Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه هابرترک در گزارشی نوشت، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به دنبال انتقال تنش‌ها از منطقه خاورمیانه به سمت منطقه‌ گسترده‌ای از لبنان تا عراق است.

براساس این گزارش، ماکرون تردید نمی‌کند که همه آن کسانی را که با او ملاقات کردند، در مورد "نقشه راه سیاسی جدید" براساس مخالفت با آنکارا مطلع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، زمانبندی دومین سفر ماکرون به لبنان پس از انفجار با توجه به گذشت صد سال از زمان اعلام تحت‌الحمایگی بر بیروت حامل یک پیام تاریخی بود. براساس آن، در بخشی از درگیری‌ها در مدیترانه شرقی که فرانسه به آن اهمیت می‌دهد، لبنان قرار دارد.

براساس این گزارش، انتظاری در لبنان در قبال موضع واشنگتن درباره ابتکارعمل فرانسه وجود دارد و این برای سیاستمداران لبنانی مهم است که دیوید شنکر آمریکایی که پیشتر از حزب‌الله لبنان به سختی انتقاد کرده بود، درست پس از ماکرون به لبنان رفت و موضع خود را در این باره اعلام کرد.

طبق این نوشته، فرانسه معتقد است که حزب‌الله نمی‌تواند از صحنه لبنان کنار گذاشته شود که این اشاره‌ای به اظهارات ماکرون در بندر بیروت بود که می‌گفت حزب‌الله بخش مهمی از مردم لبنان است و به دیدار محرمانه با نمایندگان این حزب اشاره کرد.

این روزنامه در ادامه اشاره کرد که سفر ماکرون به لبنان، به پاریس این فرصت را می‌دهد تا مذاکره‌کننده اصلی میان غرب و حزب‌الله باشد و هم‌زمان این روش مورد خوشایند ایالات متحده نیست زیرا واشنگتن و اشغالگران اسرائیلی در موقعیت هم‌زیستی با حزب‌الله در منطقه نیستند.

براساس گزارش هابرترک، مقام‌های ترکیه‌ای باید تمام سناریوها مبنی بر ماندن فرانسه در خاورمیانه از جمله در لبنان را مدنظر داشته باشند. آنچه لازم است، بررسی موضع ایالات متحده در قبال حزب‌الله و هرگونه پرونده‌ای است که ممکن است در خصوص مناطق حوزه قضایی دریایی میان اشغالگران اسرائیلی و لبنان گشوده شود.

در این گزارش آمده است، با توجه به دینامیک این منطقه، ترکیه نباید فراموش کند که لبنان یکی دیگر از مراکز نفوذ برای فرانسه در این منطقه است و آن را به عنوان یک مکان استراتژیک در مواجه با ترکیه در مدیترانه شرقی بررسی می‌کند.

هابرترک توضیح می‌دهد که فرانسه سابقا درباره سیاست در سوریه، عراق، لبنان، مصر و گاهی در جوامع مسیحی در اراضی فلسطینی اظهارنظر می‌کرد اما امروز ماکرون پیام‌های جدیدی درباره آزادی، گفت‌وگو و هم‌زیستی، با استفاده از نقاب جدیدی ارسال می‌کند.

براساس آن، گرچه این اقدامات برای منطقه خاورمیانه لازم است، امروز تمام آنچه ماکرون پیشنهاد می‌کند، از جمله بازاریابی جدید فرانسه، ترکیه را هدف می‌گیرد. ماکرون در جریان سفرش به لبنان به عنوان "راهنمای اعظم" دموکراسی‌ها و آزادی‌ها ظاهر شد و در قالب یک "معلم" جدید که لبنانی‌ها را نصیحت می‌کند، تهدید کرد که اگر اصلاحات سیاسی و اقتصادی تکمیل نشود، تحریم‌های فرانسه اجرایی می‌شود و به آن‌ها سه ماه برای اجرای اصلاحات زمان داد.

به نوشته هابرترک، ماکرون از سیاست چماق و هویج برای لبنان استفاده کرده و اشاره دارد که فرهنگ استعماری فرانسه همچنان روی کشورهایی مستقر در مدیترانه نفوذ دارد. در این مرحله، آنکارا باید متوجه موقعیتی که ماکرون از آن به خوبی استفاده می‌کند، باشد.

این روزنامه چاپ ترکیه‌ به نقل از منابع سیاسی لبنان گزارش داد، پیش از سفر اخیر ماکرون هیاتی فرانسوی وارد لبنان شد و جلسات مقدماتی با مقام‌های لبنانی برای کسب اجازه استخراج نفت و گاز در برخی مناطق دریایی در فلات قاره لبنان را برگزار کرد.

براساس این گزارش، ماکرون تاییدیه‌های لازم برای فعالیت‌های تحقیقاتی در برخی از مناطق مورد مناقشه میان "اسرائیل و لبنان" در ساحل لبنان را داده است. فرانسه در حالت پیشبرد مخالفت علیه ترکیه در اتحادیه اروپا از طریق یونان است و از طرف دیگر، در رقابت برای شکل‌دهی کشورهای خاورمیانه‌ای از جمله لبنان علیه ترکیه تلاش می‌کند.

این روزنامه ترک‌زبان نتیجه‌گیری کرد که این محور ممکن است تا لیبی، مصر، اسرائیل و عراق گسترده‌ شود و با توجه به "رابطه حسنه تهران و پاریس"، ایران هم ممکن است جزو این محور قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مکرون ترکیه لبنان حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۲۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد

یلماز تونج گفت: «مقامات اسرائیلی که مرتکب جنایات جنگی، تجاوز، کشتار کودکان و نسل کشی شده اند، از جمله [بنیامین]نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به دادگاه معرفی شوند.

به گزارش شبکه تی آر تی ترکیه، تونج گفت: نمی‌توان کشوری را که تصمیمات و قوانین سازمان‌های بین المللی را نادیده می‌گیرد، حقوق بشر را نقض می‌کند و به طور سیستماتیک این نقض‌ها را انجام می‌دهد، دولت نامید. اسرائیل تقریباً یک قرن است که مانند یک سازمان تروریستی عمل می‌کند. 

وی افزود که ترکیه به دفاع از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی "در هر پلت فرم" ادامه خواهد داد.

پیشتر، متین کولونک، وکیل دادگستری و از وکلای حزب عدالت و توسعه ترکیه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما به عنوان نمایندگان شهروندان باوجدان جمهوری ترکیه در دادگاه کیفری بین المللی لاهه علیه هیتلر قرن بیست و یکم شکایت کردیم. نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به خاطر نسل کشی که در نوار غزه و تمام جنایاتی که علیه بشریت مرتکب شده محاکمه شود.» 

نوار غزه پس از ۷ اکتبر شاهد حملات خشونت آمیز رژیم صهیونیستی بوده است. این حملات شهادت بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را به دنبال داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • فرانسه: بدترین سناریو در لبنان یعنی جنگ را رد می‌کنیم
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • نبیه بری: منتظر دریافت پیشنهاد فرانسه درخصوص کاهش تنش هستیم
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • اردوغان : نتانیاهو قصاب غزه است
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم