Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@22:38:58 GMT

فاضلاب و باکتری‌های روده‌ای که در آب خزر شنا می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۰۶۳۸۹

فاضلاب و باکتری‌های روده‌ای که در آب خزر شنا می‌کنند

یافته‌های به‌دست‌آمده از مطالعه‌ای یک ساله روی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد، نشان داد که آب این سواحل کیفیت مناسبی ندارد. حضور باکتری‌های روده‌ای در نمونه آب‌ها نشان‌دهنده ورود فاضلاب به این سواحل است.

به گزارش ایسنا، در سال‌های اخیر نگرانی‌ها در مورد آلودگی دریای خزر بیشتر شده‌. این دریاچه با مشکلات زیست‌محیطی متعددی مثل ورود فاضلاب شهری و صنعتی روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود این فاضلاب‌ها باعث آلودگی سواحل شده و برای شناگران در این آب‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کند.


با توجه به اهمیت آلودگی آب و ارتباط آن با سلامت گردشگران، سیده فاطمه موسوی، هادی نیک‌نژاد و فتح‌الله غلامی بروجنی از پژوهشگران بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در مطالعه‌ای کیفیت آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد استان مازندران را بررسی کردند.


شهرستان محمودآباد بیشترین ساحل آزاد و قابل دسترس برای مسافرات را در بین سایر شهرهای ساحلی استان دارد و در ایام تعطیلات مقصد مسافران زیادی از مناطق مختلف کشور است.


با بررسی میزان تراکم جمعیتی و نیز میزان استفاده گردشگران از ایستگاه‌های شنا در شهرستان محمودآباد، ۱۵ ایستگاه انتخاب شد و از هر ایستگاه به صورت ماهانه، در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۱۶۸ نمونه از عمق ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متری از سطح آب دریا برداشته شد. این نمونه‌گیری‌ها در دو شرایط آب‌وهوایی آرام و مواج انجام گرفت و از مناطقی بود که بیشترین تعداد شناگر را داشتند.


نمونه‌ها پس از برداشت بلافاصله در شرایط استاندارد به آزمایشگاه مرکز بهداشت شهرستان محمودآباد منتقل و آزمایش‌های میکروبی بر روی آن‌ها انجام می‌شد. پس از انجام آزمایش‌های مربوطه، میانگین تعداد باکتری‌های کلی‌فرم کل و کلی‌فرم مدفوعی و انتروکوک‌های روده‌ای در نمونه‌ها مشخص شد.


باکتری‌های کلی‌فرم و انتروکوک‌های روده‌ای باکتری‌هایی هستند که در روده جانداران خون‌گرم از جمله انسان زندگی می‌کنند و حضور آن‌ها در محیط آبی نشان‌دهنده آلودگی آب با مدفوع است.


با بررسی میزان میکروارگانیسم‌های کلی‌فرم کل و انتروکوک‌های روده‌ای مشخص شد که تمام ایستگاه‌ها در فصل زمستان بیش‌ترین مقدار را داشته است و بیشترین میزان کلی‌فرم مدفوعی در فصل پاییز بوده است.


به گفته پژوهشگران این مطالعه، از دلایل احتمالی این موضوع می‌توان به تخلیه پساب‌های خانگی و شهری و کشاورزی اشاره کرد که به صورت مستقیم و تصفیه‌نشده وارد محیط آبی می‌شوند. همچنین با تغییرات جوی و بارندگی‌های فصل پاییز و زمستان، آلودگی‌های باکتریایی موجود در حوزه آبریز دریا وارد سواحل شنا می‌شود.


بررسی مناطق مختلف نشان داد که ایستگاه طرح دریا ستاره شیلات بیش‌ترین میزان آلودگی باکتریایی را داشته است. به گفته پژوهشگران این مطالعه دلایل احتمالی این موضوع، موقعیت جغرافیایی این ساحل، دسترسی آسان و نزدیکی آن به راه اصلی و همچنین تخلیه فاضلاب رستوران‌های اطراف است.


بر اساس نتایج این مطالعه، بیشتر ایستگاه‌های شنای این شهرستان از نظر بار آلودگی نامطلوب هستند. به پیشنهاد محققان این پژوهش، برای کمک به حفظ سلامت و جلوگیری از شیوع بیماری نیاز به نظارت بیشتر بر طرح‌های سالم‌سازی دریا و نمونه‌برداری دائمی از آب دریا است. همچنین افزایش امکانات بهداشتی رفاهی و آگاهی شناگران و گردشگران در استفاده صحیح از آن‌ها ضروری است.


این مطالعه بر اساس طرح پژوهشی کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده و یافته‌های آن شهریور ماه سال جاری (۱۳۹۹) به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی کیفیت میکروبی آب سواحل شنای شهرستان محمودآباد در سال ۱۳۹۸» در مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران منتشر شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فاضلاب درياي خزر باکتری شهرستان محمودآباد روده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۰۶۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۰۲ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های ولدان با شاخص ۱۵۴، کاوه با شاخص ۱۵۲ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۱۹، پارک زمزم با شاخص ۱۱۰ و خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۰۷ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های کردآباد با شاخص ۷۹، فرشادی با شاخص ۷۲، انقلاب با شاخص ۶۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۵۸، میرزاطاهر با شاخص ۵۷ و فیض با شاخص ۵۵ در موقعیت سالم (زرد) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۰۲ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های پروین با شاخص ۱۲۵ و احمدآباد با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، خرازی با شاخص ۵۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت کاشان با شاخص ۱۱۹ و سجزی با شاخص ۱۰۴ ناسالم (نارنجی)، قهجاورستان با شاخص ۹۲، زرین‌شهر با شاخص ۹۰، مبارکه با شاخص ۶۰، خمینی‌شهر با شاخص ۷۰، شاهین‌شهر با شاخص ۶۴ و نجف‌آباد با شاخص ۶۳ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر امواج ضعیف و ناپایدار طی امروز از ارتفاعات در نیمه شرقی و جنوبی استان است، طی روزهای یکشنبه تا بعدازظهر وقت سه‌شنبه جو پایدار حاکم خواهد بود، از بعدازظهر روز سه‌شنبه تا پایان هفته سامانه فعال بارشی بر روی استان از سمت غرب و جنوب فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف به تدریج قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748323

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • غبار روی کوه‌های تهران مه است یا آلودگی هوا؟