Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@23:42:08 GMT

ایجاد پایانه تخصصی برای توسعه صادرات فرش دستباف

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۴۶۶۲۹

ایجاد پایانه تخصصی برای توسعه صادرات فرش دستباف

«فرح‌ناز رافع» روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: ایجاد پایانه‌های صادراتی تخصصی در کشور را می‌توان گامی مثبت در تسهیل صادرات غیرنفتی برشمرد.

به گفته این مقام مسوول، مرکز ملی فرش ایران به عنوان تنها متولی فرش دستباف ایران، بنا بر وظیفه سازمانی خود به منظور حفظ جایگاه و توسعه صادرات فرش دستباف در نظر دارد با هدف هم‌افزایی، توانمندسازی و همکاری بخش خصوصی و ذی‌نفعان برای تسهیل و کاهش هزینه‌های پنهان فرایند صادرات، از ایجاد پایانه تخصصی صادراتی فرش دستباف به عنوان یکی از زیرساخت‌های توسعه صادرات حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان‌داشت: این مهم با هدف تمرکز خدمات و امکانات برای صادرکنندگان در مناطق مختلف و سهولت دسترسی به این خدمات در نقاط مختلف کشور در منطقه آزاد فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، استان زنجان، قزوین، لرستان و فارس اجرایی می‌شود.

رافع خاطرنشان‌کرد: در راستای اجرای بند (د) ماده ۴۶ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، مرکز ملی فرش با هدف دستیابی به جایگاه واقعی فرش دستباف ایران در سطح جهانی و توسعه صادرات آن، از ایجاد یک مرکز تجاری با عنوان خانه فرش در کشورهای هدف حمایت می‌کند.

وی ادامه‌داد: ایجاد و راه‌اندازی خانه های فرش دستباف در روسیه، چین، امارات متحده عربی، قطر و چند کشور اروپایی در دستور کار است که فعالیت‌های حراج، برگزاری شو روم، سفارش‌گیری، فروش برای صادرات، سلیقه‌یابی، سلیقه‌سازی و خلق ارزش را انجام خواهند داد که از سوی بخش خصوصی ایجاد می‌شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران یادآورشد: خانه فرش به تشکلی مردم نهاد گفته می‌شود که با هدف توسعه صادرات فرش دستباف با عضویت افراد حقیقی و حقوقی فعال در تجارت فرش دستباف ایران در یک بازار هدف ایجاد شده و دارای فضــا و امکانات اداری، تجاری و نمایشگاهی برای بازاریابی و بازارسازی فرش دستباف  باشد.

وی، با اشاره به نمایشگاه اکسپوی ۲۰۲۰ دبی که از ۹ مهر ۱۴۰۰ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۱ در شهر دبی کشور امارات متحده عربی برای نخستین بار در منطقه خاورمیانه برگزار می‌شود، گفت: برای حضور در این نمایشگاه و شناساندن هنر- صنعت فرش ایرانی در حال برنامه‌ریزی هستیم.

رافع بیان‌داشت: این نمایشگاه بی‌نظیر با هدف معرفی فرهنگ و آداب و رسوم کشورهای مشارکت‌کننده به همراه معرفی کالاها و خدماتشان به مدت ۶ ماه برگزار خواهد شد و نزدیک به ٢٥ میلیون نفر از آن دیدن خواهند کرد.

وی افزود: این نمایشگاه هر پنج سال یک‌بار برگزار می‌شود و برای همه فناوری‌های جهانی غرفه وجود دارد. در اهمیت این نمایشگاه باید گفت که پس از جام جهانی و المپیک سومین رویداد مهم جهانی است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران ادامه‌داد: در گذشته علاوه بر صدور گواهی مبدا، گواهی صدورکالاهای صنایع دستی نیز توسط اتاق بازرگانی ایران تهیه و مهر می‌شد. اکنون چند سالی است که اداره گمرکات اروپا اعلام کرده که مهر اتاق بازرگانی ایران ثبت نشده یا تاریخ آن منقضی شده است.

وی اضافه‌کرد: بنابراین صادرکنندگان فرش‌های تمام ابریشم برای استفاده از قانون معافیت پرداخت حقوق گمرکی به میزان هشت درصد ارزش کالا، ملزم به مراجعه به سازمان صنایع دستی و ممهور کردن اوراق صادراتی به مهر معرفی شده سازمان و ارائه به گمرکات اروپا هستند. از این رو برای کاهش بوروکراسی اداری ضروری است تا مهر مرکز ملی فرش ایران در گمرکات بروکسل به ثبت برسد.

وی، تهیه سند تشکیل کنسرسیوم صادراتی و مکاتبه با سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برای اطلاع‌رسانی به فعالان و ذی‌نفعان و پیشنهاد اصلاح ماده ۱۲۱ آیین نامه اجرایی قانون امورگمرک مبنی بر «اعاده فرش‌های دستباف ایرانی فروش نرفته به داخل کشور و ورود موقت فرش دستباف به منظور مرمت» را از دیگر اقدامات انجام شده برای حمایت از صادرات این محصول برشمرد.

به گزارش ایرنا، مجموع جهانی صادرات فرش دستباف در سال ۲۰۱۹ افزون بر ۸۰۰ میلیون دلار  بوده که سهم ایران ۷۳ میلیون دلار از این رقم بوده است.

مطابق آمارها تا پایان خرداد ماه امسال یک میلیون و  ۲۰۰ هزار و ۶۵۲ نفر قالیباف در کشور فعالیت داشتند و تعداد شاغلان حرفه‌های وابسته به آن ۱۹۱ هزار و ۵۴۵ نفر است.

اکنون ۱۰۳ مجتمع قالی‌بافی، پنج هزار و ۲۱ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز، ۱۳۶ تعاونی روستایی، یک‌هزار و ۹۲۳ تعاونی ثبت شده شهری و ۴۰ هزار و ۹۳۳ واحد صنفی مرتبط با فرش دستباف در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

برچسب‌ها فرش مرکز ملی فرش ایران صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش مرکز ملی فرش ایران صادرات غیر نفتی فرش مرکز ملی فرش ایران صادرات غیر نفتی اخبار کنکور مرکز ملی فرش ایران صادرات فرش دستباف فرش دستباف دستباف ایران توسعه صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۶۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟

تین نیوز

گزارش ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه ریزی هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت های ناشی از اعمال تحریم ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده ها و لوازم بهداشتی ، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​
  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟