Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@17:13:26 GMT

در بیشتر محصولات باغی نیازی به افزایش تولید نداریم

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۰۷۳۳۷

در بیشتر محصولات باغی نیازی به افزایش تولید نداریم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش داریم تولید را در همه بخش های زراعی، باغی، شیلات و آبزیان و دام و طیور افزایش دهیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کاظم خاوازی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: مهمترین اقدامات ما از اول اردیبهشت که کارمان را شروع کردیم بیرون کشیدن لایه‌های پنهانی است که بخش، از آن رنج برده است و از آن تحت عنوان هسته‌ها نام می‌برند و اساسی‌ترین کار ما پی ریزی و ریل گذاری اینهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر جهاد کشاورزی گفت: مهمترین مسئله ما تولید است و تلاش داریم زیر ساخت‌های لازم و نهاده‌های لازم و دانش با ضریب خود اتکایی بالا برای همه فعالیت‌ها تامین شود. در اول انقلاب در بخش زراعت ۲۰ ملیون تن محصولات زراعی تولید می‌کردیم که در هفت سال گذشته از ۶۸ تا ۸۳ میلیون تن تولید داشته ایم که پیش بینی می‌کنیم به ۸۸ میلیون تن برسد.

 

خاوازی گفت: تولید دام ما در اول انقلاب ۳.۳ میلیون تن بود که هم اکنون در ۱۶ میلیون تن تثبیت شده است.


وزیر جهاد کشاورزی گفت: در شیلات خیلی عقب بودیم و فقط ۳۲ هزار تن تولید داشتیم که پیش بینی می‌کنیم تا پایان سال به رقم ۱.۵ میلیون تن برسیم.


او گفت: در اغلب محصولات باغی نیازی به افزایش تولید نداریم و برای گندم تولیدمان تثبیت شده و ضریب خودکفایی ما ۱۰۰ است و آنچه وارد می‌شود برای ذخایر استراتژیک است و تولید گندم که در اوایل انقلاب ۴ میلیون تن بود در این هفت سال به ۱۳.۷ میلیون تن رسیده است.


خاوازی گفت: در بسیاری از گیاهان خودکفا هستیم مثل گوجه و سیب زمینی و ... و هیچ مشکلی در داخل کشور نداریم فقط بحث دانه‌های روغنی است که با برنامه ریزی می‌شود دانه‌های روغنی مورد نیاز کشور را تولید کرد.


خاوازی گفت: پتانسیل خوبی برای توسعه دانه‌های روغنی در کشور داریم و ما نباید متکی به یک گیاه کلزا باشیم مثلا خوزستان برای توسعه سویا و کنجد بسیار مناسب است.


او افزود: منتها باید در سیاست گذاری، بسته‌های حمایتی برای کشاورزان دیده شود تا برای کشت محصول طبق الگوی کشت دچار تردید نشود، چون کشاورز در گام اول حتما نگاه به سودش می‌کند.


خاوازی گفت: الگوی کشت دو لایه دارد یک لایه اش کاملا فنی است که بر اساس اقلیم و نوع خاک و هوا و منطقه به علاوه فلولوژی گیاه می‌توانیم بگوییم کجا چه محصولی باید کشت شود.


او افزود: لایه مهم‌تر در الگوی کشت سیاست گذاری است یعنی باید به نوعی قیمت گذاری کنیم و بسته‌های حمایتی خود را طراحی کنیم که کشاورزان از الگوی کشت استقبال کنند. روی بسته‌های حمایتی داریم کار می‌کنیم و دولت هم اعلام آمادگی کرده است برای پذیرش آن و بخش اول الگوی کشت را در کشت پاییزه شروع می‌کنیم.


خاوازی گفت: بسته حمایتی را تا دو هفته دیگر تقدیم دولت می‌کنیم که حداقل در بیش بود‌ها فضا را آرام می‌کند که یکباره ۷ میلیون تن گوجه تولید نکنیم.


وزیر جهاد کشاورزی گفت: در کشور‌های توسعه یافته چیزی تحت عنوان رابطه مستقیم بین مزرعه و بازار محصول نداریم و بین این‌ها عوامل زیادی هستند که آن را کنترل می‌کنند این زنجیره‌ها کاملا برنامه ریزی شده هستند و با هم شکل می‌گیرند و به همین دلیل سود بین آن‌ها عادلانه توزیع می‌شود و کشاورز در همه مراحل سودش را می‌بیند.

 

او افزود: رمز این اتفاق، کشاورزی قراردادی است یعنی بر اساس قرارداد معلوم می‌شود کشاورز برای که کار می‌کند و در این زنجیره هر کس باید ارزش افزوده‌ای به محصول اضافه کند.


خاوازی گفت: کل بحث تنظیم بازار و سیاست گذاری آن بر عهده وزارت صمت است، اما ما به نوبه خود داریم تلاش می‌کنیم که نهاده‌های دامی و زراعی و باغی با قیمت مناسب به دست کشاورزان و دامداران عزیر برسد و می‌خواهیم کارت‌هایی در اختیار کشاورزانی که محصولات استراتژیک می‌کارند قرار دهیم تا بتوانند با آن نهاده هایشان را به نرخ مناسب تهیه کنند.


وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۴۵ درصد نهاده‌ها را چند شرکت مشخص تامین می‌کنند که این هم بر می‌گردد به توان مالی آن‌ها وگرنه برای وزارت صمت و جهاد کشاورزی فرقی نمی‌کند که چه کسی ثبت سفارش می‌کند.


او گفت: برای توزیع گوشت با قیمت مناسب برنامه‌ای داریم که بخشی از آن را می‌خواهیم در تهران عملیاتی کنیم و آن بحث عرضه مستقیم است که با راه اندازی بارانداز‌هایی خود دامداران عرضه مستقیم را انجام دهند و در دل این استارت آپ‌های جوان می‌آیند و عرضه درون شهر را به عهده می‌گیرند.


او درباره تولید و پرورش مرغ لاین ایرانی هم گفت: مرغ لاین ایرانی را مدت‌ها در وزارت جهاد کشاورزی نگهداری کرده بودیم و با کمک همه دستگاه‌ها در پایان خرداد ۱۶ درصد جوجه ریزی‌ها با مرغ لاین انجام گرفت که انشا الله تا فروردین، گوشت مرغ لاین ایرانی وارد بازار خواهد شد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: کاظم خاوازی خاوازی جهاد کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی گفت الگوی کشت میلیون تن نهاده ها مرغ لاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۰۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی

محمد جواد تشکری گفت: براساس ارزیابی سازمان جهاد کشاورزی استان، خسارات وارده به بخش باغی و زراعی شهرستان‌های بجنورد، اسفراین، بجنورد، جاجرم ۳۹ میلیارد تومان خسارت وارد شد که بیشترین خسارت در سنخواست از توابع شهرستان جاجرم به میزان ۲۵ میلیارد تومان گزارش شد.
وی افزود: وقوع سیلاب به ۷۲۸ هکتار از مزارع و ۹۰ هکتار از باغ ها‌ی سنخواست خسارت وارد شد.
تشکری با تأکید بر اینکه بیمه کشاورزی تنها و موثر‌ترین روشی که دولت می‌تواند از طریق آن برای جبران بخشی از خسارت‌ها به کشاورزان و باغداران کمک کند، گفت: همچنین ۵۸ کیلیومتر از جاده‌های بین مزارع ۲۰ تا ۳۰ درصد خسارت وارد شده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه از خسارت سیل به ۱۴ کانال و استخر وآب بند و ۵ رشته قنات در اسفراین و چهار واحد دامپروری نیز خبرداد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تغییرکاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی در چهارمحال و بختیاری
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود