Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-07@02:50:35 GMT

سیگنال رئیس ‌کل به آینده بازارها

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۹۲۳۰

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  بانک مرکزی تورم هدف سالانه سال جاری را ۲۲ درصد با دامنه نوسان ۲ درصدی اعلام کرده است. همتی در بخش دیگری از این یادداشت تاکید کرد که نیازهای ارزی، از طریق بانک مرکزی و سامانه نیما، به‌رغم کاهش درآمدهای نفتی در حال تامین است. همچنین بانک مرکزی آخرین وضعیت دارایی‌های ۷/ ۱ میلیاردی این نهاد در لوکزامبورگ را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بانک مرکزی در دو خبر، سیاست‌های این نهاد را در حوزه سیاست‌های پولی و ارزی داخلی کشور اعلام و آخرین تلاش‌ها برای آزادسازی دارایی‌های ایران در خارج از کشور را تشریح کرد. رئیس کل بانک مرکزی، در یک یادداشت اینستاگرامی اعلام کرد که نیازهای اساسی کشور به نحو مطلوبی تامین شده و نیازهای ارزی، هم از طریق منابع بانک مرکزی و هم از سامانه نیما، درحال تامین است.

 

به گفته او، بانک مرکزی اولویت خود را بر تقویت ثبات و جلوگیری از نوسانات ناشی از سفته‌بازی و کمک به پایداری و شکوفایی اقتصاد و تولید قرار داده است. همزمان با این خبر، بانک مرکزی موضوع دیگری درخصوص آخرین وضعیت دارایی‌های ایران نزد موسسه «کلیراستریم» در لوکزامبورگ را نیز تشریح کرد.

 

بر این اساس، آمریکایی‌ها با طرح دادخواست نزد دادگاه‌های خود در تلاش برای اخذ دستور به‌منظور الزام موسسه «کلیراستریم» لوکزامبورگ به انتقال وجوه به آمریکا هستند که پیگیری‌های حقوقی جدی برای مقابله با این اقدامات نیز در دست اقدام است. این دو موضوع در جهت اجرای سیاست‌های داخلی و خارجی سیاست‌گذار پولی، برای تداوم ثبات‌بخشی به بازارها است.

 

در حقیقت، سیاست‌گذار پولی به دنبال این است که در شرایط کنونی، سیاست‌ها و اقدامات خود را که در راستای ثبات‌بخشی به بازارها است، برای فعالان اقتصادی تشریح کند. البته برخی از اقتصاددانان، درخصوص موضع رئیس کل بانک مرکزی، این موضوع را تاکید کردند که کنترل رشد نقدینگی و انتظارات تورمی، با توجه به ابزارها و سیاست‌های پولی سیاست‌گذار قابل کنترل است و نمی‌توان آن را به نیروها و عوامل خارجی نسبت داد.

 

تلاش برای تحقق هدف‌گذاری تورمی

رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی به بیان نکاتی درخصوص ناکام ماندن تلاش آمریکا و همدستانش در بی‌ثبات کردن اقتصاد ایران و برنامه‌های بانک مرکزی برای حفظ پایداری اقتصاد و کمک به شکوفایی آن پرداخت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، همتی در یادداشتی در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت: تلاش مداوم برای ایجاد بی‌ثباتی در بازارهای پولی و ارزی کشور از سوی آمریکا و همدستان او تازگی ندارد، هدف همه این اقدامات، به‌خصوص در یک سال اخیر، ایجاد انتظارات منفی در مردم برای به زانو درآوردن اقتصاد کشور بوده است. به‌رغم اینکه این فشارها مشکلات و سختی‌هایی برای مردم ایجاد کرده، ولی، به‌طور قطع نتوانسته به اهداف اصلی خود برسد.

 

همتی در بخش دیگری از یادداشت خود درباره روند تورم گفت: با تدابیر متخذه، القای انفجار نقدینگی و ابرتورم از طریق تحریک انتظارات نیز با ناکامی مواجه شده است. افزایش‌ موقتی نرخ تورم در ماه‌های ابتدای سال، که عمدتا ناشی از شیوع کرونا و تحریک انتظارات بود، با اقداماتی که درحال انجام است، کنترل شده و تلاش جدی برای نیل به هدف تورمی اعلام شده، انجام و استمرار خواهد داشت. بررسی‌هانشان می‌دهد که در ماه‌های اخیر روند تغییرات تورم بانک مرکزی و مرکز آمار ایران همسو بوده و همتی نیز با استناد به این روند کاهشی در دو آمار، به این موضوع پرداخته است.

 

او درخصوص روند تامین ارز کشور توضیح داد: نیازهای اساسی کشور به نحو مطلوبی تامین شده و نیازهای ارزی، هم از طریق منابع بانک مرکزی و هم از سامانه نیما، درحال تامین است و به‌رغم افت قابل ‌ملاحظه درآمدهای دولت از فروش نفت، با کمک صادرکنندگان تلاشگر، تامین ارز برای کالاهای ضروری و مواد اولیه در جریان است.

 

همتی در پایان تاکید کرد که بانک مرکزی، برنامه‌های خود را بر اساس ادامه تحریم‌های آمریکا تنظیم کرده‌ و این اطمینان را داریم که نفس‌های پایانی تحریم‌ها و دولت فعلی آمریکا نیز نمی‌تواند به برنامه‌های ما در حفظ پایداری بازارها آسیبی وارد کند. بانک مرکزی ایران اولویت خود را بر تقویت ثبات و جلوگیری از نوسانات ناشی از سفته‌بازی و کمک به پایداری و شکوفایی اقتصاد و تولید قرار داده است و با رصد مستمر متغیرهای کلان اقدامات ضروری در بازارهای پول و ارز، انجام خواهد داد.

 

شکست آمریکایی‌ها در دادگاه لوکزامبورگ

در چند روز اخیر، برخی خبرگزاری‌های خارجی اعلام کردند که آمریکا شکایت جدیدی را علیه بورس آلمان درباره دارایی‌های بانک مرکزی ایران ارائه کرده است. آمریکا از بورس آلمان درخواست کرده موجودی بانک مرکزی ایران را به‌عنوان غرامت به آن کشور منتقل کند.

 

شرکت خدمات مالی «کلیراستریم» که دفتر مرکزی‌اش در کشور لوکزامبورگ قرار دارد، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه بورس آلمان، «دویچه بورزه» به شمار می‌آید. این شرکت چند بار با درخواست آزادسازی دارایی‌ بانک مرکزی روبه‌رو بوده است. از سوی دیگر، آمریکا نیز با ارائه شکایت‌های بی‌اساس و نسبت دادن ایران به حملات تروریستی، سعی در توقیف این اموال دارد.

 

توضیحات بانک مرکزی، در قالب یک خبر نشان می‌دهد که آمریکا جریان این موضوع، نتوانسته موفق عمل کند. آمریکایی‌ها باتوجه به شکست‌های چندباره حقوقی در لوکزامبورگ، با طرح دادخواست نزد دادگاه‌های آمریکا، در تلاش برای الزام موسسه «کلیراستریم» لوکزامبورگ به انتقال وجوه به آمریکا هستند، اما همچنان پیگیری‌های حقوقی جدی برای مقابله با این امر و نیز آزادسازی وجوه یاد شده که بالغ بر ۷/ ۱ میلیارد دلار است، در جریان است.

 

معاون حقوقی بانک مرکزی درخصوص اخبار انتشار یافته مبنی بر شکایت برخی شکات آمریکایی در نیویورک برای دستیابی به دارایی این بانک در بورس آلمان گفت: این موضوع مربوط به اوراق بهادار متعلق به بانک مرکزی ایران است که نزد موسسه «کلیراستریم» در لوکزامبورگ باقی مانده و ارتباطی به کشور آلمان ندارد.

 

طیبی‌فرد با بیان اینکه تاکنون آمریکایی‌ها اقدامات قضایی متعددی را به منظور توقیف این وجوه در لوکزامبورگ انجام داده‌اند، تصریح کرد: با اقدامات و پیگیری‌های حقوقی متقابل ایران که طی چند سال اخیر با هماهنگی مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری انجام شده، آمریکایی‌ها موفق به توقیف و مصادره آن نشده‌اند.

 

وی یادآور شد: در حال حاضر نیز خواهان‌های آمریکایی با توجه به شکست‌های چندباره حقوقی در لوکزامبورگ، با طرح دادخواست نزد دادگاه‌های آمریکا، در تلاش برای اخذ دستور به منظور الزام موسسه «کلیراستریم» لوکزامبورگ به انتقال وجوه به آمریکا هستند که پیگیری‌های حقوقی جدی برای مقابله با این اقدامات نیز در دست اقدام است.

 

معاون حقوقی بانک مرکزی در توضیح علت شکست آمریکایی‌ها در دادگاه‌های لوکزامبورگ گفت: علت اصلی شکست آمریکایی‌ها در دادگاه‌های لوکزامبورگ و سایر پرونده‌های مفتوحه در دادگاه‌های اروپا، توجه به استقلال دارایی بانک مرکزی از دولت و پیروی از قاعده حقوقی بین المللی مصونیت قضایی اموال و دارایی بانک مرکزی ایران از اقدامات قضایی و اجرایی بوده و این امر در رای دادگاه‌های یاد شده مورد تصریح قرار گرفته است. او در صحبت‌های خود تاکید کرد: بانک مرکزی پیگیری‌های حقوقی لازم برای آزادسازی وجوه یاد شده را که بالغ بر ۷/ ۱ میلیارد دلار است در دست اقدام دارد.

 

پیش‌تر رئیس‌کل بانک‌مرکزی نیز از خنثی شدن تلاش‌های آمریکا برای توقیف اموال این بانک در اروپا خبر داد. عبدالناصر همتی، در تاریخ ۲۳ فروردین سال‌جاری اعلام کرد با رصد هوشمندانه تلاش‌های ایالات‌متحده آمریکا و پیشدستی در انجام اقدامات حقوقی و همچنین در نتیجه پیگیری‌های قضایی در لوکزامبورگ، دو پیروزی حاصل کشور و بانک‌مرکزی ایران شد.

 

به گفته او، ابتدا از وجوه متعلق به بانک‌مرکزی نزد کلیراستریم لوکزامبورگ که از تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۳۹۴ در توقیف بود، رفع توقیف و سپس با صدور دستور موقت از شعبه دیگری از دادگاه‌های کشور یاد شده، از انتقال همان وجوه به آمریکا و توزیع میان مدعیان دروغین انتساب حادثه یازده سپتامبر به ایران پیشگیری شد.

 

ارانیکو

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اینستاگرام کرونا اقتصاد آمریکا جام نیوز تورم بانک مرکزی رئیس کل بانک مرکزی بانک مرکزی ایران پیگیری های حقوقی وجوه به آمریکا بانک مرکزی بانک مرکزی آمریکایی ها بورس آلمان سیاست ها یاد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟

رمزارز (یا ارز رمزپایه) گونه‌ای پول دیجیتال است که در آن تولید واحد پول و تأیید اصالت تراکنش پول با استفاده از الگوریتم‌های رمزگذاری کنترل می‌شود و معمولاً به صورت نامتمرکز (بدون وابستگی به یک مرجعیت مرکزی) کار می‌کند. با توجه به تعدد تعاریف و تغییرات در مصادیق رایج رمزارز این عبارت از نظر حقوقی دقت کافی ندارد.

در جایی دیگر، رمزارز به صورت «هرگونه ارزی که تنها به صورت دیجیتالی وجود دارد، معمولاً صادرکننده یا تنظیم کننده مرکزی ندارد اما از سامانه توزیع شده برای ذخیره تراکنش‌ها و مدیریت انتشار واحدهای جدید استفاده می‌کند و برای ممانعت از جعل و تراکنش‌های متقلبانه بر رمزنگاری تکیه دارد» تعریف شده‌است همچنین در واژه‌نامه آکسفورد ابتدا در سال ۲۰۱۴ رمزارز همان ارز دیجیتالی تعریف شده بود که در آن از فنون رمزنگاری برای قانونگذاری تولید واحدهای جدید ارز و تأیید انتقال وجوه استفاده می‌کند و مستقل از یک بانک مرکزی وجود دارد اما امروزه هر گونه سامانه پول الکترونیکی که برای خرید و فروش آنلاین استفاده می‌شود و نیازی به بانک مرکزی نداشته باشد را رمزارز تعریف می‌کنند.

استفاده از رمز ارز از پدیده‌های نوظهور اقتصادی‌ در سال‌های اخیر است و حتی برخی از آن به‌عنوان راهی جایگزین برای تبادلات پولی به شیوه رایج در آینده نزدیک یاد کرده‌اند؛ همچنین دولت دوازدهم مصوباتی برای نحوه استفاده از رمر ارزها تعیین کرد و مراکز استخراج آن را جزو واحدهای تولیدی صنعتی دانست.

بر اساس مصوبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ هیأت وزیران در زمینه استفاده از رمز ارزها، استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری شده رمز ارزها (ماینینگ) با دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است اما استفاده از رمز ارز صرفاً با قبول مسئولیت خطرپذیری از سوی متعاملان در مبادلات خارجی صورت می‌گیرد و مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نمی‌شود.

پیش از آن دولت تصویب کرده بود «رمز ارزهای استخراج شده بر اساس مجوزهای صادره صرفاً برای تأمین ارز واردات کشور و بر اساس مقرراتی که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌کند قابل مبادله خواهند بود» و «سقف مجاز رمز ارز استخراج شده و قابل مبادله توسط هر واحد استخراج کننده، بر اساس میزان انرژی مصرف شده توسط آن واحد و طبق دستورالعمل وزارت نیرو تعیین و به‌صورت دوره‌ای به بانک مرکزی اعلام می‌شود».

۱۶ خرداد ۱۴۰۲ نیز «سیداحسان خاندوزی» وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه مراسم افتتاح پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی در ادامه درباره استفاده از رمز ارزها گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم بر استفاده از ظرفیت‌های رمزارزها به شکل قانونی برای کمک به شرایط تجاری کشور اصرار داشتیم و متنی نیز با همکاری سایر اعضا به طور مشخص بانک مرکزی و وزارت نیرو در حوزه تولید رمز ارزها و دستگاه‌های مبادله رمز ارزها تهیه کردیم که در دست تصویب اعضای هیات دولت قرار دارد. امیدواریم با تصویب آن گامی در جهت استفاده از رمز ارزها برداریم و یکی از محورهای برنامه هفتم توسعه تعیین تکلیف رمز ارزها است.

هشدار دستگاه قضا به استفاده‌کنندگان رمز ارز در داخل کشور

دادگستری تهران با استناد به مصوبه هیأت دولت، به استفاده‌کنندگان از رمز ارز در مبادلات داخل کشور هشدار داد.

معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران ۲۰ آذر ۱۴۰۲ در پیامکی سراسری به شهروندان هشدار داد: «استفاده از رمز ارز در مبادلات داخل کشور مجاز نیست».

این معاونت با اشاره به مصوبه هیأت دولت، تأکید کرده «رمز ارزها مشمول حمایت و ضمانت دولت و نظام بانکی نیست».بر اساس آخرین آمار ثبتی سازمان ثبت احوال از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا اول بهمن، آمار ۱۱ ماه ازدواج شامل ۴۰۳ هزار و ۸۱۵ بوده است و مطابق آخرین بررسی خبرنگار قضایی ایرنا و براساس اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور - به عنوان نهاد بالادستی در ثبت وقایع ازدواج و طلاق - ، تاکنون در هیچ یک از وقایع ازدواج، ارزهای دیجیتال به عنوان مهریه ثبت نشده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تصمیم‌گیری مهم ۲ بانک برای آینده پرسپولیس
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟