Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - در شرایطی که شکاف بین حقوق و دستمزد بسیار زیاد است تعداد زیادی از کارگران از ترس بیکاری, در مقابل حذف مزایای شغلی شان در مقابل کارفرمایان متخلف سکوت می کنند و حاضرند با کمترین مزایا به شغل خود ادامه دهند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، تمام مولفه های وزارت کار، برای تمام مشمولان قانون کار«لازم الاجرا» است اما مشاهده می شود که برخی از کارفرمایان واحدهای متوسط و کوچک و واحدهای صنفی به آن عمل نمی کنند,این تخلفات گسترده و تقریباً عرفی شده است و اکثر کارگران نمی توانند از مزایای نیروی کار بهره مند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همه مزایای مزدی قانون کار، شامل حق مسکن، حق اولاد، پایه سنوات و بن خواربار، جزو مزایای مزدی حداقلی حقوق کارگر است و کارفرما باید همه آنها را بدون استثنا در هر ماه به کارگران خود بپردازد. حذف هر کدام از این مزایای مزدی برای کارگر، کاملاً غیرقانونی است؛ حتی اگر کارفرمایی حق مسکن، پایه سنوات و بُن خواربار را به کارگری که مثلاً پدر دو فرزند است بپردازد، اما حق اولاد را به او نپردازد، بدون تردید مرتکب تخلف از قانون شده است و کارگر این «حق» را دارد که از کارفرمای خاطی، در ادارات کار شکایت کند.
اما با این حال، پرداخت صرفاً پایه حقوق خالی، تبدیل به یک سنت عرفی غیرقانونی در بازار کار ایران شده است؛ در واحدهای کوچک و اصناف مانند فروشگاه‌ها، معمولاً کارفرمایان فقط پایه حقوق را به کارگر می دهند و البته ادعا می کنند که کارشان کاملاً قانونی است! عدم پرداخت مزایای مزدی، تنها قانون گریزی متداول در بازار کار ایران نیست.
در معادلات روابط کار ایران که بر زیربنای «ارزان‌سازی» و «بی‌ثبات‌سازی» نیروی کار شکل گرفته، این گونه قانون گریزی ها بسیار دیده می شود. نمونه دیگر آن، انعقاد قراردادهای موقت یکماهه یا سه ماهه و یا حتی سفید امضا با کارگرانی است که یک کار مستمر دارند و فعالیتشان پروژه‌ای یا موقت نیست؛ درحالیکه ماده هفت قانون کار، علیرغم ابهامات و مشکلات ماهوی که دارد، اصل را بر حاکمیت اراده کارگر و قرارداد دائم در کارهای مستمر قرار داده، از دهه هفتاد شمسی، قراردادهای موقت کار، تبدیل به پارادایم مسلط در بازار کار شد؛ این سیاست بی‌ثبات‌سازی در گذر سالها و دهه‌ها، در مسیر خود، تغییر شکل پیدا کرد و با سیاستِ ارزان‌سازی کارگر همراه و عجین شد؛ اکنون در سال های سال 90، نتیجه ی ترکیب این دو سیاست به اینجا کشیده شده است که انبوه کارگرانِ قرارداد موقت یا فاقد قرارداد که حتی حداقل مزایای مزدی مصوب شورایعالی کار را هم دریافت نمی‌کنند.
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون شورای اسلامی کار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ،با اشاره به اینکه 96 درصد قراردادهای کار موقت است گفت: به صورت حدودی 35درصد از 96درصد قراردادهای موقت، از مزایای شغلی بهره مند نیستند.
وی درباره کارگرانی که مزایای قانون کار را دریافت نمی کنند گفت: متأسفانه شاهد این هستیم که کارگرانی در جامعه مشغول فعالیت هستند که حداقل های قانونی کار را دریافت نمی کنند. این کارگران در بهترین حالت تنها پایه حقوق را دریافت می کنند و مشمول سایر مزایا نمی شوند.
توفیقی با بیان اینکه یکی از دلایلی که نمایندگان کارگران مصوبه دستمزد 99 را امضا نکردند، بحث این بود که کارفرمایان بسیاری در کشور وجود دارند که حق و حقوق کارگران را به صورت کامل پرداخت نمی کنند ادامه داد: درست است که پرداخت حق سنوات، بن خوار و بار، حق مسکن یک قانون است. اما به بسیاری از کارگران پرداخت نمی شود.
به گزارش تسنیم، با وجود اینکه قانون گریزی کارفرمایان درباره عدم پرداخت مزد کامل می تواند از سوی کارگران در مراجع قانونی پیگیری شود اما مشاهده می کنیم که کار اکثر کارفرمایان به مراجع قانونی کشیده نمی شود که دلیل اصلی آن ترس از بیکاری کارگران است.
در شرایط که بیکاری در کشور بیداد می کند, اکثر کارگران برای ترس از بیکاری مجبور هستند که در مقابل اجحاف هایی که در حقشان می شود, کوتاه بیایند. به عبارت بهتر اگر زیرساخت های لازم برای نیروی ارزان از بین برود، و کارگر قرار داد دائمی داشته باشد, کارفرمایان به خود اجازه این را نمی دهند که از اجرای قوانین سرپیچی کنند.
فرامرز توفیقی می گوید: وقتی منِ کارگر، قرارداد یکماهه یا سه ماهه یا حتی یک ساله دارم اما حتی یک نسخه از آن به ادارات کار ارسال نشده، چطور می‌توانم از کارفرما شکایت کنم؛ آیا پس از شکایت، می‌توانم به سر کار بازگردم؟ آیا بعد از آن، کارفرما قراردادِ من را تمدید خواهد کرد؟!
توفیقی بیان کرد: دولتمردان می گویند اگر کارگری این مزایا را دریافت نمی کند، به ادارات کار شکایت کند. اما به راستی کدام کارگر شکایت می کند؟ کارگری که قرارداد شفاهی دارد شکایت کند؟ کارگری که طبق ماده 7 قانون کار قراردادش لحاظ نمی شود و حتی یک نسخه از قراردادش در اداره کار نیست شکایت کند؟کارگری که از ترس بیکاری و نداشتن امنیت شغلی کار می کند شکایت کند؟کارگری که هیچ دفاعی ندارد، شکایت کند؟
رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه 30سال از تصویب قانون کار می گذرد اما قانون کار برای کارگران در کارگاه های کوچک اجرا نمی شود گفت:بهتر است برای افزایش دستمزد پایه حقوق افزایش پیدا کند که اگر کارگری مزایای حقوق را دریافت نکرد بتواند از بس هزینه های زندگی بربیاید.
وی افزود: دولت برای کارمندان خود اعلام کرده است که مزد و تفاوت تطبیق باید 2میلیون و 800 هزار تومان شود. نمایندگان کارگران هم همین نظر را دارند، می گوییم دستمزد کارگران باید 2میلیون و 800 شود. چرا که کارمندان مطمئن هستند که دولت مزایا را پرداخت می کند اما کارگران با کارفرماهایی روبرو هستند که امکان پرداخت نکردن مزایا را دارند. بنابراین مجبور مولفه هایی را لحاظ کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد.
توفیقی با اشاره به اینکه96 درصد قراردادهای کار موقت است گفت: می توانیم به صورت حدودی بگوییم حداقل 35 درصد از قراردادهای موقت اینگونه هستند. یعنی حقوق و مزایای شغلی را دریافت نمی کنند. بهره‌وری دستمزد و ماده 41 در دستمزد امسال اجرا نشد. دستمزد کارگران از کارمندان کمتر است و دولت و کارفرمایان به قول خود عمل نکردند.حداقل دستمزد کارگران مطابق هزینه های سبد معیشت بسیار از هزینه های زندگی کمتر است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: قراردادهای موقت دریافت نمی کنند مزایای شغلی مزایای مزدی پایه حقوق قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۳۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه کرج با بیان اینکه زلزله عظیمی کاخ‌های ستم را در حال فروریختن است، شاهد هستیم، بیان داشت: امروز فلسطین به مساله اول دنیا تبدیل شده و همه مردم دنیا به زبان ما، شعار مرگ بر اسرائیل سر می‌دهند. امروز مخالفان رژیم صهیونیستی در کاخ سفید تحصن کرده و جنبش دانشجویی بزرگی در اروپا، آمریکا که حتی دانشجویان ژاپنی نیز در آن حضور داشتند را شاهد هستیم، اما باید بگوییم در این شرایط هنوز برخی کشور‌ها که باید در صف مقدم باشند در خواب به سر می‌برند. 

در حالی که اعتراضات دانشجویان آمریکا به شکل گسترده در رسانه ها بازتاب داده شده است، امام جمعه کرج با بیان اینکه هیچ یک از رسانه‌ها نمی‌توانند برخورد پلیس را با این دانشجویان نشان دهند، گفت: در طول این سالها، سرمایه گذاری‌های زیادی انجام شد تا ظلم به مردم فلسطین دیده نشود، اما امروز به خوبی شکاف بین مردم و دولت آمریکا نمایان شده است.

حسینی همدانی با اشاره به سکوت برخی از کشور‌ها و به عبارت دیگر لال شدن آن‌ها در برابر اتفاقات در آمریکا و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: باید به آن‌ها بگوییم که دموکراسی که از آن صحبت می‌کردید این بود و چرا در برابر بازداشت دانشجویان و پروفسورانی که از خود دفاع می‌کنند سکوت کردید.

نماینده ولی فقیه در البرز با اشاره به اینکه وعده صادق چهره واقعی استکبار را به دنیا نشان داد و مردم ما امروز با اطمینان بیشتری آمریکا را لعن می‌کنند گفت: وعده صادق آب را به لانه مورچه ریخته و همه در حال استعفا دادن هستند، البته این را نیز باید بیان کرد که برای اینکه اذهان عمومی را منحرف کنند برای ایران داستان درست می‌کنند.

حسینی همدانی با اشاره به اینکه در وعده اعتراضات دانشجویی عرصه‌ها را بر آن‌ها تنگ کرده است، تاکید کرد: نهاد‌هایی از جمله دیوان بین المللی باید بهتر دیده و پاسخ این رژیم منحوس جنایتکار را بدهند، البته این سوال پیش می‌آید که اگر جنایتکار جنگی نیست، پس چیست شاید هم به همین منحوس جایزه صلح نوبل نیز بدهند.

وی با اشاره به اینکه اسرائیل به تنهایی جنایتکار جنگی نیست، افزود: بلکه تمام آن‌هایی که به این جنایتکار سلاح داده و فضا را برای آن فراهم کرده در این جنایت‌ها شریک هستند. امروز صدای آن خانمی که در این تجمعات فریاد می‌زد که من فیلسوف هستم باید برای غرب زده‌ها و واداده‌های داخلی بار‌ها و بار‌ها پخش شود.

حسینی همدانی با بیان اینکه نخبگان و فرهیختگان در اعتراضات دانشجویی ِآمریکا حضور دارند، بیان داشت: این واداده‌ها که تا فرصتی پیدا می‌کنند بلندگوی غربی‌ها می‌شوند چرا امروز در برابر رفتار پلیس آمریکا که دانشجویان را کتک می‌زنند سکوت کردند

امام جمعه کرج در ادامه با اشاره به اینکه رسانه‌هایی از جمله بی بی سی با هدف منحرف کردن افکار عمومی به دنبال درست کردن داستان‌هایی برای ایران هستند، گفت: البته خودشان نیز در دام این قصه‌ها گرفتار شدند.

وی با بیان اینکه استعفا‌های امروزی که در آمریکا شاهد هستیم خود دلیل محکمی بر پیروزی است، خاطر نشان کرد: اینکه بعد از حدود ۲۰۰ روز بدون اینکه اسرا را آزاد و یا حماس را شکست بدهند، آتش بس اعلام کنند خود نشان دیگری از شکست استکبار جهانی است.

نماینده ولی فقیه در البرز در بخش دیگری از سخنان خود به اجرایی نشدن طرح‌هایی از جمله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در جلساتی کم کاری و یا مسایلی را که سبب وارد شدن خسارت به کشور می‌شود را بیان می‌کنند مانند همین سند تحول بنیادین، که بر روی زمین مانده است، انتظار ما از دستگاه قضا این است که به عنوان مدعی العموم وارده شده و این دستورات بر زمین مانده را به سرانجام برسانند.

حسینی همدانی با بیان اینکه فرصت‌ها به سرعت از بین می‌روند اگر برنامه‌ای نداشته باشید، افزود: با گذشت ۲ ماه از شروع سال، هنوز طرح و ایده‌ای برای افزایش مشارکت مردم در تولید ارائه نشده است.

امام جمعه کرج به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: انتظار می‌رود که در این مرحله نیز شاهد مشارکت هر چه بیشتر مردم باشیم.

وی ضمن رد هر گونه حمایت وی از کاندیدا‌های مجلس شورای اسلامی گفت: این مساله دروغ بوده و هر گونه انتصابی به خود را نیز تکذیب می‌کنم.

نماینده ولی فقیه در البرز و امام جمعه کرج در بخش دیگری از سخنان با بیان اینکه امروز ایران به قدرت برتر خاورمیانه تبدیل شده است، اشاره کرد و گفت: آمریکا با خارج شدن از برجام در سال ۹۷ به دنبال این بود که ایران را به زانو درآورده و بار دیگر سلطه خود را بر ما حاکم کند، این در حالی بود که ایران از وابستگی کامل در دوران طاغوت به قدرت برتر خاورمیانه تبدیل شده بود.

خطیب جمعه کرج با اشاره به درایت رهبری در کمک به توسعه کشور، عنوان کرد: در طول مدت رهبری ایشان، نحوه انتخابات عقلایی و نجات دهنده کشور توسط معظم له کاملا قابل مشاهده است. یا به عنوان مثال در سال ۶۹ و در زمان حمله عراق به کویت، مجمع شورای مبارزین درخواست حمایت از عراق را داشته و یا برخی از جریانات اصلاحات نیز رسما ورود ایران به جنگ را خواستار شده بودند، اما وظیفه ما این بود که در سیاست خارجی و مواضع خود در قبال عراق تصمیمات درستی می‌گرفتیم. در چنین شرایطی مقام معظم رهبری تصمیم گرفتند که ورود ایران به این جنگ آینده روشنی ندارد، ایشان فرمودند تجاوز را به شدت محکوم کرده و بعد‌ها نیز بر روی موضع خود ایستاده و اجازه ورود ایران به جنگ را ندادند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟
  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است