Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@04:00:10 GMT

بازگشایی مدارس در دیگر کشورها چگونه صورت گرفت؟

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۶۱۴۶

بازگشایی مدارس در دیگر کشورها چگونه صورت گرفت؟

آلمان
در 7 آگوست (17 مرداد) 152 هزار  و 700 دانش آموز در 263 مدرسه برای نخستین بار از زمان  شیوع کووید-19 که به قرنطینه  سراسری در ماه مارچ منجر شد، به مدارس بازگشتند. در آلمان نیز مانند آمریکا، تعطیلات تابستانی در سراسر این  کشور، یکسان نیست به گونه  ای که از  چندین هفته  گذشته تاکنون، مدارس در حال بازگشایی بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش آموزان به گروه های چند صد نفری تقسیم شده اند، این گروه ها از ترکیب با یکدیگر منع شده اند، معلمان هم مسئول حضور در گروه های مشخص شده هستند. هدف از اجرای مدل گروه بندی شده، این است که در صورت شیوع کرونا، تمام گروه های دانش آموزی مجبور به قرنطینه نباشند.
دانش آموزان حتی درمحدوده هم گروه های خود هم در زمان تردد در راهروها و هنگام ورود به کلاس های درس باید ماسک صورت بپوشند، اما وقتی پشت میزهایشان می نشینند، می توانند آنها را از صورتشان بردارند. به آنها توصیه می شود به نرده های پلکان اصلا دست نزنند، و دست هایشان را مرتب بشویند. کلاس های درس نیز به گونه ای تغییر یافته است تا فواصل اجتماعی رعایت شده، تهویه بهتر هوا در اختیار دانش آموزان و معلمان باشد.
بازگشایی مدارس در آلمان  کار ساده ای نبوده است، با این وجود اولویت نخست دولت این است که آنها را باز نگه دارد حتی اگر مجبور شود دیگر مکان های عمومی را تعطیل کند. "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان در 28 آگوست گفته بود >

  
اسکاتلند
دولت اسکاتلند که درباره برخی سیاست های داخلی جدا از دولت انگلیس عمل می کند، اجاز داد مدارس در 11 آگوست (21 مرداد) بازگشایی شوند؛ آن هم با اتخاذ تدابیر  گسترده احتیاطی. اسکاتلند نیز مانند آلمان کلاس های درس را به گونه ای دایر کرده است که در آنها فواصل اجتماعی رعایت شده، تهویه هوا اوضاع بهتری داشته باشد.

البته رعایت فاصله فیزیکی الزامی نیست، ولی دانش آموزانی که علایم ابتلا  دارند، باید سریعا آزمایش کرونا بدهند. گرچه سه هفته پس از بازگشایی مدارس، موارد عمده از شیوع کرونا در اسکاتلند دیده نشده است، بازگشت به کلاس های درس بدون چالش  هم نبوده است. دانش آموزان دچار علایمی غیر از کووید-19 و شبیه آنفلوآنزا بوده اند که آنها را روانه مراکز آزمایش کرونا کرده است به گونه ای که تعداد تجهیزات به اندازه  کافی نبوده است. "نیکولاس استروجن" نخست وزیر اسکاتلند با وجود تعداد موارد نسبتا کم ابتلا به کرونا، برای دانش آموزان بالای 12 سال الزامات جدیدی به منظور استفاده از ماسک اعلام کرده است. باز نگه داشتن مدارس برای اسکاتلند یک اولویت محسوب می شود، به گونه ای که به گفته خانم استروجن این مساله >

نروژ

یکی از نخستین کشورهای اروپایی است که در آوریل (فروردین-اردیبهشت) مدارس خود را بازگشایی کرد. این کار به صورت تدریجی و با رعایت پروتکل های شدید در رعایت فواصل اجتماعی صورت گرفت. در ماه می، مدلی شبیه " چراغ راهنمایی رانندگی" ملی به مدارس ارائه شد که بر اساس آن اقدامات حفاظتی مناسب در شرایط کرونا، اجرا می شود. چراغ "سبز" یعنی این که مدارس می توانند در مدت ساعات معمولی فعالیت کنند، در حالی که چراغ "قرمز" یعنی این که مدارس باید تعداد دانش آموزان را محدود کنند و مدت زمان حضورشان را متناسب با شدت شیوع کرونا، تغییر دهند. از 2 ژوئن ( 13 خرداد) تاکنون، مدل چراغ راهنمایی رانندگی، در حالت "زرد" قرار داده شده است به این معنا که مدارس به منظور کاهش تماس های فیزیکی و افزایش اقدامات بهداشتی، باید اقداماتی انجام دهند.

نروژ نیز مانند آلمان، مدل "گروه بندی" دانش آموزی را اتخاذ کرده است که بر اساس آن، دانش آموزان مجبورند در ساعات عجیب و غریب در مدارس حاضر شوند، و  تماس بین تمام گروه ها، محدود شده است. در شرایطی که  تعداد موارد جدید ابتلا در منطقه در حال افزایش است، به ویژه در میان جوانان، نروژ هنوز شیوع گسترده ای را تجربه نکرده است.

آمریکا

در حالی که نروژ، آلمان و اسکاتلند همگی راه هایی  برای بازگشایی مدارس پیدا کرده اند، که موثر و البته ناکافی بوده است، کارشناسان نگرانند این راهکارها برای آمریکا قابل اجرا نباشد.

" رالف ری انتیس" استاد همه گیر شناسی و نظارت در دانشگاه علوم کاربردی هامبورگ می گوید >

در شرایطی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواستار  بازگشایی مدارس در پاییز شده است، معلمان در سراسر کشور از این مساله نگرانند که مراقبت از دانشآموزان و خودشان دشوار است. "کیلی  مکنانی" دبیر مطبوعاتی ترامپ روز پنج شنبه به خبرنگاران گفت می توان مدارس را بازگشایی کرد و این که " کودکان دراولویت قرار دارند."

به  گزارش بی بی سی، این در حالی است که موارد کرونا همچنان در آمریکا به  ویژه در ایالت های جنوبی نظیر تگزاس و فلوریدا در حال افزایش  است. برخی معلمان در تنسی، کلورادو، کالیفرنیا و کارولینای شمالی می گویند مدارس برای بازگشایی  کلاس های درس، تجهیزات ندارند.

فرانسه
تنها چند روز پس از بازگشایی مدارس در فرانسه، وزیر آموزش و پرورش این کشور از تعطیلی 22 مدرسه در سراسر این کشور و مناطق تحت کنترل آن – به دلیل مواردی از کرونا- خبر داد.
"ژان میشل بلانکه" روزجمعه گفت در فرانسه در حال حاضر از  مجموع بیش از 60 هزار مدرسه، 12 مدرسه و در "لارینین" (منطقه ای تحت کنترل  فرانسه در اقیانوس هند) نیز 10 مدرسه تعطیل شده اند.
بلانکه گفت حدود 130 کلاس درس تعطیل شده اند و افزود مقامات در حال تحقیق درباره  حدود 250 مورد مرتبط با  کووید-19 هستند که روزانه در مدارس رخ می دهد. >

به گفته این مقام فرانسوی، اگر در هر مدرسه بیش از سه مورد ابتلا گزارش  بشود، آن مرکز آموزشی موقتا تعطیل تعطیل می شود. >

حدود 12.4 میلیون دانش آموز  فرانسوی سه شنبه گذشته در سایه بیماری کرونا، به مدارس رفتند. دولت برای مقابله با شیوع کرونا تدابیر گسترده اتخاذ کرده است، از جمله اجبار استفاده از ماسک های صورت.
برخی والدین و همچنین اتحادیه های آموزگاران از طرح بازگشایی کلاس های درس ابراز نگرانی کرده اند به ویژه در شرایطی که آمار بستری شدن مبتلایان در فرانسه رو به افزایش است.
به گزارش شکبه فرانسه-24 به تمام معلمان  گفته شده است  به محض  دیدن علایم بیماری، به مدرسه مراجعه نکرده، برای تست کرونا اقدام کنند. هر دانش آموزی هم که چنین  علایمی داشته باشد، تست خواهد شد.

منبع: الف

کلیدواژه: بازگشایی مدارس کلاس های درس دانش آموزان شیوع کرونا گونه ای شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری

به گزارش خبرنگار مهر، نادر کریمی بیرانوند پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با تبریک هفته معلم اظهار کرد: سنندج از امروز تا دهم اردیبهشت ماه شاهد برگزاری نمایشگاه خوداتکایی مدارس شبانه‌روی است که در راستای ترویج روحیه کارآفرینی بین دانش‌آموزان انجام می‌شود.

وی همچنین از برگزاری دوره توانمندسازی مدیران مدارس غرب کشور برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در استان خبر داد و گفت: از راهکارهای سند تحول بنیادین مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است و هر دانش‌آموز باید تا پایان دوره تحصیلی یک مهارت که منجر به اشتغال شود را بیاموزد و این دوره برای مدیران مدارس در راستای تحقق این مهم برگزار می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: ساحت اقتصادی که در شش ساحتی که برای آموزش دانش‌آموزان وجود دارد بدرستی تبیین نشده تا دانش‌آموز بتواند وارد بازار کار شود.

کریمی بیرانوند خاطرنشان کرد: چهارشنبه هفته گذشته در دولت بحث مهارت‌آموزی در مدارس نظری تصویب شد و ردیف اعتباری برای این مهم درنظر گرفته می‌شود.

وی یکی از مشکلات مهارت آموزی در مدارس نظری را نبود ساعت درسی مهارت‌آموزی دانست و گفت: تغییر ساختار آموزشی در حوزه متوسطه در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش است تا بتوان زمانی در برنامه درسی دانش آموزان برای مهارت آموزی در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: برای دانش‌آموز در قالب ۳۰۰ ساعت در طول سه سال تحصیلی متوسطه مهارت‌آموزی گنجانده می‌شود تا منتج به شغل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیتی برای آموزش مهارت آموزی هستند

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: مدارس شبانه‌روزی اوقات فراغت خوبی برای دانش‌آموزان دارد و می‌توان با استفاده از فضای این مدارس سعی می‌شود مهارت به دانش‌آموزان این مدارس آموزش داده شود.

کریمی بیرانوند اذعان کرد: تا زمانیکه ساحت اقتصادی رشد نکند و دانش‌آموز توانمندی ورود به بازار کار را نداشته باشد نمی‌توان به تحقق این ساحت آموزشی دست یافت.

وی با اشاره به مشکل کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اعلام کرد: از مشکلات آموزش و پرورش کمبود نیروی انسانی است، در چند سال اخیر استخدام جدی شد و از کل ظرفیت تربیت معلم استفاده می‌شود و اگر دانشگاه فرهنگیان نتوانست نیرو تربیت کند از طریق آزمون و مصاحبه نیرو جذب می‌شود.

وی عنوان کرد: کردستان سال گذشته ۹ هزار ساعت در حوزه متوسطه نظری به صورت غیرموظف از بازنشستگان و دانشجو معلمان ترم هفت، برای جبران کمبود نیرو استفاده کردیم.

اجرای طرح «شهیدمحمودوند» برای شناسایی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر وضعیت پوشش تحصیلی دور دوم متوسطه در کشور و چگونگی شناسایی دانش‌آموزان ترک تحصیل بیان کرد: در پوشش تحصیلی متوسطه دوم، بسیاری از دانش آموزان بدلیل اینکه جذب بازار کار می‌شوند ترک تحصیل می‌کنند اما براساس اجرای طرح «شهید محمودوند» دانش‌آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکردند با بررسی کد ملی آنها دانش‌آموزان ثبت نام نشده شناسایی شدند و مسؤولان استان‌ها موظف شدند تا افرادی را برای پیگیری این دانش‌آموزان موظف به کار کنند.

وی اضافه کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته تعدادی از دانش‌آموزان از طریق تحت پوشش قراردادن در کمیته امداد و بهزیستی به چرخه تحصیل بازگشتند و عده‌ای نیز به دلیل مهاجرت یا فوت ثبت نام نکرده بودند که شناسایی شدند.

کریمی اذعان کرد: سال گذشته ۶۰ هزار نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش و پرورش برگشتند.

وی یکی از مسائل آموزش و پرورش را حضور کمرنگ دانش‌آموزان پایه دوازدهم بعد از تعصیلات نوروز دانست و گفت: این آسیب بزرگی برای دانش‌آموزان است چرا که در این زمان دانش‌آموز با نحوه طراحی سوال آزمون نهایی آشنا می‌شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحانات پایه دهم و یازدهم هم از امسال نهایی هستند و آزمون آنها در حوزه‌های اجرا و تصییح آن به صورت الکترونیکی است.

کد خبر 6089831

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • برپایی نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی مدارس قزوین 
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد