Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سکوت رئیس‌جمهوری فرانسه در قبال قصد نشریه فرانسوی برای انتشار مجدد کاریکاتور موهن پیامبر اسلام (ص) در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: پس از اقدام نشریه شارلی ابدو در خصوص انتشار کاریکاتورهای موهن نسبت به پیامبر اسلام (ص)در سال ۲۰۱۵، مجدداً مشاهده می‌کنیم که این نشریه در یک اقدام غیرمنطقی و غیرعقلانی مجدداً اعلام کرده که به زودی اقدام به بازنشر این کاریکاتورها خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش در سطح افکار عمومی به خصوص کشورهای اسلامی به این مساله طی چند روز اخیر بالا گرفته و متاسفانه در مقابل، امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه در این خصوص سکوت کرده و آن را جزئی از آزادی بیان در کشورش خوانده است. انتظار افکار عمومی جهان و به ویژه مسلمانان از ماکرون این بود که او نسبت به این مسائل دقت نظر بیشتری داشته باشد و با احترام، این مساله را حل و فصل کند. به عبارت دیگر او نه تنها هیچ موضع‌گیری در این خصوص نکرده است بلکه در حال دامن زدن به یک مساله بسیار بحث‌برانگیز و خطرناک است

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که اهانت به پیامبر اسلام (ص) در حقیقت اهانت به بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مسلمان در سراسر دنیا است. به همین دلیل سکوت رئیس‌جمهوری فرانسه در مقابل انتشار مجدد کاریکاتورهای توهین‌آمیز یک اهمال‌کاری علنی به حساب می‌آید. این در حالی است که اگر یک مسلمان در کشورهای اروپایی اقدام به اهانت علیه یک شخصیت سیاسی یا یک مذهب دیگر کند سریعاً او را محکوم و سرکوب می‌کنند، اما در فرانسه می‌بینیم که تکرار اهانت به پیامبر اسلام (ص) به عنوان آزادی بیان تلقی می‌شود. بدون شک این موضوع نشان می‌دهد که استانداردهای دوگانه در فرانسه آن هم با محوریت آزادی بیان کار را به جایی کشانده است که امروز مجدداً یک چالش عظیم در حال رقم خوردن است، ولی دولت این کشور کاملاً سکوت کرده است. زمانی که نشریه شارلی ابدو کاریکاتورهای مذکور را مجددا بازنشر می‌کند یا در سوئد کتاب آسمانی مسلمانان به آتش کشیده می‌شود به جای آنکه به علت توجه شود، معلول‌ها مورد تحلیل قرار می‌گیرد و در نهایت اقلیت مسلمان در اروپا به تروریسم و افراط‌گرایی محکوم می‌شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: کشورهای مذکور هیچ‌گاه نمی‌پرسند که اگر به اعتقاد مسلمانان توهین نشود آیا این طیف عظیم مذهبی دست به اقدامات غیرعقلانی یا خشن می‌زنند؟ طبیعتاً پاسخ منفی است؛ بدون تردید اگر این اقدام‌ها انجام نشود و مسلمانان تحریک نشوند شاهد چنین مسائلی نخواهیم بود ولی متاسفانه فرانسه این مسائل را نادیده می‌گیرد و همین حالا با پوشش حقوقی و قضایی در حال برگزار کردن دادگاه به نفع قربانیان شارلی ابدو هستند. شکی وجود ندارد که اقدام عناصر افراطی علیه این نشریه و کشتاری که در آن صورت گرفت، یک عمل غیرانسانی به حساب می‌آید اما مساله اینجاست که اقدام این نشریه موجب شد تا شاهد یک قتل عام به صورت مسلحانه در آن باشیم. به همین دلیل معتقدم این دادگاه صرفاً یک دادگاه سیاسی و نمایشی است و اساساً ماهیت آن ضد اسلامی و به ضرر مسلمانان برنامه‌ریزی شده است. لذا اگر مجددا کاریکاتور توهین‌ به پیامبر اسلام (ص) از سوی شارلی ابدو منتشر شود، احتمال دارد باز هم شاهد رقم خوردن پیامدهای بسیار خطرناک برای فرانسه باشیم.

صدرالحسینی افزود: اگر این‌بار اقدامی علیه این نشریه صورت بگیرد، مسلمانان از سوی دولت فرانسه و سایر دولت‌های اروپایی تحت فشار قرار خواهند گرفت. اینکه در فرانسه توهین به ادیان به عنوان آزادی بیان در مهد دموکراسی نام می‌گیرد، یک تناقض آشکار بر سیاست‌گذاری این کشور به حساب می‌آید؛ چراکه اقدامات دوگانه و ضداسلامی در هر صورت به معنای تحقیر و توهین به مسلمانان قلمداد می‌شود. همین موضوع می‌تواند مجدداً فضای خیزش رادیکالیسم را فراهم کند و یک دور باطل از افراط‌گرایی در اروپا را کلید بزند. مردم فرانسه و سایر کشورهای اروپایی  هنوز خاطره تلخ عملیات‌های داعش و القاعده در خاک کشورشان را از ذهن بیرون نکرده‌اند و هنوز پرونده عملیات‌های اخیر در فرانسه و بلژیک مفتوح است. از این رو معتقدم ادامه اقدام‌های شارلی ابدو می‌تواند به یک جدال ضد امنیت ملی فرانسه و سایر کشورهای اروپایی تبدیل شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هیچکس نمی‌تواند در فرانسه و در کل دنیا تضمین بدهد که انتشار مجدد کاریکاتور پیامبر اسلام (ص) مخاطرات امنیتی و واکنش های تند رادیکال به همراه ندارد. بخش دیگری از این ماجرا بحث اسلام‌هراسی است. احتمال دارد که انتشار مجدد کاریکاتورها توسط شارلی ابدو برنامه‌ای باشد برای تحریک مسلمانان و سرکوب مجدد آنها از سوی فرانسه و دستگاه‌های امنیتی اروپا تا در نهایت بتوانند این عکس‌العمل‌ها را به عنوان تهدید امنیت ملی به خورد افکار عمومی بدهند و پس از آن در مجامع بین‌المللی و حقوق بشری از آن به عنوان یک واکنش و تهدید اجتماعی نام ببرند. به همین دلیل بحث برگزاری دادگاه و پیگری حقوقی که در فرانسه کلید خورده، کوششی است برای اجرای یک سناریوی خطرناک که وجاهت حقوقی ندارد و ماهیت آن صرفا سیاسی است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: القاعده فرانسه داعش شارلی ابدو امانوئل ماکرون کاریکاتور پیامبر اسلام پیامبر اسلام شارلی ابدو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۴۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آهنگسازی تتلو به تحریک بازیگر زن در اغتشاشات ۱۴۰۱

امیرحسین مقصودلو ملقب به "تتلو" در دادگاه گفت: در اغتشاشات ۱۴۰۱ یکی از بازیگران زن کشور که اکنون ساکن ترکیه است، من را تحریک کرد تا آهنگی درست کنم. البته بعدها متوجه اشتباهم شده و این آهنگ را پاک کردم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو ملقب به "تتلو" به ریاست قاضی حجت‌الاسلام افشاری در شعبه 26 دادگاه انقلاب با حضور وکیل متهم، خانواده متهم و نماینده دادستان برگزار شد.

در ابتدای جلسه قاضی افشاری پس از قرائت اتهامات متهم از وی خواست تا دفاعیات خود را مطرح کند.

تشویق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم کردن کردن شرایط آن، فعالیت تبلغی علیه نظام، دائر کردن سایت شرط‌بندی برای قمار و تشویق دیگران به آن، انتشار محتویات مستهجن در قالب تولید کلیپ و آهنگ، تحریک و دعوت از مخاطبان‌تان به ارتکاب جرایم منافی عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور با توصیه به هواداران، فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر شرع اسلام، اتهامات امیرحسین مقصودلو در این پرونده است.

آزادی "تتلو" صحت ندارد

سپس با دستور قاضی، متهم در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت.

قاضی خطاب به متهم گفت: قبول دارید رفتارهایی داشتید که خلاف ادب و شأن انسانی بوده است؟

متهم گفت: بله در خیلی موارد اینطور بوده است.

متهم در پاسخ به اتهامش درباره تبلیغ قمار و شرط‌بندی مدعی شد: صاحب سایت شرط‌بندی نبودم. صاحبان سایت شرط‌بندی مشخص هستند. من فقط تبلیغش می‌کردم.

مقصودلو ادامه داد: در آن زمان برای بنده اعلان پلیس اینترپل صادر شده بود و دستگیرم کردند. پس از دستگیری در ترکیه با کمک گردانندگان اصلی سایت شرط‌بندی و قمار آزاد شدم و برایم ویلایی خریداری کردند.

متهم درباره اقداماتش در فضای مجازی در اغتشاشات سال 1401 گفت: در آن بازه یکی از بازیگران زن کشور که اکنون ساکن ترکیه است من را تحریک کرد تا آهنگی درست کنم. البته بعدها متوجه اشتباهم شده و این آهنگ را پاک کردم.

در بخش دیگری از جلسه دادگاه به اقدامات متهم در تولید و انتشار کلیپ‌های مستهجن و غیراخلاقی پرداخته شد.

متهم مقصودلو در پایان این جلسه دادگاه گفت: بابت همه اشتباهاتم عذرخواهی می‌کنم.

پس از پایان دفاعیات متهم قاضی افشاری گفت: در جلسه بعدی متهم اگر مطالب دیگری داشت، بیان کند. همچنین نماینده دادستان نیز موارد خود را شرح دهد. وقت رسیدگی به جلسه سوم متعاقبا اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • رئیس‌جمهور فرانسه پا به توپ شد! (عکس)‏
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • نسل رویش‌های انقلاب اسرائیل را نابود خواهد کرد
  • خشم مسلمانان و اپوزیسیون هند از اظهارات اسلام‌ستیزانه مودی
  • در دومین دادگاه تتلو چه گذشت؟ | تتلو: یک بازیگر زن مرا تحریک کرد!
  • آهنگسازی تتلو به تحریک بازیگر زن در اغتشاشات ۱۴۰۱
  • مسجد الاقصی به آغوش امت اسلامی بازخواهد گشت/ عمل به سنت رسول خدا(ص)؛ راهکار نجات مسلمانان