Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: از هفته گذشته که بسیاری شهروندان شیرازی برای تهیه انسولین‌های قلمی (خودکاری) «لانتوس» و «آپیدرا» و در مواردی «نوو راپید» به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند اغلب داروخانه‌ها یا این اقلام حیاتی را ندارند یا به شکل محدود در حد یک قلم یا حداکثر ۲ قلم توزیع می‌کنند.

این در حالیست که همچنان درِ نبود دارویی مانند «کُن کور» بر پاشنه پیشین می چرخد و بیماران قلبی برای تهیه این دارو که با نام «بیزوپرولول» هم شناخته می‌شود در تکاپو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پیوند با نبود انسولین، خبرنگار مهر، پنجشنبه گذشته ضمن مراجعه به داروخانه‌های سطح شهر شیراز و اغلب واقع در خیابان زند که مرکز پزشکی شیراز به شمار می‌رود، متوجه شد که بسیاری از داروخانه داران اذعان می‌کنند که انسولین با توزیع مناسبی همراه نبوده و فقط در مواردی اندک انسولین «نووو میکس» یافت می‌شود.

یک مسئول فنی داروخانه‌ای در خیابان زند شیراز به خبرنگار مهر، گفت: از چندی پیش که وعده تولید انسولین داخلی داده شده، گفته می‌شود به زودی انواع انسولین به سیستم توزیع خواهد پیوست اما تاکنون این اتفاق نیفتاده و بسیاری مراجعین ناچارند دست به دامن داروخانه‌های سایر نقاط استان شوند.

بدین منظور خبرنگار مهر با داروخانه‌هایی در شهرهای استهبان، سروستان، داراب و جهرم تماس گرفت و آنها نیز از نبود انسولین اطلاع دادند.

مسئول فنی یکی از داروخانه‌های استهبان به خبرنگار مهر، گفت: مدتی است که با کمبود انسولین به ویژه «لانتوس» روبه رو هستیم و از آنجا که این قلم دارو متقاضی بیشتری دارد منتظریم نمونه داخلی آن توزیع شود.

وی افزود: بسیاری از افراد مبتلا به دیابت ناچار هستند دست کم از ۲ نوع انسولین استفاده کنند که یکی برای قند بلند مدت است و دیگری برای کنترل قند کوتاه مدت؛ بنابر این با توجه به کمبود این اقلام حیاتی بسیاری از افراد مبتلا به دیابت یا قند خون مشکلاتی را دچار می‌شوند که قطعاً هزینه‌های بسیاری بر دوش نظام درمانی خواهد گذاشت.

موجودی انسولین در مراکز توزیع دارو صفر است

برخی بیماران هم در گفت و گو با خبرنگار مهر از نبود انسولین در شیراز به ویژه خبر می‌دهند و می‌گویند حتی مراکزی که عنوان شده توزیع محدود دارند اعلام می‌کنند دیگر موجودی از این بابت ندارند.

«نسرین. ن» که با نسخه آزاد به داروخانه‌ای در بلوار نیایش مراجعه کرده به خبرنگار مهر، گفت: حتی با وجودی که بیمه هم نیستم این داروخانه فقط ۲ ویال انسولین لانتوس دارد و نیاز من بیشتر است.

این در حالیست که متصدی داروخانه به این بیمار دیابتی می‌گوید: برای تهیه تعداد بیشتری انسولین باید به داروخانه‌های شبانه روزی مراجعه کند.

اما با این وجود داروخانه‌های شبانه روزی هم از این قاعده مستثنی نیستند و اغلب فقط در حد یک ویال انسولین توزیع می‌کنند.

در این راستا یک داروخانه دار دیگر در ابتدای خیابان ملاصدرا شیراز به خبرنگار مهر، گفت: درمانگاه‌های بقیه الله (عج) در دروازه کازرون و امام رضا (ع) در میدان نمازی برای توزیع انسولین درنظر گرفته شده است.

با این حال خبرنگار مهر روز پنجشنبه گذشته در مراجعه به درمانگاه امام رضا (ع) با درهای بسته داروخانه آن رو به رو شد و داروخانه هلال احمر که مرکز توزیع داروهای تک نسخه‌ای و نایاب است هم اعلام کرد انسولین ندارد.

از سوی دیگر بسیاری از خانواده‌ها با وجود اندک شمار انسولین موجود در بازار با مشکل تأیید دارو از سوی بیمه‌ها رو به رو هستند.

«نصرت. ق» در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: برای تهیه انسولین همسرم به داروخانه مراجعه کردم و عنوان شد که باید به مرکز اسناد پزشکی بروم تا پرونده الکترونیک او تکمیل شود.

وی ادامه داد: در نهایت متوجه شدم که این کار نیاز به ثبت تعداد انسولین مورد نیاز همسرم در پرونده الکترونیک بیمه دارد و با توجه به تجمعی که در اسناد پزشکی دیدم از آن صرف نظر کردم و یک قلم انسولین را به بهای ۴۰۰ هزار تومان به ناچار خریدم.

پزشکان به انسولین نسل قدیم برگردند!

اما معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه کمبود انسولین موضوع کشوری است، گفت: هفته گذشته جلسه‌ای در وزارتخانه برگزار شد اما وجود مشکلات ارزی باعث بروز مشکلات است.

محمد رضا حیدری افزود: انسولین خودکاری کمبود داریم و پزشکان باید به انسولین نسل قدیم روی بیاورند زیرا در این خصوص کمبود نداریم.

وی یادآور شد: تلاش ما برای افزایش سهمیه بی نتیجه بوده و به طور قطره چکانی به صورت خاص و عام در مناطق مختلف توزیع می‌شود در حال رایزنی با شرکت‌های واردکننده هستیم تا به طور مستقل مشکل انسولین را برطرف کنیم.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: تولید داخل انسولین خودکاری نداریم. در چند سال پیش تولید داخل وجود داشت که به دلیل مشکلات متوقف شد.

خبرنگار مهر در گرامیداشت روز خبرنگار سال ۱۳۹۸ مواردی از کمبودها در زمینه دارو و درمان را در دیدار صمیمانه استاندار فارس به وی گوشزد کرد و عنایت الله رحیمی نیز وعده داد در نشستی با خبرنگار مهر نکات گفته شده را دنبال کند اما تاکنون این نشست محقق نشده و حتی موارد فوق به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در آئین بزرگداشت خبرنگار سال جاری انتقال یافت و صابر سهرابی تاکید کرد به زودی نشستی مشترک با حضور خبرنگاران و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد تا آنچه اصحاب رسانه استان فارس در این زمینه خواستار هستند به گوش متولیان قطب پزشکی جنوب کشور برسد.

شیراز در حالی عنوان قطب پزشکی جنوب کشور و حتی در مورادی خاورمیانه را یدک می‌کشد که ناتوان از تهیه داروهای روزمره بیماران بومی خودش است. با این تفاسیر به نظر می‌رسد که یا باید در استفاده از این عناوین تجدید نظر کرد یا شرایط فراهم شود که عناوین با ساختارها و ظرفیت‌های استان فارس تطابق حداقلی داشته باشد.

کد خبر 5012242

منبع: مهر

کلیدواژه: انسولین دانشگاه علوم پزشکی شیراز کمبود دارو محمدرضا حیدری محرم 99 هفته دولت ویروس کرونا مراسم عزاداری ماه محرم شیراز عاشورا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین گرگان شیوع کرونا تاسوعا و عاشورا خبرنگار مهر خبرنگار مهر داروخانه ها پزشکی شیراز برای تهیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان

سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب استان سیستان و بلوچستان توزیع شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرتیپ پاسدار سید حسن مرتضوی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه با اعلام این خبر گفت: قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از ابتدای حادثه سیل اخیر در منطقه سیستان و بلوچستان اقدامات و خدمات موثری را به مردم این منطقه ارایه نموده و در ادامه این خدمات جریانی جهادی امروز محموله‌ای بزرگ شامل آرد، موادغذایی از قبیل برنج، روغن، انواع کنسروجات، ماکارانی، آب معدنی، رب و همچنین البسه ورزشی برای کودکان و نیز لوازم التحریر مدرسه بین مردم مناطق سیل زده در حال توزیع می‌باشد.


فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در ادامه با بیان اینکه تاکنون کمک‌های نیروی زمینی سپاه مبالغی بالغ بر ۵ میلیارد تومان بوده که در مناطق سیل زده جنوب استان توزیع شده است.


فرمانده قرارگاه منطقه‌ای قدس نیروی زمینی سپاه اضافه کرد: نیرو‌های امدادی این قرارگاه به صورت مداوم و شبانه روزی در مناطق سیل زده حضور دارند و به انجام ماموریت‌های امداد و نجات می‌پردازند.


سرتیپ پاسدار مرتضوی تأکید کرد این کمک‌ها تا زمانی که نیاز مردم منطقه باشد، در کنار سایر خدمات جهادی و امدادرسانی سپاه ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه از آغاز سیل در استان سیستان و بلوچستان همواره در کنار مردم این خطه بوده و به کمک‌های خود ادامه می‌دهد.

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • شهر صدرا کمبود مدرسه دارد/ آماده استقرار ادارات مختلف هستیم
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان