Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیدکمال پاک‌فطرت گفت: در این استان حدود ۲۰۰روستای دارای 20 خانوار دهیاری ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیلی- خبری "شیرازه"، از دیرباز تاکنون روستاها نقش مهم و اساسی در توسعه هر شهر و استان داشته چراکه پایه و اساس تولید را تشکیل می دهند.اما با این وجود آنطور که باید به قابلیت های روستا و توسعه آن توجهی نشده؛ فرصتی که نادیده گرفته شده موجبات تورم و گرانی را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معضلی که در نبود مدیریت مناسب به مهاجرت روستاییان به شهر رقم زده و پای بسیاری از کسب و کارهای اولیه را لنگ کرده است.با این وجود همواره نقش دهیار در روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که مشکلات و موانع مردم روستا را به خوبی درک می کنند و البته از استعداد ها و قابلیت های هر روستا مطلع می باشند. این درحالیست که برخی از روستاهای کشور و استان فارس از وجود دهیار بی بهره هستند.دهیارانی که در جهت توسعه و پیشرفت هر روستا نقش کلیدی و حیاتی را ایفا می کنند.

سید کمال پاک فطرت، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس در گفت و گو با خبرنگار "شیرازه"،در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از روستاهای فارس فاقد دهیار و دهیاریست و بیشتر در کدام مناطق قرار دارند،گفت:هیچ یک از روستاهای ما فاقد دهیاری نیست،آن تعدادی هم که دهیاری ندارند دارای کمتر از ۳۰ خانوار هستند اما با این حال این روستا ها از وجود شورا بی بهره نیستند.البته تعداد روستاهای بالاتر و پایین تر از این مقدار در سطح استان پراکنده شده و متمرکز نیستند.وی با بیان این که بر اساس قانون روستاهای کمتر از ۳۰ خانوار فاقد دهیاری می شوند، افزود:روستاهای بالاتر از ۳۰ خانوار دارای دهیاری هستند که حدود دو هزار و ۱۰۰ روستا را در استان فارس تشکیل می دهند اما در این استان حدود ۲۰۰روستای دارای 20 خانوار دهیاری ندارند که با این حال ما در اکثر مواقع چند روستای کمتر از 30 خانوار که در نزدیکی یکدیگر قرار گرفته را با هم تجمیع می کنیم و برای آن ها یک دهیار برمی گزینیم.

حل مشکلات روستاهای بدون دهیار توسط شوراها
پاک فطرت با اشاره به این که مشکلات روستاهای بدون دهیار از طریق شورا ها حل و فصل می شود، بیان کرد:شوراها یا فرمانداری های هر منطقه موظف هستند که مسائل و مشکلات مردم روستا را به درستی مطرح و آن را برطرف کنند.وی با بیان این که به مردم روستا جهت رونق تولید و اشتغال تسهیلات مناسبی ارائه می شود،افزود: برای هموار کردن مسائل و مشکلات این روستاها بودجه ای در نظر گرفته شده تا با هماهنگی فرماندار و بخشدار جهت رفع هر نوع مسئله ای هزینه شود. البته در این زمینه هر روستا به امکانات خاص و بودجه معینی نیاز دارد.

حلقه مفقوده اشتغالزایی در روستاهای فارس
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس به نقش موثر روستاها در پایداری و داوم اشتغال و درآمدزایی گفت:برای این که بتوانیم در بخش اشتعال پایدار روستاها حرکت قابل توجهی داشته باشیم می بایست که با اشتغالزایی در بخش کشاورزی و صنایع دستی از میزان بیکاری کم کنیم و جوانان روستایی را به این حرفه ها تشویق و ترغیب نماییم.پاک فطرت گفت:با توجه به توسعه پایدار در جهت بهره مندی از منابع و موقعیت های روستاها فعالیت پویا و چشم اندازی مناسبی پیش روست که در جهت تولید و اشتغال تا اندازه ای به تحقق رسیده و امید بر این است که این روند همچنان ادامه یابد.

عواملی که مهاجرت را رقم می زند
وی ادامه داد: هر چند در سال های اخیر اتفاقات خوبی رخ داده و تمامی ارگان ها و دستگاه ها پای کار آمده‌اند، انتظار بر این است که با حمایت های دولت و بخش خصوصی اتفاقات خوبی رقم بخورد چراکه هنوز کافی نیست.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس با بیان این که مشکلات روستایی از سال های دور وجود داشته اما اخیرا کمرنگ شده، توضیح داد:برخی از این مسائل مربوط به زیرساخت ها و وقوع خشکسالی می شد که خوشبختانه مرتفع شده اما در حال حاضر مهمترین موانع پیش روی ما مسئله اشتغال و حل مشکل بیکاری می باشد که به خدمات و تسهیلات بیشتری نیاز است.

وی در پاسخ به این پرسش که علت آتش سوزی های اخیر در اطراف روستا های شیراز یا در سطح استان چیست و به چه  دلیل رخ می دهد، گفت: یکی به دلیل آماده‌سازی مراتع، دیگری به شدت گرما و آفتاب و تا حدودی به خطای انسانی باز می گردد که به طور معمول در ارتفاعات بالا رخ داده و این اتفاقات ناگوار به وقوع پیوسته البته لازم به ذکر است که این رویدادها در بسیاری از کشورها نیز رخ می دهد و مختص کشور ما نیست.
پاک فطرت در جواب این پرسش که چرا تجهیزات کافی برای اطفاء حریق در این روستاها وجود ندارند،افزود: هر چند که تلاش شده امکانات لازم در این خصوص فراهم شود اما به دلیل سطح گشتردگی بالا و دوری از شهر تا حدودی از این مشکلات همچنان برقرار است.البته در سال‌های اخیر امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء حریق در اختیار تعدادی از دهیاری ها قرار داده ایم.

به باور برخی کارشناسان مدیریت روستایی از مهم‌ترین ابعاد توسعه روستایی و شاید مهم‌ترین بعد آن است. چرا که دهیاران و مدیران روستایی در هماهنگی فعالیت‌های توسعه روستایی، رونق‌بخشی زندگی روستاییان و توسعه کشور نقش بسیار مهمی برعهده دارند.آن ها معتقدند یکی از مسائل جوامع در حال توسعه توسعه پایدار و یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های آن یعنی توسعه پایدار روستایی است که می‌تواند راهگشای جامعه در رسیدن به توسعه در حوزه های مختلف باشد.با این حال، مدیریت نواحی روستایی یکی از مهم‌ترین اجزای دستیابی به توسعه پایدار در سطح ملی است که بدون بهره‌گیری از شیوه‌های مدیریتی توانمند و کارآمد میسر نخواهد شد.
برای رسیدن به توسعه پایدار، توجه به چند مؤلفه اساسی مهم است که مهم‌ترین آن نیروی انسانی می باشد و یکی از شرایط لازم برای دستیابی به توسعه پایدار روستایی، مشارکت زنان روستایی در سطح مدیریت روستاهاست.
همه این موارد زمانی محقق می شود که دهیاران به دنبال ایجاد درآمد موقت در روستاها نباشند و با توجه به ظرفیت‌های بالقوه ای که در این مناطق روستایی نهفته آن را توسط جوانان و از طریق اشتغالزایی شکوفا و زمینه های رشد و توسعه آن را فراهم نمایند.لازم به ذکر است، دهیار را نباید با دهدار اشتباه گرفت، زیرا دهدار کسی است که ریاست اداره دهداری یک دهستان که شامل چندین روستا می‌شود را بر عهده دارد. همچنین دهدار نمایندهٔ دولت مرکزی و گماشتهٔ بخشدار می‌باشد ولی دهیار با یک واسطه برگزیدهٔ مردم روستاست. دهیار فردی است که به انتخاب اکثریت اعضای شورای اسلامی روستا برای مدت ۴ سال جهت مدیریت روستا انتخاب و برای گزینش و صدور حکم انتصاب به بخشداری معرفی می‌گردد. انتخاب دهیار صرفاً توسط شورای اسلامی روستا انجام می‌گیرد.

امروزه یکی از راهبردهای موثر در توسعه همه جانبه و خودپایدار نواحی روستایی، استفاده از مشارکت و توانمندی های مردم، به ویژه روستاییان برای عمران و توسعه مناطق روستایی در تمام ابعاد آن است. مهم ترین ابزار نیل به این مقصود تشکیل نهادهای سازمان دهی شده غیردولتی است، که بر اساس نیاز و توانایی گروه های مختلف ساکن روستا، در موضوعات متنوع و ضروری محیط بومی و محلی، به منظور اجرای برنامه های توسعه ای روستاها ایجاد می گردد. در سال های اخیر، شوراهای اسلامی و دهیاری ها به عنوان مدیریت جدید روستاها تعریف شده و دهیاران و شوراهای اسلامی به عنوان نهادهای مردمی و محلی که مدیریت روستاها را برعهده دارند، می توانند با سیاست گذاری، مدیریت و اجرای برنامه های مختلف آموزشی، توسعه زیرساخت های لازم، کمک به جذب منابع مالی و اموری از این دست، در توسعه کارآفرینی در روستاها نقش اساسی ایفا کنند و زمینه را برای توسعه کارآفرینی روستایی فراهم آورند.

در برخی موارد مشاهده شده که دهیاران و شوراهای اسلامی در زمینه توسعه کارآفرینی روستایی عملکرد نسبتا موفقی داشته و از نظر مردم فعالیت های کارآفرینان، مسوولان محلی، دهیاران و شوراها زمینه های لازم را برای توسعه کارآفرینی روستایی، از جمله زیرساخت های کارآفرینی، رفتار و نگرش کارآفرینانه، جذب منابع مالی و اقتصادی و عوامل فرهنگی و اجتماعی فراهم شده و عملکرد دهیاران و شوراها در این موارد قابل قبول بوده است به طوری که به توسعه کارآفرینی روستایی منجر شده است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: توسعه کارآفرینی روستایی دهیاران و شوراها توسعه پایدار دهیاری ندارند مدیریت روستا مردم روستا مهم ترین پاک فطرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۴۵۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع در رفع مشکلات روستای امام‌قیس شهرستان بروجن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ فرماندار بروجن گفت: رفع مشکلات و تسریع در روند توسعه روستای امام‌قیس بخش گندمان این شهرستان در اولویت کاری مسئولان دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.
فتاح کرمی افزود: ساماندهی گلزار شهدا، تسریع در اجرای رفع تداخلات زمین‌های مستثنیات و ملی، تکمیل طرح حفر چاه آب آشامیدنی، اجرای طرح هادی روستایی و آسفالت معابر با اولویت دنبال و اجرایی شود.
وی افزود: تجهیز سالن ورزشی، اصلاح شبکه‌های برق روستایی، بهسازی جاده و کمربندی روستا، توسعه گردشگری، پیگیری و ایجاد بوم‌گردی در چشمه علی روستای امام‌قیس از مهمترین نیاز‌های توسعه‌ای این روستا است.
روستای امام قیس از توابع شهرستان بروجن و در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

دیگر خبرها

  • تقدیر مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس از مدیرعامل پست بانک ایران و مدیریت شعب استان فارس
  • بازسازی روستای امامزاده ابراهیم(ع) شفت بدون پروسه اداری آغاز شود
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • بهره‌برداری از ۴۰۶ پروژه عمرانی در روستا‌های کرمانشاه
  • تسریع در رفع مشکلات روستای امام‌قیس شهرستان بروجن
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت