Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مهم‌ترین عملکردها و برنامه‌های شیراز در دوره ششم همکاری نهادهای شهری در ترویج فعالیت‌‎های کتابخوانی، بازسازی قدیمی‌‏ترین کتابخانه در جنوب ایران، تعیین تکلیف زمین کتابخانه مرکزی شیراز، ایجاد‎ باغ کتاب، ایجاد کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان، ایجاد شبکه شهروندان دوستدار کتاب، اعلام فراخوان انتخاب کتاب سال فارس و برنامه ویژه مفاخر اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع کرونا، برخی از این برنامه‌ها ازجمله بهره‌برداری و افتتاح طرح‌های عمرانی و نیز اختتامیه برنامه‌های از پیش اعلام‌شده در حوزه کتاب به تعویق افتاد.

مهدی امیدبخش در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا، با اشاره به اینکه تبیین چشم‌انداز خلاق برای فعالیت‌های حوزه ترویج کتابخوانی از دلایل انتخاب این شهر باعنوان پایتخت کتاب ایران در سال ۹۹ بوده است، گفت: بحران پیش‌بینی ناپذیر همه‌گیری بیماری کرونا، شیراز را در اجرای برنامه‌های این حوزه محدود کرده است.

او بیان داشت: موافقت ضمنی تمدید عنوان پایتختی کتاب را برای سال ۱۴۰۰ گرفته شده و قرار است در اوایل مهرماه سال جاری برای دفاع از این طرح جلسه‌ای تشکیل شود تا شیراز در نخستین سال از هزاره جدید بتواند برنامه‌های خود را در این زمینه به‌نحوی که درخور و شایسته مردم این شهر است اجرا کند.

امیدبخش افزود: از آنجا که رویکرد دولت در تمامی حوزه‌های فرهنگی و هنری، برگزاری برنامه‌ها و رویدادها به‌صورت برخط است، در تلاش هستیم برنامه‌های این حوزه را نیز به‌صورت مجازی برگزار کنیم.

برنده جایزه کتاب سال هفته آینده معرفی می‌شود

معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل ارشاد فارس اظهار داشت: در همین زمینه، آیین معرفی "جایزه کتاب سال استان فارس" هفته آینده به‌صورت برخط برگزار خواهد شد.

امیدبخش اذعان داشت: می‌پذیریم که برنامه‌های حوزه ترویج کتاب‌ و کتابخوانی درمقایسه با آنچه پیش‌بینی کرده بودیم، کمی دیرتر اجرا شده است؛ اما دلیل آن احتمال بهبود وضعیت شیوع کرونا در شیراز بوده که شورای سیاست‌گذاری پایتختی کتاب را در شیراز غافلگیر کرد.

او با تاکید بر نقش تعاملی شهرداری و شورای شهر شیراز در اجرای برنامه‌های فرهنگی، گفت: آنچه پایتخت کتاب ایران را از دیگر شهرها متمایز می‌کند، تعامل بین دستگاهی است، این بدان معناست که هم دستگاه‌های فرهنگی و متولی این حوزه و هم سایر دستگاه‌ها موظف به ادای سهم خود در حوزه کتابخوانی و سایر زمینه‌های فرهنگی هستند.

امیدبخش درباره تلاش دیگر شهرهای فارس برای حفظ این عنوان در استان، گفت: یکی از انتقادها به شیوه کسب عنوان پایتختی کتاب ایران در دوره‌های پیشین رقابت کلان‌شهرها با شهرستان‌ها و شهرهای کوچک بود؛ طبیعی است که پیشینه تاریخی و فرهنگی شهری همچون شیراز با بسیاری از شهرها قابل مقایسه نیست و با وجود محدودیت‌هایی که در شهرهای کوچک‌تر وجود دارد، امکان کسب این عنوان و رقابت آن‌ها با کلان‌شهرها دشوارتر است.

انگیزه شهرهای کوچک در کسب عنوان پایتختی کتاب افزایش می‌یابد

معاون فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار کرد: امسال محدودیت شهرستان‌ها از لحاظ امکانات و زیرساخت در نحوه داوری لحاظ خواهد شد؛ بدین‌ترتیب که کلان‌شهرها با یکدیگر رقابت می‌کنند و شهرها براساس معیارهایی همچون جمعیت، باهم رقابت خواهند کرد و این موضوع انگیزه شهرهای کوچک‌تر را افزایش می‌دهد.

امیدبخش با اشاره به تلاش‌های مستمر شهری همچون اوِز لارستان برای کسب این عنوان، گفت: کتاب و کتابخوانی امروز بخشی از فرهنگ روزمره مردم اوز شده است، به‌گونه‌ای که حتی اگر به این عنوان نیز دست نیابند، فعالیت‌های خود را متوقف نخواهند کرد.

او ادامه داد: در سال گذشته، شیراز و اوز مقام اول و دوم این رویداد را کسب کردند و ۹ روستا نیز به مرحله نهایی راه یافتند، امسال هم با وجود محدودیت‌ها امیدواریم با همت مسوولانه و جدی تمامی دستگاه‌ها این عنوان را در فارس حفظ کنیم.

انتخاب پایتخت کتاب ایران که برگرفته از طرح انتخاب پایتخت کتاب جهان است، از سال ۱۳۹۳ آغاز شد. لقب پایتخت کتاب ایران به شهری اعطا می‌شود که برای تقویت جایگاه کتاب و کتابخوانی تلاش‌هایی در خور توجه داشته است.
در دور ششم این طرح استان فارس با شهرهای شیراز و اوز لارستان در جمع پنج نامزد نهایی این دور از جشنواره در کنار شهرهای بم، ری و رفسنجان به‌ رقابت پرداخت و موفق شد این عنوان ویژه سال ۹۹ را کسب کند.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایتخت کتاب ایران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس شیراز طرح های ترویجی کتابخوانی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایتخت کتاب ایران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس شیراز فارس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایتخت کتاب ایران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس شیراز فارس اخبار کنکور عنوان پایتختی کتاب پایتخت کتاب ایران شهرهای کوچک برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۸۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مهران محمدی با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید» در استان اردبیل اظهار کرد: این رویداد پیش از این در قالب دو مسابقه ملی پایان‌نامه و کتاب سه‌دقیقه‌ای اجرا می‌شد که در دور جدید، با تجمیع مسابقات قبلی و با عنوان مسابقات ملی سدید در ۵ بخش پایان‌نامه، کتاب، مقاله، طرح پژوهشی و اختراع برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه مسابقات در دانشگاه‌های ۲۱ استان کشور و ۳۰ واحد جهاددانشگاهی اجرا می‌شود، بیان کرد: در هر بخش شرکت‌کنندگان در مقاطع مختلف باید در سه دقیقه به ارائه دستاورد‌های علمی و مطالعاتی خود بپردازند تا بتوانند مورد ارزیابی داوران علمی قرار گیرند که شامل دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی همه دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین دانشگاه‌های خارجی مورد تأیید وزارتین می‌باشند.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل با تشریح شرایط شرکت در بخش کتاب افزود: شرکت کنندگان می‌توانند کتاب خود و یا سایر نویسندگان و مترجمان را برای مسابقه انتخاب نمایند، اما باید تلاش شود تا آثاری که متناسب با مسائل و نیاز‌های کشور و ترجیحاً مروج آموزه‌های فرهنگی ایرانی و اسلامی باشد را مدنظر قرار دهند و آثار دیگر نیز باید از ارزش محتوایی کافی برخوردار بوده و مخالف با ارزش‌های فرهنگی رسمی کشور نباشد ضمن اینکه اولویت با کتاب‌هایی است که در دو سال اخیر به چاپ رسیده باشند و یا کتاب‌هایی که به لحاظ تاریخی، فرهنگی و علمی اثر گذار باشند.
محمدی گفت: در بخش پایان نامه فارغ التحصیلان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری می‌توانند با اولویت موضوعات کاربردی شرکت کنند، اما پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی پذیرفته نخواهد شد.
وی افزود: در بخش مقاله، مقاله ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از آن در مجلات معتبر علمی داخلی یا خارجی منتشر شده باشد و در بخش اختراع نیز، اختراع ارائه شده باید مربوط به دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی ثبت و دارای گواهی ثبت اختراع از مرجع رسمی باشد.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل خاطر نشان کرد: در بخش طرح پژوهشی، طرح ارائه شده باید در دوران دانشجویی شرکت‌کننده یا حداکثر دو سال بعد از دانش‌آموختگی به پایان رسیده باشد و دارای قرارداد و گواهی اتمام طرح و اعلام رضایت کارفرما برای ارائه در مسابقات باشد، در غیر این صورت شرکت‌کننده باید تعهدنامه عدم محرمانگی طرح را به دبیرخانه مسابقات تسلیم نماید.
محمدی با بیان اینکه مسابقات سدید بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی، بیانی و ایده‌پردازی در دانشجویان، کاربردی‌کردن پژوهش‌ها و تحقیقات دانشجویی، ترویج فرهنگ مطالعه و ترویج گفتمان علم است، اذعان داشت: مرحله کشوری این مسابقات پس از پایان مرحله مقدماتی استانی به صورت ملی اجرا خواهد شد.
وی گفت: دانشجویان دانشگاه‌های استان اردبیل و فارغ التحصیلانی که دو سال از تاریخ فراغت آن‌ها گذشته است، می‌توانند برای ثبت نام در بخش‌های مختلف این مسابقات با مراجعه به صفحه اختصاصی سدید اردبیل در سامانه فعالیت‌های فرهنگی به آدرس https://www.roytab.ir/Ard ۳ MT اطلاعات لازم را کسب و اقدام و یا با شماره ۰۴۵۳۳۷۴۹۵۰۷ داخلی ۱۱۵ و همراه ۰۹۱۴۹۵۱۱۴۶۱ ارتباط برقرار نمایند، ضمن اینکه کانال ارتباطی این مسابقات در پیام رسان ایتا به آدرس @Ard ۳ MT بصورت مدام اطلاعات و اخبار جدید را ارائه خواهد کرد.
مدیر انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل در پایان تصریح کرد: مهلت ثبت‌نام در این رویداد علمی و فرهنگی تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ تمدید شده و زمان برگزاری مسابقات بخش استان اردبیل، اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه‌های نکوداشت هفته شیراز از ۱۲ اردیبهشت
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • سفر مدیر کل دفتر موسیقی به بوشهر و شیراز
  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • بازدید جمعی از معاونین و مدیران شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از واحد‌های مختلف شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی 
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند