Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:31:27 GMT

زیتون طارم در راه بازار

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۷۶۳۲

زیتون طارم در راه بازار

ایسنا/زنجان شمارش معکوس برای برداشت محصول زیتون در طارم که از نیمه دوم شهریورماه انجام‌ می‌شود، آغاز شده است.

شهرستان طارم به علت برخورداری از تنوع آب و هوایی یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های تولید محصولات کشاورزی در استان زنجان به‌شمار می‌رود، تا جایی که کشاورزان طارمی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار می‌کنند که در این بین سهم زیتون از همه محصولات بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی رنج کشاورزان نیز آغاز می‌شود، گاهی سرمازدگی حاصل تلاش کشاورزان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گاهی فروش نرفتن محصولات و گاهی نیز دلالان که رنج کشاورز را گنج خود می‌کنند.

متاسفانه طی سال‌های اخیر از ظرفیت‌های حوزه کشاورزی طارم آن طور که باید استفاده نشده است، تا جایی که بسیاری از محصولات این شهرستان برای هم‌وطنان یا ناشناخته است یا به نام دیگر شهرها روانه بازار می‌شود که از دلایل عمده‌ آن می‌توان به نبود برند، کمبود صنایع تبدیلی و نیز وجود نداشتن بازارچه‌های محلی به‌ویژه در مسیرهای اصلی و توریستی شهرستان اشاره کرد که همه این عوامل دست به دست هم داده است تا زیتون طارم اغلب به نام شهرهای دیگر به‌ویژه رودبار فروخته شود.

نقش زیتون در اشتغال طارم نیز غیرقابل اغماض است تا جایی که با آغاز برداشت این محصول ۲۵۰ هزار نفر مشغول کار می‌شوند. بیش از ۴۰ درصد زیتون کشور در طارم تولید می‌شود که اگر از خامفروشی آن‌جلوگیری شود قطعا نقش بسیار تاثیرگذاری در اقتصاد منطقه و کشاورزان ایجاد خواهد کرد.

در همین رابطه فرماندار طارم با اعلام حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، اظهار می‌کند: خام‌فروشی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه کشاورزی طارم است.

ستار صفری ادامه می‌دهد: در راستای حمایت از کشاورزان و جلوگیری از خام‌فروشی اگر سرمایه‌گذاری برای ایجاد بازار عرضه محصولات کشاورزی به ویژه زیتون پیش‌قدم شود نیز استقبال خواهیم کرد.

زیتون طارم امسال برخی از محصولات کشاورزی دیگر نیز امسال از گزند سرما زدگی در امان نماند، به طوری که باغات تولید از ۴۵ هزارتن به ۲۰ هزار تن کاهش دارد.

در رابطه با میزان تولید این ‌محصول در طارم، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سالانه بیش از ۴۵ هزار تن زیتون در طارم تولید می‌شود، می‌افزاید: از این میزان ۳۱ هزار و ۵۰۰ تن زیتون کنسروی و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن زیتون روغنی است.

جواد تاراسی از صدور مجوز تاسیس و بهره‌برداری برای ۳۲ واحد فرآوری زیتون در شهرستان طارم خبر داده و ادامه می‌دهد: تاکنون ۱۶ واحد فرآوری زیتون تکمیل و راه‌اندازی شده و پروانه بهره‌برداری را از این سازمان اخذ کردند. همچنین هفت واحد روغن‌کشی نیز در حال فعالیت در طارم هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنجان طارم زيتون محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  ذبیح‌الله اعظمی سارودیی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: بیش از 95 بخش کشاورزی خرده مالک است و نقش مشارکت مردمی حائز اهمیت است. سال گذشته وزارت نیرو هر جایی که دچار کمبود می‌شد سراغ صنعت می‌رفت. از سال گذشته وزارت نیرو به بخش کشاورزی و غذای مردم آمده که بارها مورد تذکر قرار گرفته است.

وی افزود: سال گذشته در شدیدترین شرایط گرمایی، برق چاه‌های کشاورزی قطع می‌شد که عادلانه نیست. در حالی که برخی گلخانه‌ها نیاز شدید به آب و برق دارند. امسال قول داده شده کشاورزی از قطعی برق خارج شود و مجلس نسبت به آن کوتاه نخواهد آمد و حاضر نمی‌شود با قطع برق، امنیت غذای مردم به خطر انداخته شود.

اعظمی ساردویی با  خرسندی از بارشهای خوب امسال بیان کرد: به میمنت بارندگی‌ها می‌توان امسال جشن خودکفایی را برگزار کرد اما ادامه این روند مستلزم تامین منابع آبی است. وزارت نیرو یک سال فرصت داشته کمبود برق را تامین کند و امید می‌رود در هفته‌های آینده تصمیمات مناسبی اتخاذ شود.

وی گفت:قطعی برقها عادلانه نیست و برخی کشاورزان و دامداری‌ها مجبور به صرف هزینه‌های بیشتر می‌شوند.

خودکفایی گندم نیازمند تامین برق 24 ساعته است

بنابراین گزارش هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران ضمن پیش بینی تولید 14 تا 14.5 میلیون تن گندم برای امسال گفت: اگر به موقع پول داده شود و جایزه تحویل از سوی دولت اعلام شود، امسال بالای 12 میلیون تن خرید خواهیم داشت. تا پایان امروز حدود 400 هزار تن خرید خواهیم داشت که نسبت به مدت مشابه سال قبل تقریبا 70 تا 80 درصد بیشتر خواهد بود.

وی افزود: مشارکت مردم در تولید گندم، بالای 98 درصد است. تولید مستلزم فراهم شدن الزامات است اما در برخی مواقع از جمله آب مورد نیاز تولید گندم الزامات فراهم نمی‌شود که نتیجه 3 دهه اشتباه است.

هاشمی گفت: متاسفانه وظایفی که وزارت نیرو بر عهده دارد، مغفول مانده که یکی از آنها تامین برق 24 ساعته مورد نیاز کشاورز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای امهال تسهیلات مراجعه کنند
  • ۶۰ کیلومتر کانال آبیاری دشت قزوین لایروبی شد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان