Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@00:25:35 GMT

حقایقی تکان‌دهنده درباره خودکشی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۷۷۷۳

حقایقی تکان‌دهنده درباره خودکشی

فرارو- این واقعیت تلخ که در هر ۴۰ ثانیه یک نفر در جهان ادامه زندگی را غیر ممکن می‌داند و جام زهر نیستی و مرگ را سر می‌کشد، بسیار دلخراش و تکان دهنده است. در لحظه‌ای که انسان خود را ناتوان از تغیر جهان پیرامون خود می‌بیند، در فضایی تماما وهم‌آلود و ناهشیار نقطه اتصال خود را با جهان هستی قطع می‌کند تا شاید از این طریق در خود اختیار و عاملیتی احساس کند که پیشتر در محیط پیرامون خود احساس نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته عزم راسخ افراد در اقدام به خودکشی همه ماجرا نیست.

در تحقیقات متعدد و مصاحبه‌هایی که با بازماندگان خودکشی‌های ناموفق انجام شده است، جملگی به یک موضوع درناک اعتراف می‌کنند:

"در لحظه آخر پشیمان شدیم ... آرزو می‌کردیم که یاری رسانی وجود داشته باشد...‌ای کاش زنده بمانیم... "

پرسش اساسی اینجاست که اگر با فردی مواجه شدیم که مجموع حالات و احساساتش نمایانگر تصیم یا تفکر به خودکشی باشد چه باید کرد؟ به چه طریقی می‌توان به آن فرد کمک کرد؟

به بهانه روز جهانی پیشگیری از خودکشی مروری بر گزارش تازه انتشار یافته سازمان بهداشت جهانی داریم: بر طبق این گزارش در جهان سالانه حدود ۸۰۰.۰۰۰ هزار نفر از طریق خودکشی جان خود را از دست می‌دهند. شوربختانه در بخش‌هایی از جهان این آمار در حال افزایش است تا آنجا که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های امریکا خودکشی را مشکل روبه رشد سلامت عمومی می‌داند.

در ادامه گزارش اشاره می‌شود که ضروریست به این نکته توجه شود که به ازای هر یک نفری که از طریق خودکشی جان خود را از دست می‌دهد، تعداد بیشتری به خودکشی فکر می‌کنند. بر اساس آمار‌ها در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰ میلیون امریکایی به خودکشی فکر کرده و از این تعداد حدود ۳ میلیون انجام و چگونگی این اقدام را برنامه ریزی کرده بودند و در آخر ۱.۴ میلیون نفر به صورت جدی اقدام به خودکشی کرده بودند.

در حدود هشتاد درصد از خودکشی‌ها در کشور‌هایی با درآمد سرانه پایین یا متوسط در میان اقلیت‌های نژادی قومی و سنین مختلف اتفاق می‌افتد، اما جوانان در سراسر جهان در معرض خطر بیشتر اقدام به خودکشی قرار دارند. آنچه نگرانی دانشمندان را در رابطه با نرخ رو به رشد خودکشی افزایش داده، مربوط به شرایط اقتصادی اجتماعی نامساعد پس از شیوع کرونا است. می‌توان حدس زد که وضعیت بد اقتصادی، از دست دادن شغل و استرس بالا افراد بسیاری را در شرایط بحرانی و شکننده‌ای قرار می‌دهد و در نتیجه این بحران‌های درهم تنیده سوء مصرف مواد و مصرف بیش از حد الکل بالا رفته و در مواردی اقدام به خودکشی نیز افزایش می‌یابد.

تشخیص خطرات
مجموعه‌ای از عوامل خطر آفرین وجود دارند که در پدید آوردن اندیشه‌های مربوط به خودکشی و اقدام به خود کشی ممکن است موثر باشد. تشخیص عوامل پرخطر در نزدیکان از این جهت اهمیت دارد که امکان پیش‌بینی افکار و اقدامات افرادآسیب دیده را ممکن می‌سازد. پس باید به این پرسش‌ها پاسخ دهیم که به عنوان مثال آیا فرد از اختلال خلق و اضطراب رنج می‌برد؟ ایا بیش از حد الکل مصرف می‌کند؟ آیا از بیماری جسمی مهمی رنج می‌برد یا در خانواده نزدیک فرد کسی اقدام به خودکشی کرده است؟

در همین راستا، از دست دادن عضوی از خانواده ممکن است به اقدام به خودکشی منجر شود، به خصوص که حمایت‌های اجتماعی و عاطفی پایدار نیز نداشته باشد. بر اساس نظر مرکز پیشگیری از خودکشی (خط زندگی)، داشتن باور به این مسأله که خودکشی راه حلی شرافتمدانه برای حل مشکلات بغرنج است و تقاضای کمک ممکن است شرم آور باشد، خطر خودکشی را بالاتر نیز می‌برد.

علائم هشدار دهنده
معمولا افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند، تصورات و قصد و نیت خود را با دوستان و خانواده در میان نمی‌گذراند و همین امر تشخیص فرد آسیب پذیر را با دشواری بسیار همراه می‌سازد. در نتیجه وقتی فرد مشکلاتش را بیان نمی‌کند، باید به مجموع حالات و تمایلات و رفتار‌های او توجه شود. از منظر متخصصان برخی رفتار‌ها همچون کلمات فروخورده‌ای که هرگز به زبان نیامده، آشکارا نشان دهنده تمایل به خودکشی محسوب می‌شود.

*ممکن است متوجه شوید که فرد آسیب دیده از طریق اینترنت و یا به صورت شفاهی به دنبال یافتن راهی برای خودکشی است، خرید اسلحه و یا خرید دارو‌هایی که مصرف بالای آن‌ها به مرگ فرد منجر می‌شود نیز از موارد هشداردهنده محسوب می‌شود.

*در مواردی افراد به یکباره و به صورت ناگهانی مصرف الکل و دارو و یا مواد مخدر را افزایش می‌دهند.

*برخی از افرادی که به خودکشی فکر می‌کنند و یا نیت قطعی برای خودکشی دارند، بسیار کمتر و یا خیلی بیشتر از یک فرد نرمال می‌خوابند.

*برخی رفتار‌های بی پروا و عجولانه فرد نیز از مصادیق هشدار نسبت به خودکشی محسوب میشود. مثلا ممکن است درحالت مستی و یا نشئگی بدون بستن کمربند ایمنی رانندگی کنند.

*در صورتیکه فرد به صورت غیر معمولی آشفته به نظر برسد، مدام عصبانی باشد و برای اشتباهات اطرافیانش از انتقام و دیگر راهکار‌های پرخشونت صحبت کند، ممکن است به خودکشی و آسیب به خویشتن نیز فکر کند.

*یکی دیگر از نشانه‌های خطرناک اختلال خلق است. خلق وخوی فرد بدون دلیل خاصی از حالت بسیار سرخوش و شاد به ناراحت و افسرده تغییر می‌کند.

*فرد بسیار ناامید به نظر برسد ومدام از اینکه دلیلی برای ادامه زندگی ندارد صحبت کند.

*ممکن است حالات فرد نشان دهنده این واقعیت باشد که از ناراحتی عمیق روانی رنج می‌برد و توان سخن گفتن از آن را ندارد.

*فرد خود را باری بر دوش خانواده و یا گروه دوستان بداند و خود را عنصری اضافه احساس کند.

* از حضور در جمع امتناع می‌کند و خود را منزوی می‌کند.

درست است که تشخیص این علائم نگران کننده کار آسانی نیست به ویژه در دوران شیوع کرونا که افراد خانواده و گروه دوستان برای حفظ فاصله گذاری فیزیکی زمان بسیار کمی را با یکدیگر سپری می‌کنند. اما اگر به سلامت و جان عزیزانتان علاقه دارید باید به نگرانی‌ها و دلمشغولی آنان گوش بسپارید. سعی کنید که به صورت مرتب سلامت جسمی و روحی عزیزان را چک کنید و یا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت حضوری حمایت خود را نشان دهید.

اگر شما به عنوان مخاطب این گزارش در شرایط نامساعد روحی هستید و یا حتی برای لحظاتی به پایان دادن به زندگی خود اندیشیده اید، بدون لحظه‌ای درنگ با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید و یا با فردی مورد اعتماد درباره ناراحتی‌های خود صحبت کنید و از حمایت‌های اجتماعی اطرافیان به عنوانی راهکاری مناسب بهره‌مند شوید.

گردآوری و ترجمه: زهرا پورنعمت

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات آمریکا آیت الله صانعی خودکشی سازمان بهداشت جهانی اقدام به خودکشی خودکشی فکر اقدام به خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پخش زنده فیلم‌ دختران ایرانی برای مردان خارجی‌ | ماجرای تکان‌دهنده خانه‌های فساد | قاچاق دختران به خارج ا پروژه‌های کینگ، چتربیت و رافائل چه بودند؟

به گزارش همشهری آنلاین، سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی فراجا در تشریح برخی از دستاوردهای پلیس در مبارزه با انواع جرایم سازمان یافته و شبکه‌ای گفت:‌ پلیس به عنوان آخرین و مهم‌ترین حلقه در لبه برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی، از آخرین وضعیت زیر پوست شهر مطلع بوده و مطابق آن اقدام و عمل می‌کند.

اطلاعیه مهم پلیس درباره طرح نور + جزئیات سرویس اسکورت و قاچاق دختران به خارج از کشور برای خدمات جنسی

وی با تاکید بر این که اقدامات و ماموریت‌های پلیس به ویژه پلیس امنیت عمومی فراجا در راستای حفظ سلامت جامعه و ارتقاء امنیت و آرامش در دو بخش جرایم آشکار و پنهان پیگیری می‌شود؛ افزود: در یکی از این جرایم بین بخشی که به شکل نیمه آشکار و نیمه پنهان بود و به پروژه «سرویسِ اسکورت» معروف بود، شاخه خارجی یک باند فساد و فحشاء که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آنها به خارج از کشور کرده بودند، مورد شناسایی قرار گرفت و منهدم شد. در فاز اول رسیدگی به این پرونده ۲۴ نفر، در فاز دوم ۵۷ نفر دستگیر و در فاز سوم نیز تعداد زیادی شناسایی شده که پرونده آنها در دست اقدام و پیگیری است.

قاچاق دختران به ترکیه و گرجستان در پروژه کینگ

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه به پروژه دیگری که به پروژه «کینگ» مشهور است، اشاره کرد و گفت: در این پروژه شبکه‌ای سازمان یافته برای قاچاق زنان به کشورهای ترکیه و گرجستان فعال بود. ارتباطات اعضای این باند با باندهایِ تجارتِ مستهجن و غیراخلاقیِ خارج از کشور مشخص بود و در نهایت نیز اعضای اصلی آن در تهران، البرز، پایانه فرودگاهی و گذرگاه مرزی بازرگان دستگیر و تحویل مراجع قضائی شدند.

پخش زنده فیلم‌های مستهجن از دختران کم‌سن در پروژه چتربیت

سخنگوی پلیس با اشاره به پرونده دیگری موسوم به «چَتِر بِیت» نیز گفت: اعضای این باند اقدام به تهیه فیلم‌های مستهجن و مروج فساد به صورت برنامه زنده برای شبکه‌ها و سایت‌های منتشر کننده محتوای غیر اخلاقی کرده بودند. متاسفانه برخی از دخترانِ کم‌سن و سال و جوان که عمدتا بین ۱۵ تا ۲۶ سال سن داشتند در دام سرکرده شبکه چَتِربِیت که در قالب کارآفرینی برای جوانان در رشته‌های کامپیوتر، زبان انگلیسی، طراحی سایت و شبکه و ... تبلیغ کرده بود، گرفتار شده و پس از شناسایی، ساماندهی و آموزش، اقدام به تولید فیلم‌های جنسی زنده برای مردان با ملیت‌های مختلف آلمانی، فرانسوی، آمریکایی، اوکراینی، روسی، انگلیسی و ... کرده بودند.

بازداشت ۵۰ مدل مستهجن در پرونده رافائل

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه با اشاره به پرونده بزرگ و چندوجهی «رافائل» نیز گفت:‌ اعضای این شبکه با هدف تغییر ذائقه فرهنگی مردم به سوی ابتذال و حیا زدایی از جامعه عفیف دختران و زنان ایرانی دست به کار شده بودند. پلیس توانست با انواع اقدامات فنی دو سر شبکه اصلی، پنج پل ارتباط داخل و خارج، هشت عکاس و فیلمبردار فیلم‌های مستهجن و ۵۰ مدل را شناسایی و دستگیر و سکوهای تبلیغاتیِ آنان را مسدود کند.

وی خاطر نشان کرد: البته کار بر روی این پرونده به اتمام نرسیده است؛ رافائل از سرشاخه‌های اصلی خارج از کشور است که تبعه یکی از کشورهای آمریکای جنوبی و ساکنِ کشورهای همسایه است و تعاملات وسیعی با انواع باندهای فساد، فحشا و سایت های شرط بندی با گردش مالی بالا در خارج کشور دارد و در این سو نیز ارتباط گسترده ای با تولیدکنندگان محتواهایِ مبتذلِ ایرانی و سطحِ یک این پرونده که به خارجِ کشور تردد داشتند، دارد؛ پلیس در این پرونده و بطور خاص از مسیر سازمان جهانی اینترپل و سایرِ راه های قانونی و بین‌المللی در حال پیگیری است.

قاچاق دختران به خارج از کشور به بهانه مسابقه دنس

سخنگوی پلیس در ادامه به پرونده دیگری به نام «لِوِل آپ دنس» اشاره کرد و گفت: در این پرونده گردانندگان به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشورهای همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیر اخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاقِ انسان و تشکیل شبکه‌های فحشا و ... کرده بودند. پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده ای است که مستقیما خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

انهدام خانه‌های فساد سایه در شمال تهران

وی تصریح کرد: پلیس امنیت عمومی به پرونده سایه یا همان خانه‌ فسادِ واقع در یکی از مناطق مرفه تهران که زیر شاخه‌های متعددی داشت نیز ورود کرد که پس از رصد و پایشِ اطلاعاتی دقیقِ صورت گرفته در فاز یکِ این پرونده 8 زن و دو مرد از سرشبکه‌های اصلی و دایرکنندگان فحشا شناسایی، دستگیر و به دستگاه قضا تحویل داده شدند و در فاز دوم که گستردگی جغرافیایی یافته اما تمرکز و عمده فعالیت ها در تهران بود نیز پنج زن و یک مرد در تور اطلاعاتی گرفتار و دستگیر شدند.

کد خبر 846868 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم فراجا قاچاق انسان زنان

دیگر خبرها

  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان توسط مرد نقاش
  • قتل تکان‌دهنده مادر و پسر جوان با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش
  • ماجرای عکس تکان‌دهنده «آلن دلون» که جهان را شوکه کرد
  • جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط ۴ برادر
  • حضور مرد سرشناس و بانفوذ در پرونده قتل چشم‌آبی‌ها | زوایای جدید از قتل تکان‌دهنده یک مرد در بزرگراه + تصاویر بازسازی صحنه قتل
  • ماجرای عکس تکان دهنده اسطوره سینمای جهان چه بود؟
  • ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟
  • جزئیات تکان‌دهنده از عملیات پلیس در زیرپوست شهر؛ از انهدام خانه‌های فساد تا مقابله باقاچاق زنان
  • جزئیات تکان‌دهنده از پروژه «سرویسِ اسکورت»
  • پخش زنده فیلم‌ دختران ایرانی برای مردان خارجی‌ | ماجرای تکان‌دهنده خانه‌های فساد | قاچاق دختران به خارج ا پروژه‌های کینگ، چتربیت و رافائل چه بودند؟