Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-28@20:28:49 GMT

درمان کرونای شدید با داروی بیماری آرتریت

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۶۰۷۸

درمان کرونای شدید با داروی بیماری آرتریت

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، این مطالعه که توسط محققان مرکز پزشکی «اوزاکا هابیکینو» در ژاپن و محققان دانشگاه اوزاکا انجام شده است، نشان می دهد که محاصره مبتنی بر آنتی بادی می تواند به طور موثر موجب کاهش «سندرم آزادسازی سیتوکین» و درمان موارد شدید کووید ۱۹ شود.

محققان در این مطالعه محور توجه خود را بر روی سیتوکین ها متمرکز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیتوکین ها گروهی از پروتئین های کوچک هستند که پاسخ ایمنی به تروما، عفونت و وضعیت هایی مانند سرطان را تعدیل می کنند از جمله دیگر کارهایی که سیتوکین ها انجام می دهند، فعال کردن التهاب است که بخشی از رویه التیام به شمار می رود. اما برخی اوقات بدن سیتوکین های زیادی تولید می کند که این موضوع می تواند منجر به ایجاد التهاب زیادی و در نتیجه آسیب به بافت شود. به این واکنش «طوفان سیتوکین» گفته می شود.

طوفان های سیتوکین یا «CRS» در شرایط مختلفی از جمله «مولتیپل اسکلروزیس» (ام. اس)، «پانکراتیت» (التهاب لوزالمعده) و کووید ۱۹ رخ می دهد. درصورتی که طوفان های سیتوکین درمان نشوند، این وضعیت می تواند موجب نارسایی چند ارگان و برخی اوقات مرگ شود.

بدن در طی این طوفان، سیتوکین های مختلفی را از جمله اینترلوکین (IL) -۲، IL-۶، IL-۸، IL-۱۰، اینترفرون گاما، پروتئین شیمیایی ۱ مونوسیت (MCP-۱) و فاکتور نکروز تومور آلفا آزاد می کند. با این حال، هیچ درمان ایمنی خاصی برای درمان آن وجود ندارد.

مطالعات قبلی نشان دادند که افزایش سطح پروتیینی به نام PAI-۱ در خون با موارد شدیدتر ابتلا به ذات الریه که می تواند به مرگ در میان افراد مبتلا به کووید-۱۹ منجر شود، ارتباط دارد. PAI-۱ می تواند باعث ایجاد لخته های خونی کوچک در رگ ها، ریه ها و سایر ارگان های بدن شود.

اکنون محققان ژاپنی برای بررسی نقش IL-۶ در CRS (طوفان های سیتوکین)، به شرکت کنندگان در این مطالعه جدید دارویی مبتنی بر آنتی بادی مونوکلونال به نام «توسیلیزومب» (Actemra) تزریق کردند که سیگنالینگ IL-۶ را مسدود می کند. سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده از داروی توسیلیزومب را به عنوان درمانی برای آرتریت روماتوئید تأیید کرده است.

نتایج این مطالعه نشان داد زمانی که افراد مبتلا به موارد شدید کووید ۱۹ داروی توسیلیزومب دریافت می کردند، سطح PAI-۱ در خون کاهش می یابد. همچنین این دارو علائم را کاهش داده و می تواند عوارض شدید ناشی از بیماری وخیم کووید ۱۹ را درمان کند.

به طور کلی، محققان نتیجه گرفتند که انسداد سیگنالینگ «IL-۶» با استفاده از داروی ضد التهاب توسیلیزومب می تواند فرصت های درمانی جدیدی را برای درمان «CRS» و عوارض شدید تنفسی ناشی از کووید ۱۹ ارایه دهد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید ۱۹ سیتوکین پانکراتیت توسیلیزومب سیتوکین ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • طوفان و تگرگ شدید در جنوب چین؛ ۵ کشته و ۳۳ زخمی (فیلم)
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • وقوع طوفان و بارش تگرگ‌های شدید در چین (فیلم)
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد