Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@06:38:20 GMT

اطلس هوا و اقلیم شناسی فارس تهیه شد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۴۱۳۴۵

اطلس هوا و اقلیم شناسی فارس تهیه شد

حسین صحراییان جهرمی، دوشنبه با بیان اینکه اطلس نام برده شامل، نقشه‌های هم‌مقدار آب و هوایی (هم دما، هم رطوبت، هم بارش و ...) است، افزود: رسم نقشه‌های هم‌مقدار آب و هوایی این امکان را در اختیار کاربر قرار می‌دهد تا بتواند به سهولت و آسانی یک دید کلی از شرایط آب و هوایی منطقه داشته باشد، همچنین اطلاعات اولیه مورد نیاز خود را استخراج و شرایط آب و هوایی مناطق مختلف را با یکدیگر مقایسه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی، اظهار داشت: ارایه اینچنین اطلاعاتی در قالب جدول، فضای بیشتری را اشغال و دسترسی و دریافت داده‌ها را با مشکل رو به رو می‌کند و از سوی دیگر بسیاری از کاربران توانایی استفاده از آمار خام را ندارند، در حالی که کار با نقشه برای تمام کاربران با سهولت همراه است، همچنین مقایسه میان مناطق مختلف تنها با صرف نگاه کردن به داده‌ها چندان میسر نمی‌شود، که رسم نقشه‌های هم‌مقدا این امر را مسیر می‌سازد. 
صحراییان جهرمی، به موقعیت جغرافیایی استان فارس نیز اشاره و بیان کرد: این استان به‌طور تقریبی بین مدارهای ۲۷ و ۳۲ درجه شمالی و نصف‌النهارهای ۵۰ و ۵۶ درجه طول شرقی واقع شده و از نظر اقلیمی در سه دسته کوهستانی، معتدل و گرم قرار گرفته است.
رییس دفتر فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: نقشه‌های تهیه شده در این دفتر در سه دسته بلند مدت (طولانی مدت ۲۰ ساله)، میان مدت (ماهانه، فصلی و سالانه)،کوتاه مدت (نقشه‌های موردی در سال ۹۸) رسم شد.
وی، در مورد مراحل تهیه اطلس هوا و اقلیم شناسی استان فارس، گفت: نخستین مرحله از مراحل کار، دریافت آمار اقلیمی است که این آمار از ایستگاه‌های سینوپتیک، اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی سازمان هواشناسی استان فارس، ایستگاه‌های خودکار هواشناسی اسکادا و کما (متعلق به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس) تهیه شد و بعد از دریافت داده‌ها، "آزمون‌های آماری صحت سنجی" انجام شد.
صحراییان جهرمی، با بیان اینکه پس از اطمینان از صحت داده‌ها و یا اصلاح و بازسازی آنها به رسم نقشه‌ها اقدام شد، اظهار داشت: برای رسم نقشه‌های مورد نیاز از نرم‌افزارArcGIS  (ماژولArcMap ) و روش‌های مختلف زمین آمار برای میان یابی داده‌ها استفاده و در نهایت بهترین روش برای رسم هر نقشه انتخاب شد.
این کارشناس اضافه کرد: مولفه‌های آماری مورد بررسی شامل بارش، میانگین دمای روزانه و متوسط تبخیر از دشت طولانی مدت (بازه آماری ۲۰ ساله) و دما (کیمنه، بیشینه، میانگین)، رطوبت نسبی و بارش در سال ۱۳۹۸ بود.

وی بیان داشت: از جمله دلایل انتخاب این مولفه‌ها می‌توان به اهمیت و نقش پُررنگ اقلیم شناسی در بخش کشاورزی اشاره کرد به طور مثال داشتن اطلاعات از کمینه دما می‌تواند به پیش‌بینی رخداد سرمازدگی کمک کند از سوی دیگر دما و بارش ۲ مولفه اصلی هواشناسی به شمار می‌آیند که نقش عمده‌ای در تعیین اقلیم منطقه دارند و سایر مولفه‌‍ها هر یک به نحوی در آنها مستتر هستند.

صحراییان جهرمی افزود: همچنین ۲ مولفه یاد شده، به میزان قابل توجهی در رشد و نمو گیاهان اثر گذار بوده و کوچکترین تغییری در آن می‌تواند اثرات جبران ناپذیری را به بارآورد، بنابراین مطالعه و بررسی این مولفه‌ها در حوزه هواشناسی و به ویژه هواشناسی کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رییس دفتر فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: هوا و اقلیم شناسی، دانشی است که در آن نمی‌توان تنها به اطلاعات و دانش موجود در مورد یک نقطه و یا یک پهنه کوچک و محلی اکتفا کرد، چرا که شرایط آب و هوایی اطراف بر منطقه‌ مورد نظر سایه افکنده و آن را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. بنابراین همواره باید شرایط آب و هوایی در مقیاس‌های وسیع‌تر مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان به درک درست‌تری از شرایط موجود دست یافت.
فایل PDF این مجموعه که با استفاده از همه داده‌های در درسترس در واحد هواشناسی دفتر فناوری‌های نوین تهیه شده، در پورتال سازمان جهاد کشاوزی فارس، بخش فناوری‌های نوین، زبانه هواشناسی به منظور استفاده علاقه‌مندان قرار گرفته است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی شیراز فارس وزارت جهاد کشاورزی شیراز فارس شرایط آب و هوایی فناوری های نوین جهاد کشاورزی اقلیم شناسی سازمان جهاد استان فارس داده ها تهیه شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا
  • ورود سامانه‌بارش‌زا به جنوب، شرق و شمال استان
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم