Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ فرامک عزیزکریمی مدیرکل دفتر امور غلات وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط تلفنی با استودیو گفتگوی ویژه خبری ۴ شنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۵۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت نخود است افزود: حدود ۲۹۰ هزار تن تولید سالانه نخود کشور است که البته امسال به علت شرایط اقلیمی و کشاورزی مناسب این رقم تا ۳۲۰ هزار تن پیش بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی سرانه مصرف نخود کشور را حدود ۲۷۰ هزار تن عنوان کرد و ادامه داد: با احتساب ۸۳ میلیون نفر جمعیت کشور، و این حجم از تولید نخود، بخشی از تولید نخود، مازاد است و آماده صادرات خواهد بود.

ناصر مرادی رئیس شورای ملی نخود ایران نیز در ارتباط زنده و تصویری از کرمانشاه با این برنامه قیمت تمام شده نخود را در مزرعه کیلویی هزار تومان عنوان کرد و گفت: بهای تمام شده نهاد‌های زراعی، اجاره زمین و آب برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد که بخواهند نخود را ارزانتر بفروشند.

وی با بیان اینکه نرخ نخود امسال نسبت به سال گذشته تغییراتی داشته است ادامه داد: نرخ هر کیلو نخود دو سال قبل حدود هفت هزار تومان بوده است.

محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنظیم بازار وزارت صمت نیز در استودیو گفتگوی ویژه خبری گفت: برآورد تولید محصول نخود در سال ۹۹ حدود ۳۰۰ هزار تن است که با در نظر گرفتن میزان مصرف ۳ کیلو و ۲۰۰ گرم برای هر خانوار و در نظر گرفتن جمعیت حدود ۸۰ میلیون نفر، مصرف سرانه نخود کشور حدود ۲۷۰ هزار تن خواهد بود.

وی با بیان اینکه هر کیلو نخود، فله‌ای حدود ۱۳ هزار تومان در بازار آزاد معامله می‌شود افزود: نخود ۲۰ هزار تومانی به بسته‌های ۹۰۰ گرم مربوط می‌شود.

محمد رشیدی نماینده کرمانشاه و عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: آمار اعلامی وزارت جهاد درباره قیمت نخود، واقعیت ندارد، زیرا با در نظر گرفتن تورم و افزایش بسیاری از نهاده‌ها و دستمزد و بسته بندی و سایر هزینه‌های تولیدی، نرخ هر کیلو نخود در زمین کشاورزی بالای ۱۰ هزار تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن مصرف سرانه نخود هر خانوار، سالانه حدود ۱۲۰ هزار تن نخود، مازاد تولید داریم که متاسفانه درباره صادرات این میزان محصول هم هماهنگی و همکاری لازم انجام نمی‌شود.

مرادی رئیس شورای ملی نخود ایران هم گفت: اگر همانند سال‌های قبل، جلوی رشد قیمت نخود گرفته شود، ​انگیزه تولیدکننده و کشاورز برای تولید محصول باقی نمی‌ماند و شاهد کاهش سالانه تولید نخود خواهیم بود.

وی ادامه داد: زمانیکه دلار سه هزار تومان بود، نخود از کشاورزان با نرخ هر کیلو هفت هزار تومان خریداری می‌شد، اما حالا که دلار ۲۴ هزار تومان است هر کیلو نخود در مزرعه از کشاورزان ۹ هزار تومان خریداری می‌شود.

کلامی درباره میزان واردات نخود در سال‌های گذشته گفت: واردات نخود در سال ۹۷، نود و چهار هزار تن، سال ۹۶، صد و بیست هزار تن، ​ سال ۹۷، هفتاد هزار تن، سال ۹۸، سی و هشت هزار تن و امسال ۲۰ هزار تن بوده این در حالی است که ارزش هر کیلو نخود وارداتی حدود یک دلار می‌باشد.

رشیدی نماینده کرمانشاه با بیان اینکه در سال‌های گذشته، ​ واردات نخود با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی به تولید نخود داخلی صدمه وارد کرد افزود: نخود در سبد غذایی خانوار، کالای اساسی محسوب نمی‌شود و دلیلی ندارد که به این محصول، ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تعلق گیرد.

فرامک عزیز کرمی هم درباره ممنوعیت صادرات نخود در سال ۹۷ گفت: در آن زمان اجازه نداشتیم کالایی را که برای واردات آن، ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی داده می‌شد صادر کنیم، اما در سال ۹۸ و امسال با صادرات نخود موافقت می‌شود و مانعی برای صادرات این کالا وجود ندارد، زیرا دیگر ارز ترجیحی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی برای واردات این کالا تخصیص داده نمی‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی ناصر مرادی تولید نخود صادرات نخود هزار و ۲۰۰ تومانی نظر گرفتن کیلو نخود نخود در سال تولید نخود هزار تومان هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۶۹۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاوت قابل توجه میان ظرفیت تولید و مصرف در دو فصل زمستان و تابستان از ویژگی‌های مهم صنعت برق در کشور است که همین موضوع زمینه را برای تبادل برق با کشور ترکیه به عنوان یکی از همسایه‌های راهبردی کشور توجیه پذیر می‌کند و به گفته نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با توجه به ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور این فرصت وجود دارد تا از ظرفیت تولید برای صادرات در زمان‌های غیرپیک استفاده شود.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: ۹۰ هزار مگاوات نیروگاه نصب‌شده در کشور وجود دارد و در زمان‌های غیرپیک می‌توان صادرات داشت. در زمستان مصرف برق کشور به ۴۰ هزار مگاوات می‌رسد.

نیاز به بهبود شبکه‌های توزیع برق برای افزایش صادرات

صالحی گفت: در تولید و چرخه توزیع برق، شرکت‌های ایرانی توانسته‌اند کمبود‌ها را جبران کنند و در بحث تبادل با کشور‌های دیگر نیاز است که بخشی از شبکه‌های توزیع بهبود یافته و خط انتقال ایجاد شود.

نیاز شبکه برق به ایجاد خطوط انتقال جدید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: خطوط انتقال جدیدی باید در سمت کردستان عراق، پاکستان و افغانستان ایجاد شود که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

وی ادامه داد: دولت منابع مالی چندانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید ندارد و بخش خصوصی برای انجام سرمایه‌گذاری پیشنهاد انجام صادرات را مطرح کرده است.

صالحی عنوان کرد: البته صادرات انرژی اکنون در انحصار دولت است و این شرایط اجازه نمی‌دهد تا نواقص و کاستی‌های موجود در شبکه کاهش یابد. دولت باید در کنار شرایطی که خود دارد از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های صاحب ایده‌های نوین افزایش راندمان تولید را برای صادرات برق استفاده کند و این بخش امکان بالایی برای کمک به توسعه صادرات برق دارد.

ترکیه کانال صادرات برق ایران به اروپا

وی درباره الزام‌های قانونی برای صادرات برق، خاطرنشان کرد: ترکیه یکی از کشور‌های مهمی است که مصرف بالای برق دارد و علاوه بر صادرات برق به ترکیه می‌توان از وجود این کشور برای صادرات برق به اروپا استفاده کرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: باید اراده ملی بر این موضوع شکل بگیرد که بسترسازی مناسبی برای ایجاد خطوط انتقال جدید صورت گیرد تا بتوان تهاتر یا صادرات برق را افزایش داد.

صالحی تصریح کرد: از سه کشور شمالی آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان واردات و به سه کشور عراق، پاکستان و افغانستان صادرات برق انجام می‌شود. همچنین با کشور ترکیه تبادل دوطرفه یعنی هم صادرات و هم واردات انجام می‌شود.

وی با تاکید براینکه صادرات برق تهدیدی برای مصرف داخلی نیست، گفت: بخشی از تولید برق کشور در زمستان به دلیل مازاد تولید صادر می‌شود. درقرارداد‌های فروش یا تهاتر برق با کشور‌های همسایه قید شده که در زمان‌های پیک مصرف یا مورد نیاز برق در داخل می‌تواند صادرات را کاهش داده یا متوقف کرد و اولویت تامین در داخل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • تحریم‌های غرب چه تاثیری بر صادرات روسیه داشت؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • دومین جشنواره سالانه تولید فیلم با هوش مصنوعی در آمریکا برگزار شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران