Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@00:56:38 GMT

۷۰ درصد فاضلاب مشهد تصفیه نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۲۴۸۸۴

۷۰ درصد فاضلاب مشهد تصفیه نمی‌شود

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: ۷۰ درصد فاضلاب مشهد تصفیه نمی‌شود.

تورج همتی در شصت و سومین نشست تخصصی اعضای کمیته ساماندهی فاضلاب استان ضمن اشاره به لزوم تعامل و همگرایی بین‌بخشی در حوزه مدیریت زیست محیطی در شهرستان‌های استان گفت: سیاست سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص لزوم استقرار سیستم تصفیه فاضلاب برخوردی سلیقه‌ای  نیست و عدم ساماندهی خروجی فاضلاب طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته می‌شود که خوشبختانه درخراسان رضوی مرجع قضایی به موضوع ورود کرده و این مهم با جدیت پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: چشم‌انداز زیست محیطی سال جاری درحوزه مدیریت فاضلاب استان، استفاده حداکثری از پساب خروجی واحدهای تولید کننده و بازچرخانی آن است که به رغم پیگیری‌های این اداره کل همچنان حرکتی لاک پشتی دارد.

دبیر کارگروه ساماندهی فاضلاب استان افزود: معجزه‌ای برای مدیریت فاضلاب در کار نیست و لازم است متولیان امر برای بازچرخانی پساب خروجی واحدهای تولیدکننده اهتمام و جدیت لازم را بر اساس تکلیف قانونی خود بکار برند.

همتی همچنین با اشاره به لزوم تغییر الگوی کشت کشاورزی در اراضی حاشیه رودخانه حفاظت شده کشف رود تصریح کرد: سیاست انعطاف‌گرایانه محیط‌زیست بر خروج از بحرانی متمرکز است که به نام معضل کشف رود به طول صدها کیلومتر فاضلاب بر بستر خود جاری می‌کند و سلامت مردم را با محصولات آلوده به مخاطره می‌اندازد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: سیاست انتقال پساب از دشت‌های بحرانی به عنوان آب مازاد به مناطق دیگر و با توجیه تعادل‌بخشی دشت‌ها غیر کارشناسی و اشتباه است و هنگامی که دشت مشهد دچار بحران فرونشست شده است، نیاز جدی به پساب‌های تصفیه شده دارد و انتقال پساب مازاد به منطقه دیگر توجیه کارشناسی ندارد.

وی در ادامه از مصوبات این نشست تخصصی خبر داد و افزود: مقرر شد ضمن بازدید مشترک شرکت آبفا و سازمان جهاد کشاورزی از اراضی پایین دست تصفیه خانه نیشابور،  ظرفیت موجود جهت استفاده از فاضلاب برای آبیاری درختان غیر مثمر مورد بررسی قرار گیرد و به منظور عدم استفاده از فاضلاب برای کشت مستقیم محصولات غذایی ، هرگونه قرار داد بهره‌برداری از فاضلاب به این منظور مورد پیگیرد قانونی واقع شود .

همتی به طرح مجدد موضوع انتقال آبکاری‌ها در ستاد تدبیر از سوی دبیرخانه ساماندهی فاضلاب استان به عنوان یکی دیگر از مصوبات این نشست اشاره کرد و از مهلت دوهفته‌ای به شرکت آب منطقه‌ای برای ارائه گزارشی در خصوص سرمایه‌گذاری جهت استفاده بهینه پساب تصفیه‌خانه تربت حیدریه خبر داد و افزود: مقرر شده شرکت‌های آبفا و آب منطقه‌ای ای در شهر هایی که تصفیه خانه در آنها اجرا نشده، قبل از واگذاری هر پروژه، بسته‌های اقتصادی مربوط به استفاده از پساب را مشتمل بر سرمایه‌گذاری در حوزه ساخت تصفیه خانه، شبکه جمع‌آوری فاضلاب و چگونگی استفاده از فاضلاب (تعیین منابع پذیرنده و ... ) مورد بررسی قرار دهند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، وی همچنین گفت: برنامه‌ریزی لازم از سوی شرکت آبفای استان در خصوص استفاده از ظرفیت مدول غیر فعال تصفیه خانه نیشابور و نیز اعلام رسمی و مکتوب ضرورت استفاده بهینه از فاضلاب تصفیه خانه تربت حیدریه از سوی حفاظت محیط زیست استان به  معاونت هماهنگی و امور عمرانی استانداری از دیگر مصوبات این نشست بود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: طی ۱۵ روز آینده بازدید مشترکی از سوی حفاظت محیط زیست و شرکت  شهرک های صنعتی نیشابور به منظور اعلام رسمی فهرست واحدهای آلاینده انجام خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی فاضلاب استان تصفیه خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد

جلال علمدار مدیرعامل شرکت آبفای استان یزد گفت: از ابتدای امسال با اتمام بهره برداری آزمایشی از این تصفیه خانه آب ، بهره برداری عملیاتی از آن شروع شده است. 
 
او افزود: ظرفیت کلی این تصفیه خانه ۲۱ هزار متر مکعب در شبانه روز است که در حال حاضر امکان تصفیه ۱۴ هزار متر مکعب فاضلاب در شبانه روز فراهم شده است. 
 
مدیرعامل شرکت آبفای استان یزد با بیان اینکه توسعه شبکه و ساخت تصفیه خانه شهر میبد و بهره برداری از آن بر عهده شرکت پترو فرایند کرخه به عنوان سرمایه گذار خصوصی است، ادامه داد: با بازچرخانی پساب تصفیه شده و استفاده آن در بخش‌هایی از قبیل صنعت می‌توان میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی را کاهش داد. 
 
شایان ذکر است در شهر میبد بیش از ۲۵۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و خطوط انتقال فاضلاب اجرا و بیش از هشت هزار انشعاب فاضلاب نصب شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران