Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@18:39:29 GMT

کشف بقایای یک ابرنواختر در اعماق اقیانوس هند!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۰۱۱۰

کشف بقایای یک ابرنواختر در اعماق اقیانوس هند!

اخترشناسان بقایای یک ابرنواختر را در اعماق اقیانوس هند کشف کرده اند و اعتقاد آن‌ها بر این است که این ابرنواختر باستانی حدود ۳۳ هزار سال پیش به زمین سفر کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، ستاره‌ها هنگامی سوخت شان تمام می‌شود، از بین می‌روند و گاهی اوقات این اتفاق با یک انفجار قدرتمند همراه می‌شود که به "ابرنواختر" (supernova) معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابرنواختر‌ها از خود، ماده‌ای را بیرون می‌رانند که در سراسر جهان پخش می‌شود.

اکنون ستاره شناسان دانشگاه ملی استرالیا ردپای یک ابرنواختر را درست در اینجا روی زمین کشف کرده اند که در اعماق اقیانوس هند دفن شده است. اعتقاد آن‌ها بر این است که بقایای این ابرنواختر باستانی حدود ۳۳ هزار سال پیش به اینجا سفر کرده است.

ممکن است تعجب کنید که محققان چگونه تشخیص داده اند که این‌ها واقعاً بقایای یک ابرنواختر باستانی است. در پاسخ باید گفت به این دلیل که آن‌ها در نمونه‌های رسوبی جمع آوری شده از اعماق اقیانوس هند اثری از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو آهن مشاهده کردند.

این نوع ایزوتوپ آهن معروف به "۶۰ Fe" در اینجا روی زمین تولید نمی‌شود. در واقع، آن را می‌توان تنها در پرتو‌های کیهانی یافت، به این معنی که این ماده باید حین انفجار ابرنواختر تولید و منتشر شده باشد.

در ادامه این تحقیق گمانه زنی شد که آهن طی ۳۳ هزار سال گذشته با سرعت ۳.۵ اتم در هر سانتی متر مربع در سال رسوب کرده و از یک ابرنواختر یک میلیون ساله آمده است. دانشمندان همچنین فاش کردند که این انفجار حتما ذرات گرد و غباری پخش کرده است که هنوز هم ممکن است در فضای بین ستاره‌ای وجود داشته باشند.

محققان پراکندگی این ابرنواختر را تا "ابر میان ستاره‌ای محلی" (LIC) که یک ابر میان ستاره‌ای در کهکشان راه شیری است که ۳۰ سال نوری وسعت دارد، ردیابی کردند. لازم به ذکر است که منظومه شمسی ما هزاران سال است که در همین ابر حرکت می‌کند.

زمانی که حباب محلی (ناحیه‌ای کم تراکم از ماده بین کهکشانی) درست شده احتمالاً شکلی گوی مانند داشته است. اگرچه هنوز شکل گوی مانند خود را از دست نداده، اما پس از سه میلیون سال کمی نامتقارن شده و توده‌هایی از ستارگان و ابر‌های ستاره‌ای به آن راه یافته‌اند که منظومه شمسی یکی از آن‌ها است. توده‌های نسبتا چگالی که درون حباب محلی قرار دارند را اصطلاحا ابر‌های میان ستاره‌ای می‌نامند. تاکنون خورشید از ابر‌های میان ستاره‌ای زیادی گذشته است، اما در حال حاضر در هیچ ابر میان ستاره‌ای قرار ندارد.

این یافته‌ها در حال حاضر متقن نیستند و محققان می‌گویند که برای تأیید منبع دقیق ابرنواختر و زمان بندی اینکه که بخش‌های آن چه زمانی به سمت زمین آمده اند، باید مطالعات بیشتری انجام شود.

جالب است بدانید که سیاره ما شامل بخش‌هایی از انفجار باستانی یک ستاره است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ابرنواختر اخترشناسان اعماق اقیانوس هند میان ستاره ای یک ابرنواختر یک ابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۰۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن و لندن ناتوان از مقابله با حملات ارتش یمن

«فهمی الیوسفی» معاون وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن به شبکه المسیره این کشور گفت: از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه گذشته) تاکنون یمنی‌ها توانسته‌اند در عملیات‌های خود موفقیت‌های بسیاری را کسب کنند.

وی بار دیگر تأکید کرد: به دنبال این مجموعه عملیات ارتش یمن و ناتوانی ائتلاف آمریکایی از مقابله با حملات پهپادی و موشکی، فرانسه و آلمان ناو‌های خود را از ائتلاف خارج کرده‌اند و اکنون نیز میان اعضای باقی مانده اختلافات زیادی وجود دارد.

سخنان الیوسفی پس از آن بیان می‌شود که نیرو‌های مسلح یمن چهارشنبه شب حملات اخیر حود به ناوشکن و کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی در خلیج عدن و اقیانوس هند را تشریح کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری «المسیره»، یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن گفت که نیرو‌های نظامی این کشور سه عملیات نظامی را انجام داده که در جریان آن علاوه بر ناوشکن آمریکایی، یک کشتی متعلق به ایالات متحده نیز در خلیج عدن و یک کشتی اسرائیلی نیز در اقیانوس هند با پهپاد هدف قرار دادند.

بر اساس بیانیه‌ی سریع، نیروی دریایی ارتش یمن با تعدادی موشک مناسب، ناو آمریکایی (MAERSK YORKTOWN) را در خلیج عدن هدف قرار داد.

طبق این بیانیه در عملیات دیگر در اقیانوس هند نیز کشتی اسرائیلی (MSC VERACRUZ) با پهپاد هدف قرار گرفته شد.

ارتش یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی آمریکایی، انگلیسی و صهیونیستی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است. نیرو‌های ارتش یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به غزه را متوقف نکند، کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ هدف قرار دهند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • فیلم| وقتی خاخام‌های اسرائیلی از دیدن بقایای موشک ایران شگفت‌زده شدند
  • فیلم| انتقال بقایای موشک ایران توسط بالگرد اسرائیلی
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • فیلم/ انتقال بقایای موشک ایران توسط بالگرد اسرائیلی
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی + جزئیات ۳عملیات دیگر
  • واشنگتن و لندن ناتوان از مقابله با حملات ارتش یمن
  • ناتوانی واشنگتن و لندن از مقابله با حملات ارتش یمن
  • ارتش یمن: سه عملیات موفق بر ضد کشتی‌های آمریکایی و اسرائیلی انجام دادیم
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی