگی موردنیاز برای خرید مسکن در چهار گروه از مناطق مصرفی و پرتقاضای پایتخت، با برداشت برخی از خانه‌اولی‌ها درباره سطح حداقلی بودجه خرید آپارتمان متفاوت است.  

برای خرید یک واحد مسکونی در تهران چند سال باید پس انداز کرد؟ تازه‌ترین قیمت آپارتمان در مناطق مختلف تهران | ۳۰ ساله در کامرانیه متری ۹۰ میلیون تومان

در حالی که برخی از خانه‌اولی‌ها و متقاضیان خرید مسکن در مناطق مختلف شهر تهران تصور می‌کنند حداقل نقدینگی برای خرید آپارتمان در مناطق مصرفی نیمه شمالی شهر همچون مناطق ۴ و ۵ عددی برابر با ۵/ ۱ میلیارد تومان و در مناطق مصرفی جنوبی شهر دست‌کم یک میلیارد تومان است، اما منوی فروش آپارتمان در پایتخت در روزهای اخیر واقعیت‌های جدیدی از ویژگی‌های آپارتمان‌های در استطاعت را بازگو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال جهش شدید قیمت مسکن طی دو سال اخیر و همچنین بروز نوسان و ناآرامی در سایر بازارهای اقتصادی و بازارهای موازی مسکن همچون بازار ارز، طلا و بازار سهام، متقاضیان مصرفی در مواجهه با امکان خرید واحدهای مسکونی در شهر تهران عمدتا دو تصور دارند. اولین تصور ناامیدکننده‌ آنها این است که به دلیل بالا بودن سطح قیمت‌ها دیگر قادر به خرید آپارتمان نیستند و با توجه به سطح میانگین قیمت مسکن در شهر تهران دست‌کم برای خرید یک آپارتمان کوچک‌متراژ(تا ۶۰ مترمربع) به بودجه‌ای معادل یک میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان نیاز است.

تصور دیگری که در میان برخی از متقاضیان خرید مسکن وجود دارد آن است که آنها معتقدند باید هر چه سریع‌تر خرید خود را از بازار مسکن انجام دهند و مهم‌ترین علت این موضوع نگرانی از شرایط غیرقابل پیش‌بینی آینده است. علاوه بر آن در جریان کاهش یا نزولی شدن بازدهی بازار سرمایه، برخی افراد خارج شده از بورس و بازار سهام، به صف متقاضیان خرید مسکن اضافه شده‌اند که متقاضی خرید واحدهای مسکونی با حداقل بودجه مورد نیاز هستند. تصور این افراد از کف قیمت مسکن نیز تصوری غیرواقعی و ناامیدکننده است.

بررسی‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» بر پایه اطلاعات مربوط به فایل‌های فروش مسکن که طی روزهای اخیر منتشر شده است، نشان می‌دهد هم‌اکنون چهار کف قیمتی (کف واقعی قیمت) در بازار معاملات خرید و فروش مسکن شهر تهران وجود دارد که ارقام حداقلی برای خرید مسکن در چهار گروه از مناطق مصرفی و پرتقاضا را می‌توان در این چهار گروه طبقه‌بندی کرد. این چهار گروه شامل دو منطقه شهر تهران به‌عنوان محل جست وجوی متقاضیان با سطح اقتصادی متوسط رو به بالا(مناطق ۴ و ۵)، مناطق مورد تقاضای همه گروه‌های متقاضی اعم از مصرفی و سرمایه‌ای به دلیل مناسب بودن سطح‌ قیمت‌ها برای متقاضیان مصرفی با سطح درآمدی متوسط و متقاضیان سرمایه‌ای (مناطق ۹ و ۱۰)، مناطق متوسط رو به پایین (مناطق ۱۱ تا ۱۳) و جنوبی‌ترین و ارزان‌ترین مناطق شهر تهران(مناطق ۱۷ تا ۱۹) هستند.

مناطق ۴ و ۵ شهر تهران پرتقاضاترین مناطق مصرفی شهر تهران هستند که بیشترین سهم از معاملات خرید مسکن در آنها انجام می‌شود. در حالی‌که تصور غالب متقاضیان خرید مسکن از این مناطق با توجه به میانگین قیمت فروش هر مترمربع از آپارتمان‌های این منطقه، آن است که حداقل بودجه مورد نیاز برای خرید آپارتمان در این دو منطقه رقمی معادل دست‌کم یک ونیم میلیارد تومان است اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد آپارتمان‌های ریزمتراژ با سطح قیمتی حول و حوش ۸۰۰ میلیون تومان در منطقه ۵ و تا حول و حوش ۷۰۰ میلیون تومان در منطقه ۴ قابل جست وجو و خرید از سوی متقاضیان است.

هم‌اکنون میانگین قیمت فروش هر مترمربع آپارتمان در منطقه ۵ تهران معادل ۲۶ میلیون تومان و متوسط قیمت فروش هر مترمربع آپارتمان در منطقه ۴ تهران حول و حوش ۲۲ میلیون تومان است. با این حال، در منطقه ۵ براساس اطلاعات فایل‌هایی که طی روزهای اخیر برای فروش به بازار مسکن معرفی شدند واحدهای مسکونی تا سطح قیمتی ۸۰۰ میلیون تومان و در منطقه ۴ تا سطح قیمتی ۷۰۰ میلیون تومان نیز یافت می‌شود. بنابراین کف واقعی قیمت مسکن در این دو منطقه با کف ناامیدکننده و ذهنی برخی از متقاضیان متفاوت و با فاصله قابل توجهی از آن کمتر است. متراژ این گروه از واحدها نیز تا ۶۰ مترمربع و قیمت هر مترمربع از آنها حول و حوش تا ۱۰ میلیون تومان برآورد می‌شود. روز گذشته دست‌کم ۵۰ مورد فایل فروش مسکن با کف قیمتی تا ۸۰۰ میلیون تومان در منطقه ۵ شهر تهران در یکی از استارت‌آپ‌های معرفی فایل فروش مسکن عرضه شد. وقتی کف قیمتی منطقه ۵ در منطقه ۴ مورد جست و جو قرار گرفت تا ۳۰۰ مورد فایل فروش مسکن در این منطقه یافت شد. به این معنا که با در نظر گرفتن کف واقعی خرید مسکن در منطقه ۵ متقاضیان روز گذشته به حدود ۳۰۰ مورد فایل فروش آپارتمان در منطقه ۴ دسترسی داشتند. اما با در نظر گرفتن کف قیمتی تا ۷۰۰ میلیون تومان برای منطقه ۴، در این استارت‌آپ، تا ۱۰۰ مورد فایل فروش مسکن در روز گذشته رصد شد.

کف واقعی قیمت در مناطق ۹ و۱۰ شهر تهران نیز که این روزها هم از سوی متقاضیان مصرفی و هم از سوی سرمایه‌گذاران ملکی مورد توجه قرار گرفته است رقمی حول وحوش ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان است. این در حالی است که میانگین قیمت هر مترمربع آپارتمان در این مناطق در تیرماه امسال معادل ۱۴ میلیون تومان اعلام شد اما تحقیقات میدانی نشان می‌دهد کماکان با بودجه ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی در این دو منطقه می‌توان اقدام به خرید آپارتمان با عمربنای بالا و متراژ کوچک کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در گروه سوم از مناطق، یعنی مناطق ۱۱ تا ۱۳ با بودجه کل ۴۰۰ میلیون تومان نیز می‌توان اقدام به خرید آپارتمان کرد و کف قیمتی فروش آپارتمان در این مناطق هم‌اکنون حول وحوش ۴۰۰ میلیون تومان است. حتی در دسته چهارم مناطق یعنی مناطق ۱۷ تا ۱۹ نیز فایل‌هایی با سطح قیمت کل ۳۵۰ میلیون تومان یافت می‌شود که این رقم را می‌توان به‌عنوان کف قیمت مسکن در این مناطق معرفی کرد. در حالی که هم‌اکنون اطلاعات مربوط به آپارتمان‌های مسکونی ارزان‌قیمت با قیمت کل حول وحوش کف قیمتی اعلام شده در مناطق جنوبی شهر تهران در استارت‌آپ‌های ملکی بسیار محدود است، کارشناسان و فعالان بازار مسکن این مناطق به «دنیای اقتصاد» اعلام کردند هر چند در واقعیت تعداد فایل فروش آپارتمان در این مناطق زیاد نیست اما به دلیل سنتی بودن معاملات در بازار مسکن این مناطق، عمده مراجعات برای یافتن فایل‌های فروش مسکن به‌صورت سنتی و از طریق بنگاه‌های مسکن صورت می‌گیرد و به همین علت اطلاعات مربوط به فایل‌های فروش مسکن در این مناطق در استارت‌آپ‌ها و سامانه‌های مجازی محدود است. هر چند تحقیقات میدانی نشان می‌دهد در همه مناطق عمده فایل‌هایی که با قیمت بسیار ارزان به بازار معرفی شده‌اند یک یا چند مشکل فنی، نارسایی و نقص در امکانات یا مشکلات ملکی و سندی دارند که مورد پسند برخی از مشتریان برای خرید نیستند. البته کف‌های قیمتی اعلام شده در همه این مناطق براساس اطلاعات قیمتی فایل‌هایی است که طی روزهای اخیر به بازار مسکن عرضه شده‌اند و ممکن است به واسطه معرفی فایل‌های جدید این کف قیمتی تغییر کند.

بازار آپارتمان‌های بدون سند داغ شد | افزایش قیمت املاک کهنسال در تهران | جدیدترین قیمت مسکن در تهران کد خبر 544011 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین مسکن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت مسکن و زمین مسکن متقاضیان خرید مسکن فروش آپارتمان میلیون تومان تحقیقات میدانی فایل فروش مسکن خرید آپارتمان میانگین قیمت قیمت مسکن خرید مسکن مناطق مصرفی روزهای اخیر نشان می دهد بازار مسکن منطقه ۵ منطقه ۴ شهر تهران استارت آپ چهار گروه برای خرید فایل هایی حول و حوش کف واقعی هم اکنون کف قیمتی سطح قیمت دو منطقه کف قیمت دست کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۶۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن

بازار‌های مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکو‌های اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت

به‌ گزارش همشهری، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکو‌های اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک (ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست.

ابوالفضل نوروزی می‌افزاید: بعد از چند ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکو‌های آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ درغیراین صورت بخش املاک آن‌ها مسدود خواهد شد.

او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط ۲ سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکو‌ها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند.

نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکو‌ها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند.

به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکو‌های اینترنتی

انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکو‌های اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند.

نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکو‌های اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین ۵۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوار‌های مشمول و... هر اقدامی را که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟

کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند، خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به‌نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست.

نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآورد‌های قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآورد‌های یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آن‌ها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

 

دیگر خبرها

  • نرخ رهن در بازار تهران؛ رهن مسکن در محله شادآباد ۵۸۰ میلیون تومان
  • نبض قیمت مسکن شمال شهر
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه می‌توان خرید؟
  • قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۱۸ تهران +جدول
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران؛ آپارتمان ۹۰ تا ۱۵۰ متری چند؟
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار