Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:21:55 GMT

رشد فعالیت‌های دانشگاه فنی و حرفه ای قم در دو سال گذشته

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۶۴۸۱۵

رشد فعالیت‌های دانشگاه فنی و حرفه ای قم در دو سال گذشته

ایسنا/قم رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان قم از رشد فعالیت های این دانشگاه در دو سال گذشته خبرداد.

مهندس رضا حری ریاست دانشگاه فنی وحرفه ای استان قم با اشاره به بیانات رهبرمعظم انقلاب در نشست با تعدادی ازکارآفرینان کشور مبنی بر این که آموزشکده های فنی و حرفه ای باید توسعه یابد، عنوان کرد: این فرمایش مقام معظم رهبری سبب توجه بیش از پیش به آموزشکد ه ها و دانشکده های فنی و حرفه ای شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم چنین به علت نقش موثر آموزش فنی و حرفه ای در توسعه اشتغال و کارآفرینی موجب توجه همه ارکان نظام به این مجموعه ها شده است .
وی با بیان اینکه قدمت آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای به قبل از انقلاب اسلامی باز میگردد، عنوان کرد: فعالیت این مجموعه ها تا قبل از سال 1390 تحت نظر وزارت آموزش و پروش بوده ؛ اما بعد از آن به علت  اهمیت موضوع و ضرورت توسعه آموزش عالی فنی و مهارتی ، این واحدها به وزرات علوم ، تحقیقات و فناوری ملحق شد و اکنون  دانشکده های فنی و حرفه ای با 173 واحد در سطح کشور در ذیل دانشگاه فنی و حرفه ای فعالیت می نمایند.
وی با بیان اینکه اکنون  این  دانشگاه  جایگاه ویژه و مهمی در بین دانشگاه های کشور دارد، افزود:  با برنامه ریزی و تلاش شبانه روزی همه مدیران دانشگاه از ستاد تا صف، از سال1396 یک نهضت خدمت رسانی در عرصه های مختلف کیفی و کمی ودر ابعاد آموزشی، پژوهشی ، فرهنگی و دانشجویی در این دانشگاه به راه افتاده است.
وی ادامه داد: برای مثال درحوزه فعالیت های آموزشی، شورای برنامه ریزی درسی آموزش های عالی فنی و حرفه ای با هدف بازنگری و تدوین سرفصل های دروس و رشته ها و بروزرسانی و متناسب سازی آنها با نیاز بازار کار در دانشگاه فنی و حرفه ای تشکیل شده و برنامه های درسی در حال بازنگری می باشد؛ همچنین  کارگروه های تعیین صلاحیت علمی مدرسان در سطح آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای به منظور ارزیابی توانمندی علمی و عملی اساتید و ارتقاء کیفی فعالیت های آموزشی تشکیل شده و فعال است.
وی با اشاره به گسترش  فعالیت های پژوهشی دانشگاه فنی حرفه ای عنوان کرد: از جمله برنامه های دانشگاه فنی و حرفه ای بروز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی  می باشد  که هر ساله دنبال می شود و بخشی از تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی نوسازی وبهسازی می گردد که البته  به دلیل گستردگی  آزمایشگاه ها و کارگاه های آموزشکده ها و دانشکده ها در سطح کشور برای رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند بودجه و زمان مناسب است.
وی ادامه داد: با تلاش و پیگیری ها ی دانشگاه فنی و حرفه ای مجوز ایجاد کانون های شکوفایی خلاقیت و نوآوری در دانشکده های فنی و حرفه ای اخذ شده و از این طریق امکان بهره مندی دانشجویان از مزایا و حمایت های مادی و معنوی این کانون ها فراهم می گردد.
وی بیان کرد: همچنین در حوزه دانشجویی  با هدف ارتقای سطح کیفیت خوابگاه های دانشگاه فنی و حرفه ای هر ساله بخش قابل توجهی از خوابگاه های دانشجویی نوسازی و بهسازی می گردد . ایجاد مراکز مشاور دانشجویی نیز یکی از اقدامات انجام شده در راستای حل مشکلات دانشجویان در زمینه های مختلف است وهمچنین در این حوزه احداث زمین چمن وتجهیز سلف سرویس مراکز به تجهیزات صنعتی و....از فعالیت های این حوزه می باشد.

وی یادآور شد: به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی کلاس های حضوری
ابتدا کارگروه آموزش های الکترونیکی در سطح آموزشکده ها و دانشکده های فنی و حرفه ای و ستاد تشکیل شد و
سپس هر یک از دانشکده ها با توجه به زیرساخت ها و امکانات بومی و منطقه ای  فعالیت خود را با آموزش های الکترونیک دنبال کردند و در ادامه و با راه اندازی سامانه مرکزی ، از اردیبهشت ماه  فعالیت ها در سامانه آموزش الکترونیک دانشگاه فنی و حرفه ای دنبال شد. علیرغم آنکه آموزش الکترونیک اولین تجربه در این دانشگاه بود اما به دلیل تلاش شبانه روزی همه عوامل مرتبط ، یکی از برنامه های موفق آموزش الکترونیک در کشور محسوب می شود.
همچنین در این خصوص درسامانه مربوطه در تمام دروس از دانشجویان نظر سنجی بعمل آمده است که تقریبا ارزیابی آنهااز این روش مطلوب می باشد .
وی ادامه داد: آموزشکده های  فنی و حرفه ای استان قم  دارای سابقه 25 ساله هستند و زیرساخت ها و امکانات  این مجموعه ها مرتبط با تاریخچه گذشته آنها می باشد لیکن تلاش های بسیاری صورت گرفته است تا نقاط ضعف و کمبودها ی موجود رفع گردد.
وی افزود: به همین دلیل درراستای  برنامه توسعه استانی، پروژه های عمرانی از جمله ساختمان کارگاهی آموزشکده دختران قم با زیربنای 2230 متر مربع ، ساختمان کارگاهی آموزشکده پسران قم با زیربنای 2200 متر مربع ، ساختمان آموزشی آموزشکده دختران با زیر بنای 2200 متر مربع، زمین ورزشی  آموزشکده پسران قم با مساحت 1200 مترمربع ، سالن چند منظوره  و نیروگاه خورشیدی آموزشکده پسران در حال احداث می باشد که با بهره برداری از این فضاها بخش قابل توجهی از نیازهای این مجموعه ها تامین خواهد گردید.  
وی ادامه داد : در سال 1398 تعداد قابل توجهی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی خریداری گردید که از جمله می توان به تجهیزات آزمایشگاه های الکترونیک، برق، مکانیک خودرو، ساخت و تولید اشاره نمود. همچنین برنامه خرید تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی در سال 1399 نیز در حال پیگیری و انجام می باشد.
وی افزود: نظر به نقش چشمگیر و اثرگذار آموزش های فنی و حرفه ای و سهم قابل توجه آن در اشتغال پایدار در کشور و با توجه به تلاش های مستمرو خستگی ناپذیر مسئولین دانشگاه فنی و حرفه ای ، افق و آینده روشنی در پیش روی این دانشگاه و دانشجویان فنی و حرفه ای وجود خواهد داشت.
دهقانی رئیس آموزشکده  دختران قم نیز در رابطه با فعالیت های آن آموزشکده عنوان کرد: تشکیل کارگاه بافت، چاپ، حجم، آتلیه عکاسی، تجهیزات اتاق سرور، تجهیزات مورد نیاز رشته کامپیوتر نیز در بخش دختران از جمله فعالیت های این بخش در دوسال اخیر بوده است.
وی با بیان اینکه در اسناد بالادستی نظام توجه ویژه ای به آموزش های فنی و مهارتی جود دارد، افزود: در برنامه ششم توسعه مقرر شده است که 50 درصد آموزش های سطح عمومی(دوره متوسطه) به سمت فنی و مهارتی و در آموزش عالی نیز 30 درصد رشته ها به سمت فنی و مهارتی گرایش یابد که این امر با محوریت دانشگاه فنی و حرفه ای خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه قم دانشگاه فنی وحرفه ای دانشکده های فنی و حرفه ای تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی آموزشکده ها و دانشکده ها دانشگاه فنی و حرفه ای مجموعه ها فنی و مهارتی فعالیت ها قابل توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۶۴۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده

دکتر غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این مراسم ضمن تبریک روز استاد و معلم گفت: در توصیف مقام استاد و معلم حضرت علی (ع) می‌فرمایند که هرکسی جمله‌ای به من بیاموزد مرا بنده خود کرده است.

وی با بیان اینکه جایگاه استاد و معلم در ادبیات، معارف و فرهنگ ما بسیار بالاست، افزود: به‌طوری که معلمی را شغل انبیا و بسیار گرانقدر می‌دانیم.

دکتر جاودان اظهار کرد: استاد عراقی زاده، پیش از اینکه استاد دانشکده دندانپزشکی باشد استاد اخلاق است و همه ویژگی‌های یک استاد خوب را در خود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: دکتر عراقی‌زاده در ارائه خدمات به مردم استان نقشی ویژه داشتند و چندین سال نیز در جایگاه رئیس دانشگاه به مردم خدمت کرده‌اند.

دکتر جاودان با اشاره به اینکه خدمات دکتر عراقی زاده در حوزه بهداشت، درمان و آموزش ماندگار بوده و به یادگار می‌ماند، افزود: بزرگترین یادگاری ایشان که با حمایت سایر اساتید اتفاق افتاده دانشکده دندانپزشکی هرمزگان است.

وی گفت: به یمن فرصتی که در دانشکده دندانپزشکی داشته‌ایم، توانسته‌ایم در دورترین نقاط استان نیز خدمات دندانپزشکی را به مردم عزیز ارائه دهیم.

وی در پایان افزود: بنابر دخواست اینجانب و معاون آموزشی دانشگاه مبنی بر ادامه همکاری استاد عراقی‌زاده با دانشگاه، از این پس ایشان در سمت مشاور رئیس دانشگاه در حوزه دندانپزشکی با ما همکاری داشته و از تجربیات و دانش ایشان بهره خواهیم برد.

همچنین دکتر عراقی‌زاده در این مراسم ضمن تشریح دوران تحصیل خود و تقارن آن با هشت سال دفاع مقدس، گفت: در سال‌های جنگ یکی از دوستانم که بعدا شهید شد، من را برای بورسیه تحصیلی خارج از کشور دانشجویان ثبت‌نام کرده بود و این‌گونه شد که من پس از شهادت برادرم عبدالمجید برای تحصیل به انگلستان رفتم و پس از سه سال دوباره به ایران برگشتم و در اینجا مشغول به خدمت شدم.

وی افزود: به بندرعباس عرق دارم و دوست دارم که رشد کند؛ چراکه به اعتقاد من بندرعباس نتوانسته جایگاه واقعی خود را در کشور اثبات کند.

دکتر عراقی‌زاده گفت: با پیگیری‌هایی که انجام شد دانشکده دندانپزشکی از سال ۸۷ با پذیرش ۱۰۰ درصد نیروی بومی آغاز به کار کرد.

وی افزود: تعدادی از دانشجو‌های قدیم دانشکده دندانپزشکی، درحال حاضر استاد این دانشکده هستند.

دکتر عراقی زاده گفت: متاسفانه توزیع امکانات در مناطق برخوردار و مناطق کمتر توسعه‌یافته عادلانه نیست و ما در استان هرمزگان نسبت دیگر استان‌ها عقب هستیم.

گفتنی است؛ دکتر عبدالمهدی عراقی‌زاده، متولد بهمن‌ماه ۱۳۳۹ در بندرعباس است و سمت‌هایی از جمله هیئت علمی و عضو هیئت رئیسه دانشکده دندانپزشکی شاهد تهران، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان دکتر مویدی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، ریاست دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی، ریاست دانشگاه و قائم مقام وزیر در استان، مسئول راه‌اندازی دانشکده دندانپزشکی، سرپرست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده پزشکی و با حفظ سمت ریاست دانشکده دندانپزشکی، ریاست دانشکده دندانپزشکی و عضو شورای دانشگاه، عضو هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دانشگاه، عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی اعضای هیئت علمی، عضو هیئت ممیزه دانشگاه و همچنین عضو هیئت اجرایی نصب و عزل اعضای هیئت علمی را در کارنامه درخشان خود دارد.

در پایان این مراسم به پاس زحمات ۳۵ ساله استاد عراقی زاده در دانشگاه از ایشان تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • همسر رئیسی پیشنهاد دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • سِمت دقیق همسر رئیسی مشخص شد