Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در پی نمایش تروریسم فرهنگی در فرانسه علیه رسول اعظم الهی حضرت محمد صل الله علیه وآله وسلم، ۷۰۰ نفر از اساتید دانشگاه‌های ایران در نامه‌ای روشنگرانه و فرهنگی - تمدنی خواستار کنش‌گری فعال نخبگان و دانشمندان اروپایی علیه سکوت سیاستمداران اروپایی و این واقعه تروریستی تاسف بار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن این نامه آمده است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

استادان و صاحب‌نظرانِ محترم دانشگاهی در اروپا

سلام علیکم

با نهایت تاسف و تالم باردیگر شاهد نمایش تروریسم فرهنگی نشریه‌ای فرانسوی در ترور شخصیت رسول الهی و محبوب جهان و اسلام؛ پیامبر رحمت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) بودیم؛ عملی شنیع که دوباره پس از ۵ سال تکرار شده است.

تلخی و تأسّفِ عمیقِ ما که جمعی از استادانِ دانشگاه‌های ایران هستیم، موجب گردید که به تناسبِ مسئولیّت‌ها و تعهّدِ معرفتی و فکریِ خویش نسبت به واقعیّت‌های جهانی و غربی، به‌اجمال و گذرا، مسأله‌ها و دغدغه‌های مهمی را با شما عالیجنابان در میان بنهیم و بابِ گفتگو و تأمّل را در اکتشاف تجربه‌های حقیقی و اخلاقی بگشاییم.

۱. قرن‌ها پیش از آن‌که «آزادی» و «آزادیِ اندیشه» و «آزادیِ بیان» در جوامعِ غربی، ارزش و اعتبار یابد و بر صدر بنشیند، دینِ مترقی اسلام و شخصِ رسولِ اعظم- صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - از جانب پروردگار عالمیان روایتی آسمانی و انسانی از آن ارائه کرد و این گوهر را به ارمغان آورد. در سایۀ همین «فلسفۀ اجتماعیِ قُدسی و الهی» بود که به‌تدریج، «تمدّنِ اسلامی» شکل گرفت و قلّه‌های علم و معرفت در جوامعِ اسلامی پدید آمدند و هم‌اینان، کاروانِ بشریّت را در عرصه‌های گوناگون، ده‌ها گام به پیش بردند. امّا گویا منطقِ آزادی در «تمدّنِ غربی»، ماهیّت و دلالت‌های دیگری دارد که نتایجِ ناخوشایندِ آن نمایان می‌شوند. بدیهی است که باید میانِ «آزادی» و «گفتگو»، «تبادل‌نظر» و «نقادی» و «اندیشه‌ورزی» ازیک‌سو، و «هتاکی» و «اهانت»، «تخریب» و «تمسخر» و «پرده‌دری» ازسوی‌دیگر، تفاوت نهاد و هر آنچه‌که گفته یا نوشته می‌شود را به پای گوهر شریف آزادی ننوشت و بیش از این به آزادی، «ظلم» روا نداشت. ارزش و اعتبارِ آزادی، آن‌گاه که دست‌مایۀ «غرض‌ورزی‌ها»، «سیاسی‌کاری‌ها» و «خدعه‌گری‌ها» قرار می‌گیرد و به بهانه‌ای برای زیرپانهادنِ «ارزش‌های عالیِ انسانی» و «مقدّساتِ مسلّمِ بشری» فروکاهیده می‌شود، به‌سادگی رنگ می‌بازد؛ چنان‌که اینک در تمدّنِ غربی، چنین وضعی پدید آمده است.

۲. بسیاری از شما فرهیختگان و محقّقان و دانشمندان علم و معرفت در دانشگاه‌های اروپا، به‌درستی می‌دانید که اسلام و مسلمانان، سرِ «ستیز» و «جنگ» و «نزاع» با مردمانِ جهان و غرب ندارند و صادقانه و صمیمانه، معتقد به «همزیستیِ مسالمت‌آمیز و انسانی» با آن‌ها هستند. «آتش‌افروزی»، «جنگ‌طلبی»، «مردم‌کُشی» و «تروریسم»، سخت از آیینِ مقدّسِ اسلام و سیرۀ رسولِ اعظم - صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - به دور است؛ اسلام، همواره هوادارِ «استدلال»، «برهان» و «منطق» بوده و «سخن» را بر «جنگ»، «گفتگو» را بر «تک‌گویی»، «ادب» و «حرمت» را بر «هتاکی» و «توهین»، «انصاف» و «احسان» را بر «غرض‌ورزی» و «تحریم»، و «آزاداندیشی» و «گشودگیِ فکری» را بر «تعصّبِ کور» و «تقلیدِ جاهلانه»، ترجیح داده است. با تاسف عمیق، اما آنچه‌که در میانِ مردمانِ غربی از اسلام نشان داده می‌شود، «بازنمایی‌هایی صهیونیستی و معارف هالیودی از اسلام» است که با حقیقت، نسبتِ «وارونه» دارد. آیت‌الله العظمی خامنه‌ای رهبر حکیم ما در دو نامۀ مهم خویش به جوانانِ غربی، کوشید که آن‌ها را از این «قفسِ ساختاری» و «حصارِ معرفتی» خارج سازد و آن‌ها را به «مطالعاتِ مستقیم» و «مواجهاتِ بی‌واسطه»، تشویق نماید تا «حقیقتِ مظلوم»، بیش از این قربانیِ خیانت‌ها و خدعه‌های رسانه‌ای ساختار‌های تبلیغیِ مسلّطِ صهیونیست‌ها در اروپا و آمریکا نشود.

عالیجنابان و دانشمندان مراکز علمی و دانشگاهی اروپا! همکاران شما در ایران بزرگ از شما اهلِ معرفت و اندیشه نیز توقع دارند تا حقیقت را در معرکۀ این تروریسم فرهنگی و درّنده، «تنها» و «بی‌دفاع» نگذارید، به صحنه بیایید و دستِ یاری به‌سوی او دراز کنید. باید قاطعانه، «دروغ‌گویی» و «وارونه‌نمایی» و «تحریف‌گریِ» نهادینه‌شده در غرب را که شما گرامیان را از مرجعیت اجتماعی دور کرد افشا نمود و نقشه‌های جنگ افروزانه صهیونیست‌ها و همکاران افراطی و جنگ طلب آمریکایی شان را نقشِ بر آب کرد.

بیشتر بخوانید

شکست سیاست دشمن، نتیجه بصیرت دینی و مهارت ملی ایرانیان

۳. دوستان و همکارانِ ارجمند! شایسته است دراین‌باره نیز اندیشه کنید که چگونه می‌توان خشونت و سبعیّتِ جریان‌های تکفیری همچون داعش را به اسلام نسبت داد؟! ازیک‌سو باید پرسید آیا قرآنِ کریم و سنّتِ رسولِ اعظم - صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - به چنین وحشی‌گری‌ها و بی‌رحمی‌هایی دلالت دارد و آن‌ها را تجویز می‌کند؟! آیا به‌‎راستی، فقهِ وهابیّت و آل‌سعود و طالبان و القاعده و داعش، همان فقهِ اسلامِ نابِ محمّدی- صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - است؟! آیا علمای راستینِ شیعه و سنّی، چنین برداشت‌ها و تفسیر‌هایی از اسلام را تأیید کرده و آن‌ها را مطابقِ اسلام شمرده‌اند؟! ازسوی‌دیگر، اما می‌گوییم؛ شما گرامیان به خوبی مطّلعید که گروه‌های تروریستی و صنایعی همانندِ داعش، ساختۀ دولتِ امریکا هستند و «لشکرسازی‌های اروپایی»، جبهه و توان‌شان را در بلاد شما و دیگر بلاد به خصوص آسیای غربی وسیع کرد! چگونه است که «فلسفۀ اجتماعیِ تمدّنِ غربی»، از شرافت و کرامتِ انسان و جانِ او سخن می‌گوید و در سخن «تروریسم» را ناروا می‌شمارد، امّا در عمل، دستِ پیدا و پنهانِ دولت‌های غربی، صنعت «گروه‌سازیِ تروریستی» را رهبری و حمایت و از جوامعِ مختلفِ غربی برای آنها، «سربازگیری» می‌نماید؟! عالیجنابان! آیا گمان نمی‌برید همین «تناقض‌های بزرگ» و «دوگانگی‌های تلخ»، موجباتِ فروپاشی و انهدامِ فلسفۀ اجتماعیِ غرب را در روزگار ما فراهم آورده است؟ آن‌که باید دربارۀ پیداییِ این گروه‌های تروریستی، پاسخگو باشد، نه اسلام است و نه مسلمانان، بلکه این دولت‌های غربی به‌خصوص امریکا و برخی سیاستمداران گوش به فرمانش در اروپا، و همچنین دولت‌های به‌ظاهر اسلامیِ همسو با آن‌ها هستند که باید در جایگاهِ متّهم نشانده و مؤاخذه شوند. فرصت را مغتنم شمرده و گلایه عمیق خود را از سکوت مجامع علمی و معرفتی اروپا در ترور سپهبد اسلام و ایران؛ قاسم سلیمانی از سوی دولت جنگ طلب آمریکا اعلام می‌نماییم، گو این که جغرافیای اروپا به آن مرد بزرگ بدهکاری‌های سنگینی دارد، زیرا اگر تکاپو‌های شبانه روزی، فرافرقه ای، فرا نژادی و انسانی او نبود اکنون شهر‌ها، خیابان‌ها و کوچه‌ها و مراکز علم و تحقیق تان به اسارت تروریسم کور داعش؛ این ولیده‌ی پنتاگون و سیا در آمده بود؛

۴. نیک می‌دانیم و می‌دانید که دورۀ تاریخی اخیرِ تمدّنِ غربی، با به‌حاشیه‌راندنِ «دین» و ستیز با دین و دیانت آغاز شد و در ظاهر پرطمطراق و پیشرفته شد؛ اکنون این مسیر، به تمامیّتِ خویش رسیده و دهه‌هاست که مصائب و چالش‌های ناشی از آن، سربرآورده و جامعۀ غربی را به سختی در بحران‌های معنایی و هویّتی فروبرده و انسانِ غربی را گرفتارِ اضطرار و سرگردانی و دغدغه‌های گزنده کرده است. اینک پس از چند سده حرکتِ پُرشتاب در این مدارِ مادی که حاوی برخی نتایج سودمند مادی نیز بود، اما به نظر می‌رسد وقتِ اعتراف به خطا و جبرانِ این قصور و تقصیر معرفتی فرا رسیده است تا بیش از این، مردمانِ غربی، هزینۀ عجز‌ها و شکست‌های پی‌درپیِ «فلسفه‌های اجتماعیِ بشرساخته» را نپردازند. گو این که بدون‌شک، شما اصحابِ معرفت و نظر می‌توانید و شایسته است نهضتِ «بازگشت به دین» را رقم بزنید و در برابرِ «خشونت‌های نهادینه‌شده نسبت به دین و دینداری» - به‌خصوص، نسبت به اسلام و مسلمانان- بایستید و «منزلتِ دین» و «حرمتِ دیندارن» را به جایگاهِ اصلی‌اش بازگردانید و در این مسیر راستین، نباید طراحی‌های صهیونیستی - آمریکایی نظیر تروریسم فرهنگی شارلی ابدو این حق طلبی را به حاشیه براند.

۵. همۀ آنچه‌که در تمدّنِ غربی می‌گذرد، حاصلِ ارادۀ آگاهانۀ مردمانِ غربی نیست و برخلافِ شعار و آرمانِ آزادی که لیبرال- دموکراسی، خویش را پرچمدارِ آن می‌شمارد، قدرتِ پنهان، امّا تعیین‌کننده در تمدّنِ غربی، در اختیارِ «کلان‌سرمایه‌دارانِ صهیونیست» است که در پسِ پردۀ سیاست و اقتصاد و فرهنگ، نشسته‌اند و عروسک‌های خیمه‌شب‌بازیِ خویش را، آن‌گونه‌که می‌خواهند، به حرکت درمی‌آورند.

اینک در نهایت احترام از حضور عالیجنابان می‌پرسیم؛ دانشگاهیانِ آزاداندیش و صاحب‌نظرِ اروپایی، چه زمانی باید جوامعِ غربی را از وجودِ این «دست‌های خبیثِ پشت‌پرده»، آگاه کنند و نشان دهند که سیاستِ دولت‌های غربی، همواره «ساخته» و «مغلوبِ» خواسته‌های جهان‌سوزِ این کلان‌سرمایه‌دارانِ زالوصفت و بی‌رحم است؟! تا آن‌هنگام که دولت‌ها و دولت‌مردانِ غربی، از این‌چنین «اسارتِ ساختاری» و «بردگیِ نهفته» خارج نشوند و به‌جای ملاحظۀ منافعِ آن‌ها، مصالحِ حقیقی و واقعی مردمِ خویش را در نظر نگیرند، هیچ گِرهی گشوده نخواهد شد و تمدّنِ غربی، بیشتر از گذشته از سوی آزادیخواهان و مردمان حق جوی جهان طرد خواهد شد.

به نظر همکاران شما در ایران، اهانتِ تلخ و اندوه‌بار به رسولِ اعظم - صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - که خود مبشر گوهر آزادی و کرامت و آزادگی انسان در تمامی اعصار است نیز، تنها برخاسته از خدعه و خیانتِ صهیونیست‌های سیاست‌پرداز و بازی‌گردانی است که باواسطه و به‌طورِ غیرمستقیم، نفرّتِ شیطانیِ خویش را نسبت به اسلام راستین، ابراز می‌کنند و زخمِ بر دلِ میلیون‌ها مسلمانِ شیفتۀ رسولِ اعظم - صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌سلّم - و خردمندان جهان می‌نشانند. دشنام به رسول الهی و ارزش‌ها و سنت‌های بیش از یک میلیارد انسان در حالی با ادعای آزادی بیان از سوی سیاستمداران اروپایی مجاز شمرده شده در حالیکه توهین به مقامات غربی و همچنین پرسش در چیستی و چگونگی هولوکاست در همین کشور‌ها جرم انگاری شده است؛ تناقض‌هایی که نمی‌شود از زیر بار مسوولیتش شانه خالی کرد!

این نامه پیامی است از سوی ملت بزرگ و مسلمان ایران و دانشگاهیان و نخبگان این سرزمین پهناور و تمدن ساز که جمعی از استادان آن را با شما گرامیان در میان گذاشته و خواستار شکست سکوت شما عالیجنان و تذکر تان به سیاستمداران و ایجاد نهضت روشنگری در جامعه هستند.

سلامتی و موفقیت شما را در این راه خطیر از خدای بزرگ خواستاریم

بیست و چهارم شهریور ۱۳۹۹

تهران؛ جمعی از استادان دانشگاه‌های ایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه بسیج اساتید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۶۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است

آیت الله فاضل لنکرانی گفت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله‌ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

به گزارش شفقنا، مراسم تجلیل از اساتید منتخب مرکز فقهی ائمه اطهار در سالن فقاهت این مرکز برگزار شد. آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در این مراسم اظهار داشت: لازم است از اساتید برجسته‌ای که با مجتمع آموزشی ائمه اطهار ارتباط داشته و برای تعلیم و تعلم طلاب زحمت می‌کشند تشکر کنم. هر چه زحمت بیشتری برای رشد علمی طلاب کشیده شود، نتیجه بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه طلاب زحمتکشی در حوزه علمیه قم و مرکز فقهی ائمه اطهار مشغول به علم آموزی هستند، بیان داشت: همه دست به دست هم می‌دهند که مجموعه ائمه اطهار در ساحت‌های تهذیبی، علمی، پژوهشی و سیاسی در میدان حاضر باشد. مرکز آموزشی ائمه اطهار در میدان تفسیر، کلام و فقه حضور دارد و در این مسیر از اساتید صاحب فن استفاده می‌کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه مسائل مهم سیاسی مرتبط با نظام در مرکز فقهی ائمه اطهار به طور جدی دنبال می‌شود، بیان داشت: دانش آموختگان این مرکز در قوه قضائیه مشغول به کار شده و تأثیرگذار بودند و حتی در انتخابات خبرگان شرکت کردند؛ همچنین موضوعات مورد نیاز نظام در هیچ مؤسسه‌ای به اندازه مرکز ائمه اطهار مورد توجه قرار نگرفته است و این امور سبب افتخار ما است.

آیت الله فاضل لنکرانی هدف هر استاد را تربیت طلبه برای نشستن در همان کرسی و ارائه مباحث به آیندگان دانست و تصریح کرد: به دنبال این هستیم که طلاب سطح و خارج بتوانند به توانایی و مهارت تدریس برسند و بتوانند آموخته‌های خود را منتقل کنند؛ به برکت وجود اساتید برجسته، نسل‌هایی از اساتید در شرف تکوین در مجموعه آموزشی ائمه اطهار هستند که برای ما توفیق بزرگی است. هدف مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی تربیت افرادی بود که برای اسلام عَلَم بشوند.

وی در ادامه با بیان اینکه مرکز فقهی ائمه اطهار هیچ ارتباط مالی و تشکیلاتی با نهادهای دولتی نداشته، بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا تشنه حضور یک روحانی قوی و صاحب معلومات هستند، تا محوری باشد که مردم دور آن جمع شوند و به آن پناه بیاورند. در اهداف این مرکز چنین مسأله‌ای وجود دارد زیرا همانطور که مشتاق خدمت به نظام اسلامی و مردم هستیم، حاضر به خدمت به حوزه علمیه نیز هستیم.

وی با تأکید بر اینکه امید در اساتید حوزه در حال از بین رفتن است، ادامه داد: در گذشته استاد در حوزه برای تدریس خود میدان داشت و تلاش می‌کرد که خودش و دیگران را از نظر علمی ارتقاء دهد اما امروز این مهم کمرنگ و نگران کننده شده است؛ بارها این مبحث تذکر داده شده است اما این صدا به جایی نمی‌رسد. اگر زمینه تقویت استاد در حوزه را از بین ببریم، حوزه دیگر ارزش ندارد. بقاء حوزه به این است که حداقل ۲۰درصد از دروس خارج تولید مبنا کنند.

وی وضعیت اساتید در بدنه حوزه را نامطلوب توصیف کرد و بیان داشت: حدود ۱۵۰ استاد در سال گذشته تدریس داشتند اما در سال جاری بعضا تا دو ماه از تدریس محروم بودند؛ استادی که سالیانی حدود ۱۰۰ شاگرد در درس خود داشته است، در سال جاری به ۱۰ نفر رسیده است در حالی که علمیت این استاد ثابت شده است. مراجع، رهبری و مسؤولین حوزه باید به این مسائل توجه کنند. اساتید باید از جهت معیشت تأمین شوند.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه برخی از تلاش‌های آیت الله اعرافی در تأمین معیشت اساتید به ثمر رسیده است، تأکید کرد: کار اصلی، رشد علمی استاد است اما در مواردی مشاهده شد که درس استاد تعطیل شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه لازم است برای آینده حوزه علمیه، بزرگانی در فقه و تفسیر تربیت کنیم، تأکید کرد: تلاش‌های زیادی در حال انجام است اما تداوم این نابسامانی چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای آینده حوزه ایجاد نمی‌کند. نمی‌خواهیم زحمات را انکار کنیم اما لازم است از باب دلسوزی برخی مسائل مطرح شود.

آیت الله فاضل لنکرانی با قرائت آیه شریفه «وَفَوْقَ کُلِّ ذِی عِلْمٍ عَلِیمٌ» بیان داشت: بالاتر از هر صاحب علمی یک علیم وجود دارد و این انسان را ترغیب می‌کند که هر چه بیشتر سراغ علم و دانایی برود؛ شرافت علم به این است که حد معینی ندارد و اگر انسان تمام عمر خود را صرف علم آموزی کند، باز هم وقت کم می‌آورد.

گفتنی است در پایان این مراسم، از حضرات آیات و حجج اسلام اقایان نجفی یزدی به عنوان استاد منتخب خارج تخصصی، قائنی استاد منتخب خارج عمومی، نظری منفرد استاد منتخب تفسیر، شورگشتی و میری اساتید منتخب سطوح عالی، حسینی بادکوبه‌ای استاد منتخب تمهید خارج، محمد دشتی استاد منتخب تاریخ و سیدلطف الله جلالی استاد منتخب کلام تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • آیت الله نورمفیدی: اعتراضات دانشجویان آمریکا و اروپا نشانه شکاف عمیق درون کشور‌های غربی است
  • فاضل لنکرانی: «امید» در میان اساتید حوزه در حال از بین رفتن است
  • آمریکایی‌ها درباره حقوق بشر فقط لفاظی می‌کنند
  • حرکت آزادانه و شجاعانه دانشجویان غربی قابل تحسین است
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • مدعیان آزادی بیان استاد دانشگاه را به زمین می‌اندازند!
  • تکریم زائران ایرانی در مدینه به خاطر حمله به اسرائیل
  • اساتید مدرسه علمیه بوشهر تجلیل شدند
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب