Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان‌ وبلوچستان در خطبه‌های امروز نماز جمعه زاهدان ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی، یکی از راه‌های تحصیل تقوا را استفاده از نورانیت چراغ هدایت امام حسین(ع) و سوار شدن بر کشتی نجات این امام همام و و پند گرفتن از عبرت‌های عاشورا عنوان کرد و در تبیین اولین نکته از عبرت‌های عاشورا اظهار داشت: یکی از درس‌های بزرگ عاشورا، هدف بزرگ و نگاه بلند امام حسین(ع) بود که با برنامه‌ریزی دقیق، به‌کارگیری همه نیروها و تقسیم کار و مدیریت قوی و انجام وظیفه کامل و احسن یاران‌شان، توانستند این واقعه بزرگ را رقم بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امام جمعه زاهدان با اشاره به تبیین هدف امام حسین(ع) برای احیای اسلام و اصلاح جامعه اسلامی با امر به معروف و نهی از منکر، افزود: حضرت اباعبدالله(ع) برای نهضت برنامه‌ریزی دقیق داشت و با وجود التزام ده ساله به قرارداد میان برادرشان امام حسن(ع) و معاویه و تحمل آن شرایط، اما پس از مرگ معاویه و به کرسی نشستن یک شخصیت منفور به نام یزید و عمل وی بر خلاف توافق‌نامه، امام حسین(ع) از فرصت استفاده کرد و با نپذیرفتن بیعت، شرایطی را برنامه‌ریزی کرد که تا عاشورا و وقایع پس از آن ادامه یافت.

آیت‌الله محامی  عملکرد امام حسین(ع) را در جذب همه نیروها و جان‌های قابل را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) همه طیف‌ها را به کار گرفت و برای هر کدام نقش معینی تعیین کرد تا هر کدام از آنها تا قیام قیامت برای مردم و همه طوایف و اقشار مختلف اسوه و الگو باشند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان‌وبلوچستان، گفت: امام حسین(ع) پس از تجمیع همه نیروها، با مدیریتی قوی امور را میان آنها تقسیم کرد و تعدادی را به امر جهاد و شهادت و عده‌ای دیگر را به تحقق امر مقاومت و اسارت گمارد.

امام جمعه زاهدان ضمن ابراز تقدیر از عزاداران حسینی، خطیبان و مداحان که در مساجد، هیئات، حسینیه‌ها و تکایا با رعایت نکات بهداشتی دست از اقامه مراسم عزا و ماتم برنداشتند، از خداوند متعال برای همه دست‌اندرکاران این دستگاه مقدس حسینی بودن و حسینی ماندن را  مسئلت کرد.

وی با اشاره به مناسبت‌های هفته آتی از جمله هشتم شهریور، سالروز انفجار دفتر نخست‌وزیری و شهادت شهیدان رجایی و باهنر و روز مبارزه با تروریسم، دهم شهریور روز تجلیل از اسرا و مفقودان و دوازدهم شهریور سالروز شهادت رئیسعلی دلواری و روز مبارزه با استعمار انگلیس، ادامه خطبه دوم را به موضوع بررسی عملکرد جامعه اختصاص داد و افزود: در هفته گذشته خدمات صورت گرفته را به عنوان معروف عنوان کردیم و مطالبه از مسئولان برای تلاش در جهت تعالی مادی و معنوی جامعه را مصداق امر به معروف و تذکر نسبت به منکراتی از جمله ضعف‌ها، آسیب‌ها، مشکلات اقتصادی و فرهنگی، فسادهای اخلاقی و اداری و کم‌کاری‌ها و سوء مدیریت‌ها را مصداق نهی از منکر معرفی کردیم.

نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد: در این مسیر، الگوی شایسته همه ما رهبر معظم انقلاب است که در طول دوران رهبری ارزشمندشان، همواره از دولت‌های قانونی حمایت و نقاط قوت را ذکر و تایید کردند و نسبت به نقاط ضعف، تذکر و هشدار و ارشاد مبذول داشتند.

آیت‌الله محامی با دعوت همه برای اقتدا به عملکرد رهبر معظم انقلاب در دفاع واقع بینانه و نقد منصفانه، تصریح کرد: مقابله با دولت و تضعیف آن چون مقابله با یکی از ارکان نظام است برای خودمان مشکل ایجاد می‌کند در عین حال چشم پوشی از مشکلات باعث تضییع حق مردم و سبب عقب‌گرد نظام و انحراف انقلاب خواهد شد.

امام جمعه زاهدان، با مقایسه مؤلفه‌های انقلاب اسلامی و قیام عاشورا، اظهار داشت: هدف بلند امام خمینی(ره) و امت مبارز در احیای حاکمیت اسلامی، نگاه بلند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در زمینه سازی برای ظهور حضرت ولی عصر(عج)، برنامه‌ریزی دقیق ایشان از سال ۴٢ تا سال‌های بعد و کادرسازی و نظریه پردازی برای حکومت حتی در دوران تبعید از نمونه‌های الگوگیری انقلاب اسلامی از قیام عاشورا به شمار می‌رود.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان‌وبلوچستان یکی دیگر از وجوه شباهت انقلاب اسلامی با قیام امام حسین(ع) را حضور همه اقشار از طوایف، اقوام و مذاهب مختلف در این مسیر دانست و تشریح کرد: همه طوایف و مذاهب در مسیر انقلاب اسلامی با هم متحد شدند و امام را همراهی کردند و این نکته مهم پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس و هم‌چنین در دوران مقام معظم رهبری ادامه داشت که افراد اعم از زن و مرد و پیر و جوان با افکار و سلایق مختلف در این جبهه مشارکت داشتند.

امام جمعه زاهدان افرادی هم‌چون بهشتی و یاران‌شان، رجایی و باهنر و دیگر شهدای دفاع مقدس، ایثارگران و آزادگان و سرداران جبهه مقاومت، مدافعان حرم و در رأس همه آنها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و مدافعان امنیت و سلامت را که در مسیر دفاع از نظام از مال و جان‌شان گذشتند را و هم‌چنین کسانی که به وظیفه خود به نحو احسن عمل کردند و در مسیر آرمان‌های انقلاب بر مبانی پای فشردند و زندگی‌شان را وقف خدمت به نظام و مردم کردند و هنوز توفیق شهادت پیدا نکرده‌اند را مصداق آیه شریفه 23 سوره مبارکه احزاب دانست.

آیت‌الله محامی در ادامه با ابراز تاسف از مردم و مسئولانی که به انقلاب پشت کردند، مادیات دنیا و زخارف آن دل‌های‌شان را ربود و از مسیر حق و حقیقت منحرف کرد، افزود: متاسفانه طیفی از مردم و مسئولان نقش خود را در این مسیر ایفا نکردند بنابراین در رسیدن به همه اهداف‌مان موفق نبودیم.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: امام جمعه زاهدان انقلاب اسلامی برنامه ریزی امام حسین ع آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۱۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور

اولین شرط انتظار؛ معرفت است تا انسان میهمان خود را نشناسد و از خصوصیات خوب او مطلع نباشد منتظر او نخواهد شد. تنها هنگامی انسان در انتظار کسی می‌نشیند که او را خوب بشناسد اما اگر انسان کسی را نشناسد و بداند که آن شخص خواهد آمد برایش اهمیتی نخواهد داشت و منتظر او نخواهد ماند. در مورد انتظار امام زمان (عج) هم چنین است. کسانی که آن حضرت را نمی‌شناسند مانند کفار و یا اهل ادیان دیگر، هرگز انتظار او را نمی‌کشند اما کسانی که او را می‌شناسند و ارزش او را می‌شناسند و مقام او را می‌دانند منتظر او می‌مانند.

کسانی که امام زمان را نمی‌شناسند اگر چه به ظاهر مسلمان باشند چنانچه در این حال بمیرند در حال جاهلیت از دنیا رفته‌اند. چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمود: «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه؛ هر کس بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مردن جاهلیت از دنیا رفته است».

بنابراین اولین شرط انتظار، ایجاد معرفت در مورد امام زمان است و طبیعی است که هر مقدار معرفت انسان نسبت به امام زمان بیشتر باشد انسان ارزش او را بیشتر درک خواهد کرد و به عظمت او بیشتر پی خواهد برد و بیشتر تشنه وجود آن حضرت خواهد شد. در حالی که افراد جاهل و ناآگاه به ارزش آن حضرت هرگز احساس تشنگی و عطش نسبت به وجود مقدس آن حضرت نخواهند داشت و بدین جهت از زمره منتظران بیرون هستند. 

البته شناخت امام زمان دو گونه است. گونه اول شناخت تاریخی وجود آن حضرت است مانند اینکه امام دوازدهم است و تاریخ ولادتش در چه سالی است و مانند آن. اما گونه دیگر شناخت امام زمان(ع)، شناخت مقام نورانیت آن حضرت است که این شناخت کار هر کسی نیست و ظرفیت و لیاقت زیادی می‌خواهد. و در حقیقت اصحاب خاص امام زمان(ع) کسانی هستند که آن حضرت را به مقام نورانیت شناخته‌اند برای آگاهی از مقام عظیم امامت رجوع به زیارت جامعه کبیره و تأمل در معانی عمیق و عجیب آن توصیه می‌ شود. همچنین خواندن کتب معتبری که در مورد امام زمان(ع) نوشته شده است می‌تواند انسان را تا حدی به مقام و عظمت امام زمان(ع) آشنا سازد. 

در عصر غیبت امام عصر(عج) هم طبق سفارش آن حضرت باید به مجتهد عادل جامع الشرایط که حافظ دین خداست و امور را نظام می بخشد رجوع کرد که تبعیت از چنین فردی تبعیت از امام عصر(عج) شمرده می‌شود. چنانکه امام عصر(عج) در یکی از توقیعات خود می فرماید: «و اما در رویدادهایی که پیش می‌آید، به راویان حدیث مراجعه کنید، زیرا آن‌ها حجت بر شما هستند و من حجت خدا بر ایشان».

آن جا که رهبر معصوم وجود دارد و رهبریِ مصون از خطا و لغزش منحصر به امام است؛ از این رو پیروی کردن از مدعیان رهبری در برابر رهبری معصوم، برخلاف عقل و منطق است؛ زیرا با وجود رهبر معصوم، پیروی از رهبران غیر معصوم، به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

حجت‌الاسلام علی الوندی، کارشناس مهدویت و پژوهشگر مؤسسه کلامی احیا در همدان  اظهار کرد: نشانه‌هایی در خصوص ایام قیام و ظهور در روایات بیان شده است، تطبیق دادن جنگ اسرائیل و غزه با روایات پیش از ظهور کار درستی نیست، چرا که ممکن است تا سال‌های سال هم ظهور رخ ندهد و آن زمان ممکن است که جامعه نسبت به قضیه ظهور دلسرد شود، لذا باید بدانیم که ظهور باید مراحل خود را طی کند.

همانطور که مطابق با گفته رهبر انقلاب نزدیک بودن ظهور، نزدیک بودن زمانی نیست بلکه معنوی می‌باشد، یعنی اگر جامعه جهانی از لحاظ معنوی به آمادگی برسد، ظهور اتفاق می‌افتد.

پیرامون یک سری تطبیقات و گره زدن نشانه‌ها به یکدیگر باید دقت کنید که علائم حتمی ظهور حضرت قائم(عج) ۵ علامت است نه بیشتر نه کمتر و سایر نشانه‌ها و علامت‌ها اگر اعتبار داشته باشند، نهایتاً علائم غیر حتمی می‌شوند لذا در این زمینه دقت داشته باشیم که خیل علائمی که برای ظهور بیان می‌شود و برخی نادانسته یا دانسته به آن دامن می‌زنند، علائم غیر حتمی است، ثانیاً تطبیقش بسیار کار دشوار و محتاطانه‌ای است و به راحتی نمی‌شود هر پدیده‌ای را به روایاتی هر چند صحیح تطبیق داد که متأسفانه در عموم مذهبی‌ها و عموم سرورانی که مطالعات تخصصی و دقیق در مباحث مهدویت ندارند، این موضوع به وفور به چشم می‌خورد.

بر اساس دکترین انقلاب و اندیشه‌های امام(ره) و مقام معظم رهبری، هدف انقلاب مهیاسازی مقدمات ظهور امام زمان(عج) است، لذا حتی اگر ناخواسته توجه مردم فلسطین به مهدویت هم نباشد، این دلگرمی مردم فلسطین به انقلاب اسلامی آن‌ها را به سمت قضیه مهدویت هدایت می‌کند چرا که خمیر مایه و غایت انقلاب اسلامی، جریان مهدویت است.

اینجاست که جریانات فلسطین با مهدویت و ظهور و قیام حضرت حجت(عج) گره می‌خورد و این انقلاب اسلامی است که نقش گره را ایفا می‌کند. از آنجایی که اسرائیل دشمنی است که از نگرش و بینش صحیح نسبت به مباحث معرفتی و دین حق به دور است طبیعتاً نابودی آن زمینه‌سازی قوی برای ظهور خواهد بود. البته علاوه بر روایات همچنان که گفته شده در ابتدای سوره اسراء وعده نابودی یهودیان در آستانه ظهور و یا همراه با ظهور مهدی موعود داده شده است.

متأسفانه ما هنوز در بدیهیات گفتمان‌سازی جهانی مهدویت مانده‌ایم که یک هدف جهانی هم است، اولین وظیفه فضای نخبگانی ما این است، در شرایط ناآرامی جهانی و بریدن ملت‌ها از نظام لیبرال، مهدویت را به گونه‌ای در جهان ترویج دهند که جهانیان بدانند ما یک حضرت مهدی(عج) داریم، یعنی اولین گام برای پیشبرد قضیه مهدویت، شناساندن حضرت به مردم جهان است که اصلا بفهمند حضرت مهدی(عج) هست، او چه کسی است و چه شاخصه‌هایی دارد؟ و بدانند ما در عصر غیبت قرار داریم و باید خودمان را برای ظهور آماده کنیم.

متأسفانه ما نتوانستیم پایه‌ای‌ترین مباحث مهدویت را در ذهن مردم جهان تثبیت کنیم، یعنی ابتدا باید گفتمان‌سازی وجود حضرت را در ذهن جهانیان تبیین کنیم، تا وقتی مردمان جهان اسم آن حضرت را می‌شنوند سؤال در ذهن آن‌ها ایجاد شود که اصلاً حضرت مهدی کیست.

بر طبق آیات موجود در قرآن، تعبیری وجود دارد که می‌گوید دشمنان اسلام می‌خواهند نور دینی که خداوند روشن کرده است را خاموش کنند، اما اراده خدا بر این است که این نور به اتمام برسد، ولی دشمنان ممکن است که ازین قضیه خشنود نشوند و بخواهند سدسازی کنند؛ «یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ»(صف، آیه۸)؛ آنان تصمیم دارند که نور خدا را با دهان‌های خود خاموش کنند، در حالی که خداوند کامل کننده نور خویش است، هرچند کافران ناخشنود باشند.

این آیه شریفه نشان می‌دهد که قبل از ظهور نوری وجود خواهد داشت که خداوند اراده کرده تا به نقطه تاریخی خودش برسد لذا این تعبیر بدان معنا نیست که آن جورها باید به سر حد نهایی خود برسند تا ظهور اتفاق بیفتد، درست است که ممکن است ظلم و فساد در جهان گسترش یابد، اما در کنار گسترش ظلم و فساد، نوری وجود دارد که در دالان تاریخ توأم با ظلم، رو به صعود خواهد بود. به همین سبب قبل از ظهور صلاح و خیر به نقطه صفردرصدی نخواهد رسید بلکه با تفکیک دو جبهه حق و باطل، جبهه نورانیت نیز پیوسته شدت خواهد یافت.

انقلاب اسلامی در نقطه‌ای ظهور کرد که نظریه‌پردازان غربی به این نتیجه رسیده بودند که دین دیگر کارایی خود را از دست داده است و بشر نمی‌تواند با دین به سعادت خود برسد، اما انقلاب اسلامی این نگاه را به طور کلی عوض کرد و به مردم جهان ثابت کرد که نگاه اشتباهی به آن‌ها القا شده است.

انقلاب اسلامی همان نوری است که در در اوج ناامیدی مردم دنیا به ظهور رسید و آن دین‌گرایی خالی از تحریف حول محور جمهوری اسلامی به جهان تزریق شد، ناگفته نماند مقاومت‌ها و بیداری‌هایی که برای مقابله با ظلم و جور به وجود می‌آیند، تحت تأثیر آن نوری (انقلاب اسلامی) که در وسط قرار گرفته به وجود آمده‌اند و اگر نبود این تکیه‌گاه معرفتی و معنوی و مقاومت پویا و زنده در میدان، مقاومتی در سطح کلان در مقابله با نظام سلطه غرب شکل نمی‌گرفت.

لذا مهم‌ترین وظیفه‌ای که می‌توان برای عموم مردم بیان داشت اولاً آشنایی کامل با گفتمان انقلاب اسلامی و ثانیاً صدور انقلاب اسلامی به هرکس که در توانشان هست. شاهد این هستیم مقام معظم رهبری برخی کلیدواژه‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند مثل آتش به اختیار، جنگ روایت‌ها، جهاد تبیین و ...؛ اینها همه ناظر به این موضوع می‌تواند تعریف خاص داشته باشد و وظیفه خاصی را به دوش رهروان قرار بدهد.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • دستاوردهای سازمان اوقاف در مسیر انقلاب اسلامی است
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام
  • تسلیت دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • سپاه مقدس‌ترین نهاد و ناموس انقلاب اسلامی است
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور