Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بن مایه بهورزی را عشق به مردم دانست و گفت: چهره بهورزان در بحران کرونا بازنمایی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  علیرضا زالی، در مراسم نمادین تقدیر از بهورزان که در محل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بهورزی را شغلی مقدس و شریف ذکر کرد که خدمات بی نظیر این سنگربانان خط مقدم شبکه بهداشتی کشور همواره در داخل و خارج از کشور مورد تمجید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، مهم‌ترین خصلت بهورزان از جنس مردم بودن آنها است و این عاشقان سلامت مردم با کوله باری از تجربه، عشق، مهربانی و مهرورزی به صورت شبانه روزی به خدمت رسانی به مردم منطقه خود می‌پردازند.

زالی با بیان این مطلب که افزایش شاخص‌های بهداشتی و سلامت در اقصی نقاط کشور بدون خدمات بهورزان ناممکن بود گفت: بسیاری از دستاوردهای شبکه بهداشت کشور نظیر کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و نوزادان، افزایش کیفیت زندگی، ارتقای سلامت مردم، ارتقای شاخص‌های بهداشتی که به عنوان شاخص‌های ممتاز تحسین برانگیز در عرصه بین المللی مطرح است مرهون تلاش جامعه بهورزی است.

وی با اشاره به وظایف متعدد بهورزان خاطرنشان کرد: بسته خدمتی متراکم، فشرده و بسیار حساسی بر دوش پرتوان بهورزان است و این گروه خدوم از پیش از تولد تا پس از ممات در کنار مردم به ارائه خدمت می‌پردازند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهورزان که در خط مقدم ارائه خدمات مراقبت‌های بهداشتی اولیه هستند را محیطی ترین نقاط تماس نظام سلامت در عرصه خدمات عمومی کشور عنوان کرد و گفت: بهورز نگهبان اولین ایستگاه تماس نظام سلامت کشور محسوب می‌شود.

زالی با بیان اینکه امروز به جامعه بهورزی کشور افتخار می‌کنیم افزود: این عزیزان کارشان مقید به زمان و مکان نیست و با عشق و محبت و مهرورزی به ساکنان منطقه تحت پوشش خود را حتی در نقاط سخت و صعب العبور سرکشی می‌کنند. ارتباط عاطفی و معنوی عمیقی که بین بهورز و مردم وجود دارد یکی از استثنایی‌ترین ارتباطات در نظام خدماتی کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بن مایه بهورزی را عشق به مردم دانست و گفت: بهورزان فارغ التحصیل مکتب عشق هستند و این مراقبان سلامت، نگهبانان و دیده وران تیزبین عاشقانه و خالصانه علیرغم تمامی دشواری‌ها و سختی‌ها شبانه روز در خدمت مردم روستای خود هستند.

زالی با اشاره به اشراف بهورزان به مختصات جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی، اقلیمی، فرهنگی منطقه تحت نظارت از آنان به عنوان سامانه متحرک اطلاعات بهداشتی روستای محل خدمت یاد کرد.

وی دستاوردهای حاصل شده در سیستم بهداشتی کشور و ارتقای سلامت جامعه را مرهون تلاش شبانه روزی بهورزان برشمرد و گفت: بهورزان نقاط قوت و غرورآفرین سیستم بهداشتی کشور هستند که جایگاهی متعالی دارند.

زالی با اشاره به نقش مهم و ارزنده بهورزان در بحران کرونا و ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری گفت: چهره بهورزان در کرونا بازنمایی شد و این بحران نیاز به خدمات این گروه را بیش از پیش نمایان ساخت.

وی با ذکر این مطلب که بهورزان نیز همچون سایر مدافعان سلامت در نبرد با کرونا حضوری چشمگیر داشته و تعدادی از آنان نیز به فیض شهادت نائل شدند، افزود: بهورزان تمام این مخاطرات را به جان خریده و تن به طوفان کرونا زده و به صیانت از جان مردم پرداختند و این امر قابل ستایش است.

زالی با اشاره بر لزوم ارتقای جایگاه شغلی و حرفه‌ای بهورزان و اعلام حمایت از جامعه بهورزی، تاکید کرد: آموزشگاه‌های بهورزی به عنوان نبض تپنده نظام بهداشت همچنان باید فعال باشند و به تربیت نیروی متبحر و کارآمد بپردازند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۷۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌الهی، در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، گفت: اقدامات متعددی توسط دولت سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، افزود: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت گفت: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲ هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تأسیس شد ۵ همت بودجه در نظر گرفتند و سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

عین اللهی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشارخون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیأت‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲ هزار عضو هیأت علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

کد خبر 6097516 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • بهورزان دیده بانان و پیشگامان عرصه سلامت هستند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان