Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@06:49:19 GMT

مردان دو برابر زنان به سرطان معده مبتلا می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۳۵۰۵

عباس هدایت آنکولوژیست روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: سرطان معده می‌تواند از طریق لایه بیرونی معده به اندام‌های مجاور مانند لوزالمعده مری یا روده منتشر و از طریق خون به کبد، شش‌ها و سایر اندام‌ها نفوذ می‌کند.
وی اظهار داشت: سرطان معده از ۵۰ سال به بالا آغاز می شود و سن شیوع و افزایش شیب بیماری، از ۶۰ سال به بالا بوده و بروز این بیماری در کشور ۱۰ سال جوانتر از دنیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آنکولوژیست خاطرنشان کرد: افرادی که رژیم غذایی آنها پر از غذاهای دودی، شور یا ترشی باشد، ممکن است در معرض خطر مضاعف ابتلا به سرطان معده باشند و از سوی دیگر خوردن میوه‌ و سبزی‌های تازه محافظی در برابر این بیماری است.
این پزشک ادامه داد: عفونت، خطر التهاب معده و زخم معده و همچنین ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد و احتمال ابتلای سیگاری‌ها به این بیماری بیشتر از آنهایی است که سیگار نمی‌کشند.

هدایت با بیان اینکه سرطان معده کشنده ترین سرطان در ایران است، افزود: این سرطان سالانه جان هشت هزار نفر را می‌گیرد و  بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود یک سوم مرگ و میرهای ناشی از سرطان معده به دلیل عادت های غذایی و رفتاری نادرست مانند مصرف ناکافی میوه ها و سبزی ها، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف دخانیات و غیره ایجاد می شود.

وی، تصریح کرد: شرایطی که باعث ایجاد التهاب یا دیگر مشکلات در معده می‌شود، التهاب مزمن معده، کم‌خونی، سابقه خانوادگی سرطان از مهمترین عواملی است که خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد و  سوء هاضمه یا یک احساس سوزش در معده، آروغ زدن،   حالت تهوع و استفراغ، نفخ معده بعد از غذا، کاهش وزن، احساس درد یا ناراحتی در شکم، اسهال یا یبوست، کم شدن اشتها، احساس ضعف و خستگی، خونریزی و استفراغ خونی یا وجود خون در مدفوع و  ورم شکم از علایم این بیماری است.

به گفته این استاد دانشگاه، مصرف کافی سبزی‌ها و میوه‌ها بصورت روزانه، استفاده از یخچال برای نگهداری از مواد غذایی فاسد شدنی، مصرف غلات همراه با سبوس و فیبرهای غذایی، پرهیز از خوردن غذاهای دودی شده و کاهش مصرف ترشی‌ها، استفاده کم از گوشت قرمز و کباب شده روی شعله مستقیم آتش، خودداری از مصرف الکل، پختن مواد غذایی بصورت آب پز کردن، بخار آب و  داشتن فعالیت فیزیکی منظم روزانه از سرطان معده پیشگیری می کند.

هدایت افزود: سرطان معده روز به روز در کشور درحال افزایش بوده و این بیماری علامت مشخصی ندارد و تشابه دردهای آن با درد زخم معده و اثنی عشر، تشخیص را برای پزشکان با مشکل مواجه کرده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سرطان معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۳۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟