Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@03:49:52 GMT

چه افرادی می‌توانند پلاکت خون اهدا کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۲۸۸۶

چه افرادی می‌توانند پلاکت خون اهدا کنند؟

سخنگوی سازمان انتقال خون شرایط اهدای پلاکت خون را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، بشیر حاج بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در مورد اهدا خون گفت: در سال گذشته 31 هزار و 108 واحد پلاکت آفرزیس در مراکز درمانی توزیع شده است و هم اکنون 17 درصد پلاکت مورد نیاز مراکز درمانی کشور با اهدای مستقیم و به روش آفرزیس تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون در 31 مرکز استان کشور امکان اهدای خون به روش آفرزیس وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه پلاکت یکی از ترکیبات خون است که به انعقاد و کنترل خونریزی در بدن کمک می کند گفت: مقدار پلاکت در هر میلی متر مکعب از خون دست کم 150 هزار سلول و حد اکثر 400 هزار سلول پلاکت است که در عمل انعقاد خون نقش دارند و در جلو گیری از خونریزی رگها به وسیله تشکیل توده پلاکتی به ترمیم جداره عروق کمک می کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: با تزریق هر واحد پلاکت میزان پلاکت های بدن بیمارتقریبا 10 هزار عدد درهر میلی متر مکعب افزایش می یابد.

حاجی بیگی تاکید کرد: امکان نگهداری پلاکت در خارج از بدن و درون کیسه های نگهداری تا 3 روز است و این فرآورده حیاتی باید در دمای 20 تا 24 درجه سانتیگراد (دمای اتاق) نگهداری شود. پلاکت به شیوه های مختلفی تهیه می شود.

وی در این مورد گفت: بیشتر پلاکتی که در حال حاضر در کشور تهیه و تولید می شود پلاکت رندوم (Random) است و باید در همان 6 ساعت اولیه پس از اهدای خون از دیگر سلولها و بخش های خون جدا شود و هر 6 واحد آن که توسط6 نفر از اهدا کنندگان خون تهیه می شود یک دُز درمانی است.

حاجی بیگی با اشاره به اینکه باید تهیه پلاکت در آینده به شیوه اهدای مستقیم انجام شود گفت: در روش آفرزیس پلاکت از خون جدا شده و سایر اجزای خون همزمان به بدن اهداکننده باز می گردد.

سخنگوی سازمان انتقال خون در توضیح این روش گفت:در تهیه پلاکت به روش آفرزیس خون اهداکننده توسط یک ست یک بار مصرف جدا و وارد دستگاه تمام اتوماتیکی می شود که می تواند ترکیبات خون را از هم جدا کند. در هر بار اهدای پلاکت به روش آفرزیس به اندازه 6 تا 8 واحد اهدای خون به روش معمول پلاکت جمع آوری می شود.

وی ادامه داد : تفاوت این روش دریافت پلاکت با استخراج پلاکت از کیسه‌های خون اهدایی در این است که منشأ پلاکت، یک شخص است و با میزان بیشتری پلاکت اهدا می‌شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه طول عمر پلاکت 3 تا 5 روز است افزود: در این روش هم پلاکت‌ها بهترحفظ می‌شوند و هم این که به هنگام ورود به بدن گیرنده تنوع آنتی‌ژن کمتری دارد و از نظر ترمیم و اصلاح کمبود پلاکت موفق‌تر عمل می کند.

حاجی بیگی تاکید کرد: پلاکتی که تنها از یک اهدا کننده دریافت می شود احتمال واکنش بدن بیمار به پلاکت را نسبت به دریافت پروتئین های متعدد از اهدا کنندگان مختلف کاهش می دهد. با نیاز روز افزون به مصرف پلاکت، طی 15 سال گذشته میزان تامین پلاکت از 400 هزار واحد به یک میلیون و 200 هزار واحد در سال رسیده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایرانگفت: استان لرستان 34.5 درصد، استان چهارمحال و بختیاری 32.2 درصد و استان های اصفهان و یزد 29.2 درصد از فرآورده های پلاکتی مورد نیاز مراکز درمانی را در سال گذشته به روش آفرزیس تهیه کرده و از استان های پیشتاز کشور بوده اند.

وی اظهار کرد : 100 درصد درخواست پلاکت فرزیس مورد نیاز مراکز درمانی کشور تولید و توزیع شده است.
گفتنی است از 950 هزار واحد پلاکت به دست آمده از خون اهدایی در سال 98 برابر با 268 هزار واحد آن در شهر تهران توزیع شده است. مراکز درمانی و بیمارستانی استان خراسان رضوی با مصرف 78 هزار و 390 واحد و استان فارس با مصرف 77 هزار و 728 واحد بیشترین مصرف کننده پلاکت در کشور بوده اند.

حاجی بیگی با اعلام اینکه امکان اهدای پلاکت به روش آفرزیس درهمه ی مراکز استان ها وجود دارد افزود: هر واحد پلاکت ارزش درمانی 6 تا 8 واحد پلاکت رندوم را دارد به همین دلیل پزشکان معالج نیز از این محصول رضایت بیشتری دارند.

وی در خصوص موارد مصرف این فرآورده خون گفت: بیماران مبتلا به سرطان خون، بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از عملکرد مغز استخوان، بیمارانی که پیوند مغز استخوان انجام داده یا تحت درمان با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند و بیماران تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی از جمله مصرف کنندگان اصلی این فرآورده حیات بخش هستند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: افرادی که بیماری های خونریزی دهنده یا اختلالات انعقادی دارند، بیمارانی که به تزریق پلاکت خون کامل پاسخ نمی دهند یا دارای مقاوت پلاکتی هستند و بیمارانی که اعمال جراحی بزرگ مانند جراحی قلب باز دارند از مصرف کنندگان پلاکت آفرزیس هستند.

وی افزود: شرایط اهدای پلاکت به روش آفرزیس همان شرایط اهدای خون است و افراد از سن ۱۸ تا ۶۰ سال می توانند پلاکت اهدا کنند. وزن بالای ۵۰ کیلوگرم و همچنین اهداکنندگان پلاکت سه روز قبل از اهدا، نباید آسپرین  مصرف کنند، چون آسپرین و مصرف آن فعالت پلاکت در بدن را مختل  می کند.

حاجی بیگی ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما پلاکت به صورت رندوم از خون اهدا کنندگان، به شیوه آفرزیس، اشعه دیده و کم لکوسیت تهیه می شود.

سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار کرد: پلاکت اشعه دیده در بیمارانی که پیوند مغز استخوان شده اند و برخی از سرطانهای خون مورد استفاده قرار می گیرد و هم اکنون در شهرهای مشهد، تهران، ساری، تبریز، اصفهان، شیراز، اهواز و کرمانشاه انجام می شود.

وی گفت: اهداکنندگان خون پس از انجام مراحل پذیرش، معاینه و مشاوره و آزمایش‌هایی نظیر شمارش سلول های خون، تعیین گروه خون، هپاتیت Cو B، ایدز و سیفلیس طی یک فرآیند یک ساعته پلاکت اهدا خواهند کرد.پلاکت اهدایی در روش پلاکت فرزیس معمولا 2 تا 3 روز بعد از اهدا در بدن جایگزین می شود.

حاجی بیگی افزود: اهدا کنندگان پلاکت نباید 3 روز قبل از اهدا آسپرین مصرف کنند زیرا این دارو فعالیت پلاکت در بدن را مختل می کند.

سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه افزایش سن جمعیت در کشور نیاز و مصرف پلاکت رشد بیشتری یافته از همه اهداکنندگان خون خواست با هدف تامین این فرآورده که نقش مهمی در کیفیت درمان بیماران دارد پیش قدم شوند.

وی افزود: در روش پلاکت فرزیس تمامی کیسه ها و سوزنها کاملا استریل و یک بار مصرف هستند و خون اهدا کننده در هیچ مرحله ای با دستگاه تماس ندارد و انتقال بیماریهای عفونی از طریق این دستگاه محال است و ا هدا کنندگان می توانند با خیال راحت به اهدای این ماده حیات بخش اقدام کنند.

گفتنی است هر اهدا کننده می تواند با این روش 2 بار در هفته و حد اکثر 24 بار در سال پلاکت اهدا کنند با این شرط که بین دفعات اهدا دست کم 48 ساعت فاصله داشته باشد.

انتهای پیام/4148

منبع: آنا

کلیدواژه: انتقال خون سازمان انتقال خون پلاکت خون اهدا خون سخنگوی سازمان انتقال خون پلاکت به روش آفرزیس مراکز درمانی اهدا کنندگان اهدای پلاکت پلاکت اهدا واحد پلاکت اهدا کنند مصرف کنند اهدای خون حاجی بیگی هزار واحد خون اهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۲۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند

آفتاب‌‌نیوز :

کاهش فشار خون با سیر ما در این مقاله به موضوع کاهش فشار خون با سیر و نحوه مصرف سیر با این هدف می‌پردازیم.

فشار خون بالا از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از روش‌های اولیه کنترل فشار خون بالا شامل تغییر در رژیم غذایی است. طبق گفته محققان بهداشت اضافه کردن سیر به رژیم غذایی می‌تواند فشار خون را به میزان متوسطی کاهش دهد.

سیر نقش مهمی در رژیم غذایی و همچنین دارویی تاریخ بشر داشته است و در فهرست فروش برتر ده گیاهان دارویی در بین مردم قرار گرفته است. این گیاه دارویی بیش از ۵۰۰۰ سال است که برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و گزارشات کمی در مورد عوارض جانبی وجود دارد.

سیر (Allium sativum) سبزی‌ای است که از زمان‌های قدیم به‌عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می‌گرفته است. طرفداران این روش درمانی بر این باورند که مصرف سیر به عنوان غذا یا مصرف عصاره سیر به شکل مکمل‌های غذایی می‌تواند به درمان فشار خون بالا یا جلوگیری از ایجاد فشار خون بالا کمک کند. در واقع، برخی از مطالعات گزارش می‌دهند که این دارو به اندازه دارو‌های استاندارد کاهش فشار خون موثر است، حتی با عوارض جانبی بسیار کمتر.

تصور می‌شود که سیر ممکن است تا حدی با تحریک تولید اکسید نیتریک (ترکیبی که نقش کلیدی در گشاد شدن رگ‌های خونی شما دارد) به کاهش فشار خون کمک کند. مروری بر چندین کارآزمایی بالینی نشان داده است که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و یا دیاستولیک می‌شود و اثر مفیدی در کنترل فشار خون بالا بالا دارد.

خواص کاهش فشار خون سیر با تولید سولفید هیدروژن و محتوای آلیسین آزاد شده از آلیین و آنزیم آلیناز مرتبط است. طبق یک تحقیق جدید، مکمل‌های سیر ممکن است فشار خون را به همان اندازه موثر کاهش دهند که برخی از دارو‌های مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا می‌توانند.

مکمل با فرآورده‌های سیر ممکن است گزینه درمانی جایگزین یا مکمل قابل قبولی برای فشار خون بالا باشد. علاوه بر این، کارشناسان معتقدند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سیر نیز ممکن است به توانایی آن در کاهش یا جلوگیری از افزایش فشار خون کمک کند.

سیر دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی طبیعی است. به کاهش کلسترول کمک می‌کند، از سرطان و چندین بیماری قلبی عروقی پیشگیری می‌کند و به طور همزمان به عنوان رقیق کننده خون عمل می‌کند. حتی می‌تواند ورم معده را درمان کند.

سیر حاوی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین است که یکی از مفیدترین دارو‌های طبیعی فشار خون بالا است. آلیناز آنزیمی است که هنگام خرد کردن یا جویدن سیر خام آزاد می‌شود. سپس تحت یک سری واکنش‌ها قرار می‌گیرد و در نتیجه آلیسین تشکیل می‌شود. نحوه مصرف سیر برای کاهش فشار خون عبارتست از:

سیر خام: خوردن سیر تازه و خام یکی از دارو‌های گیاهی برای کنترل فشار خون بالا است. جویدن سیر خام آلیناز را برای آزادسازی حداکثر آلیسین فعال می‌کند. برای افزایش بهره‌مندی از خواص آن باید سیر طی یک تا دو ساعت پس از فعال شدن آلیسین مصرف شود. برای کنترل فشار خون می‌توانید این غذا را به طور منظم بخورید.

پودر سیر: گنجاندن سیر در رژیم غذایی روزانه می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلی گرم پودر سیر می‌تواند فشار خون را در حدود ۹ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. دوز ۶۰۰ میلی گرم پودر سیر حاوی ۳.۶ میلی گرم آلیسین و ۹۰۰ میلی گرم حاوی ۵.۴ میلی گرم آلیسین است.

سالاد: همچنین می‌توانید ورقه‌های نازک سیر را مستقیماً به سالاد‌های مورد علاقه خود اضافه کنید. سیر خام خرد شده نیز گزینه خوبی برای تهیه سالاد‌های خوشمزه و در عین حال سالم است. این سالاد سیر رنده شده را بخشی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و دیگر گیاهان گران قیمت برای فشار خون بالا را فراموش کنید.

ترکیب شیر و سیر: این نوشیدنی به عنوان دارو عمل می‌کند و برای سلامت کلی بدن شما نیز مفید است. برای تهیه این نوشیدنی به ده تا دوازده حبه سیر پوست کنده و خرد شده نیاز دارید. حبه‌های سیر را به شیر گرم اضافه کنید. حتی می‌توانید برای نتیجه بهتر یک قاشق غذا خوری عسل به نوشیدنی اضافه کنید.

یکی از درمان‌های خانگی توصیه شده برای کنترل فشار خون ترکیب ماست و سیر است. ماست و سیر باعث کاهش میزان چربی تجمع یافته در عروق و مسدود شدن آن‌ها می‌شود، در نتیجه مانع از افزایش فشار خون و همچنین گرفتگی رگ‌ها و حملات قلبی خواهد شد. بالا بودن سطح کلسترول مضر نیز یکی از علل گرفتگی شریان‌ها و افزایش فشار خون است، در این مورد نیز ماست و سیر با تاثیر مثبت در کاهش میزان کلسترل، به کنترل فشار خون کمک می‌کند.

برای تهیه مخلوط ماست و سیر باید سیر له یا رنده شده را با ماست اضافه کرد و برای داشتن طعم بهتر مقداری نعناع به آن افزود. این پیش غذا باید برای مدتی با معده خالی میل شود تا خواص تغذیه‌ای آن به طور کامل دریافت شود.

فشار خون بالا کنترل نشده علاوه بر افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی، می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند آسیب کلیه، از دست دادن بینایی و حتی اختلال حافظه مرتبط شود. مسئله عوارض جانبی بر محبوبیت دار‌های طبیعی برای کاهش فشار خون نسبت به دارو‌های شیمیایی می‌افزاید.

از طرف دیگر با اینکه افزایش مصرف سیر ممکن است به بهبود سلامت و محافظت بدن در برابر فشار خون بالا کمک کند، مکمل‌های سیر نباید جایگزین مراقبت استاندارد فشار خون بالا استفاده شوند. هرچند سیر در مقادیر معمولی موجود در غذا احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن عوارض جانبی متعددی (از جمله سوزش سر دل، حالت تهوع و اسهال) ایجاد می‌کند. همچنین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی و زنان باردار یا شیرده نباید سیر مصرف کنند.

از آنجایی که سیر ممکن است لخته شدن خون را کندتر کند، مصرف آن همراه با دارو‌های رقیق کننده خون نیز می‌تواند خطر عوارض جانبی مانند خونریزی و کبودی را افزایش دهد. اگر قصد کاهش فشار خون با سیر را دارید، حتما قبل از شروع رژیم درمانی خود با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • اهدای خون در خراسان رضوی هفت درصد رشد کرد
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند
  • رشد هفت درصدی اهدای خون در خراسان رضوی
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند