Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:49:17 GMT

غلبه شوق تحصیل بر بیم کرونا در مدارس مازندران

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۵۹۹۷۰

غلبه شوق تحصیل بر بیم کرونا در مدارس مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مازندران در سال تحصیلی جدید حدود ۵۰۶ هزار دانش آموز دارد که در چهار هزار و ۴۹۰ مدرسه تحصیل می کنند. به این آمار باید بیش از ۳۰ هزار دانش آموز پیش دبستانی را هم اضافه کرد.

اگر چه بر اساس برآوردهای رسمی صورت گرفته در نخستین هفته سال تحصیلی کمتر از ۵۰ درصد دانش آموزان مازندرانی در کلاس های درس حاضر شدند ، ولی با توجه به وضعیت قرمز کرونایی این استان و اعلام مسئولان مبنی بر این که آموزش حضوری اجباری نیست ، این آمار از نگاه مسئولان رضایت بخش و از نظر کارشناسان هم چشمگیر و غیرمنتظره ارزیابی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق برآورد رسمی آموزش و پرورش مازندران ، مدارس استان در نخستین روز سال تحصیلی شاهد حضور دستکم ۲۰ درصد معادل یکصد هزار نفر از دانش آموزان بود. نکته جالب این که بیشترین میزان حضور مربوط به دانش آموزان مقطع ابتدایی با ۳۰ درصد و کمترین نیز مربوط به هنرستانی های فنی حرفه ای و کار و دانش با ۱۷ درصد بود. 

مدارس مازندران دومین روز سال تحصیلی هم شاهد حضور  ۶۰ درصدی دانش آموزان بود و برآوردها نشان داد که بیش از ۳۰۵ هزار دانش آموز در کلاس های درس حضور یافتند. در این روز با وجود افزایش چشمگیر دانش آموزان در کلاس های درس حضوری ، اما برخلاف روز نخست دانش آموزان مقطع ابتدایی به نسبت جمعیت در مقایسه با مقاطع دیگر حضور کمتری داشتند. دانش آموزان مقطع متوسط دوم رشته های نظری با ۶۴ درصد یعنی ۴۴ هزار نفر از مجموع ۶۹ هزار نفر بیشترین حضور را روز دوم سال تحصیلی به خود اختصاص دادند. 

آمار حضور دانش آموزان مازندرانی در مدارس از سومین روز سال تحصیلی یعنی دوشنبه تا پایان هفته اگر چه روند کاهشی به خود گرفت ، ولی در نهایت روز چهارشنبه مدارس استان با حضور ۴۳ درصدی دانش آموزان یعنی حضور حدود ۲۱۸ هزار نفر به استقبال تعطیلات پایان هفته رفتند.

بررسی آمارهای یک هفته ای نشان می دهد که در مجموع کمترین میزان حضور در مدارس مازندران مربوط به دانش آموزان مقطع متوسطه دوم با ۳۶ درصد بود و بیشترین حضور را دانش آموزان مقطع ابتدایی با ۴۴ درصد به نام خود ثبت کردند.

تنوع چینش کلاس‌ها و محدودیت‌های کرونایی 

نخستین هفته برگزاری کلاس های درس حضوری در همه نقاط کشور برای دانش آموزان شکل و شمایل تازه ای داشت . گذشته از پوشیدن ماسک و فاصله گذاری فیزیکی ، چینش کلاس ها و ساماندهی آنها به گونه ای که پروتکل های بهداشتی بدرستی و با کمترین خطا قابل اجرا باشد ، محدودیت های زیادی را برای مدیران و کادر آموزشی بویژه معلمان ایجاد کرد و شاید همین مشکل هم سبب شد طی پنج روز هفته ، حضور دانش آموزان دارای نوسان  بود.

در مازندران بخشی از مدارس ابتدایی که دو شیفته و دارای تراکم جمعیت دانش آموزی زیاد بودند ، مجبور شدند هر روز هفته را تنها برای یک پایه تحصیلی اختصاص دهند تا بتوانند با کمترین دغدغه و نگرانی در باره رعایت پروتکل های بهداشتی ، آموزش حضوری را پیش ببرند. این مدارس هر روز پذیرای یک چهارم تا یک پنجم از دانش آموزان بودند که سبب شد تا آمار حضوری جمعیت دانش آموزی کاهش داشته باشد.

برخی از مدارس دوشیفته با تراکم کمتر  ۲ روز در میان دانش آموزان هر کلاس را برای آموزشی ساماندهی کردند که به معنای حضور حداکثر یک سوم جمعیت دانش آموزی در مدرسه طی روزهای هفته بود. بیشتر مدارس هم با توجه تراکم جمعیتی متوسط روش یک روز در میان را به اجرا گذاشتند که در این مدارس هم تنها نصف جمعیت دانش آموزی هر روز در مدرسه حضور یافتند. برنامه ریزی چرخشی هر روزه طی دو مقطع تعریف شده در زمان صبح یا عصر هم تنها نصیب مدارسی شد که تراکم جمعیتی کمتری داشتند و تنها این مدارس بودند که دانش آموزان آن در طول هفته شانس حضور روزانه در کلاس های درس را داشتند . 

البته باید به این تنوع و محدودیت ، تصمیم برخی خانواده ها را هم اضافه کرد که به طور کلی تصمیم گرفته اند فرزندشان را برای آموزش حضوری به مدرسه نفرستند و به همان آموزش مجازی رضایت داده اند. آمار مشخصی از تعداد دانش آموزانی که با این تصمیم از آموزش حضوری در مازندران محروم شده اند ، در دست نیست ولی برخی از منایع تعداد آنها را حداکثر تا ۱۰ درصد جمعیت دانش آموزی استان در نخستین هفته سال تحصیلی برآورد می کنند.

بسیاری از مدیران مدارس و معلمانی که خبرنگار ایرنا در هفته نخست سال تحصیلی با آنان گفت و گو کرد ، بر این باور بودند که استقبال دانش آموزان خوب و فراتر از حد انتظارشان بوده است. این مجموعه کادر آموزشی و اداری مدارس نگران این بودند وضعیت قرمز کرونایی تا حد زیادی مدارس را خالی از دانش آموز کند ، بویژه این که وزیر آموزش و پرورش و مدیران استانی نظام آموزشی بر اجباری نبودن حضور دانش آموزان تاکید کرده بودند.

کارشناسان آموزشی هم بر این باورند که مدارس مازندران با توجه به آمارهای جمع آوری شده ، هفته نخست تحصیلی را با وجود شرایط قرمز کرونایی تا حدود زیادی نرمال پشت سر گذاشته اند ، وضعیتی که ممکن است طی هفته های آینده تمایل به آموزش حضوری را افزایش دهد.

سایه بیم کرونا بر سر مدارس  

یک کارشناس تحصیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت : با فرض رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و شیوه های سختگیرانه فاصله گذاری فیزیکی در مدارس، باز هم نگرانی شیوع ویروس کرونا در میان خانواده ها و دانش آموزان امری طبیعی است و اگر چنین نگرانی ای مشاهده نشود ، باید نگران شد.

علی پیشنماززاده افزود : نگرانی از احتمال شیوع کرونا سبب می شود تا رعایت پروتکل های بهداشتی جدی تر گرفته شود ضمن این که نه لازم و ضروری است و نه امکان پذیر است که آموزش حضوری مانند شرایط عادی در مدارس برنامه ریزی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که پس چرا با وجود بیم و نگرانی باز هم استقبال خانواده ها برای آموزش حضور در مازندران بر خلاف پیش بینی ها در حد رضایت بخش و قابل قبول برای مجموعه آموزش و پرورش بوده ، پاسخ داد : یکی از علت ها را باید در کمی و کاستی هایی دید که آموزش مجازی دارد. دانش آموزان نیمه دوم سال تحصیلی گذشته را با آموزش مجازی پشت سر گذاشتند و خانواده ها از نزدیک در جریان کاستی های این نوع آموزش قرار دارند در نتیجه متقاعد شده اند برای رفع این کمبودها گامی برداشته و همکاری کنند.

پیشنماززاده گفت : همچنین خانواده ها از مزیت های آموزش حضوری و چهره به چهره و یادگیری راحت تر فرزندانشان آگاهی دارند و لابد قبل از آغاز سال تحصیلی و طی هفته نخست وضعیت مدارس را بررسی و اعتماد کرده اند ، چون به هر حال حضور دانش آموزان در مدرسه و آموزش حضوری اجباری نبود و این موضوع را هم مسئولان بلندپایه آموزش و پرورش از وزیر گرفته تا معاونانش و مدیران کل در استان ها اعلام کرده اند و هم مدیران مدارس و معلمان به اطلاع خانواده ها رسانده اند.

با این وصف این کارشناس آموزشی معتقد است که حضور یا عدم حضور دانش آموزان در مدرسه طی هفته نخست را نباید ملاک ارزیابی قرار داد. پیشنماز زاده معتقد است که ارزیابی قطعی نیازمند زمان است و احتمالا وضعیت اواخر ماه مهر می تواند مبنای بهتری برای تحلیل باشد.

وی در عین حال این نگرانی را ابراز داشت که آموزش حضوری تنها در صورتی موثر و بر آموزش مجازی ترجیح دارد که نگرانی و ترس از کرونا بر دانش آموز هنگام حضور در مدرسه قالب نشود.

تاثیر غیرضروری بودن آموزش حضوری

دبیر پروژه مهر آموزش و پرورش مازندران هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن ابراز رضایت از میزان حضور دانش آموزان در مدارس طی هفته نخست سال تحصیلی ، گفت : اگر چه وضعیت حضور همه روزها یکسان نبود و نوسان داشت ، ولی علت اصلی نوسان هم اظهارات مسئولان ارشد کشور از جمله وزیر آموزش و پرورش در باره اجباری نبودن کلاس‌های حضوری بوده است. 

اسفندیار نظری افزود : سخنان وزیر آموزش و پرورش اطمینان خاطری برای دانش آموزان و والدینی بود که نسبت به غیبت در کلاس های حضوری نگران بودند.

وی با تاکید بر کارآمدی کلاس های حضوری در مقایسه با کلاس های مجازی ، گفت : والدین نگران فرزندان خود هستند و نمی توان این نگرانی را نادیده گرفت ضمن این که نباید انتظار داشته باشیم که تمامی دانش آموزان بتوانند مانند روال معمول همه ساله آموزش حضوری ببینند چون ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی عملا اجازه چنین کاری را نمی دهد. 

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران افزود : البته باید این نکته را هم در نظر داشت که دانش‌آموزان از ماه اسفند سال گذشته با شیوه آموزش مجازی آشنا شدند و با این شیوه خو گرفته اند . از سوی دیگر تسهیلگری برای فراگیری آموزش مجازی هم صورت گرفت . معلمان کیفیت تدریسشان در فضای مجازی افزایش یافته است . همه این عوامل قطعا با توجه به اجباری نبودن آموزش حضوری بر حضور دانش آموز در مدرسه اثرگذاری کرده است و می کند.

نظری گفت : هنوز هم نمی توان سایه ترس ویروس کرونا را بر فضای آموزشی نادیده گرفت و دانش آموزان و والدین تا حد قابل توجهی نگران این وضعیت هستند. رفع این نگرانی و اعتمادسازی برای آموزش مجازی زمانبر است و باید زمان بیشتری سپری شود تا خانواده ها بتوانند به تصمیم قطعی برسند. 

وی در مورد پیش بینی آموزش حضوری در هفته دوم و بیشتر هم اظهار داشت : آنچه مسلم است برای آموزش و پرورش اصل بر آموزش حضوری است . به همین خاطر هم مدارس طبق روال معمول باز هستند . معلمان و کادر آموزشی در مدارس حضور دارند و پذیرای دانش آموزانی هستند که آموزش حضوری را انتخاب می کنند . در مورد تصمیم والدین هم نمی توان پیش بینی خاصی ارائه کرد و باید منتظر ماند ، اگر چه هفته نخست در مازندران رضایت بخش بوده است.

دبیر پروژه مهر آموزش و پرورش مازندران گفت : در حال حاضر هم آموزش حضوری و هم آموزش مجازی برای سال تحصیلی جدید در مدارس مازندران و توسط معلمان زحمتکش جریان دارد ولی قطعا همان گونه که کارشناسان آموزشی تاکید کرده اند ، تاثیر آموزش حضوری بیشتر و اصلا متفاوت است . یادگیری دانش آموز در این روش تسهیل می شود. ولی با همه این مزیت ها ، آموزش و پرورش هیچ دانش آموزی را مجبور به حضور در کلاس درس نمی کند و این تصمیم والدین است که کدام روش تحصیل را برای فرزندانشان ترجیح بدهند.

نظری بر ضرورت اعتماد سازی برای خانواده ها از سوی مدارس تاکید کرد و افزود : حضور دانش آموزان در مدرسه متکی بر اعتماد سازی مدارس برای والدین و دانش آموزان است. همه چیز به فضای ایمنی و سلامت بستگی دارد که مدیران و معلمین مدارس برای دانش آموزان ایجاد می کنند. بلاخره خانواده ها باید متقاعد شوند که خطری فرزندشان را در آموزش حضوری تهدید نمی کند و البته خودشان هم باید در این زمینه همکاری کنند.  

استان مازندران از سی ام بهمن ماه سال ۹۸ با شناسایی ۲ بیمار در بابل تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت و اولین استانی بود که مدارسش از روز سوم اسفند ابتدا به مدت ۲ روز به بهانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و در ادامه به خاطر نگرانی از شیوع کرونا به تعطیلی رفتند ، تعطیلی ای که در نهایت به پایان سال تحصیلی منتهی شد.

برچسب‌ها مدارس ویروس کرونا مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس ویروس کرونا مازندران مدارس ویروس کرونا مازندران اخبار کنکور آموزش و پرورش مازندران حضور دانش آموزان پروتکل های بهداشتی دانش آموزان مقطع جمعیت دانش آموزی مدارس مازندران کلاس های درس آموزش حضوری حضور دانش آموز خبرنگار ایرنا آموزش مجازی ویروس کرونا برای آموزش سال تحصیلی خانواده ها هفته نخست هزار نفر طی هفته اگر چه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۵۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم

ایسنا/کرمان مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: مرکز آمار تعداد دانش‌آموزان ترک تحصیل استان کرمان را ۷۵۰۰ نفر اعلام کرده اما ما این آمار را قبول نداریم.

رضا رضایی عصر امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم اظهار کرد: ۴۳ هزار و ۵۱۹ همکار فرهنگی در استان داریم.

وی افزود: ۲۹ هزار و ۲۷۰ کلاس درس در قالب ۶۰۲۰ مدرسه در استان کرمان فعال است.

رضایی با بیان این مطلب که در برخی مناطق عشایری و روستاهای صعب‌العبور کلاس درس با یک دانش آموز و یک معلم داریم، عنوان کرد: معلمان خیّر زیادی در استان داریم که یکی از آن‌ها عطا احمدی که حدود ۲۶۰ مدرسه ساخته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از فداکاری‌های معلمان سخن گفت و تصریح کرد: «همه ما مدیون تو هستیم» شعار هفته معلم امسال است.

وی با بیان این مطلب که امسال ۱۲ معلم نمونه از استان کرمان معرفی شده‌اند، گفت: دیدار با خانواده شهدای فرهنگی و عیادت از معلمان بیمار، غبارروبی مرقد شهدا، به صدا در آمدن زنگ «سپاس معلم» را از جمله برنامه‌های هفته معلم است.

اردیبهشت پایان مهلت سنجش دانش‌آموزان

رضایی حفظ کرامت معلمان و شفافیت در امور استخدامی، اداری و مالی را از جمله اقدامات آموزش و پرورش برشمرد و افزود: دو سال قبل بیش از ۴۰۰۰ معلم در سطح استان جابجا کرده‌ایم و در سال گذشته نیز بیش از ۳۷۰۰ معلم نیز انتقال یافته‌اند.

وی مطرح کرد: اجرای طرح رتبه‌بندی معلم ویژه ۳۹ هزار فرهنگی در استان کرمان و افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق فرهنگیان در دو سال اخیر، پرداخت هزینه‌های درمان، وام بلاعوض برای بیماری‌های صعب‌العلاج، پرداخت وام قرض‌الحسنه به فرهنگیان از جمله اقدامات آموزش و پروش استان کرمان هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به کسب رتبه ۲۶ کنکور رشته ریاضی دانش‌آموز رودبارجنوب که در طول تاریخ این منطقه بی‌نظیر بود و در ادامه کسب رتبه اول کشور در شاخص‌های اختصاصی و دوم کشور در کل شاخص‌ها، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور، رشد ۱۰۰ درصدی رتبه زیر ۱۰۰ در کنکور، کسب ۱۲۰ مدال رنگارنگ مسابقات کشوری، کسب ۱۰۷ رتبه برتر کشور توسط معلمان و دانش‌آموزان استثنایی، میزبانی از مسابقات ورزشی و ... را از جمله عملکردهای آموزش و پرورش استان کرمان برشمرد.

وی از جذب بیش از ۱۵۰۰ دانش‌آموزان ابتدایی جامانده از تحصیل خبر داد و در ادامه گفت: پایان سنجش دانش آموزان پایه اول دبستان، پایان اردیبهشت‌ماه است.

غیر ممکن بودن تقلب در امتحان نهایی

رضایی با اشاره به مجهز بودن حوزه‌های امتحان نهایی استان، تصریح کرد: امکان تقلب در امتحانات نهایی به صفر رسیده و برگه‌های امتحان نهایی دانش‌آموزان مشخص نیست که در کدام استان تصحیح می‌شود.

وی با بیان این مطلب که طبق برنامه پنج ساله توسعه، ۵۰ درصد دانش‌آموزان باید در هنرستان‌ها تحصیل کنند، اظهار کرد: در دولت سیزدهم آموزش و پرورش جازموریان استقلال یافت.

مدیرکل آموزش و پروش استان کرمان با تشریح اقدامات دانش‌آموزان استثنایی در هنرستان‌ها و درآمدزایی این دانش‌آموزان در ادامه پوشش ۱۰ هزار و ۷۵ سوادآموز در چرخ سوادآموزی استان، جذب اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان از طریق شرکت گهرزمین، توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، ایجاد زمینه ۲۶۰ هزار دانش‌آموز برای حضور در راهیان پیشرفت، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز برای شرکت در راهیان حاج قاسم را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش استان در دولت سیزدهم ذکر کرد.

وی بیان کرد: طی دو سال اخیر بیش از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام به بهره‌برداری رسید و ۱۰۳ مدرسه جدید در حال احداث داریم. همچنین سند ۴۰۵ ملک در سال ۱۴۰۱ و ۳۸۵ ملک را در سال گذشته اخذ کردیم.

رشد ۶۹ درصدی فضای آموزشی استان

رضایی با اشاره به ساخت و تکمیل بزرگترین مجتمع آموزشی کشور با نام سردار سلیمانی در کرمان، تصریح کرد: رشد ۶۹ درصدی فضای آموزشی با اعتباری بیش از ۸۰ میلیارد تومان در قالب طرح شهید سلیمانی داشته‌ایم.

وی بیان کرد: تکمیل ۴۰۸ کلاس درس که از سال ۹۰ ناتمام بودند که اکنون تجهیز شده‌اند، همچنین درآمدهای اختصاصی استان را ساماندهی کردیم.

رضایی با اشاره به اردوگاه شهید سلیمانی تصریح کرد: وزارت نفت موظف است امسال ۱۵ میلیارد تومان برای احداث این اردوگاه اختصاص دهد.

۷۵۰۰ دانش‌آموز ترک تحصیل در کرمان وجود دارد؟

وی درباره دانش‌آموزان ترک تحصیل در استان کرمان نیز گفت: صعب‌العبور بودن برخی مناطق و عدم تمایل خانواده برای تحصیل فرزندانشان از جمله علت‌های ترک تحصیل دانش‌آموزان کرمانی است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: مرکز آمار تعداد دانش‌آموزان ترک تحصیل استان کرمان را ۷۵۰۰ نفر اعلام کرده اما ما این آمار را قبول نداریم.

وی در ادامه از وجود ۳۹ مدرسه نمونه دولتی در استان خبر داد و اظهار کرد: هیچ یک از مدارس نمونه دولتی در دو سال گذشته در استان کرمان تعطیل نشده‌اند و دانش‌آموزان روستایی در این مدارس به صورت شبانه‌روزی پذیرفته می‌شوند.

رضایی در پایان تاکید کرد: حقوق معلمان غیر دولتی بر اساس حقوق اداره کار باید باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۴۵ درصد دانش‌آموزان مازنی در فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در کرمان را قبول نداریم
  • آمار ۷۵۰۰ ترک تحصیل کرده در استان را قبول نداریم
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟