Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@21:07:49 GMT

آغاز برداشت محصول از قطب پسته استان فارس

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۳۴۱۱

آغاز برداشت محصول از قطب پسته استان فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از نی‌ریز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز، علیرضا بصیری با بیان اینکه نی ریز از دیرباز قطب پسته استان فارس بوده و مقام اول سطح و تولید آن را به خود اختصاص داده است افزود: این شهرستان 12 هزار هکتار پسته دارد که هزار هکتار آن غیرمثمر است.

وی اظهار کرد: ۲۰ درصد از پسته تولیدی به صورت کال فروشی برداشت و عرضه و بقیه محصول پس از فرآوری توسط ۱۷ ترمینال پسته شهرستان، به بازارهای داخلی و خارجی صادر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه ارقام مختلف پسته شهرستان نی ریز شامل اکبری، احمدآقایی، کله قوچی و اوحدی است، بیان کرد: برداشت پسته در این شهرستان از پانزدهم شهریور ماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه دارد.

بصیری اظهار کرد: با توجه به پتانسیل‌های موجود در مناطق مختلف نی‌ریز برای تولید پسته، به علت کاهش سطح آب‌‌های زیر زمینی و افت کیفی آن در سالهای اخیر، بسیاری از کشاورزان با ایجاد باغ‌های پسته به تولید این محصول روی آورده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود بارندگی‌های بی‌موقع در زمان گرده‌افشانی، نوسانات شدید دمایی و گرمازدگی در سال جاری، به دلیل انتقال یافته‌های جدید کشاورزی از سوی کارشناسان این مدیریت به کشاورزان همچون نحوه تغذیه مناسب، هرس به موقع و مبارزه غیر شیمیایی با آفات، خوشبختانه با کاهش سال آوری مواجه شده و نسبت به سال قبل ۱۴ درصد افزایش عملکرد داشته ایم.

به گفته وی در چند سال اخیر، تولید محصولات سالم و گواهی شده در دستور کار این مدیریت قرارگرفته است به طوری که در سال جاری اولین پروانه کاربرد نشان حد مجاز آلاینده‌های پسته استان فارس در نی ریز برای پسته کار نمونه این شهرستان، در سطح ۲۵ هکتار صادر شد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز با تاکید بر لزوم تکمیل زنجیره تولید این محصول در شهرستان بیان کرد: در حال حاضر نبود تعاونی پسته‌کاران و مرکز خرید در شهرستان باعث شده که پسته تولیدی به استان‌های همجوار همچون کرمان ارسال و به نام آنان  صادر شود که در صورت رفع این مشکل و با ایجاد صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در شهرستان، محصولات فرآوری شده با نشان منطقه تولید کننده محصول به بازارهای خارجی صادر شده و در نتیجه باغداران از ارزش افزوده این محصول بهره‌مند می شوند.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: پسته کشاورزی قطب نی ریز فارس برداشت نی ریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۳۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس