Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@04:31:17 GMT

کاهش ۲۱ درصدی ساخت و ساز در تهران

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۶۱۲۴

کاهش ۲۱ درصدی ساخت و ساز در تهران

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در جریان صد و سی و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران طی نطق پیش از دستور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهداء، آزادگان، جانبازان و رزمندگان در آستانه هفته دفاع مقدس گفت: این روز‌ها ایران عزیز ما درشرایط ناشی از یک جنگ تمام عیار اقتصادی در عرصه بین المللی و دفاع برای صیانت از سلامت یکایک ایرانیان عزیز دربرابر شیوع و همه گیری ویروس کرونا و اثرات ناشی از آن در عرصه داخلی شرایط متفاوتی را تجربه می‌کند، تجربه‌ای که دستاوردش برای ایران، ارزشمند و قابل تقدیر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: برای تبیین این شرایط از منظر اقتصادی به مرور وضعیت جهان، ایران و شهرداری تهران می‌پردازم.

فراهانی با اشاره به روند جهانی تصریح کرد: بررسی روند شاخص عدم قطعیت جهان از فصل اول ۱۹۹۰ تا فصل دوم ۲۰۲۰، نمایانگر آن است که در پی شیوع و همه گیری ویروس کرونا، جهان شاهد بالاترین وضعیت این شاخص در ۳۰ سال گذشته می‌باشد، البته در کشورما به علت در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌های اسلامی کشور و اثرات عدم قطعیت سیاسی ناشی از برگزاری این انتخابات‌ها اثر شاخص عدم قطعیت بر شرایط در برخی موارد تشدید می‌شود.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: این عدم قطعیت و شرایط ناشی از فاصله گذاری اجتماعی سبب شده است تا در دو فصل متوالی سال جاری میلادی شاهد رشد منفی در اکثر اقتصاد‌های بزرگ جهان و تداوم آن برای سال ۲۰۲۰ باشیم، شاید مثبت شدن رشد اقتصادی چین تنها رشد اقتصادی قابل تصور برای جهان در دوران کرونا باشد!

او ادامه داد: حجم تجارت کالایی جهان در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است- که نسبت به ۵ ماه نخست بحران مالی جهان در سال ۹-۲۰۰۸ کاهش شدید ناگهانی را تجربه کرده است رشد تجارت اخیر در چین یک استثنا است که نشان از پایان زودهنگام اعمال اقدامات قرنطینه‌ای در این کشور دارد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد: بر این اساس جهان ده ریسک اقتصادی پیش روی جهان طی ۱۸ ماه پس از شیوع کرونا بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد عبارتست از رکود طولانی مدت اقتصاد جهان؛ با احتمال ۶۸.۶ درصد، افزایش شدید ورشکستگی بنگاه‌های بزرگ و صنایع کوچک و متوسط وایجاد موجی از ادغام صنایع؛ با احتمال ۵۶.۸ درصد، عدم موفقیت صنایع و بخش‌ها برای احیای اقتصادی دربرخی ازکشور‌ها؛ با احتمال ۵۵.۹ درصد، سطح بالای بیکاری ساختاری، به خصوص بیکاری جوانان؛ با احتمال ۴۹.۳ درصد، تضعیف جایگاه مالی اقتصاد‌های بزرگ؛ با احتمال ۴۵.۸ درصد، اخلال‌های طولانی مدت زنجیره‌های تامین جهانی؛ با احتمال ۴۲.۱ درصد، فروپاشی اقتصادی یک بازار نوظهور یا اقتصاد در حال توسعه؛ با احتمال ۳۸ درصد، افزایش شدیدتورم جهانی؛ با احتمال ۲۰.۲ درصد، خروج گسترده سرمایه و کند شدن جریانات سرمایه گذاری مستقیم خارجی؛ با احتمال ۱۷.۹ درصد، کمبود بودجه بازنشستگی به دلیل کاهش ارزش صندوق‌های بازنشستگی؛ با احتمال ۱۷.۶ درصد است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت ایران گفت: بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، تراز حساب جاری ایران در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار با کسری همراه شده است. در سال ۲۰۱۸، تراز حساب جاری ایران با مازاد ۹.۴ میلیارد دلاری (۲.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی) همراه بوده که در سال ۲۰۱۹، با کسری حدود ۳۰۰ میلیون دلاری (۰.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی) مواجه شده است.

فراهانی ادامه داد: طبق پیش بینی ها، انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۰، کسری تراز حساب جاری ایران به ۴.۱ درصد تولید ناخالص داخلی تشدید پیدا کند.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: ارزش تجارت کالای بدون نفت ایران با سایر کشور‌ها در ۵ ماهه نخست سال جاری حدود ۲۴.۶ میلیارد دلار بوده که نسبت مدت مشابه در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۱ درصد کاهش داشته است، تراز تجاری ایران طی ۵ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل به شدت تضیعف شده و از منفی ۱۲۷ میلیون دلار به منفی ۲.۸ میلیارد دلار کاهش یافته است. اما در عین تجربه این کاهش‌ها در عرصه بازار‌های داخلی ما شاهد افزایش ۷۹ درصدی ارزش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی، ۵۹ درصدی ارزش دلار (اسکناس سنا)، ۲۴۳ درصدی شاخص بازار بورس اوراق بهادار تهران، ۱۸ درصدی شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی کل کشور، ۴۸ درصدی بهای معاملاتی هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران در مردادماه ۱

۳۹۹ نسبت به اسفند ۱۳۹۸ بودیم؛ روند افزایشی که در عین کوچک شدن اقتصاد عرصه زندگی را بر شهروندان تنگ‌تر و سخت‌تر کرده است.

فراهانی گفت: پیش بینی بانک جهانی حکایت از آن دارد که؛ تولید ناخالص داخلی ایران که قبلاً در هر دو سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کاهش یافته بود- درسال ۲۰۲۰ دوباره کاهش پیدا می‌کند، این امر که تا حدودی منعکس کننده اثر شیوع کووید ۱۹ در مقیاس بزرگ بر مصرف داخلی و بخش‌های خدماتی (مانند گردشگری) است، به نحوی که این کاهش مجدد رشد، ضمن نشان دادن سه دوره متوالی رشد منفی در تولید ناخالص داخلی، از وقوع رکود اقتصادی در ایران حکایت می‌کند. با این حال این بانک پیش بینی کرده که رشد تولیدناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۱ مثبت خواهد شد.

او افزود: بررسی گزارش شاخص تاب آوری اقتصاد در سال ۲۰۲۰ نمایانگر آن است که ایران در این شاخص رتبه ۱۲۵ از میان ۱۳۰ کشور را کسب کرده است، امتیاز ایران در این شاخص برابر ۲۱.۱ است. در میان کشور‌های منطقه تنها جایگاه کشور پاکستان در این شاخص با رتبه ۱۱۵ تقریبا به ایران نزدیک است! در میان سطوح تشکیل دهنده شاخص تاب آوری جهانی، ایران در زنجیره تامین امتیاز بالاتری را نسبت به سایر موارد، کسب کرده است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: امتیاز ایران در ابعاد اقتصاد برابر با ۱۳.۶، کیفیت ریسک برابر با ۱۰، زنجیره تامین برابر با ۳۱.۵ است، همانطور که ملاحظه می‌کنیم کمترین امتیاز ایران مربوط به کیفیت ریسک است.

فراهانی با اشاره به شرایط شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران در حالی که حتی یک ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونا از دولت دریافت نکرده است، از ابتدای اعلام شیوع کرونا تا امروز بدون تعطیل کردن لحظه‌ای خدمت رسانی به شهروندان و با حفظ پایداری خدمات در شرایط همچنان فعالیت خود را ادامه می‌دهد که برابر گزارش درآمد هزینه خزانه دار محترم شورا در چهار ماهه نخست سال جاری تحقق منابع برابر با ۵۷.۷ درصد بوده؛ که این میزان در مقایسه با متوسط تحقق منابع در سه ماهه نخست طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ با کاهش ۳۳ درصدی مواجه شده است.

او ادامه داد: از آغاز سال ۱۳۹۹ تا پایان مردادماه در شهرداری تهران تعداد ۲ هزار و ۸۸۲ مورد پروانه ساختمانی صادرشده است، تعداد پروانه صادر شده در مدت مشابه سال قبل ۴ هزار و ۷ مورد بوده است، بر همین اساس ما شاهد کاهش ۲۸ درصدی صدور پروانه ساختمانی در تهران توسط شهرداری هستیم!

فراهانی اضافه کرد: همچنین از حیث متراژ ساخت‌وساز در پنج ماه اول امسال، مجوز ساخت حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمربع صادر شده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته شاهد صدور مجوز ساخت حدود ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار مترمربع بوده ایم؛ این روند حکایت از کاهش ۲۱ درصدی ساخت‌وساز در تهران از لحاظ متراژ دارد.

عضو شورای شهر تهران افزود: این روایت تلخ از شرایط اقتصادی جهان، ایران و شهرداری تهران در سال ۱۳۹۹ تنها هشداری است تا با اتخاذ استراتژی مناسب و پرهیز از روزمرگی به راه حل‌های برون رفت از این وضعیت بیاندیشیم، راه حل‌هایی که ان شا الله زمینه ساز «جهش تولید» برای ایران و تهران باشد. البته در این میان همانگونه که دولت به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد، مجلس شورای اسلامی نیز به تنهایی نخواهد توانست تغییری ایجاد کند و شورای شهر نیز بدون حمایت قانونی مجلس و ایفای تعهدات توسط دولت، نمی‌تواند به تنهایی پاسخگوی نیاز‌ها و انتظارات شهروندان باشد!

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: نمایندگان عزیز مجلس یازدهم در این صد روزی که نماینده ملت در مجلس هستید، قیمت برخی کالا‌های اساسی مثل برنج ۴ برابر، و خودرو به ۳ برابر افزایش یافته است! ریالی از تعهدات دولت در قبال توسعه مترو در تهران پرداخت نشده است و یکایک ما شاهد سقوط ارزش پول ملی هستیم، به نحوی که ارزش یارانه پرداختی به هر شهروند به زیر دو دلار کاهش یافته است!

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: احتمالا برخی از شما برادران و خواهران عزیز تا پیش از این مشکل اداره کشور را حضور اصلاح طلبان در مجلس و شورای شهر می‌دانستید و عده‌ای نیز به غلط حضور اصولگرایان در شورا و مجلس را ریشه مشکلات شهر و کشور می‌دانستند! واقعیت این است که نه حضور ما در شورا یا مجلس ریشه مشکلات است و نه حضور شما یا همفکرانتان در مجلس و شورای شهر اسباب و علت بروز مشکلات! مشکل اصلی و اساسی فراموش کردن «مردم» و مشغول شدن به اولویت‌های جریانی و سیاسی است!

او خاطر نشان کرد: بیائید دست به دست هم دهیم و برای حل مشکلات مردم قدمی برداریم، زیرا مردم صاحبان اصلی شهر و کشور هستند و وظیفه شما، ما و یکایک مسئولان و دولتمردان تامین رضایت مردم است.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شورای شهر ویروس کرونا انتخابات ریاست جمهوری بیکاری جوانان کسری بودجه رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تولید ناخالص داخلی شهرداری تهران شورای شهر جاری ایران مدت مشابه ماهه نخست عدم قطعیت نخست سال سال ۲۰۲۰ ۱ درصد ۹ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی