Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@20:24:06 GMT

آموزگاران بدون مرز

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۷۸۳۳۳

آموزگاران بدون مرز

به گزارش خبرنگار مهر، پس از شیوع بیماری کرونا در کشور بنابر تصمیم ستاد مقابله با کرونا و ابلاغ نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه‌های عمومی همچون سایر مراکز فرهنگی، به منظور قطع زنجیره انتقال این ویروس و حفظ جان اعضا و مراجعه کنندگان، به صورت موقت تعطیل شد؛ اما این موضوع به معنای تعطیلی فعالیت و ارائه خدمات کتابخانه‌ها نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهیت حرفه کتابداری از یک سو و نیاز مبرم مخاطبان به کتاب و خدمات کتابخوانی در دوران کرونا، به ویژه کودکان و نوجوانان، باعث شد تا کتابداران به صورت خودجوش با عظیمت به فضای مجازی و استفاده از ظرفیت‌های آن، ارتباط خود را با اعضای کتابخانه‌های عمومی حفظ و خدمات کتابخانه‌ای را به آنها ارائه دهند.

کاظم حافظیان رضوی، عضو انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران درباره تأثیرات وقوع بحران کرونا در ارائه خدمات و فعالیت‌های کتابداران گفت: پیش از هر چیز از همه کتابداران و همه کسانی که در این مدت زحمت کشیدند و نگذاشتند که چراغ کتابخانه‌ها خاموش شود، تشکر می‌کنم. چرا که روشن ماندن چراغ کتابخانه به باز بودن و یا بسته بودن بنای کتابخانه‌ها نیست، بلکه این فعالیت‌ها و خدمات کتابخانه‌ای است که چراغ آن را روشن نگه می‌دارد.

وی افزود: خوشبختانه در این دوران سخت کرونایی، امکانات استفاده از فضای مجازی فراهم بود و کتابداران توانستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند؛ به ویژه کتابداران کتابخانه‌های عمومی که با عموم مردم سروکار دارند، با اقدامات خودجوش و خلاقانه خود باز هم ثابت کردند که کتابخانه عمومی دانشگاه مردم است و با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی خیلی خوب توانستند ارتباط و تعامل خود را هم با اعضا و هم با همه مردم برقرار کنند و نگذاشتند در این دانشگاه به روی مردم بسته شود.

این پیشکسوت عرصه کتابداری و اطلاع‌رسانی با اشاره به مشاهدات خود از فعالیت کتابداران کتابخانه‌های عمومی در دوران تعطیلی کتابخانه‌ها گفت: در کنار ارائه خدمات کتابداری، برنامه‌هایی چون برگزاری برنامه‌های مجازی، وبینارهای مختلف و محافل ادبی آنلاین اتفاقات بسیار خوبی بودند؛ حتی در نقاطی از کشور که کمترین امکان ارتباطی وجود داشت نیز کتابداران سعی کردند تنها با استفاده از یک تلفن همراه پیام شأن را به مخاطب برسانند و خدمات مختلفی از جمله ارائه کتاب‌های الکترونیک، برگزاری پویش‌های مختلف، قصه گویی، کاردستی و غیره را ارائه کنند.

کاظم حافظیان رضوی ادامه داد: در مجموع معتقدم که کتابداران توانستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند و خوشحالم از اینکه این رخ داد باعث می‌شود که از این پس امکانات مجازی به شیوه‌ای بهتر و با تدابیر خیلی حساب شده‌تری در خدمت کتابخانه‌ها و کتابداران قرار گیرد. از سوی دیگر نیز این درک در جامعه ایجاد شد که فضای مجازی چه خدماتی را می‌تواند به مردم ارائه دهد و از این پس می‌توان حساب ویژه‌ای روی ظرفیت‌های آن باز کرد.

این عضو انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران گفت: من یک عنوان مهم برای کتابداران به کار می‌برم و آنها را آموزگاران بدون مرز در آموزش عنوان می‌کنم؛ یعنی هیچ موضوع یا اتفاقی نمی‌تواند کتابداران را از آموزش جامعه بازدارد و کتابداران همیشه سعی می‌کنند که یادگیری مادام‌العمر را هم برای خودشان و هم برای مخاطبانشان فراهم کنند. خوشبختانه این عزیزان در این آزمون هم در جایگاه معلم کتابدار سربلند بوده و هستند.

کد خبر 5022671 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا کتابداران نهاد کتابخانه های عمومی کشور تازه های نشر معرفی کتاب ترجمه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گردشگری ویروس کرونا کتاب و کتابخوانی انتشارات سروش رایزنی فرهنگی نقد کتاب محرم 99 کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات علمی و فرهنگی ادبیات جهان کتابخانه های عمومی کتابخانه ها فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر علیرضا مهرعلیان، رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین به مناسبت هفته سلامت در دیدار با دکتر فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه عمومی استان قزوین گفت: اگر به سواد سلامت اهمیت داده نشود و جدی گرفته نشود، عوارض متعددی را در حوزه‌های مختلف زندگی برای فرد در پی خواهد داشت.

این مقام مسوول با اذعان به اینکه افزایش ارتقای فرهنگ سلامت در جامعه باعث کاهش هزینه‌های درمان و از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند؛ گفت: ارتقای سواد سلامت افراد، باعث می‌شود که فرد، جامعه‌ای ایمن و امید به زندگی بیشتری داشته باشد.

دکتر فاطمه محمدبیگی، مدیرکل نهاد کتابخانه عمومی استان هم ضمن تبریک هفته سلامت و قدردانی از زحمات کادر سلامت، گفت: تلاش برای هم‌افزایی در ارتقای سرانه مطالعه کتاب و آشنایی بیشتر دو حوزه بهداشت و کتاب‌خوانی و استفاده از پتانسیل کتابخانه‌ها به عنوان یک مکان فرهنگی و اجتماعی برای خدمات‌دهی به افراد، بدون هیچ محدودیتی است.

گفتنی است، این نشست به منظور سلامت خانواده و فرهنگ سلامت در اداره کل کتابخانه عمومی قزوین برگزار شد و مقرر شد که با همکاری بین دو حوزه، مسابقه کتابخوانی با موضوع سلامت روان در سامانه مسابقات کتابخوانی برای عموم مردم برگزار شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900612

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری