Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند، گفت:لازمه رونق گردشگری نهاوند مرمت بناهای تاریخی آن است.

به گزارش خبرنگار برنا از همدان؛ محسن جانجان در جمغ خبرنگاران، گفت: خانه بیات خان درمحله دوخواهران، خانه صمصام نظام درپشت مسجد شهید حیدری، خانه شیخ عزیز علیمرادیان در ابتدای خیابان شریعتی، خانه مرتضوی روبروی بازار سنگ میل، خانه عباد مهران در محله گلشن و خانه فاطمی در خیابان فاطمی منتهی به میدان قیصریه با معماری زیبا و منحصر به فرد همگی مربوط به دوران قاجاریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: نماها و تزیین‌های این خانه‌ها با ظرافت دقیق و زیبایی نقش داده شده و اکثر بناها دارای سر در ورودی زیبایی هستند که با نقوش هندسی آجری تزئین شده ‌است و دو ستون نما در دو سوی سر در به زیبایی آن اضافه کرده است.

جانجان از مرمت خانه صمصام نظام با حدود ۶۰۰ متر زیربنا خبر داد و گفت: این خانه در خیابان فجر اسلام و واقع در پشت مسجد شهید حیدری واقع شده است.

وی بیان کرد: معمار آن حاج احمد صادقی نامی آشنا برای نهاوندی‌ها بوده و این بنا در ۲ طبقه و پیرامون حیاطی به ابعاد ۳۰×۲۱ ساخته شده که نماهای مختلفی با آجر چینی و قوس‌های متنوع تزئینی مزین شده است.

وی خاطرنشان کرد: زمان ساخت این بنای تاریخی به دوره قاجار می‌رسد که در ۲۵ اسفندماه سال ۸۰ با شماره ۵۰۴۲ در زمره آثار ملی ایران ثبت شد.

وی ادامه داد: اغلب کارشناسان هم بر این باورند که این خانه با تغییر کاربری و مرمت می‌تواند یک امتیاز خاص برای جذب گردشگر در نهاوند باشد.

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نهاوند خاطرنشان کرد: برای این طرح مطالعاتی ۴۰۰ میلیون ریال اختصاص یافته که شامل استحکام‌بخشی نقاط آسیب‌دیده، آواربرداری و حمل آوار به بیرون ازخانه، مرمت و بازسازی فضاهای آسیب دیده و اجرای طاق با مصالح خشتی است.

وی گفت: خانه صمصام یک ورودی و نمای منحصربه‌فردی دارد که سر در اصلی آن نمایی شاخص نسبت به سایر ورودی‌های آن دارد؛ البته خانه‌هایی مثل صمصام با تغییر کاربری در حوزه گردشگری شرایط شاخصی به وجود می آورد.

نهاوند شهری در غرب ایران، در جنوب شرقی استان همدان است این شهر از جمله شهرهای تاریخی ایران است که نام آن بارها در منابع تاریخی ذکر شده و آثار تاریخی و خانه های تاریخی را در دل خود جای داده است.

در شهرستان نهاوند، هفت خانه قدیمی دارای ارزش قابل توجه معماری و تزئینی وجود دارد که برخی حال و روز خوبی ندارد، اما برخی با ساماندهی و مرمت از سوی سازمان میراث فرهنگی ومالکان آن به حیات خود ادامه می‌دهند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رونق گردشگری نهاوند گردشگری نهاوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۸۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر

شهردار بوشهر از توسعه زیرساخت‌های بافت تاریخی بوشهر خبر داد و گفت: امسال برای نوسازی و بهسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی بافت تاریخی بوشهر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

حسین حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، بافت تاریخی بوشهر با قدمت بیش از 2 قرن را از ظرفیت‌های مهم گردشگری این شهر دانست و افزود: بافت تاریخی بوشهر با مساحت 38 هکتار شامل 4 محله شنبدی، کوتی، دهدشتی و بهبهانی است که ساختمان‌های آنها با معماری زیبا ظرفیت مهمی برای گردشگری فراهم کرده است.

شهردار بوشهر با بیان اینکه در این بافت بیش از 900 ساختمان وجود دارد گفت: بوشهر در دوران قاجار مهم‌ترین بندر تجاری ایران به شمار می‌رفت و بافت بوشهر مرکز فعالیت مشروطه‌خواهان بوشهری بود و یک ساختمان نیز به این نام وجود دارد.

حیدری با بیان اینکه بیش از 10 درصد ساختمان‌های تاریخی در بافت بوشهر به ثبت آثار ملی رسیده است، یادآور شد: 90 ساختمان و بنای تاریخی در بافت تاریخی بوشهر در آثار ملی به ثبت رسیده که نشان از جایگاه ویژه آن است.

وی مرمت و بازسازی خانه مشروطه در بافت بوشهر را یکی از برنامه‌های شهرداری عنوان کرد و گفت: این ساختمان ثبت ملی شده و 120 سال قدمت دارد و برای مرمت آن 6 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

شهردار بوشهر تکمیل مرمت ساختمان تاریخی بیلیارد را از دیگر طرح‌ها در بافت تاریخی بوشهر اعلام و خاطرنشان کرد: برای تکمیل گذر و روشنایی این بافت طرح‌های لازم تدوین شده و در حال اجراست و در مجموع امسال 20 میلیارد تومان در بافت بوشهر هزینه می‌شود.

وی توجه به بازآفرینی این بافت تاریخی را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: استقرار شهرداری در بافت تاریخی بوشهر مورد توجه شورای شهر بوشهر قرار گرفته است که با تحقق این مهم طرح‌های مورد نظر عمرانی و زیرساختی توسعه می‌یابد.

حیدری با اشاره به بازسازی برخی ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر گفت: امسال برای نوسازی ساختمان‌ها و توسعه گذر و حریم روشنایی این بافت 20 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر