Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@21:56:29 GMT

سایه سنگین صنایع بالادستی داخلی در افزایش کاذب قیمت خودروها +فیلم

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۸۳۱۲۸

سایه سنگین صنایع بالادستی داخلی در افزایش کاذب قیمت خودروها +فیلم

‍‍‍‍‍‍

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: یکی از دلایل کاذب قیمت خودرو مربوط به صنایع بالادستی داخلی تأمین‌کننده قطعات از جمله فولاد است که آن‌ها را با نرخ بازارهای آزاد جهانی به فروش می‌رسانند.

به گزارش مشرق، مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه طرح ساماندهی بازار خودرو به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است اظهار داشت: این طرح بخش‌های متفاوتی دارد که قسمت کوچکی از آن مربوط به موضوع افزایش قیمت‌ها و تغییرات بی‌دلیل خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: حباب قیمتی بزرگ بازار خودرو

وی با بیان اینکه طرح مذکور اعلام وصول شده است افزود: در این طرح بحث قیمتی خودرو، ارتقای کیفیت، خودروهای هیبریدی و برقی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، با این حال طرح جامع است و نیاز به بحث چندین جلسه کمیسیون به‌روی آن دارد که البته باید نخست کارشناسی‌های دقیق انجام بگیرد و در نهایت به صحن ارسال شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با ابراز تأسف از اینکه "در آنچه این روزها در بازار خودرو شاهد آن هستیم عوامل مختلفی از جمله عوامل داخلی دخیل‌ هستند" گفت: قطعاً قسمت عمده افزایش قیمت رخ‌داده در بازار خودرو کاذب است و حتماً باید این قیمت‌ها کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: چهار شگفت انگیز این روزهای بازار؛ خودرو، مرغ، تخم‌مرغ و کره!

وی با یادآوری اینکه افزایش کاذب قیمت‌ها تنها مختص بازار خودرو نیست بلکه در مسائل مختلفی همچون فولاد نیز رخ می‌دهد تصریح کرد: افزایش قیمت فولاد که بخش زیادی از افزایش قیمت خودرو را رقم می‌زند، مربوط به افزایش قیمت ورق سردی است که از فولادسازهای داخلی تأمین می‌شود.

طاهری تأکید کرد: صنایع بالادستی خودرو از جمله صنایع تأمین ورق که قطعات را در اختیار خودروسازان قرار می‌دهند با افزایش تغییرات قیمت ارز قیمت ورق را بالا می‌برند و به افزایش قیمت خودرو دامن می‌زنند در حالی که این‌ها تولیدات صددرصد داخلی است و هیچ قسمتی از فرآیند تولید وابسته به خارج نیست.

این مسئول گفت: شرکت‌هایی که در این صنایع فعال هستند فروش اقلام خود را با بازارهای آزاد جهانی مقایسه می‌کنند، در حالی که خود آن‌ها هزینه انرژی و کارگری را با تغییرات ارز محاسبه نمی‌کنند و سودهای کلانی به‌دست می‌آورند، با این حال باید این موضوع در صنایع بالادستی و پایین‌دستی خودرو اصلاح شود تا قیمت‌ها کاهش یابد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

دانلود

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین فولاد مجلس شورای اسلامی کمیسیون صنایع و معادن مجلس قیمت خودرو خودرو خودروسازان مشرق صنایع بالادستی افزایش قیمت بازار خودرو قیمت خودرو قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۸۳۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، گفت: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم اما با دولت همراهی کرده‌ایم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی،  محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در  مجلس برگزار شد.

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه با یادآوری اینکه  حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر  به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ ۱۲ میلیارد تومان ناقابل!
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم