Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@04:37:52 GMT

شمشیر دولبه افزایش ارزش یورو

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۹۹۵۷

شمشیر دولبه افزایش ارزش یورو

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ با اینکه به‌نظر می‌آید اکنون بزرگ‌ترین مشکل مقامات اقتصادی ناحیه یورو، افزایش ارزش یورو باشد، اما تحلیل‌گران بر این باورند که لاگارد با مشکلات بزرگ دیگری نیز دست به گریبان است. افزایش سطح بدهی‌ها، انقباض ۸ درصدی اقتصاد این منطقه در پایان سال جاری ، کاهش نرخ تورم و ورود به محدوده منفی در ماه گذشته و همچنین کاهش تقاضای داخلی و جهانی و تاثیر آن بر تجارت کشورهای این ناحیه ، مشکلات دیگری هستند که در کنار افزایش ارزش یورو، پیش‌روی مقامات بانک مرکزی این کشور قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدای تابستان تاکنون، ارزش یورو تقریبا به معادل ۲/۱ دلار رسیده است که بالاترین ارزش آن در بیش از ۲ سال گذشته است. بالا رفتن ارزش یورو از دو زاویه مختلف در مقطع کنونی برای اقتصاد ناحیه یورو خطرناک است. از سویی در زمانی که اقتصاد جهانی در رکود بی‎سابقه‌ای فرو رفته است و تقاضای جهانی متعاقبا کاهش پیدا کرده است، افزایش ارزش یورو می‌تواند با گران‌تر کردن کالاهای صادراتی کشورهای این منطقه، به صادرات آنها خسارت بزرگی وارد کند و از سویی دیگر افزایش ارزش یورو و متعاقبا کاهش قیمت کالاهای وارداتی، مانند لنگری تورم یورو را که ماه گذشته در کمترین مقدار خود در دهه اخیر گرفتار شده است را پایین خواهد کشید.

اما افزایش ارزش یورو تنها مشکلی نیست که لاگارد در طول دوره کرونا با آن مواجه شده است. با اینکه اغلب تیترهای خبری مرتبط با افزایش ارزش پول مشترک ۱۹ کشور اروپایی است، اما به‌نظر می‌رسد این موضوع تنها یکی از چالش‌هایی است که مقامات اقتصادی یورو در طی دوره همه‌گیری کرونا با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. کاهش بی‌سابقه رشد اقتصادی ناحیه یورو یکی از عواملی است که مقامات بانک مرکزی اروپا باید برای آن برنامه داشته باشند. مشکل دیگر بانک مرکزی اروپا، کاهش نرخ تورم و ورود به محدوده منفی در ماه آگوست است، موضوعی که در زمان رکود اقتصادی می‌تواند ضربات مهلک‌تری به اقتصاد وارد کند.  لاگارد نیز در سخنان هفته گذشته عنوان کرد، بانک مرکزی اروپا نرخ هدفی برای ارزش یورو در نظر نخواهد گرفت، اما اثر افزایش ارزش یورو در تحلیل‌های نرخ تورم را مدنظر قرار خواهد داد.

به‌نظر می‌رسد، هنوز هم خطرهای مهمی به غیر از مساله افزایش ارزش یورو، ریکاوری اقتصاد ناحیه یورو را تهدید می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین این خطرها، ریسک افزایش مجدد تعداد بیماران کرونایی است که می‌تواند مجددا مقامات کشورهای اروپایی را به وضع محدودیت‌های اجتماعی جدید مجبور کند. این موضوع بر سرعت بازگشت اعتماد کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان به اقتصاد تاثیر مهمی دارد.  با اینکه کریستین لاگارد در سخنان هفته گذشته خود نسبت به ریکاوری فعالیت‌های اقتصادی صحبت‌های خوش‌بینانه‌ای را مطرح کرد، اما فیلیپ لین اقتصاددان ارشد بانک مرکزی اروپا با نگرانی بیشتری درباره چشم‌انداز اقتصادی اروپا صحبت کرد. این اقتصاددان، همچنین از احتمال اجرای دور جدیدی از اقدامات حمایتی سخن به میان آورد. به‌نظر می‌رسد بانک مرکزی اروپا نتواند به نرخ هدف تورمی خود در سال‌های پیش‌رو دسترسی داشته باشد و گروهی از تحلیل‌گران از این موضوع که این نهاد هنوز برای این موضوع اقدام جدیدی انجام نداده است نیز غافلگیر شده‌اند.  یکی از راه‌هایی که پیش‌روی مقامات اقتصادی یورو قرار دارد، کاهش نرخ سپرده‌گذاری است؛ موضوعی که می‌تواند با گران‌تر کردن هزینه نگهداری پول توسط بانک‌ها، سبب افزایش تورم شود. اما پیشنهاد تحلیل‌گران این است که در صورت ادامه، ضعف در تقاضای داخلی و خارجی، کاهش نرخ بهره به همراه افزایش در حجم برنامه خرید دارایی توسط این نهاد می‌تواند گزینه جامع‌تری باشد.

پربیننده ترین قیمت دلار ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۹ قیمت دلار ادامه رکورد شکنی قیمت سکه (۱۳۹۹/۶/۲۳) سکه از کانال ۱۳میلیون عبور کرد/ طلا همچنان صعودی است قیمت سکه به مرز ۱۳میلیون رسید (۱۳۹۹/۶/۲۴)

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: یورو نرخ تورم نرخ بهره نرخ یورو یورو بانکی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت بانک مرکزی اروپا افزایش ارزش یورو ناحیه یورو کاهش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۹۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • شاه کلید مهار تورم