Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:13:30 GMT

بیماری‌هایی که گردشگران به مازندران تزریق می‌کنند!

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۱۴۹۳۰

بیماری‌هایی که گردشگران به مازندران تزریق می‌کنند!

ایسنا/مازندران به روزهای پایانی تابستان نزدیک می‌شویم و هجوم مسافران به استان‌های شمالی به ویژه مازندران به طور قطع بیشتر خواهد شد، موضوعی که موجب شد تا محدودیت‌های ترافیکی روزهای پایانی تابستان امسال در محورهای شمال از ظهر امروز آغاز و تا پایان روز دوشنبه ۳۱ شهریور ماه ادامه داشته باشد.

این موضوع بدین معنی است که حتی با وجود ویروس کرونا و طغیان آن در مازندران، این استان، شاهد حضور مسافر از سراسر کشور خواهد بود و محدودیت‌های اعمال شده، این امر را نیز تسهیل خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه سفر حق هر انسانی است شکی وجود ندارد اما سفر در روزهای پرالتهاب کرونایی آن هم در وضعیت قرمز استان‌های شمالی همچون مازندران، کمی بیش از حد، غیرمنطقی به نظر می‌رسد، آن هم مازندرانی که بیش از ۳ ماه با بستری ۵۹۴ بیمار کرونایی در وضعیت قرمز قرار دارد و نتوانسته به حالت قبل بازگردد.

مشکلات ناشی از ویروس کرونا و قدرت انتقال بسیار بالای آن از یک سو و حضور گروه زیادی از مسافران در مازندران از سوی دیگر، به مصائب این استان می‌افزاید.

موضوع دو گانه "سلامت - معیشت" موجب شده تا راه برای ورود مسافران به این استان هموار و از سوی دیگر، تاخت و تاز کرونا نیز ادامه داشته باشد اما مشکل به مراتب خطرناک‌تر از کرونا، مسافرانی هستند که با تولید زباله و انباشت آن در اراضی ساحلی و جنگلی، سلامت مردم این خطه را به خطر خواهند انداخت.

به گزارش ایسنا، مازندران که خود با جمعیت حدود ۳ میلیونی، نتوانسته بر مشکل زباله غلبه کند، با ورود مسافر و تولید بیش از اندازه پسماند، قطعا با مشکلات فراوان‌تری رو به رو خواهد شد و بار مضاعف این مسافرت‌ها، در کنار انتقال ویروس کرونا به مردم این استان و یا استان خود، چیزی جز تداوم مشکلات و شیوع بیماری‌های پنهانی چون سرطان و غیره نخواهد بود.

بر این اساس، تلنبار شدن مواد زائد در زمین‌های اطراف شهرها و روستاها، رودخانه‌ها، جنگل‌ها و حتی مزارع از مهم‌ترین معضلات زیست‌ محیطی برای تمامی مناطق شهری و روستایی ایران است که منجر به آلودگی خاک، هوا، آب‌های سطحی و زیرزمینی و اکوسیستم‌های خشکی و آبی شد.

حال توجه کنید که در این روزهای پایانی سال، حجم سفرها بر حجم پسماندها می‌افزاید به‌طوری‌که آمارها نشان می‌دهد در ماه‌های غیرگردشگری، زباله تولیدشده در کل این استان حدود سه ‌هزار تن در روز است که این رقم در تعطیلات نوروز به ۶ هزار تن در روز می‌رسد.

عزیر عابسی عضو هیئت علمی دانشگاه نوشیروانی مازندرانی چندی پیش به ایسنا گفته بود که، مازندران در شمال کشور، به دلیل سرسبز بودن، تمامی مولفه‌های زیست محیطی را دارد و به دلیل شرایط آب و هوایی، رودخانه‌های پرماهی، جنگل سرسبز و غیره، مقصد مسافران و در حال حاضر مهاجران شده است.

عابسی معتقد بود که به دلیل روند افزایش ورود مسافران و مهاجران به مازندران، محیط زیست این استان طی ۲۰ سال گذشته، بسیار آلوده شده و مشکلات دیگر مانند فرسایش خاک را باید به این موضوع اضافه کرد.

این در حالی است که  مهدی رازجویان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در کارگروه راهبردی مدیریت پسماند این استان در اردیبهشت ماه سال گذشته گفته بود که، نواحی زباله مازندران به ۹ منطقه تقسیم بندی شده است، بخشی از افزایش تولید زباله در مازندران مربوط به گردشگران و مسافران است؛ در شرایط فعلی این استان مسئول جمع آوری این زباله‌ها است و باید در حوزه پسماند از محل اعتبار ملی به این استان کمک شود.

حسین علی ابراهیمی، مدیرکل محیط زیست مازندران نیز در این کارگروه اعلام کرده بود که، مدیریت نشدن درست پسماند در مازندران این خطه را از لحاظ زیست محیطی در وضعیت نابسامانی قرار داده است.

به گزارش ایسنا، این روزها، جنگل‌ها که به هیچ عنوان در امان نیستند، از یک سو قاچاق چوب و خاک و از سوی دیگر دفن و دپوی زباله، کار را به جایی رسانده‌اند که جنگل‌ها این روزها مملو از زباله شده‌اند و هر از چندگاهی دودهای ناشی از سوزاندن زباله در جنگل‌ها دیده می‌شود.

این روزها حال و هوای سواحل دریای مازندران نیز تعریف آنچنانی ندارد و به تعبیری دیگر، کمر سواحل دریایی مازندران، تحت فشارهای روزافزون زیستمحیطی خم شده است. کارشناسان محیطزیستی اعتقاد دارند که اگر برای مدیریت این آلودگی‎ها برنامه‎ریزی مناسبی صورت نگیرد، در آینده‎ای نه‌چندان دور صدای شکستن کامل استخوان‎های بدنه سواحل به گوش خواهد رسید.

چنین هشدارهایی از آن جهت حائز اهمیت است که امروز از ساحل به عنوان یکی از مقاصد گردشگری یاد می‌کنند اما به مسائل زیست محیطی آن کمترین توجهی نمی‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري محیط زیست آلوده جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۴۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام

خبرگزاری مهر-گروه استان ها: در سالیان گذشته ارزش و جایگاه زباله ها و پسماند شهری زیاد شناخته شده نبود و عمده آنها در خارج از محیط شهری و روستایی دفن می شد که به علت آلایندگی زیست محیطی، افزایش روزانه حجم این مواد و از همه مهم تر کمبود مکان هایی برای دفن زباله بدون برانگیختن اعتراضات محلی ساکنان اطراف، دفن زباله ها را برای شهرداری ها تبدیل به یک معضل کرده بود.

خوشبختانه امروزه در اقصی نقاط جهان و در کشورهای مختلف، بهره‌گیری مجدد از پسماندها در قالب بازیافت رواج بالایی دارد، به گونه ای که با به کار گیری روش های مختلف تنها بخش کمی از پسماندها دفن می‌شوند.

کشور ایران نیز به نسبت جمعیت بالای خود یقیناً آمار بالایی در زمینه تولید زباله و پسماند ها در بخش های مختلف صنعتی و خانگی برعهده دارد، با این وجود در بسیاری نقاط کشور پدیده پسماند با مسائل و مشکلاتی مواجه شده که هنوز هم راهکار و تدبیری اساسی برای آن اندیشیده نشده است.

لازم به ذکر است مشکل انباشت زباله در استان ایلام نیز یکی از مسائل پیچیده و جدی به شمار می رود که در حال حاضر به یک بحران زیست محیطی تبدیل شده، این مسئله که یک مشکل قدیمی محسوب می‌شود، با پیشرفت زمان و عدم مدیریت مناسب، وضعیت آن به شدت بحرانی شده است.

در این راستا تلاش‌هایی نیز در گذشته صورت گرفته تا این مشکل حل شود، اما با وجود این تلاش‌ها، چندان پیشرفت چشمگیری در این زمینه اتفاق نیفتاده است؛ چرا که هنوز هم در برخی خیابان‌ها و معابر استان زباله ها انباشته می‌شود که این موضوع نیز خود تبعات منفی بالایی چون بروز بیماری ها و گسترش پدیده زباله گردی به همراه داشته است.

بروز پدیده زباله گردی در ایلام

اکرم یاری یکی از شهروندن ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله‌ها یا پسماند شهری که به آن طلای کثیف نیز اطلاق می‌شود بخشی از فرایند مصارف مواد و کالاهای زندگی روزمره شهروندها را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: بخشی از زباله های شهری مربوط به زباله های خشک و جامد مانند کاغذ و مقوا، مواد پلاستیکی، شیشه و مواد فلزی هستند که قسمت عمده آنها قابل بازگردانی و تجدیدپذیر است.

این شهروند ادامه داد: متاسفانه به علت اینکه صنایع بازیافت زباله در استان راه اندازی نشده اند و فرهنگ تفکیک زباله نیز چندان رایج نیست، کماکان با معضلی به اسم زباله گردی در استان مواجه هستیم که این موضوع علاوه بر اینکه نمای خوشایندی ندارد بلکه موجب شیوع بیماری ها نیز می شود.

قابلیت ایجاد هرزش افزوده از پسماندها

مراد فتحی زاده یکی دیگر از شهروندان ایلامی به خبرنگار مهر گفت: در سال های اخیر پدیده زباله گردی و پخش شدن زباله ها در کوچه و خیابان ها در استان ایلام گسترش یافته است که مشاهده این افراد در نقاط مختلف شهر به ویژه حاشیه های شهر فارغ از درآمدزایی برای آنها، چهره ناخوشایندی جلوی چشمان سایر شهروندان ترسیم می کند.

وی افزود: پسماند و زباله جدا از وجه منفی که در جامعه دارند، از قابلیت تبدیل به ارزش افزوده برخوردارند و می توانند به یکی از منابع درآمدی شهرداری ها تبدیل شوند که برای تحقق این موضوع نیاز به راه اندازی کارخانه کمپوست و فرهنگ سازی در بین شهروندان برای تفکیک زباله، ارایه مشوق های لازم در این زمینه به شهروندان و جمع آوری زباله ها از در منازل است که با این اقدامات علاوه بر استفاده بهینه از زباله های شهری بجای دفن آنها و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی، می توان معضل زباله گردی را نیز در سطح شهر از بین برد.

لزوم مدیریت پسماندها

استاندار ایلام چندی پیش در گفتگو با رسانه‌ها با بیان اینکه یکی از مطالبات مهم استان بحث پسماند است، اظهار داشت: موضوع پسماند به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم باید در یک بازه زمانی کوتاه حل شود، زیرا رهاسازی پسماندها علاوه بر اینکه موجب تعدی به حقوق شهروندان است، بلکه آسیب جدی هم به حوزه محیط زیست وارد می کند.

حسن بهرام نیا افزود: سرمایه‌گذاری، هم‌افزایی و تعامل مردم و جدیت مدیران دستگاه‌های مرتبط در این حوزه بسیار ضروری است و چنانچه کوتاهی یا تخلفی از جانبان مدیران و عموم مردم صورت گیرد یقیناً برخوردی جدی به عمل می آید.

وی ادامه داد: همچنین برای جلوگیری از رها شدن پسماند توسط برخی افراد در بسیاری از بلوارهای اطراف شهر ایلام از جمله بلوار شرقی شهر و میدان قرآن نیوجرسی نصب شده است.

روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی

رضا لطافتی کارشناس مسئول مدیریت پسماند محیط زیست استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زباله یا پسماند به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌های انسان که به‌طور معمول به صورت جامد بوده و غیرقابل استفاده و بی‌مصرف باشد، اطلاق می‌گردد.

وی افزود: رشد شهرها همراه با تراکم جمعیت موجب مصرف مواد متعدد و در نتیجه تولید پسماند شده است، به علاوه توسعه صنایع سبب افزایش کمی مواد زائد از یک سو و تنوع این مواد از سوی دیگر شده است.

این کارشناس تصریح کرد: پسماندها چهره‌ای نازیبا و نامناسب به شهرها می‌دهند و می‌توانند به بروز بیماری‌های گوناگون منجر گردند. به علاوه، پسماندها با آلوده کردن آب، خاک و هوا و نیز اثرات گلخانه‌ای خود خسارت‌های زیادی را به سکونتگاه‌های شهری وارد می‌آورند، به این ترتیب از مهم‌ترین مسائل شهرهای کنونی همچون استان ایلام، مدیریت پسماندهای شهری، جمع‌آوری، دفع و بازیافت آنهاست.

لطافتی ادامه داد: در حال حاضر در استان روزانه حدود ۲۳ تن زباله‌های پلاستیکی تولید می‌شود که با فعالیت هشت واحد بازیافت پلاستیک، حجم قابل ملاحظه‌ای از آن در این واحدها و واحدهای خارج استان بازیافت می‌شوند.

کارشناس مسئول مدیریت پسماند اداره کل حفاظت محیط زیست ایلام در پایان گفت: در هفته زمین پاک نیز به منظور رفع معزل پسماندها، برنامه‌های مختلفی از قبیل اجرای پاکسازی و کمپین بی زباله، حضور در خبرگزاری‌ها، تبیین حفاظت از زمین توسط ائمه جمعه، برگزاری مسابقات نقاشی در مدارس، برگزاری نشست در محل خانه‌های محیط زیست سراسر استان و… برگزار می‌شود.

صنعت بازیافت زباله از صنایع درآمدزا و سودآور بوده که با راه اندازی کارخانجات مربوط، علاوه بر بازیافت حجم قابل توجهی از زباله‌ها و ضایعات جوامع شهری، معضل دفن زباله، زباله گردی، احتمال بروز بیماری ها و آسیب های زیست محیطی در شهرها و روستاها را تا حدود زیادی از بین می برد.

کد خبر 6092671

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • وضعیت زباله بهشهر پس از ۶۰ سال ساماندهی شد
  • حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان