Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:30:34 GMT

۵۰ درصد پسته رفسنجان خسارت دید

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۳۶۴۹۵

۵۰ درصد پسته رفسنجان خسارت دید

ایسنا/کرمان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: گرمای بالای ۳۷ درجه در مردادماه به ۵۰ درصد محصول امسال پسته رفسنجان خسارت وارد کرد.

عباس حاج عبداللهی ظهر امروز ۱۹ شهریورماه در نشست خبری اظهار کرد: افزایش سطح علمی فعالیت های کشاورزی موجب کاهش هزینه های تولید و افزایش بهره وری است که این امر جزء برنامه های جهاد کشاورزی است و از طریق ابزار اطلاع رسانی چون رسانه ها و فضاهای مجازی باید صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۹۹ درصد درآمد و پایه اقتصاد رفسنجان از طریق پسته است، افزود: در سال ۹۷ محصول پسته ۳۵ کیلوگرم و سال ۹۸ حدود ۲۶۰ کیلوگرم در هکتار برداشت شد و امسال هم اوایل سال پیش بینی های خوبی داشتیم امّا گرمازدگی و دمای بالای ۳۷ درجه مردادماه موجب شد به ۵۰ درصد محصول پسته خسارت وارد شود به طوری که بیشترین خسارت پسته در منطقه کشکوئیه و بخش فردوس و بعد از آن حومه است و بیشترین رقمی که خسارت دیده رقم "کله قوچی" است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان از آغاز برداشت پسته در رفسنجان از بیستم شهریورماه توسط عمده مالکین عمده و از اوّل مهرماه توسط خرده مالکین خبر داد و گفت: ۲۵ هزار نفر کارگر به مدّت ۴۵ روز کار برداشت محصول را انجام می دهند که به کشاورزان توصیه می شود برداشت پسته را در زمان خود و هر چه سریعتر و تا خنک شدن هوا انجام دهند که این کار هم از نظر بهداشتی و هم از نظر اینکه درخت آزاد می شود و شرایط مطلوب تری برای رشد در سال آینده پیدا خواهد کرد موثر است.

حاج عبداللهی تصریح کرد:  ۸۶ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در شهرستان  وجود دارد که در حومه شهرستان ۳۱ هزار هکتار، در منطقه نوق با ۲۸ هزار هکتار و بقیه اراضی پسته در کشکوئیه و کبوترخان است؛ همچنین بیشترین ارقام پسته در رفسنجان شامل اوحدی، احمد آقایی، کله قوچی و اکبری است.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان ادامه داد: ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار ارقام متفرقه پسته مانند ممتاز در شهرستان رفسنجان وجود دارد ضمن اینکه برخی کشاورزان در یک هزار هکتار محصولاتی مانند بادام و گردو، زردآلو و میوه های سر درختی کوهستانی در منطقه راویز، خنامان و داوران کاشته و برداشت می کنند.

حاج عبداللهی در ادامه از پلمب ۱۵ فروشگاه غیرمجاز سموم کشاورزی به علت عرضه سموم نامرغوب در رفسنجان در سال جاری خبر داد و گفت: در خصوص ترویج کشت های گلخانه ای کم آب، کشت های گلخانه ای و هیدروپونیک بهترین جایگزین محصول پسته هستند کشت های گلخانه ای به علت مصرف کم آب، بازدهی بالا و ارزش افزوده ای که دارند می تواند در کنار کشت پسته به این امر هم روی آورد.

به گفته وی ۱۵ هزار هکتار در رفسنجان به سطح زیر کشت زعفران اختصاص دارد که از اواخر مهرماه تا اوایل آبان ماه کار برداشت این محصول آغاز می شود.

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان عنوان کرد:کشاورزان به آبیاری قطره ای اقدام کنند که این روش بهتر از آبیاری غرقابی است ضمن اینکه در مصرف آب صرفه جویی می شود میزان محصول هم افزایش می یابد، دولت هم طرح های آبیاری نوین را حمایت می کند که برای هر هکتار اجرای طرح مبالغ بلاعوضی را در نظر می گیرد تا کشاورزان ترغیب شوند برای اجرای این طرح به کشاورزان هر هکتار ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات بلاعوض داده می شود و همه مراحل اخذ وام آسان و بدون وثیقه است.

حاج عبدالهی با تاکید بر یکپارچگی اراضی پسته، تصریح کرد: ۱۸۰ موتورپمپ کشاورزی شناسایی شده اند که تعداد مالکان آن کمتر از ۵۰ نفر است و بعد از برداشت محصول پسته با آن ها صحبت می شود که آبیاری تحت فشار را انجام دهند و در قدم دوم کارشناس کشاورزی داشته باشند و در مرحله سوم عملیات مبازره با آفات باغات پسته به صورت یکپارچه انجام می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مدیر جهاد کشاورزی هزار هکتار محصول پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۳۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور

ایسنا/کرمان فرماندار راور گفت: بارندگی روزهای گذشته در مجموع حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی، راه‌ها و دام شهرستان وارد کرده است.

رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا درباره خسارت اولیه ناشی از بارش‌های اخیر در شهرستان راور اظهار کرد: ۱۴ رشته قنات در این بارش‌ها آسیب دیده که ارزش ریالی آن چهار میلیارد تومان برآورد شده می‌شود.

وی با اشاره به خسارت پنج میلیارد تومانی به کانال و لوله‌های آب کشاورزی افزود: بارندگی روزهای پایانی هفته گذشته ۹ میلیارد ریال به مزارع گندم، استخرهای ذخیره آب و تعدادی دام خسارت زده است.

فرماندار راور با اشاره به آسیب ۲۰ هکتار باغ زیتون و پسته با برآورد اولیه یک و نیم میلیارد تومان بیان کرد: ۲۰۰ کیلومتر راه‌های عشایری شهرستان تخریب شده است. 

وی با اشاره به تخریب بندهای انحرافی در سطح شهرستان راور در بارش‌های روزهای گذشته گفت: جمع کل خسارت اولیه در این بخش بیش از ۱۵ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان بوده است.

عباسی خسارت بارندگی و سیلاب به ابنیه راهداری از جمله پل‌ها، روکش آسفالت و شانه جاده‌ها در شهرستان راور را ۱۵۳ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خسارت نوسانات دمایی و عدم تامین نیاز سرمایی در ۶۰۰۰ هکتار از باغات پسته شهرستان به ویژه رقم کله قوچی نیز باعث ریزش بیش از ۶۰ درصد جوانه‌های گل پسته شده که برآورد خسارت به میزان ۱۴۴۰ میلیارد تومان است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود